Q&A_Amend_0003.pdf

PDF 32 KB Posted

Attached to
MIIN 159776 - Reuse Warehouse 5 for Visitor Contact Station
Solicitation number
P17PS00522
Issued by

About this file

Amend 0003 - Q&A

View the file

Other files

File Type Posted
Amend_0005_-_P17PS00522_-revised_Bid_Schedule_B.pdf PDF
Amend_0005_-_Q&A.pdf PDF
Amend_0005_-_SF_30_-_P17PS00522.pdf PDF
Amend_0004_-_F1.3_FIRE_TANK_AND_PUMPHOUSE.PDF PDF
Amend_0004_-_SF-30_P17PS00522.pdf PDF
Amend_0004_-_21_12_19_-_GROUND-MOUNTED_FIRE_WATER_STORAGE_TANKS.PDF PDF
Amend_0004_-_Section_L_Solicitation_(Revised).pdf PDF
Amend_0004_-_Herrmann_House_As-Constructed_Plans.pdf PDF
Amend_0004_-_171024_MIIN_CLIN_ADDENDUM_SHEETS_C2.0A_L1A_L2A_A1.5A_A2.3A.pdf PDF
Amend_0004_-_Q&A.pdf PDF
Amend_0004_-_171023_MIIN_PMIS_159776_A71_REVISED.pdf PDF
033016-GeoDesign_Report_Well.pdf PDF
SF30_Amd_000003.pdf PDF
Amend_0003_Statement_Of_Structural_Tests.pdf PDF
Amend_0003_Site_Visit_Sign_in_Sheet.pdf PDF
Amend_0002_-_Asbestos_Survey.pdf PDF
Sol_P17PS00522_Amd_000002.pdf PDF
Amend_0002_-_Geotechnical_Report.pdf PDF
Amend_0002_-_Corrected_Q&A.pdf PDF
B08_Solit_Att_01_Specs.pdf PDF
B08_Solit_Att_01_Drawings.pdf PDF
B08_Solit_Att_01_Engineering_Calcs.pdf PDF
Q_&_A_-_1st_Set.pdf PDF
SF30_-_Amend_0001_-_P17PS00522.pdf PDF
B08_Solit_Att_12_SBSubKCalc.xlsx XLSX spreadsheet
B08_Solit_Att_04_Equals.doc DOC document
B08_Solit_Att_05_Exp.docx DOCX document
B08_Solit_Att_01_Specs.pdf PDF
B08_Solit_Att_10_BidBond.pdf PDF
B08_Solit_Att_07_KeyPers.docx DOCX document
B08_Solit_Att_08_PastPerf.doc DOC document
B08_Solit_Att_02_Drawings.pdf PDF
B08_Solit_Att_03_WD.pdf PDF
B08_P17PS00522.pdf PDF
B08_Solit_Att_06_HazMat.doc DOC document
B08_Solit_Att_09_SubRef.doc DOC document
B08_Solit_Att_11_GenRefs.doc DOC document
B01_Synopsis_PreSolitNotice.pdf PDF
Show all 38

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Q1. Since Amendment #2 contains an asbestos survey indicating the presence of ACM, bidders need clarification on scope of work. Since there is no specification for Asbestos Abatement or any other type of abatement, is NPS going to abate the work separately? If it is to be part of the contract scope, we need specifications, etc. to determine costs. Please advise.

Answer: The limited asbestos removal for Warehouse #5 will be abated by the Government as a separate project. The Government will coordinate with the contractor to ensure that the scope of work for the window abatement on the windows to be salvaged and reused does not impact restoration requirements. Contractor should assume that this work will not impact construction schedule.

Contractor should assume that all painted wood, including windows and doors, has been painted with paint containing lead.

Q2. Can the wood pile in Warehouse #5 be reused to restore the barn door?

Answer: The contractor will assume that there will be no salvageable wood from the existing wood pile in Warehouse #5. The wood stacked in the Warehouse will be removed and sorted by the Government prior to construction operations commencing. All drawings and specifications that refer to the use of salvaged wood material (from the wood pile) shall be interpreted as requiring new wood that is species and grade appropriate for the required use, per the specifications.

Q3. Will the wood pile in Warehouse #5 be the responsibility of the Contractor?

Answer: As noted in Q2 the Government will take responsibility and ownership of the wood stacked in Warehouse #5, Contractors will assume that there will be no salvageable wood (from the wood pile), per the response to Q2. This does not remove the requirements to salvage other materials and or items in the documents and specifications.

Q4. Where will the existing windows be stored?

Answer: The existing windows that are to be salvaged for rehabilitation and reuse, are shown in the documents. Windows to be removed shall be removed and placed in an agreed location on the project site, and the Government will remove from this location and store.

Q5. Do the plans currently show the structural upgrade of Warehouse #5?

Answer: All requirements for structural upgrade of Warehouse #5 are contained in the documents. Refer to the complete specifications and drawings.

Q6. During Construction will the site be closed off to the public?

Answer: Yes, the site will be closed to the public, however it is the Contractor’s responsibility to secure the site for the duration of the project.

Q7. Has the site for the new well been soil tested (i.e. GeoTech Survey)?

Answer: Yes, there is a geotechnical report for the entire site. The documents also provide information about the existing well to be commissioned.

Q8. Is the Government providing the seeding or is that the responsibility of the Contractor?

Answer: The seeding is to be provided by the Contractor. Contractor shall refer to the specifications and drawings for details.

Q9. Who is the Authority Having Jurisdiction (AHJ)?

Answer: This question was responded to previously. The Government (National Park Service) is the final AHJ, however the Contractor shall refer to the full documents and requirements therein. All of the permits required and listed in Specification Section 013100 have Authorities listed. The Government will coordinate with the local Fire Department as a courtesy during construction.

Q10. Who approves the Fire Protection?

Answer: The Government (National Park Service) will approve the Fire Protection System.

Q11. Is there a requirement for a Fire Alarm System?

Answer: Yes, there is a requirement for a Fire Alarm System. The Contractor shall refer to the specifications and drawings.

Q12. What is the distance between the Herman House (existing Visitor Center) and the Warehouse #5?

Answer: The documents include survey information that shows the route and distance between the proposed Visitor Contact Station and the Hermann House. Contractor shall refer to the specifications and drawings.

Q13. The Fire Line from the Warehouse House to the Herman House is that a connection or not?

Answer: The documents call for stub and gate valve adjacent to the Hermann House, at specific location to be coordinated with the National Park Service. The future connection to the Hermann House is not in this contract. However, the fire protection system shall have sufficient capacity to service the Hermann House, whether the Contract Line Item (CLIN) for the fire line is accepted or not.

Q14. Is there a report of the existing well? Can you provide?

Answer: See specification section 332100. A copy of a memorandum regarding the existing well is posted (attached), and a copy of the February 2016 survey noted, will be posted ASAP.

Q15. Is the Contractor expected to cap the existing well? Is the existing well in this scope of work?

Answer: Yes, see drawings and specifications. Existing well is in this contract and will not be carried out as a separate project.

Q16. Does Government want information submitted with the proposal on how Contractor intends to rehabilitate Warehouse #5?

Answer: Yes, Contractor shall respond in full to the Request For Proposal.

Q17. What is happening to the existing buildings not shown on the documents?

Answer: The two buildings within the project area; the “blue building/duplex” and the “white house” will be demolished as part of another contract and are not part of this project scope. Contractor should assume that this work will not impact construction schedule.

File details come from the government source that posted it. Updated .