N6339423R0022_Solicitation_Amendment_06_Conformed_Copy.pdf
PDF 1 MB Posted
- Attached to
- MK 41 VLS ISEA Support Federal contract opportunity
- Solicitation number
- N63394-23-R-0022
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 28
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
CODE
(Hour)
PAGE(S)
until 03:00 PM local time 10 Apr 2023
X
A X B X C X D
EX
X
G F 97 - 105
106 - 125 X H 126
RATING PAGE OF PAGES
7. ISSUED BY
(Date)
IMPORTANT - Award will be made on this Form, or on Standard Form 26, or by other authorized official written notice.
Previous Edition is Unusable 33-134 STANDARD FORM 33 (REV. 9-97)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.214(c)
DX-A3 1 132
(If other than Item 7)
15A. NAME 16. NAME AND TITLE OF PERSON AUTHORIZED TO
AND
ADDRESS
SIGN OFFER (Type or print)
OF
OFFEROR
AMENDMENT NO. DATE
15B. TELEPHONE NO (Include area code) 17. SIGNATURE15C. CHECK IF REMITTANCE ADDRESS
IS DIFFERENT FROM ABOVE - ENTER
SUCH ADDRESS IN SCHEDULE.
18. OFFER DATE
1. THIS CONTRACT IS A RATED ORDER
UNDER DPAS (15 CFR 700)
2. CONTRACT NO.
N63394 8. ADDRESS OFFER TO
See Item 7
9. Sealed offers in original and 1 copies for furnishing the supplies or services in the Schedule will be received at the place specified in Item 8, or if handcarried, in the depository located in
CAUTION - LATE Submissions, Modifications, and Withdrawals: See Section L, Provision No. 52.214-7 or 52.215-1. All offers are subject to all terms and
N/A conditions contained in this solicitation.
10. FOR INFORMATION
CALL:
A. NAME (NO COLLECT CALLS)
11. TABLE OF CONTENTS
SOLICITATION/ CONTRACT FORM
SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES/ COSTS
1 - 11 12 - 24
X I CONTRACT CLAUSES
DESCRIPTION/ SPECS./ WORK STATEMENT X
PACKAGING AND MARKING
25 - 58 59 - 61
J LIST OF ATTACHMENTS
INSPECTION AND ACCEPTANCE
DELIVERIES OR PERFORMANCE
62 - 63 64 - 66
X K
REPRESENTATIONS, CERTIFICATIONS AND
OTHER STATEMENTS OF OFFERORS
CONTRACT ADMINISTRATION DATA 67 - 75 X
SPECIAL CONTRACT REQUIREMENTS
OFFER (Must be fully completed by offeror) 76 - 81 X M
L INSTRS., CONDS., AND NOTICES TO OFFERORS
EVALUATION FACTORS FOR AWARD
NOTE: Item 12 does not apply if the solicitation includes the provisions at 52.214-16, Minimum Bid Acceptance Period.
is inserted by the offeror) from the date for receipt of offers specified above, to furnish any or all items upon which prices are offered at the price set opposite each item, delivered at the designated point(s), within the time specified in the schedule.
13. DISCOUNT FOR PROMPT PAYMENT
(See Section I, Clause No. 52.232-8)
14. ACKNOWLEDGMENT OF AMENDMENTS
(The offeror acknowledges receipt of amendments
AMENDMENT NO. DATE
to the SOLICITATION for offerors and related documents numbered and dated):
FACILITY
12. In compliance with the above, the undersigned agrees, if this offer is accepted within calendar days (60 calendar days unless a different period
SOLICITATION, OFFER AND AWARD
X
(X) SEC. DESCRIPTION (X) SEC. DESCRIPTION PAGE(S)
PART I - THE SCHEDULE
26. NAME OF CONTRACTING OFFICER (Type or print) 27. UNITED STATES OF AMERICA 28. AWARD DATE
EMAIL:TEL: (Signature of Contracting Officer)
CODE CODE
B. TELEPHONE (Include area code) C. E-MAIL ADDRESS
AWARD (To be completed by Government)
19. ACCEPTED AS TO ITEMS NUMBERED 20. AMOUNT 21. ACCOUNTING AND APPROPRIATION
22. AUTHORITY FOR USING OTHER THAN FULL AND OPEN COMPETITION:
10 U.S.C. 2304(c)( ) 41 U.S.C. 253(c)( ) (4 copies unless otherwise specified)
23. SUBMIT INVOICES TO ADDRESS SHOWN IN ITEM
24. ADMINISTERED BY (If other than Item 7) CODE 25. PAYMENT WILL BE MADE BY CODE
PART IV - REPRESENTATIONS AND INSTRUCTIONS
PART III - LIST OF DOCUMENTS, EXHIBITS AND OTHER ATTACHMENTS
82 - 95
PART II - CONTRACT CLAUSES
NSWC PHD 022
4363 MISSILE WAY
PORT HUENEME CA 93043
FAX:
TEL:
FAX:
TEL:
NOTE: In sealed bid solicitations "offer" and "offeror" mean "bid" and "bidder".
