AMENDMENT_0001.pdf

PDF 335 KB Posted

Attached to
FY20 DRYDOCK REPAIRS TO NOAA SHIP GORDON GUNTER
Solicitation number
1305M219QNMAN0345
Issued by

About this file

AMENDMENT 0001

View the file

Other files

File Type Posted
SBE38_mounted_at_Sea_Chest_2396.jpg JPG image
5987226_B_Bulwark_Misc_Structure_Dets.pdf PDF
SBE38_mounted_at_Sea_Chest_2395.jpg JPG image
6233545_C_Scantlings_FSCLE___above.pdf PDF
6233544_D_Scantlings_MN_DK___Below.pdf PDF
67071A-PN50244-SBE38-External-Temp-Mount-Kit.pdf PDF
aft_stbd_chock.JPG JPG image
Amendment_0003.pdf PDF
GU_FY20_Drydock_Spec_August_Ch-2.pdf PDF
chock_foundation_steel_thickness.JPG JPG image
TLI_Sys_ISO_EWD.pdf PDF
GU_342_6629785_MN_Engine_FW_Cooling_System_Diagram_MARK_UP.pdf PDF
Amendment_2-1305M219QNMAN0345.pdf PDF
6233772_C_Carpet_AD.pdf PDF
6630021_A_Plumb_Drains_Sewage_Sys_Dia.pdf PDF
winch_control_base.JPG JPG image
6233974_D_NBC_Washdown_Sys_Arr.pdf PDF
GU_FY20_Drydock_Spec_August_Ch-1.pdf PDF
6233663_P_One_Line_Diagram.pdf PDF
6233845_F_Overflow_Vent_Sounding_Tubes_T-13_Class.pdf PDF
6629795_-_Overflow_Vents_Sounding_Tube_Diagram.pdf PDF
Life_Raft_Certs_2018.pdf PDF
6233773_E_Storerooms_Lockers.pdf PDF
6629807_-_One_Line_T-18.pdf PDF
6233816_E_Fuel_Fill_and_XFR_Sys_Dia.pdf PDF
6233779_C_Modular_Bath_Arr_Det.pdf PDF
6629791_-_Weather_Deck_Drain_Diagram.pdf PDF
GU_Immersion_Suit_Inspection_2019.pdf PDF
Foc'sl_chair_stand.JPG JPG image
Gordon_Gunter_Updated_FF_Inspection.pdf PDF
6233754_E_Joiner_Arr_Upper_Dk.pdf PDF
winch_control_boxes_1.JPG JPG image
Price_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
GU-555-001--.pdf PDF
512-6233800.pdf PDF
drw_DCU-housing-200x200x120.pdf PDF
573-2, Overhaul-Repair of Hydraulic Cylinders.pdf PDF
s1205.pdf PDF
GU_342_6629792 Diesel Engine SW Cooling Sys Diagram.pdf PDF
6233582_B Zinc Arr _ Details.pdf PDF
GU_FY20_Drydock_Spec_AUG_2019.pdf PDF
GU-512-003 Revision B.pdf PDF
GU-512-004 Revision A.pdf PDF
533-1.pdf PDF
528-6233893 Plumbing Drains Above Main Deck.pdf PDF
085-6233567 General Arrangement Fcsle Dk _ Above - Copy.pdf PDF
AMC-505-1B, Valve Overhaul and Test PDF
GU-801-001.pdf PDF
520-001 Science SW System Revision A.pdf PDF
ATTACHMENT_D.5_SUBCONTRACTING_PLAN_AS_WORD_DOC.doc DOC document
Show 40 more

Latest 50 of 104 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

FACILITY CODE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION

NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.

IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15C. DATE SIGNED

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

PAGE OF PAGES

6. ISSUED BY CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) (X)

CODE

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

16B. UNITED STATES OF AMERICA

(Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345 Amendment 0001

1. SOLICITATION 1305M219QNMAN0345 IS AMENDED AS FOLLOWS:

A. (1) SF1449 block 8, offer due date is changed to September 9, 2019, 10:00 a.m.

EASTERN.

