Attachment 17 Answers to site visits.pdf

PDF 166 KB Posted

Attached to
Repair Transformer Various (Project SXHT 11-1031), PSFB, FL Federal contract opportunity
Solicitation number
FA252121B0001
Issued by
Department of the Air Force Space Command

About this file

This document contains answers to questions from a site visit related to federal solicitation FA252121B0001 for repair of electric transformers and various facilities at Patrick Space Force Base in Florida. The work includes replacing open-wire pole-mount and live-front transformers with new pad-mounted transformers, installing new high-voltage cables from switches to transformers, low-voltage cables from transformers to main panels, and new facility main distribution panels. The contractor must also demolish standalone electrical vaults at buildings 429, 546, 720, 806, 905, 972, 985, and 986. Questions addressed soil contamination levels, laydown areas, vehicle registration, asbestos surveys, and coordination for power outages. Price proposals must be held until September 30, 2021.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Repair Transformer Various (Project SXHT 11-1031), PSFB, FL, newest first.
File Type Posted
SF 1409_ABSTRACT OF OFFERS_Post.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010003 SF 30.pdf PDF
Attachment 14 P041_FactSheet_Update2021.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010004 SF 30.pdf PDF
Attachment 15 Demolition Floor plan 2021-02-10 08.35.00.pdf PDF
Attachment 13 Florida Department of Environmental Protection FDEP SRCO with NFA MOD.pdf PDF
Attachment 16 Panelboard Surface 2021-02-10 08.36.52.pdf PDF
Attachment 12 Construction Wage Determination (FL 20210001. Modification 5) dated 09 Jul 2021 (Pages 8).pdf PDF
FA252121B00010002.pdf PDF
Attachment 7a-RulesofEngagement-Pre-BidSiteVisit.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010001 SF 30.pdf PDF
MFR Dates Alteration.pdf PDF
Solicitation - FA252121B0001.pdf PDF
Attachement 5-HazWasteForm.doc DOC document
Attachment 9-Installation Access List WORD.docx DOCX document
Attachment 8-CECC Form 3052.xls XLS spreadsheet
Attachment 2-Specifications SXHT 11-1031 1.pdf PDF
Attch 11 Consolidated Answers 21B0001.pdf PDF
Attch 10 AMRS Meter Specification.pdf PDF
Attachment 7-RulesofEngagement-Pre-BidSiteVisit.pdf PDF
Attch 1 Drawings SXHT111031 RPR Elec Transf Var PAFB BID SET.pdf PDF
Attachment 3 - Construction Wage Determination (FL 20200001).pdf PDF
Attachment 9-Contractor Access Instructions.pdf PDF
Attachment 6-Q and A Template.docx DOCX document
Attachment 4-GPP Cert SXHT 11-1031.pdf PDF
Show all 25

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ANSWERS SITE VISIT

Solicitation: FA252121B0001 Project Number: SXHT 11-1031 Project Description: Repair Electric Transformers/Various Facilities include buildings 429, 546, 720, 806, 905, 972, 985, and 986, Patrick SFB, FL

1. Please verify whether the chilled water lines exiting Building 546 in the vicinity of the proposed work area will not be encountered during the installation of the new duct bank or secondary feeder.

Answer: USSF/USAF will not verify any utilities based questions submitted. Please review contract language including but not limited to Specification Section 01 11 00.00 30 Paragraphs 1.10 ON-SITE PERMITS and 3.5 EXCAVATION. All electrical lines shall be placed under chilled water lines if identified.

2. Please provide information with respect to the existing soil and/or groundwater contamination in the vicinity of the areas indicated by Flag Notes 24, 25, and 26 on Sheet E-100. If possible, please issue the most recent available analytical results to allow bidders to assess the nature of contamination present.

Answer: Flag 24 ‐ Attached is the fact sheet for SWMU P041. Groundwater contamination consists of chlorinated solvents (volatile organic compounds [VOCs]) and more recently, our 2017 Site Investigation (SI) identified perflourinated compounds (Perfluorooctane Sulfonate [PFOS]/Perfluorooctanoic Acid [PFOA] in groundwater. There are no VOC soil concerns, however we have not yet tested site soils for PFOS/PFOA. Please keep in mind that our recent 2017 SI efforts only confirmed the presence/absence of PFOS/PFOA (no delineation of contamination), however a full remedial investigation for PFOS/PFOA is planned in the near future. If more in‐depth analytical information is needed, the most recent Biennial Groundwater Monitoring Report for SWMU P041 and the 2017 PFOS/PFOA SI Report via DoD SAFE (both are too large to email).