SOLICITATION
6. REQUISITION/PURCHASE NO.5. DATE ISSUED
04 Jan 2023
4. TYPE OF SOLICITATION
SEALED BID (IFB)
NEGOTIATED (RFP)
[ X ]
3. SOLICITATION NO.
N6339423R0022
Section SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
AMENDMENT 1
Amendment 1 Q&A
1. Question: Please provide the Specifications/Official Government Drawing Documents.
Answer: There are numerous specifications applicable to the work described in this RFP. Some of those specifications are available to the public. Specifications which are subject to restricted distribution will not be provided via DoD SAFE because those specifications are not needed to prepare proposals
AMENDMENT 2
Amendment 2 Q&A
1. Question: Section 10.2 FACTOR 4: Price/Cost Proposal, Subsection IV (a), Subparagraph 1(D), SCA WD Table in Pages 105-106 shows for the geographic locations associated with WD 2015-4341 as REV 21 in the solicitation and in Attachment_J-7_SCA_Wage_Determination, WD 2015-4341 that was provided is REV 22. Please confirm which REV (21 or 22) contractors should use for WD 2015-4341.
Answer: The table in Section L has been updated to reflect Attachment J-7 revision number. For WD 2015-4341, use REV 22.
2. Question: Section L, 4.0 PROPOSAL SUBMISSION, Subparagraph 4.1 states that Offerors shall submit all proposal volumes via email and on DoD SAFE. Please clarify when Offerors should request a DoD SAFE link for upload.
Answer: Offerors should request a DoD SAFE link within 14 days of solicitation due date.
3. Question: Can the government please confirm that the entire SOW is being performed under a GDIT TO?
If not, will the government please provide the relevant current TO numbers in which this work being currently executed on.
Answer: The Statement of Work (SOW) is not under a General Dynamics Information Technology (GDIT) task order (TO). All task orders have expired.
AMENDMENT 3
The purpose of this amendment is to:
1. Update language in Section 3.2.2.4 of the Statement of Work.
2. Correct numbering under Section L, 7.0 Factor 1. Element 2 - Key Personnel is now 7.1.2 and Element 3 -
Staffing Plan is now 7.1.3.
3. Correct Section L, Cost Summary, Labor Categories and Hours table. “Senior Engineer III (E4)” is now
“Senior Engineer (E4)” and “SR. Technician III” is now “Senior Technician.”
4. Add information for the Small Business Subcontracting Plan in Sections J, L, and M.
5. Add information for escalation rate in Section M, 3.7(i)(2).
6. Provide a response to questions.
Amendment 3 Q&A
1. Question: Will there be any Government furnished test equipment or tooling for 3.2.5 assemblies?
Answer: The Government does not intend to provide any Government furnished test equipment or tooling.
2. Question: SOW paragraph 3.2.5.1 states, “Contractor shall upgrade, inspect, test, and deliver, including packing and shipping IAM items.” Please confirm IAM represents material supplied by the contractor (aka Industrial Activity).
Answer: The material is to be supplied by the contractor.
3. Question: SOW paragraph 3.2.5.4 states, “The contractor shall perform the tasks listed in 3.2.5.1 in contractor facilities.” Paragraph 3.2.5.1 applies to IAM items. Please identify if any VLS equipment are included in the scope of 3.2.5.4.
Answer: No VLS equipment will be provided.
4. Question: Section L 2.2 states that “proposal material shall be presented on double-sided pages only.”
Considering this is an electronic submission, double-sided pages are not applicable. Please clarify.
Answer: FAR 52.204-4(b) clarifies this applies when not using electronic commerce methods.
5. Question: Section L.3.2 limits the Management Approach page allocation to four pages to address the extensive requirements including graphics described in Section L.8.0. To provide adequate detail of the Offeror’s capabilities, would the Government consider increasing the page allocation for Volume 2, Management Approach to 25 pages?
Answer: The Government has increased the page allocation to 25 pages.
6. Question: Past Performance – Section L, 9.1.viii requests a discussion of past performance for significant subcontractors. Is discussion of subcontractor’s performance to be included in the two page allocation for each of the three Prime Contractor’s past performance reference?
Answer: Discussion of subcontractor’s past performance is to be included in the two page allocation for each Offeror.
7. Question: Does the required narrative describing and relevant past performance for all subcontractors whose total subcontract price (inclusive of all options) is greater than or equal to 10% or more of the total proposed price (inclusive of all options) count against the maximum of three past performance contract references for the prime?
Answer: No. The limit of 3 applies to the prime only. In addition to those three references, submit at least one reference for each major subcontractor.
8. Question: Do past performance contract references for proposed subcontractors count against the maximum of three past performance contract references for the prime? If not, is there a limit to the number of proposed subcontractor past performance contract references?
Answer: Please see answer to Question 7.
9. Question: Concerning the Proposal Format and Organization (Section L 2.1), would the Government allow 11x17 foldout pages?
Answer: The Government will not allow 11x17 foldout pages. Proposals are to be submitted electronically in accordance with Section L 4.1.
10. Question: Within Section L under Full Clauses incorporated, the clause L-219-H001 SUBMISSION OF SMALL BUSINESS SUBCONTRACTING PLAN (NAVSEA) (JAN 2021) is invoked. There is no mention of a Small Business Subcontracting plan within Section L’s Volume 1 (Factor 3 Staffing Plan) or Volume 2 Management Plan. Section M does not offer clear guidelines on where the Small Business Subcontracting plan will be evaluated. Will the government please confirm the Small Business Subcontracting Plan as Volume 5?
Answer: Information about the Small Business Subcontracting Plan has been added to Section L as 7.2 under Volume 1, Section M 1.1, and Section J.
11. Question: Section I, Page 73 - 52.219-9 Small Business Subcontracting Plan. Should this be provided as Volume 5 or as a section of Volume 4?
Answer: Please see answer to Question 10.
12. Question: SOW paragraph 3.2.1.3 states, “The contractor shall perform … removal/installation, … on MK 41 VLS hardware and support systems ….” NAVSEA Technical Specification 9090-310 applies to certain afloat installations and is not listed in the documents referenced in solicitation paragraph 2.0, Applicable Documents. Please clarify that the scope of removal and installation efforts under the contract either are or are not subject to the requirements of 9090-310?
