Attch 11 Consolidated Answers 21B0001.pdf

PDF 89 KB Posted

Attached to
Repair Transformer Various (Project SXHT 11-1031), PSFB, FL Federal contract opportunity
Solicitation number
FA252121B0001
Issued by
Department of the Air Force Space Command

About this file

This document contains consolidated answers to questions regarding solicitation number FA252121B0001 for the repair of transformers at various locations on Patrick Space Force Base in Florida. The solicitation involves replacing open-wire pole-mount and live-front transformers with new pad-mounted transformers, installing new high-voltage cables from switches to transformers, low-voltage cables from transformers to main panels, new facility main distribution panels, and demolishing standalone electrical vaults at buildings 429, 546, 720, 806, 905, 972, 985, and 986. Questions addressed metering requirements, excavation methods, licensing and permitting needs, personnel qualifications, stormwater and testing requirements, corrosion protection, routing of conduits, contaminated areas, temporary power provision, and switching responsibilities. The Department of the Air Force Space Command is the contracting agency.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Repair Transformer Various (Project SXHT 11-1031), PSFB, FL, newest first.
File Type Posted
SF 1409_ABSTRACT OF OFFERS_Post.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010003 SF 30.pdf PDF
Attachment 14 P041_FactSheet_Update2021.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010004 SF 30.pdf PDF
Attachment 15 Demolition Floor plan 2021-02-10 08.35.00.pdf PDF
Attachment 13 Florida Department of Environmental Protection FDEP SRCO with NFA MOD.pdf PDF
Attachment 16 Panelboard Surface 2021-02-10 08.36.52.pdf PDF
Attachment 12 Construction Wage Determination (FL 20210001. Modification 5) dated 09 Jul 2021 (Pages 8).pdf PDF
Attachment 17 Answers to site visits.pdf PDF
FA252121B00010002.pdf PDF
Attachment 7a-RulesofEngagement-Pre-BidSiteVisit.pdf PDF
Solicitation Amendment FA252121B00010001 SF 30.pdf PDF
MFR Dates Alteration.pdf PDF
Solicitation - FA252121B0001.pdf PDF
Attachement 5-HazWasteForm.doc DOC document
Attachment 9-Installation Access List WORD.docx DOCX document
Attachment 8-CECC Form 3052.xls XLS spreadsheet
Attachment 2-Specifications SXHT 11-1031 1.pdf PDF
Attch 10 AMRS Meter Specification.pdf PDF
Attachment 7-RulesofEngagement-Pre-BidSiteVisit.pdf PDF
Attch 1 Drawings SXHT111031 RPR Elec Transf Var PAFB BID SET.pdf PDF
Attachment 3 - Construction Wage Determination (FL 20200001).pdf PDF
Attachment 9-Contractor Access Instructions.pdf PDF
Attachment 6-Q and A Template.docx DOCX document
Attachment 4-GPP Cert SXHT 11-1031.pdf PDF
Show all 25

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Attachment 10

FA2521-20-B-0012

SXHT 11-1031 Replace Electrical Transformers

Q&As

IFB Section: Drawings

Paragraph: E-171 Note 23

PWS Paragraph: N/A

Other (Specify): N/A

Question 1: Drawing E-171 Note 23 states that the contractor is to furnish a meter for the 400 Amp Disconnect. Contractor needs to know what type of meter is required.

Answer 1: See attached doc AMRS Meter Specification 23 Jan 2020.pdf

IFB Section: Specifications 01 11 00 .00 30__ Restrictions

Paragraph: 3.5.2

Question 2: Paragraph 3.5.2 “Restrictions” Indicates that all excavation at the work site must be accomplished by hand only. Excavating machinery is prohibited” Please confirm that backhoe excavation for new duct banks is permitted after Dig Permit is received.

Answer 2: Backhoe excavation may be allowed in some areas after AF Form 103 (commonly known as a dig permit); however, final permission will depend on utility locate

Attachment 3

IFB Section: Specifications 01 11 00.00 30

Paragraph: 3.7.1 Licenses

Question 3: Since the project is on Federal Property why is a State License Required? What State Licenses are required for this project? Are there any permits required? If so what would be the cost.

Answer 3: State license is a part of the requirement as specified in the specification. Please refer to the specifications for all licensing requirements. Permitting is required in accordance with the specifications, such as dig permits.

IFB Section: Specifications 01 35 26

Paragraph: 1.6.1.1

Question 4: If Qualified can the Superintendent and the SSHO be the same person?

Answer 4: Yes, a qualified Superintendent and the SSHO can be the same.

IFB Section: Specifications 01 57 19

Paragraph: 3.2 thru 3.2.1.4 “STORMWATER”

Question 5: Considering the type of project and the minimal amount of excavation are the requirements for the Storm Water Permits, Plan Notice of Intent, and Inspection plans required for this project.

Answer 5: No stormwater permitting is required for this project. However, all work shall be completed following stormwater BMPs and good housekeeping in order to prevent sedimentation, trash and debris from entering the stormwater system

IFB Section: Specifications 03 30 53

Paragraph: 3.9

Question 6: Is concrete “Testing and Inspection” required for the concrete used to encase the primary electrical duct banks. Spec. indicate to use 4000 PSI concrete. Can delivery ticket with location poured be used to confirm concrete used?

Answer 6: Provide testing as required by specifications.

IFB Section: Specifications 26 05 00.00 40

Paragraph: 2.2 :Metering

Question 7: Paragraph 2.2 provides very specific information on the type metering that is required for the new transformers. Building one Lines indicate the following: Bldg. 546 ( E-111) indicates Metering by Others, Bldg. 720 (E-122) indicates Metering by Others, Bldg. 806 (E-131) No metering indicated on one line, Bldg. 905 (E – 142) No metering indicated on one line, Bldg.

