Amendment 02.pdf
PDF 173 KB Posted
- Attached to
- BOSC for MCMWTC Bridgeport, CA
- Solicitation number
- N6247322R3616
About this file
This document is an amendment to a solicitation for base operations support contract services at the Marine Corps Mountain Warfare Training Center in Bridgeport, California. The amendment responds to contractor questions by extending the proposal due date from March 17th to March 23rd, 2023. It provides responses to clarify requirements around the phase-in period, experience references, page limits, deliverables, staffing and schedules, inventories, maps, and frequencies. Additional details are given on facilities, systems, and equipment. The amendment adjusts some line item quantities and removes recurring work for an air hangar. The solicitation is issued by the Naval Facilities Engineering Command and seeks base operations services including facilities maintenance, integrated solid waste management, pest control, wastewater treatment, water services, and pavement clearance activities.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 1604000 C Wastewater rFa.docx | DOCX document | |
| J-1502000-17 Roll Up Door Invetory.pdf | ||
| 1502000 J Facility Investment rFa.docx | DOCX document | |
| 1503060 J Pavement Clearance rFa.docx | DOCX document | |
| Amendment 05.pdf | ||
| Amendment 03.pdf | ||
| 1503050 C Grounds Maintenance and Landscaping rFa.docx | DOCX document | |
| 1604000 J Wastewater rFa.docx | DOCX document | |
| Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rFj 03.28.23.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Amendment 04.pdf | ||
| 1502000 C Facility Investment rFb.docx | DOCX document | |
| 1606000 J Water rFb.docx | DOCX document | |
| 1503060 C Pavement Clearance rF.docx | DOCX document | |
| 0200000 C Management and Administration rF.pdf | ||
| 1503030-04 J ISWM rF.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 1606000 F Water rF.pdf | ||
| 1503020 J Pest Control rF.pdf | ||
| 1604000 C Wastewater rF.pdf |
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
30-105-04EXCEPTION TO SF 30
APPROVED BY OIRM 11-84
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
SUBJ: N62473-22-R-3616, BASE OPERATIONS SUPPORT CONTRACT FOR THE MARINE CORPS MOUNTATIN WARFARE TRAINING CENTER
(MCMWTC) BRIDGEPORT, CALIFORNIA
The purpose of this modification is to post responses to RFIs and extend the proposal due date.
See continuation page(s).
1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
J 1 10
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
BY 13-Mar-2023
16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X N6247322R3616
X 9B. DATED (SEE ITEM 11)
15-Feb-2023
10B. DATED (SEE ITEM 13)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.
Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN
REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE
CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)
6. ISSUED BY
3. EFFECTIVE DATE
13-Mar-2023
CODE
NAVFAC SOUTHWEST
PW CONTRACTS CORE - FSC
CODE RAQ10-FSC
750 PACIFIC HIGHWAY
SAN DIEGO CA 92132-0001
N62473 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
CODE
See Item 6
FACILITY CODECODE
EMAIL:TEL:
N6247322R3616
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
The following have been added by full text:
AMENDMENT 02
The following is hereby changed:
1. Extend the proposal due date from 03/17/2023 to 03/23/2023.
2. Respond to RFIs.
All other terms and conditions of the solicitation remain unchanged.
RFI Responses:
Question is regarding:
Section of the Request for Proposal: Section L Paragraph: B.9 and L.5 Volume 2 a. Factor 2 (1)(d) Page number: 5 of 98 and 81 of 98
1) Section L states that the phase-in is limited to no more than 30 calendar days, but Section B.9 conflicts with this as it includes a phase-in period of 60 days. Can the Government correct the solicitation to confirm the phase-in period to be 30 or 60 calendar days?
Answer: Phase in is not to exceed 60 days.
Question is regarding:
Section of the Request for Proposal: Section L Paragraph: L.5 Volume 1 a.(1) FILE #9 Page number: 78 of 98
2) The instructions for File #9 reference an Attachment “Mission Essential Contractor Services” dated September 27, 2021, but we cannot locate this document. Can the Government provide the Mission Essential Contractor Services attachment?
Answer: Delete as reference. Govt form will be provided, if necessary.