Answer: The Government will accompany any contractor to remove/install onboard the ship due to On- Site Installation Coordinator (OSIC) requirement. NAVSEA Technical Specification 9090-310 is not required on this contract.
13. Question: Section 3.2.2.4 of the RFP states The contractor shall conduct pre-installation site surveys/ship checks on designated ships and develop a detailed installation schedule detailing the installation, testing, and checkout phases of the effort. We respectfully request any PICO procedures requirements to ensure procedural compliance.
Answer: Offerors will not need pre-installation check out (PICO) procedure requirements for submission of proposals. Language from Statement of Work Section 3.2.2.4 has been changed to read “The contractor shall partner with the Government for pre-installation site surveys…” In addition, the Government will accompany any site survey.
14. Question: Section L, Cost Summary (iv)(a)(8) “Subcontractor/Consultant Costs, if proposed,” Page 110 states that Offerors shall state the planned subcontract type and pricing arrangement for each subcontractor.
For any proposed subcontractor without an approved accounting system, please clarify if a Time & Materials (T&M) or Firm Fixed Price, Level of Effort (FFP-LOE) pricing arrangement would be acceptable.
Answer: The Government does not determine the contract type used by subcontractors. Subcontracts can be T&M or FFP.
15. Question: Section L, Cost Summary (iv)(a)(4), “Annual Labor Escalation,” Page 107 states that if the Offerors proposed escalation rates based on its historical experience and rationale provided is not considered sufficient, the escalation rates specified in Section M will be used for the purpose of calculating the projected cost to the Government. Please clarify where these escalation rates are provided in Section M.
Answer: The escalation rate of 3.0% has been added to Section M, 3.7(i)(2).
16. Question: Section L, Cost Summary (iv)(a)(4), “Annual Labor Escalation,” Page 108 states that the Government estimated direct labor escalation rate over the contract period of performance is 3.0% per period. This rate is derived from Bureau of Labor Statistics (BLS). Section M, Section 3.7 Factor 4:
Price/Cost (Volume 4), subparagraph (i)(2)states that in the absence of Offeror-provided information to sufficiently justify why the proposed escalation rate is what the Offeror could realistically expect to experience during contract performance or Offeror’s furnished historical actual rates, the Government will compare the proposed escalation rate to the estimated direct labor escalation over the contract period of performance as derived by IHS Global Insight North America Long-Term Forecast rate for CEU6054130008 Architectural, Engineering, & Related Services. If the proposed escalation rate exceeds or equals the average Global Insight rate, the Government will accept the escalation rate as proposed for performance of the cost realism. Please clarify if the BLS rate of 3.0% and the average Global Insight rate are the same – meaning 3.0%. In addition, please provide additional information as to where to find the IHS Global Insight North America Long-Term Forecast rate for CEU6054130008 Architectural, Engineering, & Related Services.
Answer: The BLS rates are the default rates for direct labor costs. The IHS Global Insight rate is the default rate for labor escalation.
17. Question: Section L, Section 2.0 PROPOSAL FORMAT AND ORGANIZATION, subparagraph 2.4(D), Page 98 states that Volume 4 must contain the Requirements of Section K. If the Offeror has completed Certifications and Representations in SAM, can a statement be made to that effect and suffice the requirement for Section 2.0 PROPOSAL FORMAT AND ORGANIZATION, subparagraph 2.4(D)(ix) noted on Page 99?
Answer: No. A copy of the Certifications and Representations in SAM must be included in the proposal.
18. Question: Section 10.2, iv. a), 2), Labor Categories and Hours. Would the Government please provide the requirements for the non-key labor categories?
Answer: Attachment JS-6 defines the required hours and labor categories. The categories the Government cites come from eCRAFT. This system defines the requirements for labor categories. There are no key labor categories. There are key positions. The solicitation will not otherwise define education and experience requirements for non-key positions.
19. Question: Section L, 4.0 PROPOSAL SUBMISSION, Subparagraph 4.1 states that Offerors shall submit all proposal volumes via email and on DoD SAFE. Due to the proposal content and volume, an email submission will most likely require several emails due to size limitations. Therefore, please confirm if an email submission will be required in addition to the DOD SAFE submission.
Answer: In accordance with Section L, 4.1, please submit proposals via email and on DoD SAFE.
Historically, the DoD has imposed size limits on e-mails. Those limits are, unfortunately, somewhat unpredictable. Offerors are encouraged to use mail receipts or other methods to ensure their e-mail was received by the intended recipient.
20. Question: The Government provides the key position of LEAD FIELD ENGINEER, but this position is not listed in RFP, Page 106, Table Level of Effort Table by Contract Year. Can the Government provide clarification as to what labor category is to be used for the Lead Field Engineer key position?
Answer: Section L 7.2.1 has been updated with corrected labor category and eCRAFT labor category, from Engineer I (E1) to Engineer IV (E4), for Lead Field Engineer.
21. Question: The Government provides a level of effort for the base year and option years by labor category for offerors to propose. For pricing and staffing plan purposes, can the Government provide the breakout of regular time hours v. overtime hours?
Answer: The Government estimate was built without the use of overtime hours; however, this does not preclude Offerors from proposing overtime hours.
AMENDMENT 4
1) Remove the following language from Section L, 10.0, Cost Summary, item 5, and from Section M, 3.7(d):
“A composite cap or maximum including all burdens applied to direct labor is considered preferable to individual rate caps or maximums.”