(2) Page 4, Work Item 3.5 is deleted from the Bid Schedule.

(3) Page 5, Work Item 4.1, AIRS/GROWTH Material unit price for estimating purposes is increased from $20,000.00 to $50,000.00.

(4) Page 7, FAR Clause 52.212-4 Addendum: Paragraph (c) CAR Clause 1352.201-72:

the COR’s phone number is corrected to read (202)577-3914 and the email address for the COR is corrected to read Tim.Langdon@noaa.gov.

(5) Page 11, Paragraph (i), CAR Clause 1352.271-71(e), the COR’s email address is corrected to read Tim.Langdon@noaa.gov.

(6) Page 12, paragraph (j), CAR Clause 1352.271-90(b), the ship’s name is corrected to read “GORDON GUNTER”.

(7) Page 28, Attachment D.1: The specification is deleted and replaced by the specification titled “NOAA SHIP GORDON GUNTER FY20 DRY DOCK SPECIFICATION August 2019—CH1”. A summary of the revisions to the specification may be found on page 86. The revised specification and additional reference documents have been uploaded to www.fbo.gov. Changes to the specification are shown in the electronic copy in red type.

(8) Page 30, FAR Clause 52.212-1(b): The date/time for submission of quotes is changed to September 9, 2019, 10:00 a.m. EASTERN.

(9) Page 34, FAR Clause 52.212-2: Added (b) Options, states the Government’s criteria for evaluation of option item pricing.

(10) Page 35, CAR Clause 1352.271-74, (b)(3)(i) is corrected to state “4” round trips; (iii) is corrected to state “1” round trip.

B. A copy of the revised Bid Schedule in excel format has been uploaded to www.fbo.gov to aid in preparation of pricing quotes. Best attempts were made to ensure the formulas therein are correct. However, offerors are reminded of their responsibility to ensure the correctness of the information provided.

2. QUESTIONS AND ANSWERS:

All questions and responses/clarifications given to date are identified below and, if necessary, have been further addressed in this Amendment and/or Attachments hereto. The following questions and answers are provided for informational purposes only.

QUESTION 1: Item 3.7 paragraph 3.7.3.3 it states each potable water tank to be cleaned and recoated. Is there an estimated sq. footage of repairs required? Or is it a complete removal?

Please clarify the paint system.

ANSWER 1: Each tank is holds 2450 gallons. This item is to address any rust or rust like areas only and not a complete tank paint system removal. For bidding purposes assume less than 5% mailto:Tim.Langdon@noaa.gov mailto:Tim.Langdon@noaa.gov http://www.fbo.gov/

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345 full removal. Repair the affected area from bare metal to feathering in to existing paint. Then follow with an approved potable water coating system spot coats the affected area only.

QUESTION 2: Item 3.7 paragraph 3.7.3.11 it states to apply touch-up paint in chain locker interiors. Is there an estimated area for this? What would the spot surface preparation requirement be SP-3 / SP -11?

ANSWER 2: SP-11 the affected areas. Assume 15% for bidding purposes. Follow with a complete maintenance coat.

QUESTION 3: Item 3.14 paragraph 3.14.3.1.1 states to power tool bilge pockets and up to 12 inches in the 3 spaces. What is the surface preparation requirements? SP-3 or SP-11? Is it full coating removal or spot preparation?

ANSWER 3: Full coating removal of the pockets and around at the tank top level up to 12”.

See the revised specification at 3.14.3, which provides additional information.

QUESTION 4: Item 3.14 paragraph 3.14.3.8 it states to prepare, prime and paint existing containments. What is the surface prep requirements? SP-3 or SP-11? Is it full coating removal or spot preparation?

ANSWER 4: Full coating of the bilge pockets as noted in 3.14.3.1.1. See the revised specification at 3.14.3, which provides additional information.