Section of the Request for Proposal: Section F 1503020 Paragraph: 3 Page number: 1 of 1
3) Section F states that the Pest Control Contractor’s Work Plan and Planned Pesticide Use Sheets including Pesticide Labels and Safety Data Sheets (SDS) are due with the proposal, but these items are typically provided after award by the successful offeror. Can the Government confirm these deliverables are due after award? If they are due with the proposal, what section are they to be submitted with and are they excluded from page count?
Answer: Pest Control Contractor’s Work Plan and Planned Pesticide Use Sheets including Pesticide Labels and Safety Data Sheets (SDS) are due after contract award.
Section of the Request for Proposal: Section L Paragraph: L.5 Volume 2 a. Factor 3 (1)(a) Page number: 81 of 98
4) The page limit for Exhibit D is 15 single-sided pages; however, to incorporate the extensive narrative information required by Section L and M for all annexes and sub-annexes (5 sub-annexes within 1500000, along with 2 sub-annexes in 1600000 and Annex 1700000), would the Government please extend the page limit from 15 pages to 25 pages?
Answer: No, the Government will not extend the page limit.
Section of the Request for Proposal: Section C and J 1604000 Paragraph: 1604000 Page number: N/A
5) Can the Government provide the inventory for the Wastewater Treatment Plant?
Answer: No, an inventory will not be provided. The Wastewater Treatment Plant is operated and maintained under the Requirements stated with the Permit to operate the Wastewater Treatment Plant.
Section of the Request for Proposal: _L.5, Volume 2, Factor 1 Paragraph: _(1)(a) Relevant Project Page number: __pg. 78_
6) Will the government consider reducing the requirement for experience references meeting a $7M/year threshold to a level more commensurate with the annual value of this effort?
Answer: The Government will reduce the requirement for experience references to $3M/year threshold.
Section of the Request for Proposal: Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF Paragraph: ___ELIN 001AX for each Period Page number: ___N/A
7) ELIN A001AX shows “58???” Doors, to be checked semi-annually. What is an accurate count of doors?
Are they powered (electric, hydraulic) or manual? Are they pedestrian doors or overhead doors?
Answer: According to Attachment J-1502000-17, there is a total count of 58 each of roll up and automatic/manual doors.
Section of the Request for Proposal: Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF Paragraph: ___ELIN 001BA for each Period Page number: _N/A
8) ELIN A001BA shows “500 LF???” and “Semi-annual ???”. What is an accurate measurement of the
Galley Drain Lines? Are they to be checked semi-annually or at some other frequency?
Answer: Refer to Attachment J-1502000-20 for highlighted approximate location of drain lines. The total length of these drain lines is approximately 500 lineal feet long. These lines are to be checked semi-annually, as indicated in Attachment J-0200000-10 Unpopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF.xlsx Excel spreadsheet.
Section of the Request for Proposal: Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS0.
rF Paragraph: _ELIN 001BH OWS Page number: _N/A
9) Are these OWS to be pumped and cleaned quarterly, semi-annually, or annually?
Answer: Each facility has designated frequency of service, refer to Attachment J-1502000-26 for oil/water separator frequency column for more information.
Section of the Request for Proposal: __General
10) Due to the extremely remote and difficult environment at the site, coupled with limited available information due to a single long-term incumbent contractor, will the government please provide the names and any contact information for key subcontractors used on the effort? The lack of qualified service partners in the area make it very difficult to accurately price without any detail on who currently provides the services.
Answer: The Government will not provide the names and any contact information for key subcontractors used on the effort.
11) Can the government please confirm that the contractor is not expected to provide any snow removal services, supplies, equipment, ice, etc. for the Base Camp Location?
Answer: Yes confirmed, the contractor is not expected to provide any snow removal services, supplies, equipment, ice, etc. for the Base Camp Location.
Section of the Request for Proposal: _1502000 C Facility Investment rF
12) Per file 1502000 C Facility Investment rF, the government has an expectation for contractor provided maintenance and repair to government equipment. Where will this work be performed and will the government provide tools, supplies, air compressor, etc. or will the contractor be responsible? Is there a minimum required schedule or staffing for this scope?
