36C24921B0013 0002.pdf
PDF 438 KB Posted
- Solicitation number
- 36C24921B0013
About this file
This solicitation is for a roof replacement project at the James H. Quillen VA Medical Center in Mountain Home, Tennessee. The contractor shall furnish all labor, materials, equipment, supervision, and other items necessary to replace the roof on Building 77. Bids are due on February 1, 2022 and the period of performance is 180 calendar days from notice to proceed. This is a 100% set-aside for service-disabled veteran-owned small businesses. The contractor must adhere to all COVID-19 safety requirements and pass security and background checks. The contractor must also comply with environmental, records management, and past performance evaluation requirements.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C24921B0013 0006.pdf | ||
| 36C24921B0013 0005.pdf | ||
| 36C24921B0013 0004.pdf | ||
| Specification 073126.pdf | ||
| 36C24921B0013 0003.pdf | ||
| 32 18 27 -02792-PLAYGROUND SURFACING - POURED RUBBER.pdf | ||
| 36C24921B0013 0001.pdf | ||
| Specifications.pdf | ||
| Drawing Part-5.pdf | ||
| Drawing Part-7.pdf | ||
| Drawing Part-4.pdf | ||
| Drawing Part-11.pdf | ||
| Drawing Part-1.pdf | ||
| 36C24921B0013_3.docx | DOCX document | |
| Drawing Part-9.pdf | ||
| RFI Form - Install Historic Site Enhancements.pdf | ||
| Drawing Part-6.pdf | ||
| Drawing Part-8.pdf | ||
| Drawing Part-12.pdf | ||
| Drawing Part-10.pdf | ||
| WD 20220191 9-2-2022.pdf | ||
| Contractor EMR Certification Form.pdf | ||
| Drawing Part-3.pdf | ||
| Drawing Part-2.pdf | ||
| Header - List of Attachments.txt | TXT text file | |
| Drawing Part-13.pdf |
Show all 26
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE 7. ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243
(Type or print) (Type or print)
(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code)
(If other than Item 6)
(Specify type of modification and authority)
(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
1 10
621-23-1-5111-0001
621-20-104
Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 9 (90C)
NCO 9
1639 Medical Center Parkway, Suite 400 Murfreesboro TN 37129
90C
Network Contracting Office 9 Department of Veterans Affairs Network Contracting Office (90C) 1639 Medical Center Parkway Suite 400 Murfreesboro TN 37129
To all Offerors/Bidders
36C24921B0013
10-05-2022
X x x
621-3630162-5111-854200-3220 23NR0JA15
x 1
The purpose of this amendment is to answer all questions submitted.
The bid opening will be November 3, 2022 at 10:00 AM CT.
Diana K. Grube Contracting Officer
Questions and Answers
36C24921B0013
Question 1 - Notes on the plans show certain areas of the campus which are NIC. These areas are denoted as part of the ETSU occupied buildings and areas. However, the plans show work in these areas which include concrete/asphalt replacement, new signs, new site lighting, tree removal, etc. Is all the work shown on the plans in these NIC areas to be excluded from the proposals?
Answer: All works contained around the ETSU building are not included, only work on major roads such as Dogwood Ave., First Street, Memorial Ave. are included, this includes the following, Sign and sidewalk work and other work noted in the construction drawings.
Question 2 - There are 4 notes on the right side of sheets C101 – C106. However, these notes are not denoted on the plans on either sheet. Where does the work in these 4 notes apply to the project?
Answer: Applies, what is meant is that every time a curb and gutter is replaced, the attached asphalt must be repaired.
Question 3 - Note #4 on sheets C101-C106 call for 2’ of asphalt to be replaced along the areas denoted as curb replacement. However, there is no curb replacement denoted on the plans.
Answer: Applies, what is meant is that every time a curb and gutter is replaced, the attached asphalt must be repaired.
Question 4 - Spec section 01 00 00 1.3.C states the Alternate #2 is Base Bid minus the new pavilion as shown on sheets A103 and E101B. However, the Bid Schedule in the Solicitation states the Alternate #2 is Alternate 1 minus new pavilion. Is the total amount for Alternate 2 the Base Bid minus the cost of the new pavilion or is it Alternate #1 minus the cost of the new pavilion?
