QandA_Amend_3.pdf

PDF 22 KB Posted

Attached to
GATE - Repair Park Telecommunications Federal contract opportunity
Solicitation number
p15ps00589
Issued by
Department of the Interior National Park Service National Office

About this file

Questions Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to GATE - Repair Park Telecommunications, newest first.
File Type Posted
SF-30_Amend_3.pdf PDF
Amend_0002_SF-30_P15PS00589.pdf PDF
Amendment_0002_Pre-proposal_mtg_notes.pdf PDF
Amendment_0002_Description_of_Changes.pdf PDF
1_-_Amendment_000001_P15PS00589 _SF-30.pdf PDF
2_-_Amendment_000001_P15PS00589 _Attachment_1 _revised_1040.docx DOCX document
3_-_Amendment_000001_P15PS00589 _Preproposal_Site_Visit_Attendees.pdf PDF
5_-_Wage_Determination _NY3.txt TXT text file
2_-_SF-1442.pdf PDF
GATE_201049B_Drawings_Sheets_1-25.pdf PDF
7_-_Contract_Price_Schedule_-_Blank.xlsx XLSX spreadsheet
3_-_Clauses_ _Provisions.docx DOCX document
4_-_Proposal_Submission_Package.docx DOCX document
GATE_201049B_Reference_Drawings.pdf PDF
1_-_RFP_Cover_Letter.doc DOC document
GATE_201049B_Drawings_Sheets_26-28.pdf PDF
GATE_201049B_Drawings_Sheets_35-39.pdf PDF
GATE_201049B_Drawings_Sheets_32-34.pdf PDF
GATE_201049B_Project_Scope.pdf PDF
5_-_Wage_Determination _NJ58.txt TXT text file
6_-_Map _Preproposal_Site_Visit_Location.pdf PDF
GATE_201049B_Drawings_Sheets_29-31.pdf PDF
Presolicitation_Notice _Revised_6-29-15.doc DOC document
Show all 23

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Gateway National Recreation Area Repair Park Telecommunications Damaged by Hurricane Sandy Richmond County, New York Solicitation No. P15PS00589

GATE 201049B

AMENDMENT NO. 0003

August 12, 2015

Responses to Questions

1. Question: Is submission by email acceptable?

Answer: Refer to Amendment No. 2.

2. Question: Is traffic control required? If yes, are police required and should that cost be included in our Bid?

Answer: No. Refer to these references: 2.3.10 Access - Coordinate construction efforts with the Contracting Officer such that there is minimal impact to the work of the National Park Service personnel and the visiting public. G10 1.4.6 GROUND DISTURBANCE - 4. Road access to buildings must remain open at all times; all other internal roads may only be interrupted between the hours of 6:00PM and 6:00AM with 48-hour previous notice and approval from the Park. Z10 1.2 WORK RESTRICTIONS - Access must be maintained to all park facilities at all times. During construction of ductbanks under pavement at Sandy Hook Unit, access to all buildings and other facilities must be maintained via detour or partial roadway, sidewalk, and MUP closures. Coordinate any roadway, sidewalk, and MUP closures, detours, and staging with NPS prior to construction.

3. Question: Can we use square lids for the Hand-holes?

Answer: No. Refer to Sheet E.402 COMMUNICATION HANDHOLE AND DUCT DETAILS and Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.7.3.2 HANDHOLES.

4. Question: Does the fiber cable have to be armored or is non-armored acceptable?

Answer: Cable may be non-armored. Refer to Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.7.2 CABLES AND WIRING and Sheet G.001 GENERAL NOTES for fiber optic cable requirements.

5. Question: If non-armored cable is acceptable do we need to install a tracer wire with cable?

Answer: No.

6. Question: Is there a typical size for existing manholes/hand-holes?

Answer: The existing telecommunications handholes installed under the Fast Track portion and under the MUP 3 Project were designed to be 4’x4’x4’. The existing telecommunications concrete pits along Hartshorne Drive are approximately 5’x7’.

7. Question: Is there going to be a specific naming convention that is going to be used during installation or is the contractor to create one?

Answer: NPS shall provide the naming convention direction by identifying an asset number to the Contractor.

8. Question: Is there an average distance from the point of entry (POE) to the termination point that we can use for bidding purposes? If it is more than 50 feet, it is safe to assume that we will have to install IMC or RMC?

Answer: Per note #32 on Sheet G.001 GENERAL NOTES – The anticipated length of interior cabling is approximately 50 feet from building penetration (POE) to telecommunications termination enclosure (termination point) for most buildings). Building 102 will require approximately 200 feet from building penetration to the telecommunications termination enclosure. Other buildings may also require more than 50 feet from building penetration to the telecommunications termination enclosure;

these buildings will be determined once the final telecommunications termination enclosure locations have been determined for each building. Per Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.7.3.3.5 DUCTBANK SIZE, cables entering a building from the outside and not rated for inside plant use may not extend beyond 50 feet (15 m) from the cable’s point of entry into the building. The point of entry is defined as the place where the cable penetrates the exterior wall or floor. The point of entry may be extended beyond the 50-feet (15-m) limitation by using either rigid metal conduit (RMC) or IMC, both of which shall be grounded. IMCs/RMCs are discussed on Page 80, Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.7.3.3 CONDUITS AND

DUCTBANKS.

9. Question: Is it the government’s intention that the contractor bid using wall mount splice enclosures?

Answer: Splice cases for the transition from outdoor-rated cable to interior-rated cable are described in Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.6.2.2.2 FIBER CABLE ENTRANCE. Final termination enclosure requirements are listed on Sheet G.001 GENERAL

NOTES.

10. Question: If rack mount enclosures are required, are there existing racks or will the contractor be responsible for procuring and installing new racks (wall mount or free standing).

Answer: Yes. Page 14 states: Terminate the fiber on newly provided enclosures/networking racks.

Sheets E.201 through E.213/E.301 through E.313 denote the equipment required for each building.

Any equipment noted as anything other than “existing” shall be provided by the contractor.

11. Question: What fiber termination type is to be used (ie. LC, SC, ST)?

Answer: Per Sheet G.001 GENERAL NOTES, terminate all fiber optic strands with non-keyed LC connectors.

12. Question: Are fiber optic splice cases permitted?

Answer: Splice cases are permitted for the transition from outdoor-rated cable to interior-rated cable, transition cable quantities, transition cable sizes, and where standard spool lengths prohibit a continuous fiber optic cable run only and are described in Specification G40 TELECOMMUNICATION SYSTEM Section 1.6.2.2.2 FIBER CABLE ENTRANCE.

13. Question: Is there are requirement for the quantity of slack required in each hand-hole?

Answer: Service loops shall be provided at each handhole as well as at each termination panel and shall comply with the requirements provided in Amendment #1.

14. Question: The links in the project scope document do not seem to be working, lead to a page that is not found.

Example: The work of this RFP shall be performed in accordance with the Denver Service Center (DSC) Workflows website, http://www.nps.gov/dscw.htm.

Answer: Try this link: http://www.nps.gov/dsc/workflows/dbbdesdevelop.htm

15. Question: It was stated during the pre-bid meeting that the bulk of the engineering that is required is building penetrations. Is this a correct assumption?

Answer: Somewhat. The penetrations are important, but so are the other project requirements.

http://www.nps.gov/dscw.htm

File details come from the government source that posted it. Updated .