Answer: The Contractor will not be provide any equipment to complete the services under the PWS.
Section of the Request for Proposal: __Wastewater
13) The files provided cover the wastewater treatment plant but do not indicate the required staffing and employee schedules. Can the government please provide the required schedule and number of hours?
Answer: It is the Contractor’s responsibility to provide adequate and well qualified staffing level and schedule to ensure the wastewater treatment plant is properly manned and fully operational as necessary by the Permit Requirements.
Section of the Request for Proposal: ___Water (General)
14) Will the government please provide the historical quantities and types of chemicals for both the fresh and wastewater systems? Who currently supplies the chemicals?
Answer: Historically the Government is utilizing Isolux Arsenic Removal Cartridges 42inches Part FL-042 Zirconium Hydroxide Arsenic Removal Media Quantity of 40. Average of 120 cartridges per year, potentially more, but never less. Chlorine Treatment is also provided per the Permit Requirement. The Contractor is responsible to supply the chemicals.
15) Can the government provide the average drinking water flow and the expectation for water tank interior or exterior inspections?
Answer: Historically the average drinking water flow ~14 Million Gallons. The inspection levels required per the PWS is at the Operator Level Requirements.
Section of the Request for Proposal: _General
16) Please confirm that the contractor will not provide maintenance for the barracks/housing.
Answer: Maintenance of Houses within the Housing Community will not be part of the contract. Recurring work such as Boilers, Roof Inspection, Pest Control, etc will be utilized on the BEQ.
17) What is the government’s expectation for the management of this project? Does the government expect the contractor’s key personnel to be onsite while work is performed? Is there an expectation for a Project Management Office (PMO)? If so, will space be made available?
Answer: The Government expects all contract works meet all contractual requirements, including management and oversight of its employees, these include key personnel such as project manager/site safety health officer and quality control manager. When problems or crisis arise, these key personnel should be the first responders.
18) Is the contractor responsible for emptying dumpsters? If so, please provide dumpster inventory.
Answer: Yes, the Contractor is responsible for emptying the dumpsters. The Dumpsters inventory is provided in the PWS Attachment J-1503030-03, -04, and spreadsheet.
19) Will the government provide the contractor with an office and laydown area at either the Base Camp or Coleville Housing location and if so, will power, water, phone, etc. be provided or the responsibility of the contractor?
Answer: The Government will not provide an Office, but is open to discussions regarding a future laydown area if necessary. Any utility hook-ups will be at Contractor expense.
20) Will the contractor be required to provide an annual boiler inspections or will this be provided by the government?
Answer: Yes, the Contractor will provide an annual boiler inspections.
21) Who is the current provider of any BAS or SCADA systems and are these open-source platforms where the government owns the database and passwords or will a specific provider be required to gain access?
Answer: The current SCADA System provider is Aqua Sierra Controls. The Government owns the database and passwords.
22) Can the government provide historical service call data by type and location?
Answer: Reliable historical service call data are not available.
23) Can the government please provide the tank sizes for the wash-rack and grease traps and the required pumping frequency?
Answer: The Government does not have the tank size for the wash-rack and grease traps. Please refer to Attachment J-1502000-16 and Attachment J-1502000-31 for frequencies of service.
24) Will the Government please provide the name and contact information for the propane supplier on the two installations?
Answer: The Government does not have a specific propane supplier and has openly competed the Service in the past.
25) Does the PM Liability of $750 apply to the annual roof inspections in ELIN X001BL and is it applied to each of the 158 buildings or the total as one PM/year?
Answer: There is no PM Liability for Annual Roof Inspections.
26) Who is the current provider of ski lift maintenance on the contract?
Answer: The Government is unable to provide the current provider.
27) The Air Hangar stretch fabric appears to be damaged from the snow. Will the maintenance service still be required or will this service be removed from the contract?
Answer: All recurring work for the Air Hangar will be removed from the PWS. The Air Hanger will continue to be within scope for services, if necessary.
Section of the Request for Proposal: __1503060 Pavement Clearance
28) Per Section 1503060 Pavement Clearance – can the government please confirm the contractor has no responsibility for mechanical or individual street sweeping or blowing of any kind under the FFP portion of the contract?