Answer: Bid Deduct 1 is everything in the base bid except remove gazebo historical rehabilitation shown on Sheet A103 and E101B. Bid deduct 2 performs all work in bid deduct 1 except remove gazebo historical rehabilitation shown on Sheet A103 and E101B and remove pavilion detailed on A104 and E101B.
Question 5 - Spec section 01 00 00 1.11 calls for a third party, professional surveyor to be contracted directly by the GC. Is a surveyor required for this project?
Answer: Yes.
Question 6 - Will it be required to construct a vehicle wash station to avoid tracking mud and stone onto the roads at each of the locations to receive new site work.
Answer: No, but they must take the necessary measures to keep the areas free of mud and in good condition.
Question 7 - Spec section 01 00 00 1.19 calls for a post and panel construction sign. Is this required?
Answer: Yes, they must have panels in their meeting area with all the laws and requirements by law, just as all the areas where they are working must be properly labeled with their proper safety signs.
Question 8 - If a construction sign is required, will a different sign be required at every location in which work is occurring at the same time? Or is one sign acceptable, located at the primary work site or at the contractor’s job trailer location?
Answer: Yes, they must have panels in their meeting area with all the laws and requirements by law, just as all the areas where they are working must be properly labeled with their proper safety signs.
Question 9 - Spec section 04 40 00 1.1.A calls for a cut limestone cap. However, sheet A502 shows cast stone wall caps at all masonry bases. Please confirm which should be used.
Answer: Use cut limestone cap
Question 10 - If a limestone cap is required, please provide the location for this cap as it is not apparent in the plans and specs.
Answer: Instead of using precast concrete cap use limestone cap see detail on page 1/A 502
Question 11 - Spec section 04 73 01 Manufactured Stone appears to reference terracotta decorative elements or terra cotta bands. Are there terracotta pieces required for this project?
Answer: No
Question 12 - If terracotta is to be used, please provide the locations and elements to be replaced.
Answer: It will not be used as a reference in case it is necessary if during the project, they damage any piece that contains terracotta
Question 13 - Spec section 07 31 26 Slate shingle states it is to repair a slate roof already in place. Where is the existing slate roof to be repaired?
Answer: It is not required.
Question 14 - What is the approximate quantity of slate tile to be repaired/replaced?
Answer: It is not required
Question 15 - Spec 09 06 00 Schedule of Finishes 2.3 calls for broom finish on all exterior concrete slabs, ramps, and stair treads. There did not appear to be new concrete stairs/steps. Please clarify if and where new concrete stairs/steps occur.
Answer: The stairs are in the gazebo see detail 2/A501, please ignore note 5 on page A105.
Question 16 - Spec 01 35 26.1.9.B states that monthly inspections are required by a third-party Certified Safety Professional (CSP). Are these monthly inspections required?
Answer: Yes
Question 17 - If the monthly inspections are required, can they be performed by our Corporate Safety Officer?
Answer: Yes, as long as Corporate Safety Officer have the OSHA certification, with in no more than 5 years after taking the certification.
Question 18 - Note #4 on sheet C001 calls for stone base to be removed with concrete demo. Does this also apply to asphalt demo? Does stone base get removed along with all asphalt demo?
Answer: They must make an evaluation if the base is in optimal condition to be reused.
Question 19 - Does the existing stone parking lots which are denoted to be paved to remain or does the stone base get removed and replaced?
Answer: No, it will be used as an additional base
Question 20 - Sheet C104 has a note stating “New areas of asphalt pavement ______sq.ft. However, the quantity of asphalt paving is blank. Please provide the quantity of asphalt as were present on asphalt replacement at other areas onsite.
Answer: The area to be asphalted is 10,100 sq ft see diagram included. Includes pedestrian access area, Use sheet detail E/L502.
Question 21 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “B” to refinish existing metal handrails.
Please define refinish. Is the intent to generally and lightly scrap loose paint and repaint, or sand/blast to bare metal then prime and repaint, or chemically strip to bare metal the prime and repaint? Please clarify.
Answer: What is necessary so that the surface is completely free of imperfections, is up to the person who is going to do the work to use the measures or mechanisms that they deem necessary to be able to have the required finish.
Question 22 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “C” to refinish existing metal light posts.
Please define refinish. Is the intent to generally and lightly scrap loose paint and repaint, or sand/blast to bare metal then prime and repaint, or chemically strip to bare metal the prime and repaint? Please clarify.
