Questions_and_Answers_02_Mar_2018.pdf

PDF 25 KB Posted

Attached to
Custodial Services for the KMC, SAB, and GK Areas
Solicitation number
FA5613-18-R-0003
Issued by

About this file

Answers to questions received.

View the file

Other files

File Type Posted
Appendix_B-1_KMC.pdf PDF
Solicitation_RFP_FA5613-18-R-0003_29_Mar_18.pdf PDF
Amendment_6.pdf PDF
Questions_and_Answers.pdf PDF
Amendment_5.pdf PDF
Solicitation_-_RFP_19_Mar_2018.pdf PDF
Amendment_04.pdf PDF
Questions_and_Answers_19_Mar_2018.pdf PDF
Questions_and_Answers_16_Mar_2018.pdf PDF
Cover_Letter_for_Custodial_RFP_Revised_16_Mar_2018.pdf PDF
Amendment_3.pdf PDF
Solicitation_-_RFP_15_Mar_2018.pdf PDF
Attendance_List.pdf PDF
Pre-Proposal_Slides_Combined_Custodial_12_Mar_2018.ppt PPT presentation
Atch_1-PWS_Combined_Custodial_02_Mar_18.doc DOC document
Amendment_2.pdf PDF
Solicitation_-_RFP_27_Feb_2018.pdf PDF
Questions_and_Answers_27_Feb_2018.pdf PDF
FA5613-18-R-0003_Amendment_01.pdf PDF
Appendix_B-2_Spangdahlem_AB.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix_B-1_KMC.xls XLS spreadsheet
Appendix_C.pdf PDF
Atch_1-PWS_Combined_Custodial_13_Feb_18.doc DOC document
Solicitation_-_RFP.pdf PDF
Atch_2_-_Past_Performance_Questionnaire.pdf PDF
Appendix_B-3_Geilenkirchen.xlsx XLSX spreadsheet
Cover_Letter_for_Custodial_RFP.pdf PDF
Show all 27

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

02 Mar 2018

Question 1: Reference is made to RFQ-File page 3 of 225 section VARIATION IN ESTIMATED QTY. There you describe a possible unit-price variation of 5 % whereas page 25 of 70 PWS $ 4.20.1 states a possible varation of 10 %. Both specifications don't match. Please review.

ANSWER 1: PWS Para 4.20.1 has been updated to reflect the correct variation of 5%.

Question 2: ITEM Unit prices in the price section (RFQ-file) doesn't reflect the time data (daily-weekly-monthly etc) on which the unit price has to be based. Please specify.

ANSWER 2: The sqm should have been taken from appendix B and are for one month.

Question 3: CLINs listed in RFQ-File page 3 - 160 don't reflect any performance year data. Does time data listed in section ‘Delivery Information' on page 166-184 concur with the CLINs on pages 3 - 160?

ANSWER 3: Yes, the delivery information is the correct period of performance for the CLINs on pages 3 – 160. The period of performance for each year is as follows:

• CLINs 00XX: Base Year: 01 Jul 2018 – 30 Jun 2019

• CLINs 10XX: Option Year 1: 01 Jul 2019 – 30 Jun 2020

• CLINs 20XX: Option Year 2: 01 Jul 2020 – 30 Jun 2021

• CLINs 30XX: Option Year 3: 01 Jul 2021 – 30 Jun 2022

• CLINs 40XX: Option Year 4: 01 Jul 2022 – 30 Jun 2023

Question 4: Reference is made to RFQ-File Page 14 and 15 of 225 - ITEMS 0028 (AFCOL 1-2) and 0029 (AFCOL 2-4) twice specify AFCOL 2. Please review.

ANSWER 4: Item 0028 and 0029 should only apply for level 2. Item 0028 is for a 5 day working week and item 29 for a 7 day working week.

Question 5: Reference is made to PWS Attch1 § 4.1.1. ‘Numerous buildings will require night/early morning shift (2200 hours-0600 hours) due to the high traffic and utilization during the day'. Please clearly identify those building in the KMC area which may be affected.

ANSWER 5: Affected buildings are: 422 (indoor pool), 552 (north side fitness center RAB), 2117 (southside fitness center RAB) and 2050 (Vogelweh fitness center).

Question 6: Reference is made to PWS page 20 § 4.1.2. Listed day and night shift already cover 24 hours. Why?

ANSWER 6: The PWS has been updated to delete the late night shift due to redundancy.

Question 7: Who is the incumbent contractor?

ANSWER 7: GEG Gebäudedienste GmbH

Question 8: What is the price of the former contractor?

ANSWER 8: The previous price is not relevant to this solicitation since the requirements and CLIN structure have changed. This is a task order contract so the “price” is expressed as a contract limit and does not reflect the actual expendintures made under the contract.

The current contract number is FA561313D0006 and you are free to examine the contract actions on https://www.fpds.gov/.

Question 9: What is the total square foot of the building?

ANSWER 9: The square meters of the buildings to be serviced are outlined in Appendices B-1, B-2, and B-3.

Question 10: Where is the meeting point for the pre-proposal conference?

ANSWER 10: The pre-proposal conference will be held on 09 Mar 2018 on Ramstein Air Base, Building 520 at 0900. Attendants who have base access will meet at building 520.

Attendants who need to be signed in to the installation shall meet at the Ramstein West Gate at 0830 on 09 Mar 2018.

Question 11: What does AFCOLS stand for?

ANSWER 11: Air Force Common Output Level Standards

Question 12: How long does the contract run?

ANSWER 12: The contract has a base year of 01 July 2018 – 30 June 2019 and four option years.

https://www.fpds.gov/

File details come from the government source that posted it.