QUESTION 5: Item 3.16 paragraph 3.16.3.4.1 states insert deck IWO hole between AC Machinery Room Flat and 4-23-0 FW Ballast Tank. What is the sq. footage to be inserted?

ANSWER 5: There is a 3” hole between the AC Flat Deck and FW Ballast. The insert shall be in accordance with ABS Rules. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 6: Item 3.16 paragraph 3.16.3.4.2 states insert deck IWO wasted steel just inboard on No.2 (Unit B) AC Plant and No.1 (Unit A) and 4-23-2-W FW Ballast Tank. What is the sq.

footage to be inserted?

ANSWER 6: These are wasted areas that are about 4”. The insert shall be in accordance with ABS Rules in way of both locations. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 7: Item 3.16 paragraph 3.16.3.4.5.2 states insert deck under Anchor Control Station. What is the sq. footage to be inserted? Please provide photos and material sizes.

ANSWER 7: The wasted deck steel is contained within the Anchor/Windlass control station.

The insert shall be in accordance with ABS to include the wasted area. Footprint for this stand a

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345

12’ x 12” and foundation extends up about 3”. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 8: Item 3.16 paragraph 3.16.3.4.5.5 states to replace the Forecastle Deck Chair Mount. Please provide photos and material sizes.

ANSWER 8: 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 9: Item 3.16 paragraph 3.16.3.4.5.6 states to replace the bulwark structure and side shell in and around the Forecastle Deck by inserting wasted steel. What is the sq. footage to be inserted?

ANSWER 9: The Government cannot estimate the exact total square footage of steel that needs to be removed and replaced at this time. The amount varies zero, just prepare, prime and paint to needing up to 6” replaced. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 10: Item 3.16 paragraph states to replace the bases on the Port/STBD Forward Stern Chocks. What are the sizes of the bases? Length, Width, Thickness, Material Grade, Etc.

ANSWER 10: The footprint is approximately 30” wide and 16” deep. Chock plus foundation is approximately 25” tall. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 11: Item 3.16 paragraph 3.16.3.5 Weather Deck UT Surveys. Please clarify entire work scope.

ANSWER 11: 3 inch on center grid pattern for all 3 locations up to 12 inches from each vent and fill lines and 6 inch on center for the CTD winch. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 12: Item 3.16 paragraph 3.16.3.5.1 states to replace Fuel Oil Vent Line. Please provide piping size, length, etc.

ANSWER 12: See Reference 506-6629795 for overflow and vent pipe information. The goose necks are between 5’ and 6’. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 13: Item 3.16 paragraph 3.16.3.5.2 states to replace the Fuel Vent Lines on the Main Deck, Port & Stbd. Please provide pipe size, length, etc.

ANSWER 13: See Reference 541-6233816 for pipe sizing details. The goose necks are between 5’ and 6’. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345

QUESTION 14: Item 3.16 paragraph 3.16.3.7.1 & 3.16.3.7.2 mentions the removal of 2 deck boxes and fabrication/installation of a new single deck box. Please provide needed information for the construction and installation of the new single deck box.

ANSWER 14: As per the specification the new single control station shall be made of 316 Stainless Steel with hinged cover to access to the controls. Similar top movement as provide on household gas grills. See pictures of the current boxes. The Stainless Steel one is similar to a design for the unified box that the contractor may use. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 15: Item 3.16 paragraph 3.16.3.8 states to insert the Stbd Stack around the after deck drain and replace deck drain from stack to the deck. What is the sq. footage of the insert?

What is the pipe size and length to be replaced?

ANSWER 15: The hole is approximately 3” and is adjacent to the deck drain. The insert shall be in accordance with ABS Rules. The deck drain extends from the top of stack to the deck below. Drain lines are listed as 2” per As-Built 526-6629791. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 16: Item 3.16 paragraph 3.16.3.13 states prepare, prime and paint the area around the weeping seam on the Stbd side catwalk IWO fast Rescue Boat. Is there an estimated area for this? What is the surface prep requirements?