2) Correct Statement of Work 3.2.2.1 reference.
3) Extend the due date from 23 February 2023 to 10 April 2023.
4) Provide a response to questions.
Amendment 4 Q&A
1. Question: The key labor category, Lead Field Engineer – MK41 VLS eCraft Code E1, Engineer I, is titled as a deck plate supervisor who supervises senior and junior technicians in the completion of VLS life cycle support tasks in the scope of work for SOW items 3.2.1, 3.2.2, 3.2.3, 3.2.4, 3.2.5, and 3.2.6. These tasks performed by a Lead Field Engineer do not appear to fall under the exemption for Executive, Administrative, Professional, Computer & Outside Sales Employees under the Fair Labor Standards Act
(FLSA). To conform to the FLSA, request the government revise the labor matrix for the Lead Field Engineer from an exempt eCraft occupation code E1 to a non-exempt eCraft occupation code 30086. To maintain the desired hierarchical structure of the labor matrix, request the government redesignate the Senior Technician eCraft Code 30086 to eCraft code 30085.
Answer: The Government maintains Senior Technician eCRAFT code of 30086.
2. Question: May offerors include the OCI as part of Volume I as an Appendix?
Answer: Yes.
3. Question: May offerors include the Small Business Subcontracting Plan as part of Volume I as an Appendix?
Answer: In accordance with Section L 7.2, please include the Small Business Subcontracting Plan as an attachment.
4. Question: Section 3.2.6.1 states "Valves will need to be packaged and shipped IAW 3.3.3.", but there is not a section 3.3.3. Please clarify.
Answer: The language of Section 3.2.6.1 and CDRL A020 in the Statement of Work has been updated to read “Valves will need to be packaged and shipped IAW commercial vendor packaging requirements.”
5. Question: Would the Government please confirm offerors are not required to complete Blocks 17 and 18 of the DD Form 1423 as part of their submission?
Answer: Offerors are not to complete Blocks 17 and 18 of DD Form 1423. These are filled as “N/A” and “NSP” for not separately priced, respectively.
6. Question: Section 2 has the reference for the Hatch Drive Linkage inspection as: Procedure (AVP- 20140728-1J) SOW Section 3.2.1 says to perform using, (AVP-20140728-1F). Can the government please clarify which reference is correct?
Answer: Document AVP-20140728-1J is correct. Statement of Work 3.2.2.1 has been updated with the correct reference.
7. Question: The SOW calls out numerous references that are critical to execution. Will the government please provide the following documents.
- VLS MK 41 MODS 0/2/7/15/31 Technical Manual (SW394-AF-MMO-000/VLS REV 5 (with upcoming
CAN 6A)
- VLS Cell Hatch Drive Linkage Inspection and Adjustment Procedure (AVP-20140728-1j)
- VLS Cell Hatch Adjustment Procedure (AVP-20180501
- PEOIWS 3.0 Memorandum Mk 41 VLS Deluge Valve Certification Program, May 29, 2018 (Memorandum 8391 Ser, IWS3/026)
- 86-2D (Mk 41 VLS Standing Instruction 86-2D “US Navy Mk 41 VLS Personnel Certification Program”, Required a certified System Maintenance Technicians (SMT) card Carrier for certain tasking (latest version) (submit document request to Contract Specialist identified in section G. a copy of the approved DD form 2345 must be submitted with request) Answer: Please see answer from Amendment 1 Question 1.
8. Question: As prescribed in DFARS 219.708(b)(1)(B), In contracts with contractors that have comprehensive subcontracting plans approved under the Test Program described in 219.702-70, including contracts using FAR part 12 procedures for the acquisition of commercial items, use the clause at 252.219- 7004, Small Business Subcontracting Plan (Test Program), instead of the clauses at 252.219-7003 , Small Business Subcontracting Plan (DoD Contracts), FAR 52.219-9, Small Business Subcontracting Plan, and FAR 52.219-16, Liquidated Damages—Subcontracting Plan, will the government incorporate DFARS 252.219-7004 Small Business Subcontracting Plan (Test Program) for those contractors holding a negotiated Comprehensive Small Business Subcontracting Plan?
Answer: A Comprehensive Small Business Subcontracting Plan is acceptable as long as it covers the requirement’s period of performance. It must be approved and signed by the Government.
9. Question: As prescribed in DFARS 219.708(b)(2), In contracts with contractors that have comprehensive subcontracting plans approved under the Test Program described in 219.702-70 , do not use the clause at FAR 52.219-16, Liquidated Damages–Subcontracting Plan, will the government remove FAR 52.219-16 Liquidated Damages-Subcontracting Plan for those companies holding a negotiated Comprehensive Small Business Subcontracting Plan?
Answer: If the Offeror with a Comprehensive Small Business Subcontracting Plans (Test Program) is the awardee, the appropriate clauses can be removed at time of award.
10. Question: Pg 116 of 123: DoD Comprehensive Small Business Subcontracting Plans (CSBSP) have pre-approved and negotiated goals and language with DCMA. As a result, these goals may be different than the DoD published subcontracting goals or the RFP requirements for a subcontracting plan, but have been accepted as meeting the requirements by DCMA. Will the government please confirm that a contractor with an approved CSBSP meets all requirements for L-219-H001 Submission of Small Business Subcontracting Plan?
Answer: The Offeror would need to identify which contracting officer Defense Contract Management Agency has designated to approve the Comprehensive Small Business Subcontracting Plans (Test Program) and would need to review the Comprehensive Small Business Subcontracting Plans (Test Program) as part of the proposal.
