J041--repair/refurbish AC units 17, 21 & 22
Closed Solicitation Posted
This opportunity was awarded. See the award notice from .
- Solicitation number
- 36C26224Q0100
- Agency
-
Veterans Integrated Service Network 22
Veterans Health Administration, Department of Veterans Affairs
- Responses due
- Set-aside
- Service-Disabled Veteran-Owned Small Business
Opportunity facts
- NAICS code
- 238220 Plumbing, Heating, and Air-Conditioning Contractors
- PSC
- J041 Maint/Repair/Rebuild Of Equipment- Refrigeration, Air Conditioning, And Air Circulating Equipment
- Place of performance
- VA San Diego Healthcare System San Diego CA 92161
Notice details come from SAM.gov. Updated .
About this opportunity
This solicitation from the Department of Veterans Affairs seeks offers to repair and refurbish three air conditioning units (AC-17, AC-21, and AC-22) at the VA San Diego Healthcare System located in San Diego, California. Offerors must have experience servicing Fan Engineering Co. model 41/2BCD units and provide temporary cooling measures, structural and mechanical engineering design, and connect the units to the existing building automation system. Proposals are due by December 11, 2023 and the period of performance is February 1, 2024 through January 31, 2025.
This opportunity is set aside for Service-Disabled Veteran-Owned Small Businesses. The NAICS code is 238220 for Air Conditioning and Warm Air Heating Equipment and Duct Manufacturing and the PSC code is J041 for Repair and Alteration of Central Station Air Conditioning Equipment. The place of performance is 3350 La Jolla Village Drive in San Diego, California and the contracting office is the VA Network Contracting Office 22 located in Gilbert, Arizona. The solicitation involves repair and refurbishment of three specific HVAC units over a one year period.
Notice text
5 versions
Update #5 · Latest ·
Question & Answers AC-17, AC-21 and AC-22 1. Will there be a scheduled site visit for this acquisition? ANSWER: A site visit will be scheduled, however, vendors will be required to have updated asbestos certification and PPE. VA will provide documentation on AHU, photos, assessments, etc. 2. Can you please provide the Make and Model types of AC-17, AC-21 and AC-22? ANSWER: AC-17: Make: Fan Engineering CO. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831 AC-21: Make: Fan Engineering Co. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831 AC-22: Make: Fan Engineering Co. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831 3. Are the 3 AC units working? or need repair? ANSWER: These units are working, but they are at the end of their life expectancy and require immediate replacement. 4. Is this a service and maintenance price request? ANSWER: There is no maintenance component to this contract. 5. Since this is a hospital: our service techs need to be available 24/7? ANSWER: Work should be performed outside of regularly scheduled business hours and during the weekend. 6. When we are working on a unit, do we need to provide alternate air conditioning to the area being serviced by the unit under repair? ANSWER: Per the SOW, contractor must ensure the service area maintains airflow and temperature control through the duration of the work by providing a temporary AHU. 7. Do you know the serial number and make of the AC units carrier, Trane, Goodman etc? ANSWER: Please see question 2. 8. Voltage of the existing units. ANSWER: No Subject Matter Experts on site at the moment to confirm. 9. Locations of the units in relation to the outside of the building for setting temp cooling units. ANSWER: No, this information was provided during the site visit. 10. Can we get some more photos of the units ? ANSWER: No, the purpose of the site visit / walkthrough was to inspect the units. 11. Timetable for beginning of the project and timetable to complete. ANSWER: Period of Performance: 02/01/2024 01/31/2025 12. The scope is very broad, is this project for repair of items up to us to discover or will you be providing a list if what you would like repaired? ANSWER: Vendor will be expected to complete requested repairs per the SOW. Vendor shall inform VASD of any additionally required repairs. All quotes are due NLT December 11, 2023, at 1:00 PM MST. Quotes shall be submitted via email to: Felicia Simpson, Contract Specialist at Felicia.Simpson@va.gov. All potential vendors shall sign page 28 of solicitation Clause VAAR 852.219-75 VA Notice of Limitations on Subcontracting-Certificate of Compliance for Services and Construction. (JAN 2023) (DEVIATION).
ALL AMENDMENTS SHALL BE ACKNOWLEDGE AND RETURNED WITH OFFERORS.
