Attachment_Q-A-2_Amend_4.pdf
PDF 388 KB Posted
- Attached to
- Fort Yuma Health Care Center
- Solicitation number
- 15-102-SOL-00009
About this file
Attachment Q-A-2 (part of Amendment 4 - Question Answers)
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 59 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Amendment No. 4 Attach – Q-A-2
15-102-SOL-00009
1. Q - Bidder found apparent discrepancies between the plans, specifications and geotechnical report in regards to mitigation techniques for liquefiable soil.
A - This Amendment No. 4 includes clarifying language referring to Architect’s Addendum No. 1, which includes 1) a Summary (Attachment) of all associated changes to the bid documents, and 2) a Compilation (Attachment) of: revised Sheet S001, note from Geotechnical Engineer acknowledging type in revised Geotechnical Report, Revised Geotechnical Report (Dated June 26, 2015), and Revised (i.e. complete replacement) Specification Section 31 23 00.
2. Q - Bidder submitted a host of inquiries in one form:
a. Number of precast concrete bollard lights is in question: Sheet E031 shows 14 whereas Sheet A032 shows 18.
b. Precast bollards are called for, but no detail provided.
c. Curb-O-Let drainage pipe: bidder suggests HDPE pipe would be a better choice in some locations.
d. Sheet M403 references a sump detail which does not exist.
e. Sheet S001 refers to a vapor retarder that is different than that specified in
Section 07 26 00.
Expansion index requirements not shown for structural fill material shown on S002.
A - Question c. is addressed in Bid Amendment No. 2, Q/A No. 15.
All remaining questions are addressed in Amendment 4., Answer No. 1
3. Q- There is some confusion as to who is responsible to install the actual transformer and switchgear on site.
A - The transformer shown on various site plans is shown for information only. It will be provided by others (Imperial Irrigation District). Refer to the Utility Contractor Notes in Section 00 31 33
4. Q- We would like to know if the Fire Marshal, Inspectors or any other Authority Having Jurisdiction will be State of California? If not under what authority will inspections be covered and will the General Contractor be responsible for hiring private specialized Engineers to provide approval?
A - The Indian Health Service is the AHJ and will be providing inspections for compliance with the Fire Code.
5. Q- Drawing I611 shows sign types and a brief description of sign types. It also indicates an additional quantity in %. Since we are to include signs on all doors per S01 are we to also include these additional quantities without available doors to install them on?
A - Yes, the intent is to have a small stock of matching signs if the facility needs one later.
6. Q- Requested information regarding the records storage system in Room D11 – looking for elevation drawings and specifications.
A - The records storage system referred to in the question is Owner Provided/Vendor Installed, and therefore should not be included with this bid, other than the role of coordinating the installation through the Prime’s Equipment Coordinator.
END of Page 1
15-102-SOL-00009
7. Q- Regarding Amendment #2, question 11, sections A101 series of floor plans and 12 48 00 do not state anything in regards to entry mats in the courtyard. Can you please provide dimensions and specifications for the courtyard mats?
A - Section 12 48 00 – Paragraph 3.4 includes a schedule of all mats including width and depth of travel. Each mat is associated with the adjacent door.
8. a. Q- We have noticed a number of products within FF&E package are available on GSA schedules. Will IHS supply a letter of authorization granting access to GSA schedules for pricing?
b. CAD ID: C-132603:Product number or model indicates a Pallas Textiles (group
3) but doesn’t mention Pallas Textiles in the description. Please confirm KI fabric group 3 or Pallas Textiles group 3.
c. CAD ID: C-132356:Product model number indicates a 24” deep table, but description and floor plan shows a 30”table. Please confirm table depth – 24” or 30”?
A - a. IHS will not provide a letter of authorization granting access to GSA schedules at this time.
b. and c. Refer to Amendment No. 4, Q/A No. 5.
9. a. Q- Since this project is planning to achieve LEED Gold we believe that there is a LEED Scorecard that has been filled in showing the points expected. We are requesting a copy of that scorecard.
b. Section 01 91 13 Paragraph 3.2 references the paperwork and documentation for the LEED Requirements on Commissioning be submitted through the Owner’s LEED AP. Will the Owner’s LEED AP be fulfilling the role as the official LEED Project Administrator?
A - a. See attached LEED checklist.
b. The Designer of Record will be fulfilling the role as the official LEED Project Administrator.
10. Q- Section H-1 TERO – requires the contractor to pay all applicable Tribal fees and/or taxes or applicable requirements that may be incurred as a result of this project. Is it possible for the Government to issue a rough order of magnitude of the approximate fees so that all respective bidders are bidding on a level playing field?
A- Read the H.1 TERO (Tribal Employment Rights Ordinance) in full. The second sentence of the clause, reprinted here:
[… It is the responsibility of prospective bidders to contact the Quechan TERO Employment Rights Office to confirm their obligations if awarded this contract and account for any applicable fees, efforts and impacts within their bid price. Failure on the part of the successful Bidder/Offeror not to include these fees or the appropriate impacts will not constitute a request for an equitable adjustment to the contract price. ….] The contact information for the TERO is noted in that clause also.
Attachment H, TERO Guide is part of the solicitation and any subsequent contract. Pay particular attention to page 4 of the TERO guide the paragraph: BE ADVISED that the Ordinance requires 2% of a construction contract amount of $100,000 or more as a one-time Employment Administration Fee on each construction contract performed on the Reservation, unless the fee has been waived by Tribal Council.
END of Page 2
15-102-SOL-00009
11. Q- Please provide any anticipated utility (water, sewer, gas, electrical) hook-up fees or charges and what the rough amounts would be in an effort to provide a level bidding field for all respective bidders.
A - Solicitation includes contact information for all utility representatives. Bidders are responsible to conduct their own research behind their bids.
12. Q- On plan page S002 detail A1 and A2 call out for an 8 foot re-compact with 2 layers of GEOGRID beneath all footings, however the soils report calls out for a 3 foot re-compact below existing subgrade. Which direction supersedes?
A - Refer to Amendment No. 4., Q/A No. 1.
13. Q- Does the Government or Indian Tribal Authority have a location for project soils that are to be removed?
A - It is the bidder’s responsibility to perform this research. Walt Brooks (see Attachment J. – Contact’s List) is a resource.
14. Q- Section 8.3 of the geotechnical report mentions “To provide uniform support for the new building structures supported on shallow foundations, we recommend that the upper three feet of soil (from the lowest of existing final grade) be over-excavated and re-compacted (if suitable for fill material) prior to building foundation excavation.” Is there a requirement for minimum depth of compaction beneath the bottom of building footings since many footings reach depths of 3-6 feet below finish floor?
A – Earthwork at building pad and site structures shall be constructed in accordance with Foundation Notes on Sheet S001 and Over-excavation Details on Sheet S002.
15. Q- A very qualified Yuma based structural steel fabricator and erector is not AISC- Certified. Per Spec Section 05 12 00 1.5 they are excluded from bidding this project.
Is there any variance from this requirement?
A - Bidders are instructed to follow the requirements of the design package for bidding purposes. Variance requests will not be entertained during bidding.
END of Page 3 and End of Attachment Q-A-2
File details come from the government source that posted it. Updated .