11. Question: L-219-H001 States, “...The plan shall include a five percent (5%) goal for small disadvantaged business concerns or a detailed explanation as to why the goal cannot be included in the plan.” Will the Government please confirm this clause should read, “...The plan shall include a five percent (5%) goal for small business concerns or a detailed explanation as to why the goal cannot be included in the plan.”?
Answer: The provision is correct as written in the solicitation.
12. Question: As per the government’s response to Amendment 3 Question 20, regarding the Key Lead Field Engineer (E4) position. Is it the government’s intention for the hours of the person filling this key position to come from the original Engineer I (E1) labor category which is 71,115 hours?
Answer: The Government’s intent is the hours for Key Lead Field Engineer (E4) position come from the corrected Senior Engineer (E4) labor category, which is 7,150 hours.
13. Question: SCA WDs are governed by the Department of Labor and contractors do not have a reliable way of forecasting changes to SCA WDs. To ensure our labor escalation estimates are fair and reasonable, can the Government clarify whether escalation should also be applied to labor categories listed on the Department of Labor (DOL) Wage Determination?
Answer: Escalation should be applied to labor categories listed on Department of Labor Wage Determinations.
14. Question: Based on the Government’s response to Question #20 as part of Amendment 003, which corrected the labor category and eCRAFT labor category, from Engineer I (E1) to Engineer IV (E4), for Lead Field Engineer, would the Government also please update the Labor Categories and Hours Table and the Level of Effort table in Section L 10.2?
Answer: The tables are correct as written in the solicitation.
15. Question: Statement of Work Section 3.2, Specific Requirements, Page 28, Para 3.2.5.6 states, “The contractor shall be certified in all the most recent version of standards required to fabricate, upgrade, inspect, and test Mk 41 VLS hardware at time of award.” Section L - Labor Categories and Hours lists all the labor categories to support the contract and does not call out a Bachelor of Science, Electrical Engineering to support electronic components in 3.2.5.2. Are sites required to have certification to overhaul and test electronic components or are individuals required to have certifications to support electronic assembly, overhaul, and testing of components listed in para 3.2.5.2?
Answer: The individual needs to be certified.
16. Question: Amendment 0002 now provides detailed labor categories and hours directly related to ISEA support and waterfront activities. If individuals require certification, would the Government provide a 45 day extension to the due date?
Answer: The Government extends the due date by 45 days, from 23 February 2023 to 10 April 2023.
AMENDMENT 5
1) Revise the language in Section L, 7.1.2 to read, “The Offeror shall identify candidates for the key personnel positions designated in this solicitation. Key personnel cannot be replaced without prior Government approval IAW clause C-237-H002, SUBSTITUTION OF KEY PERSONNEL (NAVSEA) (OCT 2018).
Offerors shall submit resumes for each proposed Key Personnel. There may be multiple candidates required for each key personnel position."
2) Revise the language in Section L, 7.1.2 to read, “The following five (5) positions are considered key positions and the persons filling those positions key personnel. The Minimum Experience and Minimum Education provided for each Key Personnel are desired, but NOT required. Qualifications are required for some positions.”
3) Correct the education requirement for the Senior Engineer key position.
4) Add qualifications to the Lead Field Engineer key position.
5) Remove language from Section L 10.0 requiring current and forecasted company operating financial budget.
6) Change the Contract Specialist to Virginia Ryerson and update Section G clause G-242-H001.
7) Provide a response to questions.
Amendment 5 Q&A
1. Question: The requested Subcontractor information in RFP 7.3.1 and 8.1 are nearly identical (see below).
May offerors address this requirement only in Volume 1 due to the limited page count allocation in Volume 2?
RFP 7.3.1 - If subcontracting is contemplated, Offerors shall provide the following:
· The proposed Subcontractors
· The portions of the Contract SOW that will be subcontracted or the planned division of tasks within the team
· Discuss agreements/arrangements with its subcontractor and why such agreements will benefit the Government and aid the Contractor in achieving the requirements and objectives of this effort and benefit the Government throughout the life of the Contract
· The extent (percentage of total cost) of subcontracting or the percentage division within the team
· The management structure for coordinating and controlling Subcontractors RFP 8.1 - If the use of subcontracts are contemplated, Offerors must provide the following information.
The proposed Subcontractors and the portions/percentages of the contract SOW that will be subcontracted or the planned division of tasks for the Prime and subcontractor(s). Why the use of subcontractors to perform these tasks is beneficial. The management structure for coordinating and controlling Subcontractors; payment tracking; points of contact. Offerors are reminded that the prime contractor is solely responsible for the contract performance.
Answer: Offerors are to address this requirement in Volume 2.
2. Question: Section L, 7.2.1, states key personnel for Senior Engineer and Lead Field Engineer education requirement is a U.S. Associates Degree and minimum education provided for each key personnel are desired but not required. Also, Senior Engineer E4 and Lead Field Engineer E1 have the same amount of experience required. The eCraft code qualification for Engineer E4 Typical Education is a Master’s level degree in any engineering discipline. Typical Experience is 10 years professional experience in engineering. The eCraft code qualification for Engineer E1 Typical Education is a Bachelor's level degree in an Engineering discipline; Typical Experience: No required professional experience. Please clarify requirements for the E4 and E1 positions.
Answer: The Government does not need a Master’s level degree. A Bachelor’s degree is required for Senior Engineer. There is no need for an engineering degree for the Field Engineer. However, the Lead Field Engineer must possess System Maintenance Technician (SMT) and/or Test Director (TD) qualifications.