Update #4 ·
A pre-proposal site visit is planned for December 6, 2023. Interested Offerors must register with the contract specialist via e-mail at felicia.simpson@va.gov by 1:00 pm MST no later than December 4, 2023. Registration is dependent on Offerors identifying members attending the site visit. The site visit is to give potential offerors the opportunity to see the site location and determine if the Government's need can be met, attendance at the site visit is highly recommended. If the vendors wish to go into the interstitial areas of the hospital to inspect the AC units, the vendors must all be Asbestos certified, equipped with HEPA filters, up to date mask fits (compliance with rules and regulations for mask fitting), and bring multiple suits (AC s are located on different floors, 1 suit per floor). Questions about the solicitation or questions that arise during or after the site visit must be submitted to contracting by e-mailed to felicia.simpson@va.gov within 24 hours of the site visit. Questions will be posted on SAM.gov. Meeting location and a point of contact will be provided to registered interested Offerors. Site Visit Location:    VA San Diego Healthcare System 3350 La Jolla Village Drive San Diego, CA 92161 Wednesday December 6, 2023 Meet at front lobby to acquire badges POC: Jean-Claude Sleiman & Joe Dobbins 8:00-9:00 A.M. PST
Update #3 ·
Question & Answers AC-17, AC-21 and AC-22
1. Will there be a scheduled site visit for this acquisition?
ANSWER: A site visit will be scheduled, however, vendors will be required to have updated asbestos certification and PPE. VA will provide documentation on AHU, photos, assessments, etc.
2. Can you please provide the Make and Model types of AC-17, AC-21 and AC-22?
ANSWER: AC-17: Make: Fan Engineering CO. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831
AC-21: Make: Fan Engineering Co. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831
AC-22: Make: Fan Engineering Co. Model: 41/2BCD. Serial#: 97831
3. Are the 3 AC units working? or need repair?
ANSWER: These units are working, but they are at the end of their life expectancy and require immediate replacement.
4. Is this a service and maintenance price request?
ANSWER: There is no maintenance component to this contract.
5. Since this is a hospital: our service techs need to be available 24/7?
ANSWER: Work should be performed outside of regularly scheduled business hours and during the weekend.
6. When we are working on a unit, do we need to provide alternate air conditioning to the area being serviced by the unit under repair?
ANSWER: Per the SOW, contractor must ensure the service area maintains airflow and temperature control through the duration of the work by providing a temporary AHU.
7. Do you know the serial number and make of the AC units carrier, Trane, Goodman etc?
ANSWER: Please see question 2.
Update #2 ·
36C26224Q0100-AC Units 17, 21 & 22
Update #1 ·
SEE ATTACHED SOLICITATION FOR DETAILS
Files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C26224Q0100 0004.docx | DOCX document | |
| 36C26224Q0100 0003.docx | DOCX document | |
| 36C26224Q0100 0002.docx | DOCX document | |
| S06 36C26224Q0100 0001-AC Units.docx | DOCX document | |
| 36C26224Q0100 0001_1.docx | DOCX document | |
| W-9 Form.pdf | ||
| VA10091.pdf | ||
| FMS Vendor File Update Request Form.pdf | ||
| S02 36C26224Q0100.1-AC Units 17, 21 & 22.docx | DOCX document | |
| 36C26224Q0100_2.docx | DOCX document |
Notice history
| Notice | Type | Posted |
|---|---|---|
| J041--repair/refurbish AC units 17, 21 & 22 | Award Notice | |
| This notice | Solicitation | |
| J041--repair/refurbish AC units 17, 21 & 22 | Pre-Solicitation |
Similar open opportunities
| Opportunity | Agency | Set-aside | Responses due |
|---|---|---|---|
| J041--HVAC Repair | Veterans Integrated Service Network 16 | No set-aside | |
| J041--White City B249 SE HVAC Repair | Veterans Integrated Service Network 20 | Service-Disabled Veteran-Owned Small Business | |
| J041--Condenser Coils Replacement for the VA Illiana Health Care System (VAIHCS), located at 1900 E. Main Street, Danville, IL 61832. | Veterans Integrated Service Network 12 | Service-Disabled Veteran-Owned Small Business | |
| J041--2nd Floor HVAC Duct Repairs VA Central California Healthcare System | Veterans Integrated Service Network 21 | No set-aside | |
| Z2NZ--Turn Key Chiller Equipment (Purchase and Install) | Veterans Integrated Service Network 16 | Service-Disabled Veteran-Owned Small Business |
On GovTribe
Work this opportunity
- Track it in your pipeline
- Find teaming partners
- Similar opportunities
- Ask GovTribe AI about this opportunity