Flag 25 ‐ (Solid Waste Management Unit P042) has been fully remediated. State issued Site Rehabilitation Completion Order attached for your reference.

Flag 26 ‐ Attached is the Memorandum of Decision for No Further Action for SWMU P180 (Facility 980‐2). The site has been fully remediated and there is no further action planned at the site (safe for re‐use).

3. Is there a designated area for a construction laydown yard and to place office trailers? If so, would they both be in one area, or would the office trailers be located away from the construction laydown area? Also, how much area would be allocated to the contractor who is successful?

Answer: Contractor shall propose area needed and if available USSF will provide location or locations on Patrick Space Force Base.

4. What is the process of registering contractor vehicles for use on Patrick SFB?

Answer: Vehicle registration is not needed. Only personnel installation access passes are needed.

5. Are there any historic asbestos surveys available for PSFB? Can Sunrise Systems of Brevard, Inc. be utilized as the asbestos abatement contractor for this project, or would that be considered a conflict of interest?

Answer: The historic asbestos surveys that we have are not related to the scope of this project. Asbestos abatement contractors will be determined by individual businesses and the government will not direct.

6. Is there a current SWPPP, Fire Plan, and Facilities Sustainment Plan in place for PSFB? If so, could copies of these be released in an amendment to the solicitation?

Answer: Patrick SPFB SWPPP, Fire Plan and Facilities Sustainment Plan information is not relevant to this contract.

7. Panel MP2 is identified as a 225A MLO panel yet has a 250A circuit breaker being fed out of the panel; the bussing in a 225A panel is not rated to feed a 250A circuit breaker. Can the government provide an updated panel & feeder size?

Answer: MP2 on sheet E-152 shall be a 225A panel, with the 250A break replaced with a

40A spare, the East Chiller and 250 A breaker is a typo in the design and the East Chiller shall be fed from panel MP1.

8. Can the government confirm the sizing of new panels MP1 &MP2? The single line drawing on sheet E- 152 indicates the replacement of existing 350A & 225 A panels with new 350A & 225A panels yet the existing panels are both 600A

Answer: Single line drawing on sheet E-152 indicates replacing existing panels with a 350 A.

9. Can the government confirm that B988 is the only meter being installed by the contractor, B546, B945, B986 indicates “by others” and B806, B905, B972,B905 do not indicate “New” or “By others”

Answer: The contractor shall replace ALL meters identified as “by others” and “by contractor”.

10. Will there be a bill of material, a conduit schedule, and a cable schedule provided?

Answer: All design material is as provided.

11. Are pre-cast concrete pads with provided Engineering Specifications acceptable to use, vice forming, placing and incurring additional required time awaiting the concrete strength test results?

Answer: Pre-Cast Concrete pads can be used if the pads meet or exceed, as in make better or stronger, the design requirements provided. Pre-cast Concreate pad design specifications shall be provided to USSF and approved prior to use.

12. On building #546, what is the required advanced notice time required to be given for a scheduled Power Outage?

Answer: Please review contract language including but not limited to Specification Section 01 11 00.00 30 Paragraph 1.10 ON-SITE PERMITS.

13. Will there be a bill of material, a conduit schedule, and a cable schedule provided?

Answer: See answer 10.

14. On Building 806; As coordination would be required with Air Field Operations towards the Air Field Lighting outage, (A) what advanced notice would be required to be given, how many days in advance? (B) Can the outage take place during normal working hours? And (C) Are there any restrictions to the amount of time that it can be shut down for (for example, would it require having to do more than one outage if it went over a certain amount of hours)?

15. Building 985, Vault Transformer in the Launch Contractors Secured Area would require coordination and advanced scheduling to gain access. (A) What advanced notice would be required to be given, how many days in advance? (B) Can the outage take place during normal working hours? And (C) Are there any restrictions to the amount of time that it can be shut down for (for example, would it require having to do more than one outage if it went over a certain amount of hours)?

16. The solicitation ask to hold our prices for 120 days. With current market, it will be difficult to hold prices on the transformers and copper wire even for 30 days. Please advise.

Answer: Prices will be held until 30 September 2021 (72 days from date of bid opening).

File details come from the government source that posted it. Updated .