Answer: Please refer to Attachment J-1503060-02 for pavement clearance including snow and ice removal of roads, parking, and sidewalks, Requirements including removing snow and ice from entrances, sidewalks, roads, parking lots, deicing material for building occupant use, salting/sanding operations when snow accumulation is greater than one inch.
Section of the Request for Proposal: __ELINS
29) ELIN X001BR shows 56 Porta Johns over 13 locations but does not provide the frequency of service required nor if frequencies will increase when troops are in the barracks, etc. Please clarify.
Answer: Refer to Attachment J-1502000-33, page 73 of 81, where it shows service frequency and Attachment J-1502000-36 shows specific Porta Johns requirements.
30) ELIN X001BA says “500 lf???, Semi-annual ???” for the Galley Drain Lines and there is no inventory provided in Attachment J (J-1502000-20). Can the Government please confirm the amount of line and the frequency of service?
Answer: Refer to a separate pdf file named Attachment J-1502000-20 Galley Inlets and Drain Lines.pdf.
Section of the Request for Proposal: __1503030-04 J ISWM
31) Please provide attachment 1503030-04 J ISWM as referenced in 1503030 J, pages 4-5.
Answer: See separate 1503030-04 J ISWM Excel file attachment.
Section of the Request for Proposal: __ELINS Paragraph: _X009
32) Will the Government please clarify the required onsite PM/SSHO, QC, and Maximo Support requirements per ELIN X009? Are all of these onsite, full-time positions, within a certain distance, or a regional requirement?
Answer: The Government expects all contract works meet all contractual requirements, including management and oversight of its employees, these include key personnel such as project manager/site safety health officer and quality control manager. When problems or crisis arise, these key personnel should be the first responders. Please review Annex 0200000 Spec Item 2 Management and Administration. The Maximo Support personnel refer to Spec Item 2.6.8.
Section of the Request for Proposal: Annex 0200000 C Management and Administration
33) A document for Annex 0200000 C Management and Administration does not appear to have been included in the RFP package of documents if this can be provided?
Answer: Please see separate file attached.
Section of the Request for Proposal: Contract Historical Data
34) Can you confirm which work area items and/or ELINs listed in Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF are new scope of work items that were not part of the two contracts listed in the Contract Historical Data section that was provided? -- Unclear what the question is all about???
Answer: Please refer to the PWS for required services needed.
Section of the Request for Proposal: Past Performance Questionnaire
35) Please verify if past performance projects that are to be provided in Exhibit F need to be $7 million or greater each? --- Contracting responds …
Answer: The Government will reduce the requirement for experience references to $3M/year threshold.
Section of the Request for Proposal: Attachment J-0200000-10 UnPopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF
36) Diesel Fuel Delivery ELINs read a Unit of Issue of MO in all option years if it should instead read a Qty of 2 EA like the Base Year?
Answer: The ELINS A001BS and B001BS will adjusted to 12 Quantity and Unit of Measure is MO (Months) as to match the Option Years.
Section of the Request for Proposal: Section 1502000 J Facility Investment rF for Alerton DDC Systems
37) Can you provide control drawings and/or model information for the buildings that currently have Alerton controls installed that are listed in Section J? Can you also confirm if the servicing of the controls system software is deemed proprietary?
Answer: The Government will be unable to provide the information requested.
Section of the Request for Proposal: ELIN Schedule & Section 1502000 J Facility Investment rF for Wash Rack
38) Can you provide make/model information for the wash rack that is listed in Section J. Also, ELIN 001AW for the wash rack is listed as 1 EA but should this read 12 MO like the others? There are some other non-service call ELINs that are also listed as EA if those should be changed to 12 MO as well?
Answer: No, there is no Make or Model for the Wash Rack building.
Section of the Request for Proposal: ELIN Schedule & Section 1502000 J Facility Investment rF for Galley Drain Lines
39) ELIN 001BA lists a possible 500 linear feet to be serviced semi-annually, however, Section J does not list any inventory to confirm that if amount and frequency of service information can be confirmed and/or provided?