ANSWER 16: Use SP-3 and assume 10 sq ft for the 100” seam. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 17: Item 3.16 paragraph 3.16.3.14.2 states to remove and protect the grating. What is the sq. footage for this area?

ANSWER 17: The area with grating is approximately 1200 sq ft. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 18: Item 3.16 paragraph 3.16.3.15.1 states to renew the wasted steel on outboard section of the bridge wing. What is the sq. footage for this area?

ANSWER 18: This hole is approximately 4” diameter on the side shell of the Bridge Wing just aft of the STBD Running light. Insert shall comply with ABS Rules. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 19: Item 3.16 paragraph 3.16.3.16 states to replace the handrails and associated coaming on the after section of the 02 level. What is the linear feet required for replacement?

ANSWER 19: Approximately 20 linear feet. Actual length shall be determined by the Contractor. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345

QUESTION 20: Item 3.16 paragraph 3.16.3.19.1 states to remove the NBC station on the 02 level to below deck. Insert deck IWO removed NBC station. What is the sq. footage of the required insert?

ANSWER 20: Added Reference 3.16.1.7 to show the NBC Wash-down System Arrangement.

Note we are only removing the 02 Level connections. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 21: Item 3.16 paragraph 3.16.3.20.2.1 states to prepare, prime and paint the areas above and below weld seam. What is the estimated sq. footage for this area?

ANSWER 21: For bidding purposes assume 50 Sq ft, beam to beam and SP-3 painting process.

3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 22: Item 3.16 paragraph 3.16.3.21.1 states to repair and replace deck drains in the Wet Lab and Chem Lab. What size is the piping, lengths, etc.?

ANSWER 22: Revised Specification and provided reference of the deck drain system. 3.16 has been revised to provide additional reference documents and information.

QUESTION 23: Item 3.21 paragraph 3.21.3.1 states install a new GFM Low Pressure Air Compressor in the HPU Room. Please provide footprint of air compressor to include piping requirements.

ANSWER 23: The compressor is a Quincy QCS-10 Low Pressure Air Compressor. The piping shall be suitable for the LP air system. It is recommended that material for the fixed piping match the original piping in the existing header or be stainless steel.

QUESTION 24: Item 5.8 paragraph 5.8.3.2.1.1 states to overhaul pumps and motors. Please provide pump size and type. Also provide motor HP, RPM, and Voltage.

ANSWER 24: Paragraph 5.8.3.2.1.1 is deleted from the specification.

QUESTION 25: 3.8. Item 15830 Annual Life Raft Inspection: Could you provide the last yearly inspection report for the life rafts?

ANSWER 25: 2019 Certification has been uploaded to www.fbo.gov.

QUESTION 26: 3.9. Item 15831 Annual Survival Suit Certifications: Could you provide the manufacturer’s name?

ANSWER 26: 2019 certification has been uploaded to www.fbo.gov.

QUESTION 27: Could you kindly provide a pricing schedule in Excel format?

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345

ANSWER 27: Yes. The pricing schedule in Excel format has been uploaded to www.fbo.gov.

QUESTION 28: We request your consideration of a time extension to the RFQ submission due to late receipt of the bid reference documents.

ANSWER 28: The due date/time has been extended to September 9, 2019, 10:00 a.m. Eastern.

QUESTION 29: Section 3.23 calls for a citric acid cleaning method. Would NOAA accept alternative cleaning method, e.g. running a snake and pressure jetting the pipe? We can also run a camera down the pipe so the vessel can approve the cleaning as it progresses.

ANSWER 29: No. This requirement remains unchanged.

QUESTION 30: Section 3.16.3.12: Can NOAA provide square footage and linear footage for galley walk-in refrigerator, freezer and thaw area? Would also appreciate information on the thickness of existing underlayment, size of rubber matting, number of mats, whether they are anti-fatigue, ring style for kitchen use or solid mat for kitchen use?