3. Question: Section L, Page 110 – Please explain the level of detail the Government is requesting for the requirement titled “Current and forecasted company operating financial budget.”
Answer: The requirement of providing current and forecasted company operating financial budget has been removed.
4. Question: For the key Program Manager (MANP3) position, the Government provides annual hours at 2,112, which exceed a man year for 1 person. For pricing and staffing plan purposes, can the government clarify if the hours provided by the Government in excess of a manyear for this key position are to be proposed as overtime, or as a fractional second key person?
Answer: The Government estimated 2,112 hours and the Offeror can choose how to propose this position.
5. Question: Section L 7.2.1. Would the Government please confirm there are five key personnel resumes required by the RFP?
Answer: There may be multiple candidates required for each key personnel position.
6. Question: Section M 3.4 Factor 1 Element 2- Key personnel states “ The Government will evaluate the Offeror’s resumes of the key personnel to determine whether the minimum desired requirements for key personnel have been met.”. Section 7.1.2 states: “ The following five (5) positions are considered key positions and the persons filling those positions key personnel.” The Government has allocated 146,740 total labor hours across these (5) positions which implies multiple key personnel. Would the Government confirm that the number of key resumes that will be evaluated as per Section M is five?
Answer: Please see answer to Question 5.
7. Question: Amendment 3, page 5 of 43, Section 1.0 SCOPE, paragraph 6: “ The contractor shall provide all required labor, materials, and resources to perform tasks supporting MK41 VLS” Under this direction, we would like to request clarification; will the Government review and accept proposed BLS job categories to support this Solicitation post award?
For example, BLS Occupation Code 43-3061, Labor Category Title of Procurement Clerks - Compile information and records to draw up purchase orders for procurement of materials and services. Excludes “Wholesale and Retail Buyers, Except Farm Products” (13-1022). This resource is necessary to support numerous material related functions not expressly included as such in the SOW. Specifically, the procurement of complex and varied USN TDP driven Parts Lists.
Answer: The Government will consider adding similar labor categories post-award as long as it fits within an eCRAFT labor category. The Government specified labor mix and hours are estimates provided for proposal purposes.
8. Question: Would the Government please clarify if the proposal sections need to be structured such that its volume/paragraph number matches the proposal instructions volume/paragraph number provided in Section L “Part B – Specific Instructions” Offerors? For example: does paragraph number in the Proposal Response for Element 1 need to be numbered 7.1. or is it sufficient that the paragraph headings contain the L & M references?
Answer: The volume numbers and factor/element headers should be structured to match how they appear in the Solicitation. The paragraph numbers do not need to match i.e. Factor 1 (Volume 1) does not need to begin with 7.1 in the proposal.
9. Question: Comprehensive Subcontracting Plans are typically negotiated/approved on an annual basis for a particular fiscal year. Therefore, it is very unlikely an offeror would have an approved CSP covering the full period of performance of this particular effort. Would the Government please confirm a DCMA approved CSP is acceptable?
Answer: A Comprehensive Small Business Subcontracting Plan is acceptable as long it is covers the requirement's period of performance start date.
10. Question: Section L page 117, Cost Summary and Supporting Cost Data: The government states “Current and forecasted company operating financial budget: The price/cost proposal shall include a copy of the company’s (i) financial operating budget for the current fiscal year and (ii) the forecasted operating budget for the next fiscal year. Each budgetary report shall include the company’s name and the applicable accounting/operating year.” Would the government clarify this requirement? Are the annual budget buildups that detail all of the cost elements (direct labor, travel, office supplies, etc.) that make up the various indirect rate pools proposed be acceptable?
Answer: The requirement of providing current and forecasted company operating financial budget has been removed.
AMENDMENT 6
AMENDMENT 6
The purpose of this amendment is to:
1) Change the Contract Specialist to Virginia Ryerson in Section L 4.1.
2) Update the Contract Data Requirements List (CDRLs), SOW and Exhibit A CDRLs.
3) Update Section J to reflect change in CDRLs and Data Item Descriptions.
4) Provide responses to questions.
5) Remove strikethrough text within solicitation.
i.
17. Question: Upon review of the labor categories in Section L, there is no category for contracts/finance personnel. Can additional labor categories be added to satisfy these roles?
Answer: Per Section L 1.2, “The Offeror’s proposal shall be based on the requirements contained in this solicitation. Please adhere to the labor categories identified in the solicitation.
18. Question: We generate all proposals using a Government approved estimating system.
This system requires costs to be collected and proposed at the lowest possible level. Is it acceptable to submit our standard format to satisfy the Attachment JS-5 Cost Summary Workbook requirement? Our format will provide all necessary data as required in JS-5 Cost Summary Workbook. This exhibit consists of a priced summary of direct labor hours, direct labor rates, other direct costs, indirect rates, FCCM where applicable, and fee or profit. Our cost estimating summary show amounts by calendar year and provides summaries for each year and total as described for the WBS levels.
Answer: Per Section L 10 of the Solicitation, “The cost proposal shall contain spreadsheets in Microsoft Excel. Spreadsheets shall include all calculations in the cells,” and per Section L 1.2, “The Offeror’s proposal shall be based on the requirements contained in this solicitation (including those documents, exhibits, and other attachments to the solicitation identified in Section J). Please adhere to using JS-5.
19. Question: Amendment 5 updated the Contract Specialist to Virginia Ryerson. However, In Section L, 4.0 Proposal Submission, it states “Offerors shall submit all proposal volumes via email and on DoD
ii. SAFE to ashley.y.krasnoff.civ@us.navy.mil and eric.w.pham.civ@us.navy.mil no later than the date and time specified in Block 9 of the SF 33 of the solicitation”. Would you please clarify the correct points of contact to include in proposal submittal?