Answer: Refer to Attachment J-1502000-20 for highlighted approximate location of drain lines. The total length of these drain lines is approximately 500 lineal feet long. These lines are to be checked semi-annually, as indicated in Attachment J-0200000-10 Unpopulated ELINS MCMWTC Bridgeport BOS rF.xlsx Excel spreadsheet. ELIN 001BA will reflect a Quantity of 0. Option Year 1-7 quantity to be adjusted to 12.
Section of the Request for Proposal: ELIN Schedule & Section 1502000 J Facility Investment rF for Air Hangar Stretch Fabric Structure
40) The air hangar structure appeared to be damaged during the site visit. Can you provide further information if we should still be pricing this requirement. If so, can you provide make/model information for the structure that is listed in Section J as well as any pre-damaged photo of the unit?
Answer: All recurring work for the Air Hangar will be removed from the PWS. The Air Hanger will continue to be within scope for services, if necessary.
Section of the Request for Proposal: ELIN Schedule & Section 1502000 J Facility Investment rF for Johnson DDC Systems
41) Can you provide controls model information for the buildings that currently have Johnson DDC system installed that are listed in Section J?
Answer: The Government will be unable to provide the information requested.
Section of the Request for Proposal: Section 1502000 J Facility Investment rF for Roof Inspection Services
42) Can you provide further clarification on the buildings listed in Section J as to the type of roof for each building and how many stories each building has?
Answer: BLDG 2002 is 3 Stories, BLDG 5016 is 2 Stories, and all other Buildings are 1 Story with varying heights for the roof. All roofs are metal standing roof seams.
Section of the Request for Proposal: ELIN Schedule & Section 1502000 J Facility Investment rF for Porta Johns Services
43) ELIN 001BR has 56 Porta Johns listed but Section J has 58 listed if you can clarify which is correct?
Additionally, Section J lists 12 locations but qtys are only listed at 9 locations if we are only to be providing services at those 9 locations if you can clarify?
Answer: Adjusted ELIN 001BR to 12 Locations and 58 Units. Please refer to ATTACHMENT J-1502000- 33 and ATTACHMENT J-1502000-36.
Section of the Request for Proposal: Section 1502000 J Facility Investment rF for Diesel Fuel Delivery
44) Can you provide maps and/or the location(s) in which diesel fuel could be requested to be delivered to?
Answer: Two Locations, one at Upper Base near BLDG 2003 and one at Housing Location near BLDG 1004.
Section of the Request for Proposal: Annex 1503020 Pest Control
45) There is no 1503020 Section J Pest Control document included in the RFP package of documents but which is referenced in document 1503020 C Pest Control if this can be provided if that might provide more information such as maps, buildings to service, service frequency, etc.?
Answer: Please see attached Section J Pest Control.
Section of the Request for Proposal: Annex 1503030 Integrated Solid Waste Management
46) ATTACHMENT J-1503030-04 references a separate Excel spreadsheet (1503030-04 J ISWM) for Locations and Frequencies that was to be provided. We did not see that document included in the RFP package of documents if this can be provided?
Answer: Refer to separate Excel file titled: 1503030-04 J ISWM rF.xlsx.
Section of the Request for Proposal: Annex 1503030 Integrated Solid Waste Management
47) Can you confirm that solid waste management/refuse collection services in Mono County can only be performed by certain companies and at certain set prices per container. Can you provide additional information on those requirements?
Answer: Government will be unable to provide additional information.
Section of the Request for Proposal: Annex 1604000 Wastewater
48) There is no 1604000 Section C Wastewater document included in the RFP package of documents which looks like there should be one if that can be provided?
Answer: Please see attached Annex 1604000 Wastewater Section C document.
Section of the Request for Proposal: Annex 1606000 Water
49) There is no 1606000 Section F Water document included in the RFP package of documents which looks like there should be one if that can be provided?
Answer: Please see the attached 1606000 Section F document.
SECTION A - SOLICITATION/CONTRACT FORM
The required response date/time has changed from 17-Mar-2023 02:00 PM to 23-Mar-2023 02:00 PM.
(End of Summary of Changes)
File details come from the government source that posted it. Updated .