Safe_and_Secure_Site_Vist_Questions_and_answers_9_11_18_v2.docx
DOCX document 15 KB Posted
- Attached to
- OPTION - CCTV System
- Solicitation number
- W911SF-18-T-1567
- Issued by
-
Department of the Army
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Safe_and_Secure_Building_Equipment.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Site_Visit.pdf | ||
| Floor_Plan_3005_and_3015.pdf | ||
| CCTV_MAINTENANCE-FINAL-AMO-18-2628.docx | DOCX document | |
| Equipment_Move_Harmony_Church.pdf | ||
| Floor_plan_CCTV.pdf | ||
| SCOPE_OF_WORK_DOOR_ALARMS_BLDG_3035-AMO-18-2628.docx | DOCX document | |
| Floor_plan_harmony_church_and_sand_hill_buildings.pdf | ||
| Floor_Plan_3405_3425_3245.pdf | ||
| 3_SCOPE_OF_WORK_DOOR_ALARMS_BLDG_5_23_15_6_AUG_18_-AMO-18-2628-AMO-18-2628.docx | DOCX document | |
| SURVIELLANCE_SYSTEM_UPGRADE_AND_SPECIFICATION_FOR_BLDG_3245_CCTV-AMO-18-2628.docx | DOCX document | |
| START_SHIP_FINAL_032618-AMO-18-2628.docx | DOCX document | |
| Site_Visit.docx | DOCX document |
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Vendor 1
1. Which facilities (# ?) will need new DVR and Cameras installed. Please identify new installation of headend and cameras or one item.
Answer: This is spelled out in the specifications and attached spreadsheet.
2. Which facilities (# ?) will need only relocation of DVR to CQ desk. Please identify if Coax or Data cabling?
Answer: This is spelled out in the specifications and attached spreadsheet.
3. Which facilities (# ?) will need Door alarm panel installed (new) , number of doors to be done at each type of building ?
Answer: This is spelled out in the specifications and attached spreadsheet.
4. Which facilities (# ?) will need POE switches installed as part of project to support cameras ?
Answer: Previously installed cameras do not require POE switches or booster from a camera to a DVR. Therefore they are not needed for the new installations under the scope of work.
5. Facility type device counts Battleship – number of doors / number of cameras Answer: Average of 12/ No extra cameras needed Starship – number of doors / number of cameras Answer: Average of 40/ see specs/spreadsheet L Building – number of doors / number of cameras Answer: Average of 12/ No cameras needed
6. Which facilities (# ?) Have an existing door system installed to monitor existing doors? (Facilities which have no door scope) Answers: For Battleships, assume all male only buildings will need average of 12 door alarms per building. All other Battleships, will need average of 6 additional door alarms per building. The L Buildings do not have door alarms (see answer above). Some of the Starships have door alarms and some don’t (refer to specifications and spreadsheet to determine which ones require new door alarms to be installed)
7. Are there drawings of each typical facility so distances can be determined for equipment?
Answer: Yes
8. During site survey some buildings had IP cameras and some had analog (coax) cameras. Can camera type be provided for buildings with existing video systems?
Answer: No, that information will not be provided. Assume existing camera are functional and are only 3 years old on average.
9. Every building will receive Cornell system for door monitoring? If new system?
Answer: Every building that does not currently have a door alarm system, as specified in the scope of work, needs to receive a new Cornell system for door monitoring so that they are consistent. Please also refer to attached spreadsheet. Door alarms shall have the same alarm notification sound.
10. Would the end user be interested in us providing a partially populated spreadsheet to confirm quantities for all cameras, door alarms, dvr, etc and then can be distributed to all vendors? (Spreadsheet emailed to Christopher for review) Answer: Yes, see the spreadsheet that will be provided with these answers.
Vendor 2
CONTRACT QUESTIONS
#1 Will project require performance and bid bond?
Answer: No
#2 please provide a job scale (Davis Bacon).
Answer: No. The bidders should be aware of the minimum wages allowed by law for this project.
#3 Will a non-working superintendent be required on this project?
Answer: No.
#4 if so can the superintendent be the QC and Safety personal?
Answer: The contractor can organize their crew any way they want. The only requirement is to safely deliver the services required by the specifications.
SECURITY /ALARM MONITORING SYSTEMS
1. How many normally closed door switches are there to be replaced?
Answer: Assume all door switches shown as already existing on the newly provided spreadsheet will not need to be immediately replaced. Assume they are currently functioning properly.
2. How many alarm systems will we re-wire to the CQ offices??
Answer: Assume that alarm systems that are currently running to the CQ offices will not need to be rewired.
3. How many total Cornell Model A-1600 panels will need to be added?
Answer: See newly provided spreadsheet.
4. What is the “specific number” of zone circuits for new model A-1600 panels?
Answer: 16 zones
5. Will the contractor be required to use existing electrical or provide new circuits to all Cornell panels that are installed?
Answer: Assume contractors should be able to use existing electrical.
CCTV –MAINTENANCE
1. What is the function of the “SD cards” that are to be to be changed out every 180 days. SD Card Specifications?
Answer: SD Cards used to store recording information from the DVR for up to 180 days. Bidders should provide SD cards whose specifications will meet that requirement.
2. Will the terms of this contract include complete equipment replacement at the expense of the contractor?
Answer: Yes, contractor is required to keep equipment in good working order.
3. By the recently amended requirement of “180 days with 25fps” for each NVR/DVR, this would imply that we will be replacing ALL NVR/DVR’s that are currently in the specified building?
Answer: yes.
4. Is there a set duration for the maintenance contract Annual? Automatic Renewal?
Answer: Assuming the maintenance is provided in accordance with the contract, annual renewal will be automatic (subject to the Army receiving its funding)
CCTV EQUIPMENT RELOCATIONS
1 –Will ALL new cabinet locations require new 110v circuits?
Answer: Assume a nearby circuit will be available.
2 – Are splices or junctions allowed for the extensions to the new NVR/DVR locations for camera wire or will the contractor be required to run new lines to all existing cameras?
Answer: Yes, splices are allowed as long as the equipment still continues to function.
3. Will conduit be required for new wire runs in when in a suspended ceiling?
Answer: No, for all low voltage wires, as long as the equipment functions properly.
File details come from the government source that posted it.