Answer: Section L 4.1 has been updated to change eric.w.pham.civ@us.navy.mil to virginia.ryerson.civ@us.navy.mil
Section B - Supplies or Services and Prices
ITEM NO SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT
Labor (Base Year)
CPFF
MK 41 Vertical Launching System (VLS) In-Service Engineering Agent (ISEA) Support in accordance with (IAW) Statement of Work (SOW) Section C.
ESTIMATED COST
FIXED FEE
TOTAL EST COST + FEE
1000AA 66,594 Labor
Hours
Labor (Base Year) - Holding SLIN
CPFF
The contractor shall invoice the following priced Subline Item Numbers (SLINs) IAW invoice instructions found in Section G - Base Year.
FOB: Destination
PSC CD: R425
OPTION Labor (OY1)
MK 41 VLS ISEA Support IAW SOW Section C.
1100AA 66,594 Labor
Labor (OY1) - Holding SLIN
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY1.
OPTION Labor (OY2)
1200AA 66,594 Labor
Labor (OY2) - Holding SLIN
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY2.
OPTION Labor (OY3)
1300AA 66,594 Labor
Labor (OY3) - Holding SLIN
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY3.
OPTION Labor (OY4)
1400AA 66,594 Labor
Labor (OY4) - Holding SLIN
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY4.
Materials (Base Year)
COST
Materials in support of CLIN 1000.
2000AA 1 Lot Materials (Base Year) - Holding SLIN
COST
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - Base Year.
PSC CD: 1440
Travel (Base Year)
Travel in support of CLIN 1000.
2050AA 1 Lot Travel (Base Year) - Holding SLIN
COST
Travel will be reimbursed IAW B-231-H002 and FAR 31.205-46.
OPTION Materials (OY1)
Materials in support of CLIN 1100.
2100AA 1 Lot OPTION Materials (OY1) - Holding SLIN
COST
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY1.
OPTION Travel (OY1)
Travel in support of CLIN 1100.
2150AA 1 Lot OPTION Travel (OY1) - Holding SLIN
COST
Travel will be reimbursed IAW B-231-H002 and FAR 31.205-46.
OPTION Materials (OY2)
Materials in support of CLIN 1200.
2200AA 1 Lot OPTION Materials (OY2) - Holding SLIN
COST
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY2.
OPTION Travel (OY2)
Travel in support of CLIN 1200.
2250AA 1 Lot OPTION Travel (OY2) - Holding SLIN
COST
Travel will be reimbursed IAW B-231-H002 and FAR 31.205-46.
OPTION Materials (OY3)
Materials in support of CLIN 1300.
2300AA 1 Lot OPTION Materials (OY3) - Holding SLIN
COST
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY3.
OPTION Travel (OY3)
Travel in support of CLIN 1300.
2350AA 1 Lot OPTION Travel (OY3) - Holding SLIN
COST
Travel will be reimbursed IAW B-231-H002 and FAR 31.205-46.
OPTION Materials (OY4)
Materials in support of CLIN 1400.
2400AA 1 Lot OPTION Materials (OY4) - Holding SLIN
COST
The contractor shall invoice the following priced SLINs IAW invoice instructions found in Section G - OY4.
OPTION Travel (OY4)
Travel in support of CLIN 1400.
2450AA 1 Lot OPTION Travel (OY4) - Holding SLIN
COST
Travel will be reimbursed IAW B-231-H002 and FAR 31.205-46.
Contract CDRLs
Data Deliverables for all contract years IAW Section J, Exhibit A CDRLs. Not Separately Priced CLIN.
CLAUSES INCORPORATED BY FULL TEXT
B-216-H006 FEE TABLE (NAVSEA) (MAR 2019)
Labor CLIN Labor Hours Cost Per Hour*
Fee Rate Per Hour*
Loaded Hourly Rate
1000 66,594
1100 66,594
1200 66,594
1300 66,594
1400 66,594
*The offeror shall divide the proposed fee for each CLIN by the quantity of labor hours indicated to complete the table. Fee is calculated based on cost less FCCOM; if FCCOM is proposed, necessary columns may be added.
In the event of any inconsistency between the above table and the CLIN pricing, the CLIN pricing shall take precedence.
(End of text)
B-231-H001 TRAVEL COSTS (NAVSEA) (OCT 2018)
(a) Except as otherwise provided herein, the Contractor shall be reimbursed for its actual travel costs in accordance with FAR 31.205-46. The travel costs to be reimbursed shall be those costs for which the Contractor has maintained appropriate documentation and which have been determined to be allowable, allocable, and reasonable by the Procuring Contracting Officer, Administrative Contracting Officer, or their duly authorized representative.
(b) Reimbursable travel costs include only that travel performed from the Contractor's facility to the worksite, in and around the worksite, and from the worksite to the Contractor's facility.
(c) Relocation costs and travel costs incidental to relocation are allowable to the extent provided in FAR 31.205-35;
however, Procuring Contracting Officer approval shall be required prior to incurring relocation expenses and travel costs incidental to relocation.
(d) The Contractor shall not be reimbursed for the following daily local travel costs:
(i) travel at U.S. Military Installations where Government transportation is available,
(ii) travel performed for personal convenience/errands, including commuting to and from work, and
(iii) travel costs incurred in the replacement of personnel when such replacement is accomplished for the Contractor's or employee's convenience.