Answer: It is up to the person who is going to do the work to do what is necessary so that the surface is completely free of imperfections, such as scratches or maps in the paint, it is the prerogative of the person who is going to do the work to use the measures or mechanisms that they deem necessary to be able to have the required termination.
Question 23 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “D” as areas to be restriped. Is this referring to road striping, parking lot striping, crosswalk striping, etc. Please clearly define.
Answer: It is correct refers to the different areas marked in the project
Question 24 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “D” as areas to be restriped. Does this include ALL striping on site (minus ETSU areas NIC of course)?
Answer: As defined in the answer to question number 1
Question 25 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “D” as areas to be restriped. However, there are not striping shown on the plans to determine quantities or locations. Please clearly define the locations and quantities of restriping to allow fair bidding for all GC’s.
Answer: All areas are defined on the construction drawings, and it is the responsibility of the GC to take the measurements.
Question 26 - Sheet L101 Site Improvements Plan denotes note “D” as areas to be restriped. Is the intent to restripe directly over all existing striping, or to gride off existing and restripe new lines, etc? Please clearly define.
Answer: It is the responsibility to study each case and take the necessary measures to provide the adequate preparation for the product to be used.
Question 27 - Sheet L101 note # 4 calls for the frame and cover of grate inlet to be replaced in the parking lot to be replaced at building 8. However, this note is not used on sheet L101, or any other sheet as far as can be determined.
Answer: Refer to Sheet L102 where reference is made to the work to be carried out
Question 28 - Sheet L101 note #3 calls for all joints to be cleaned out and replaced. What is this note referring to? Are these concrete joints at curbs, is it concrete joints at sidewalks, is it joints at asphalt?
Answer: The note is self-explanatory, all the joints that will be repaired in sidewalks, curbs, etc.
Question 29 - Regarding note #3 on sheet L101, which joints are to be replaced?
Answer: All areas indicated on pages L101 to L110
Question 30 - Regarding note #3 on sheet L101, is this referring to ALL joints in ALL concrete onsite?
Answer: All areas indicated or demarcated on pages L101 to L110
Question 31 - Regarding note #3 on sheet L101, the quantity of joint replacement should be quantified. If not, the Government will almost certainly receive bids of varying quantities from every GC. The cost of this SOW could be large enough to win or lose this project for GC’s due to the undefined quantities. This creates a situation in which the Government will likely choose the proposal with the least amount of this work and will result in a change order. To avoid these scenarios, please determine a quantity to be assumed so all GCs are bidding apples to apples.
Answer: They can be obtained from the measurements given in the drawings.
Question 32 - There is a note “B” on sheet L101 at the SW corner of Bldg 7 which denotes 400’ of railings to be refinished. That seems like an excessive number of handrails at one corner of one building.
Is the 400’ correct?
Answer: It is not included in the area demarcated as ETSU.
Question 33 - Is exercise equipment to be GFGI, GFCI, or CFCI? Please define this SOW.
Answer: Will be purchased and installed by the GC.
Question 34 - Are items such as trash receptacles, benches, etc. to be GFGI, GFCI, or CFCI? Please define this SOW.
Answer: Will be purchased and installed by the GC.
Question 35 - Note F/L501 as shown on sheet L109 calls for new boulders to accompany the existing granite boulders protruding from the ground. Are these new boulders to be furnished and installed by the Contractor?
Answer: Yes.
Question 36 - What type of stone are the new boulders which are denoted by F/L501 on sheet L109?
Answer: They must be similar to those existing in the area.
Question 37 - Sheet L109 calls for an art exhibit base. Will the art exhibit be GFGI, GFCI, or CFCI?
Please define this SOW.
Answer: The base must be provided, and the VA will provide the sculptures to be used in collaboration with the ETSU Art program.
Question 38 - Are the water bowls shown on sheet L109 GFGI, GFCI, or CFCI? Please define this SOW.
Answer: Should be provided by the CG “CFCI”
Question 39 - Is it required to perform a lab analysis on the existing mortar to provide an accurate matching to the existing/historic mortar?
Answer: It is not necessary, but it would be recommended so that they can have a matching of the existing mortar.
Question 40 - Is it required to perform a lab analysis on the existing brick/masonry units to provide an accurate matching to the existing/historic mortar?