945 (E – 945) Indicates metering by others, Bldg. 972 (E-161) No metering indicated on one line, Bldg. 985 (E-171) Meter by Contractor, Bldg 986 (E – 181) indicates Metering by Others. Please clarify what metering is the responsibility of the contractor.

Answer 7: Contractor shall provide and install meter and metering equipment per SOW Appendix 3 – AMRS Meter Specification 23 Jan 2020.pdf for location Bldg 985 (E 171) identified as Meter by Contractor. Contractor shall transfer all existing meters/metering equipment not specified as being new.

IFB Section: Specifications 31 00 00

Paragraph: 2.2 thru 2.4_Buried Warning and Identification

Question 8: Paragraph 2.2.2 requires the installation of a 6” Detectable warning tape above duct banks. Paragraph 2.3 indicates to install a #12 insulated solid copper detection wire. If the 6” detectable tape is used is the #12 wire required in the same duct bank?

Answer 8: Provide detectable warning tape. Do not install #12 insulated solid copper detection wire

IFB Section: Specifications 26 12 19.00 40

Paragraph: 2.1.1.8 Corrosion Protection

Question 9: Please confirm that Entire transformer section including tank, radiator, base enclosure, and metering enclosure is to be made of Stainless Steel.

Answer 9: Fabricate entire transformer assembly, including tank and radiator, base, enclosure, and metering enclosure of stainless steel conforming to ASTM A240/A240M, Type 304 or 304L.

IFB Section: Sheet E- 100 Flag Note 23

Paragraph: N/A

Question 10: Flag note 23 on Sheet E – 100 indicates to run a 1” conduit to the adjacent comm.

Room RM1COMM1. Please provide approximate footage of conduit required. Can the entire run of 1” be EMT

Answer 10: See drawing E-171 for location of RM1COMM1 in relation to location of new meter.

Actual length of conduit will vary depending on routing. EMT is acceptable.

IFB Section: Sheet E- 100 Flag Note 23

Question 11: Flag note 23 on Sheet E – 100 indicates to run a 1” conduit to the adjacent comm.

Room RM1COMM1. Please provide approximate footage of conduit required. Can the entire run of 1” be EMT

Answer 11: See drawing E-171 for location of RM1COMM1 in relation to location of new meter.

Actual length of conduit will vary depending on routing. EMT is acceptable.

IFB Section: Sheet Sheet E-100 Flag Note 25

Question 12: Flag note 25 indicates that the area around Bldg. 806 was contaminated, but the remediation of this area was to occur August of 2017. If this remediation occurred as scheduled does this area need to be treated as contaminated?

Answer 12: The area around Bldg. 806 was remediated and is no longer contaminated.

IFB Section: Specifications 26 12 19.00 40

Paragraph: 2.1.1.8 Corrosion Protection

Other (Specify): Sheet E-131

Question 13: Since the transformer required for Bldg. 806 will be installed inside the building, does requirement for all Stainless Steel construction apply? Since the transformer required for Bldg. 806 will be installed inside the building, does requirement for all Stainless Steel construction apply?

Answer 13: Provide transformer with stainless steel construction according to specifications.

IFB Section: N/A

Other (Specify): Terminations

Question 14: Please confirm that all new terminations at existing HV switches are live front stress cone type terminations.

Answer 14: All new medium voltage cable terminations are 200 amp load break elbows. Live front terminations are not acceptable.

IFB Section: N/A

Other (Specify): Terminations

Question 15: Please confirm that all new terminations at existing HV switches are live front stress cone type terminations.

Answer 15: All new medium voltage cable terminations are 200 amp load break elbows. Live front terminations are not acceptable.

Other (Specify): Sheet E- 002 Temporary Power

Question 16: In the “Sequence of Work” notes for Bldg. 806 and 905 it indicates that both buildings have back -up generator power that can be used during the outages. Who is responsible for the fuel if the generators are used?

Answer 16: Fuel will be provided by the government.

Other (Specify): Sheet E -151 Enlarged Detail

Question 17: The enlarged plan on sheet E- 151 indicates to install new transformer 5’ from Chain link enclosed storage area. Also indicates to install new secondary underground which means the concrete slab of the storage area would have to be cut. Can the new secondary be installed overhead to the edge of the chain link and then go underground to the transformer?

Answer 17: Route conduit underground as shown on sheet E-151

IFB Section: Specifications 01 57 19

Paragraph: 3.12

Other (Specify): Site Visit Question

Question 18: Are there PCB in existing transformers?

Answer 18: Drawing cover sheet indicates PCBs were NOT VERIFIED. Spec SECTION 01 57 19 Page 25 states: “3.12 CONTROL AND MANAGEMENT OF POLYCHLORINATED BIPHENYLS (PCBS) Manage and dispose of PCB‐contaminated waste in accordance with 40 CFR 761 and 45 SW Haz Waste Mgmt Plan . The contractor is responsible for testing and disposal of transformer oil for units being demolished. If PCB level is greater than 50 ppm, deliver the entire transformer to Building 44200. If the PCB level is less than 50 ppm, dispose of the transformer in accordance with government regulations.”

Question 19: Who will be doing the switching?

Answer 19: PAFB personnel to do the switching, Contractor to do lock out tag out

Question 20: Building and site 429 shows on the main sheet, is there work there?

Answer 20: No.

Question 21: Clarify – Electrical panel location in Bldg 997. Drawings identify on South side… Site visit identified on North side.

Answer 21: Panel in Bldg 997 is located on north side of east room. Route conduit overhead concealed in attic.

File details come from the government source that posted it. Updated .