W91364-23-B-0005 Q-A.docx
DOCX document 17 KB Posted
- Attached to
- FY23 OHARNG CJAG Demolition Project
- Solicitation number
- W91364-23-B-0005
About this file
This document contains questions and answers regarding Solicitation Number W91364-23-B-0005 from the Ohio Army National Guard for demolition services at Camp James A. Garfield Joint Military Training Center. The solicitation involves demolishing several buildings on site. Compaction testing is required after foundation removal and temporary security fencing must surround work areas. The requirement is set aside for Service-Disabled Veteran-Owned Small Businesses. A bid bond, asbestos surveys, and environmental reports have been made available. The intent is to award one firm-fixed price contract to encompass all work outlined in the performance work statement.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W91364-23-B-0005-0002 Ack.pdf | ||
| W91364-23-B-0005 Q-A.docx | DOCX document | |
| W91364-23 B 0005 CJAG Demo 2023 MFR.pdf | ||
| limited-asbestos-roof-survey-grp8-bldg-23jan2018.pdf | ||
| grp-8-white-painted-exterior-facia-trim-doors-feb2018.pdf | ||
| ABS_GA_63-838_02_99F.pdf | ||
| crjmtc_hazassmt_sep2018.pdf | ||
| ABS_GA_61-851_02_99F.pdf | ||
| W91364-23-B-0005 Q-A.docx | DOCX document | |
| ABS_GA_69-853_02_99F.pdf | ||
| ABS_GA_61-852_02_99F.pdf | ||
| ABS_GA_69-854_02_99F.pdf | ||
| FY23 Demo-Pav -Site Visit Sign In 2023.08.22.pdf | ||
| FY23 Demo - Site Visit Sign In 2023.08.15.pdf | ||
| OHARNG Sol W91364-23-B-0005-0002.pdf | ||
| W91364-23-B-0005 Q-A.docx | DOCX document | |
| Wage Determiation.pdf | ||
| WageDetermination-.pdf | ||
| Instructions to Bidders.docx | DOCX document | |
| OHARNG Sol W91364-23-B-0005-0001.pdf | ||
| FY23 Demo PWS 3922013.pdf | ||
| RFI-Form.pdf | ||
| OHARNG Sol W91364-23-B-0005.pdf | ||
| Bid Form CJAG Demo.docx | DOCX document |
Show all 24
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Ohio Army National Guard Purchasing & Contracting Office 2825 W. Dublin-Granville Rd.
Columbus, OH. 43235
SUBJECT: Questions/Answers TITLE: FY23 CJAG Demolition Project
SOL#: W91364-23-B-0005
Q&A:
Question #1: We are interested in bidding the Ravenna / Camp James A. Garfield (CJAG) Joint Military Training Center Demolition FY23. On Sam.gov, the WageDetermination-.pdf, is not opening. It comes up as “Format error: Not a PDF or corrupted.”
ANSWER #1: An updated Wage Determination has been uploaded onto the solicitation in SAM.gov. Copies the Wage Determination can also be found at https://sam.gov/wage-determination/2015-4721/19
Question #2: I am trying to schedule access to tomorrow’s (8/15) pre bid meeting at 9:00 AM for two of my project managers. Can you get me the best email for Grant Stoner, or advise how to schedule access to CJAG.
ANSWER #2: Grant Stoner’s email is grant.m.stoner.mil@army.mil. Mr. Stoners contact information can also be found in the body of the solicitation and the Instructions to Bidders.
Question #3: Can you provide the asbestos surveys and environmental reports for the buildings being demolished? We plan to bid on the asbestos and lead work.
ANSWER #3: The requirements for asbestos removal/hazardous material abatement are addressed in the Performance Work Statement. A memorandum outlining the environmental information currently known about the buildings has been uploaded onto SAM.gov as well. Any additional questions can be addressed through attendance to one of the scheduled site visits posted in the solicitation. Please be advised. The Ohio National Guard is not awarding multiple contracts for this requirement. The intent is to award one Firm-Fixed Price contract for all of the requirements addressed in the Performance Work Statement.
Question #4: Can you provide clarification on the alternates. The alternates listed on the Word document bid form differ from those listed on the Instruction to Bidders and the Solicitation.
ANSWER #4: Please use the line items/alternate options listed in the Solicitation (1442). We will be removing the Bid Form from SAM.gov. DO NOT submit your bids using the Bid Form.
Question #5: We are not a Veteran based business, can we still bid as prime contractor? Or do we have to be a subcontractor to a Veteran based business?
ANSWER #5: This requirement is being set-aside for Service-Disabled Veteran-Owned Small Businesses. Only contractors with this designation will be considered. Please reference the solicitation clause 52.219-27 to determine your eligibility.
Question #6: Is bond paperwork needed?
ANSWER #6: Yes, a Bid Bond will be required. The Solicitation has been amended to include FAR 52.228-1 in full text.
Question #7: Will the contractor have access to the stockpiles of fill dirt and topsoil?
ANSWER #7: No, Contractor will need to provide all fill that will be required.
Question #8: Is compaction testing required once the foundation is removed, if so, is the owner or contractor required to pay?
ANSWER #8: Yes, compaction testing is required and will be the responsibility of the contractor.
Question #9: Is temporary security fencing required around each structure during demolition?
ANSWER #9: Yes. All areas where work is to be performed will need to be secured.
File details come from the government source that posted it. Updated .