Answer: It is not necessary, but it would be recommended so that they can have a matching of the existing mortar.
Question 41 - Sheet E001 shows fixtures PL3, PL3a, PL5 and PL5a to be replaced. This consists of replacing the actual light fixture inside as well as the “crowned” lamp housing. It is my understanding that the intent is to have the actual light inside the lamp housings replaced. Can the lamp housings be reused which the light fixture inside the housing to be replaced?
Answer: They can be reused as long as the lights can be correctly adapted, and they are all of the same type and painted and repaired for any damage.
Question 42 - If housings can be reused will they need to be refinished same as the poles?
Answer: They can be reused as long as the lights can be correctly adapted, and they are all of the same type and painted and repaired for any damage.
Question 43 - It appears that the total quantity of light poles as shown on the Civil drawings to be refinished are less than the total quantity of light poles shown on the electrical plans to receive new lamps. If all light posts are to be refinished, how is it that there are more posts to receive new lamps than there are posted to be refinished. Please clarify/provide quantities of each.
Answer: Please use electric sheets for pole totals.
Question 44 - Sheet L109 shows the asphalt detail A/L501 as a chip seal asphalt trail. However, sheets L107 and L108 call this same detail A/L501 Asphalt detail. Are all asphalt trials to be chip seal surfaces?
Answer: Please follow what the detail says, (Healing Garden Only) Page A/L502
Question 45 - Detail A/L501 calls for decorative stone to be used for the chip seal surface. What decorative stone is to be used?
Answer: Please provide samples of VDOT #8 stone.
Question 46 - Blk 11 of 1442 shows the 180 days POP the price schedule page 5 shows 365 days. Can you please confirm POP?
Answer: The POP for the entire project is 365 and the reason for that is because of the long Waiting period for the signs.
Question 47 - Referenced Replacement Availability states, “All products designed shall be readily available Non-proprietary items for ease in future procurement. All signs shall be American made.”
Confirm if these products shall be purchased from a supplier already on GSA Schedule MAS:339950 for ease in future orders. If so, should GSA Schedule Information for the sign vendor be provided with the bid response?
Answer: No, the design is specific to the Campus and GSA does not meet those standards.
Question 48 - Should the Signage Manufacturer Qualifications noted in this section be provided with bid responses?
Answer: Yes, for evaluation of product quality
Question 49 - These pages have Red Lines / Red X that indicates “Contractor to confirm information prior to fabrication…”. Are these signs to be included in the project bid?
Answer: Those marked with red line and Red X are not included in the project.
Question 50 - The sign schedules are in a format that does not allow the sign description text to be imported into other software (Excel, etc.) for data compilation and sorting. Please provide the sign schedule data in a format that allows the sign text to be editable for sorting.
Answer: Will be provided when the project starts.
Question 51 - Can you please provide extent of and sq. ft of pavement?
Answer: See answer to question number 20 (10,100 sq ft.)
Question 52 - Drawings are stamped "not for construction". Are all the drawings acceptable for bid purposes?
Question 53 - Different drawings are showing work as NIC. For example, L102 includes work in an area that is shown on C102 not to be in scope. Same on E105/L101 in reference to light pole west of bldg. 52.
Can the government please clarify areas that are in or out of scope?
Answer: The same areas will be used for the purpose of the electrical sheets, which indicate which areas are included.
Question 54 - New vs existing lights: L104 shows new light poles E 105 shows them to be existing. Can the government confirm that the 8 lights shown on E105 are to be new poles?
Answer: They are new poles that are around the area that will be paved.
Question 55 - Does Alt 1 include the demolition of and installation of new stairs?
Question 56 - Can the government please provide a specification for both the poured rubber flooring and the deduct engineered wood fiber surface?
Answer: See attached Specification 32 18 27
Question 57 - Is there any LBP or ACM remediation in the scope of work?
Answer: No, but it is the responsibility of the GC to notify if they find suspicious material for LBP or
ACM.
Question 58 - If there is any LBP or ACM remediation in the scope of work. Can the government please provide type, amount, and location?
Answer: No, but it is the responsibility of the GC to notify if they find suspicious material for LBP or
ACM.
See attached document: Header - List of Attachments.
See attached document: 32 18 27 -02792-PLAYGROUND SURFACING - POURED
RUBBER.
File details come from the government source that posted it. Updated .