ANSWER 30: Added Reference 3.16.1.9 that shows the details of the Spaces. We do not know the depth of the underlayment. The Underlayment shall be of a thickness and strength to have frozen objects up to 15 pounds inadvertently dropped directly without damage in the worse temperature conditions. The contractor shall select the matting suitable for this location, temperatures and removable for cleaning.

QUESTION 31: Section 3.19: Can NOAA provide square footage and linear footage for (a) Bath 02-18-1-L CO SR, for carpet and terrazzo, (b) 02-27-1-L 1St Engineers SR, for carpet and terrazzo, (c) 02-18-2-L CME SR, for carpet and terrazzo, (d) 02-26-2-L XO SR, for carpet and terrazzo, (e) 02-29-2-L OPS SR, for carpet and terrazzo, (f) 02-39-2-L Junior Off SR, for carpet and terrazzo, (g) 02-39-1-L (3rd Engineer) for carpet only.

ANSWER 31: References 3.19.1.3, 3.19.1.4 and 3.19.1.5 have been added to provide the information requested.

QUESTION 32: Section 3.19.3.2.2: Can NOAA provide a material type or manufacturer for the carpet tiles? Standard mil-spec carpet does not come in carpet tile. If it requires IMO carpet that comes in a wide variety of thickness and sizes including tiles, all would have different price points.

ANSWER 32: Specification call for USCG which is IMO Carpet Squares. Use of Mil-Spec is not authorized. NOAA estimates the recent carpet squares replaced were 5/16” thick.

QUESTION 33: Section 3.19.3.2.4: Can NOAA clarify what type of baseboard, e.g. wood, metal or vinyl, and provide further information on thickness, height and linear foot?

SF30 (continued) 1305M219QNMAN0345

ANSWER 33: 5-6” Vinyl. References 3.19.1.3, 3.19.1.4 and 3.19.1.5 provide the information needed to estimate the linear footage.

3. DUE DATE/TIME FOR RESPONSES: The due date/time of September 4, 2019, 3:00 p.m.

local time (Norfolk, VA) is extended to September 9, 2019, 10:00 a.m. local time (Norfolk, VA).

4. Except for the changes stated herein, all else remains unchanged.

End of Amendment 0001

Amendment 0001, SF30
Amendment 0001, continued
topmostSubform[0]:
Page1[0]:
AmendmentNo[0]: 0001
Code[0]: AJ930073
Code[1]: 00008411
AccountingData[0]: N/A
A13[0]:
C13[0]:
D13[0]:
NameandTitleSigner[0]:
NameandTitleOfficer[0]:
Description[0]: FY 20 DRYDOCK REPAIRS TO NOAA SHIP GORDON GUNTER

(CONTINUED ON PAGE 2)

FacilityCode[0]:
Code[2]:
IssuedBy[0]: NOAA/ERAD

200 GRANBY STREET

NORFOLK, VA 23510

NameandAddress[0]:
AdministeredBy[0]: See Block 6
ContractIDCode[0]:
ReqNumber[0]:
AmendmentNo[1]:
ModificationNo[0]: 1305M219QNMAN0345
ProjectNo[0]:
Page[0]: 1
Pages[0]: 8
EffectiveDate[0]: 08/30/2019
Dated9B[0]:
Dated10B[0]: 08/23/2019
CheckBox9[0]: Off
CheckBox10[0]: 1
CheckBox11[0]: 1
CheckBox13A[0]: Off
CheckBox13B[0]: Off
CheckBox13C[0]: Off
CheckBox13D[0]: Off
IsNot[0]: Off
Is[0]: Off
Extended[0]: 1
NotExtended[0]: Off
DateSigned[0]:
DateSigned[1]:
Copies[0]: 1
CopiesReturned[0]:

File details come from the government source that posted it.