Atch-10-VLSB 24-0019 Fam Camp Updated Questions and Answers.pdf
PDF 101 KB Posted
- Attached to
- Family Camp RV Parking Expansion
- Solicitation number
- FA480325B001
About this file
This document is an amendment (Amendment 0002) to Solicitation FA480325B0001 containing updated questions and answers for the Shaw Air Force Base Family Camp RV Parking Expansion project. The Q&A addresses key details about bid submission, project requirements, and clarifications, including that bidders must submit both a hard copy and electronic copy of their proposal to specific mailing and email addresses. Key clarifications include: one superintendent can fulfill supervision, safety, and QAQC roles; contractors are not required to issue contract-specific QA/QC or safety plans; the project is not tax exempt; and a previously conducted site visit was the only site visit for this project. The solicitation requires bid submission by Monday, 07 April 2025, at 2:00 PM local (EST) time, with bid packages to be opened on Wednesday, 09 April 2025, at 10:00 AM local (EST) time.
View the file
Other files
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SOLICITATION FA480325B0001
AMENDMENT 0002
ATCH 10
UPDATED QUESTIONS AND ANSWERS
ORIGINAL SOLICITATION QUESTION
QUESTION 1. Under sequence of construction #1; Receive NPDES coverage from SCDHEC.
Do we have to get any permit from SCDHEC for this project.
ANSWER: No, a SCDHEC permit is not required. Shaw is its own permitting agency and an LDP is not required.
UPDATED SOLICITATION QUESTIONS
QUESTION 1: In executing this project, can one superintendent fulfill the supervision, safety, and QAQC roles?
ANSWER: Yes.
QUESTION 2: Are contractors required to issue a contract specific QA/QC Plan?
ANSWER: No.
QUESTION 3: Are contractors required to issue a contract specific Safety Plan?
QUESTION 4: Is this project tax exempt?
ANSWER: This project is not tax exempt. It is the Offeror’s responsibility to ensure all tax requirements are met if required.
QUESTION 5: In Section 12a of the SF 1442, it is marked that a bid bond is required, but section L doesn’t mention anything regarding bid bonds. Please advise.
ANSWER: Solicitation has been updated to include 52.228-1 clause to provide bid guarantee requirements.
QUESTION 6: Section L-1.1 Notice to Offerors, “Bidders shall submit one (1) hard bound, tabbed original copy and an one (1) electronic copy containing: etc.” Section L-2.1 states, “All bids shall be mailed or hand delivered to the following issuing office on or before the date and time specified in Block13(a) of the SF 1442. If bids are to be hand delivered, bidders shall send an email darrel.ford.3@us.af.mil and felix.prose@us.af.mil to schedule delivery.” Are bidders required to submit both a hard copy and electronic copy of the proposals or will only an emailed electronic copy be sufficient?
ANSWER: Bidders are required to submit a hard copy bid to the mailing address provided AND an electronic bid to the email addresses provided.
QUESTION 7: Section L.3 states, “Upon identification of the low bidder, the firm shall have three calendar days to provide to the government all items identified in the Responsibility Requirements section of this solicitation.” Can bidders submit this information with our proposal?
ANSWER: Bidders can provide Responsibility Requirements information with their bid.
QUESTION 8: Will reflectors be needed for the asphalt painted strip areas?
QUESTION 9: Please provide details on the tie-in for the new water and new sewer lines to existing water supply and existing sewer lines.
ANSWER: See attachments 13 and 14.
QUESTION 10: The detail on Drawing C-4 for the sewer tie-in for the trailer hookup doesn’t show the height above the ground. Please advise.
ANSWER: It is at grade.
mailto:darrel.ford.3@us.af.mil mailto:felix.prose@us.af.mil
QUESTION 11: The solicitation states that bids must be mailed or hand-delivered to the issuing office by the date and time specified in Block 13(a) of the SF 1442.
ANSWER: Correct. The bid submission due date and time is listed in paragraph (a) of Standard Form 1442, Block 13, ADDITIONAL SOLCITATION REQUIREMENTS.
QUESTION 12: The solicitation mentions that an electronic bid copy will be accepted at the email addresses provided. Could you confirm if we only send a bid to email, is it accepted?
ANSWER: Negative, sending in only an electronic bid will NOT be accepted. A hard copy bid is also required.
QUESTION 13: Are there any upcoming site visits scheduled for this project? If so, could you provide the date, time, and any registration requirements?
ANSWER: A site visit was previously conducted. The are not any other site visits scheduled for this project.
File details come from the government source that posted it. Updated .