B-232-H005 PAYMENTS OF FEE(S) (LEVEL OF EFFORT)--ALTERNATE I (NAVSEA) (OCT 2018)
(a) For purposes of this contract, "fee" means "target fee" in cost-plus-incentive-fee type contracts, "base fee" in cost-plus-award-fee type contracts, or "fixed fee" in cost-plus-fixed-fee type contracts.
(b) The Government shall make payments to the Contractor, subject to and per the clause in this contract entitled "Fixed Fee" (FAR 52.216-8) or "Incentive Fee", (FAR 52.216-10), as applicable. Such payments shall be submitted by and payable to the Contractor pursuant to the clause of this contract entitled "Allowable Cost and Payment" (FAR 52.216-7), subject to the withholding terms and conditions of the "Fixed Fee" or "Incentive Fee" clause, as applicable. Fee paid per hour shall be based on total fee dollars divided by total hours to be provided. Total fee(s) paid to the Contractor shall not exceed the fee amount(s) set forth in this contract. In no event shall the Government be required to pay the Contractor any amount in excess of the funds obligated under this contract.
B-232-H006 LIMITATION OF COST OR LIMITATION OF FUNDS CLARIFICATION (NAVSEA) (OCT 2018)
The clause entitled "Limitation of Cost" (FAR 52.232-20) or "Limitation of Funds" (FAR 52.232-22), as appropriate, shall apply separately and independently to each separately identified estimated cost.
Section C - Descriptions and Specifications
STATEMENT OF WORK
MK41 Vertical Launching System (VLS) In-Service Engineering Agent (ISEA) N63394-23-R-0022
1.0 SCOPE
This procurement will result in a Contract that shall provide MK 41 VLS ISEA support. Specifics are as follows: Latch Rod Adjustment, Cell Hatch Refurbishment, Deluge Valve Overhaul, and Engineering and Technical Services in support of the Navy Modernization Programs of Hull, Mechanical and Electrical (HM&E) Systems. The system includes the weapon system and the associated HM&E support requirement.
The services being requested require a certified MK 41 VLS System Maintenance Technician (SMT) or Test Director (TD), which is a qualification granted by PEO IWS 3L. Only Naval Sea System Command (NAVSEA) certified TDs, SMTs, and Navy Vertical Launch Systems Advanced Technicians (VATS) are permitted to perform procedures other than those in basic shipboard documents (i.e. Tech Manuals, MRCs, and UMRCs). The company that is awarded this contract should be able to perform all tasks and system integration with the required personnel.
NSWC PHD is the ISEA for MK 41 VLS. These services are accomplished in whole or in phases that minimize interruption in ship operating schedules while maximizing the capacity of Type Commander and NAVSEA agencies to upgrade and modernize systems.
NSWC PHD Code PD31 Surface Launching Systems Project Office acts as the ISEA and Landing Craft Mechanized (LCM) for the MK 41 VLS. Code PD31 provides in-service engineering support, testing, troubleshooting, familiarization, scheduling, and project oversight and management to the Fleet. Contractor support is required to help Code PD31 meet its mission. MK 41 VLS is a guided missile launcher that is installed aboard USN surface combatants including Ticonderoga Class Guided Missile Cruisers (CG 47) and Arleigh Burke Class Guided Missile Destroyers (DDG 51), and Foreign Military Sales (FMS) ships.
For any data generated under this contract, the contractor shall provide the Government unlimited rights or Government purpose rights. Anything less than that should be identified, disclosed in the appropriate Technical Data Package (TDP) and marked in each item. The Government reserves the right to use, reproduce and distribute such data, as it deems necessary. (CDRL A001)
The contractor shall be responsible for ensuring compliance with all copyright and trademark laws and appropriate marking of copyrighted and trademarked data, including obtaining permission for use and reproduction by the Government.
The contractor shall provide all required labor, materials, and resources to perform tasks supporting MK 41
VLS.
The contractor shall provide all required labor, materials, and resources to upgrade, inspect, test, and deliver, including packing and shipping VLS hardware (IAW) the TDP. (CDRL A002) Which includes, but not limited to:
Next Generation (NG)-2 Launch Control Unit (LCU) and associated Lowest Replaceable Unit
(LRU)
Launch Sequencer (LSEQ) Assembly and associated LRU
Motor Control Panel (MCP) Assembly and associated LRU
Programmable Power Supply (PPS) Assembly and associated LRU
Deluge Valve and Hose Assembly
Module Test Station
Cell and Uptake Hatch Assembly
Launcher Cable and Fiber Optic Assembly
Circuit Card Assembly
Canisters
Test Equipment
Power Supply Assembly
Transformer Assembly
Fiber Optic Junction Assembly
Launcher Fiber Optic Cables
1.1 LOCATION
Services will be required at shore sites, land-based test/tactical facilities, training commands shipyards, and aboard ships in-port and at-sea for the U.S.A., Allied Nations, and FMS customers. The ships and sites listed below include, but are not limited to, the major locations at which the work of this contract may be carried out:
Table 1
TICONDEROGA (CG 47) Class Cruisers
ARLEIGH BURKE (DDG 51) Class Destroyers
OLIVER HAZARD PERRY (FFG 7) Class Frigates
SAN ANTONIO (LPD 17) Class Amphibious Ships
ZUMWALT (DDG 1000) Class Destroyers
Japanese KONGO (DDG 173) and ATAGO (DDG 177) Class Destroyers
Spanish ALVARO DE BAZAN (F 100) Class Frigates
Norwegian FRIDTJOF NANSEN (F310) Class Frigates South Korean KING SEJONG THE GREAT (DDG 991) Class KDX-III Destroyers
Australian HOBART Class Air Warfare Destroyers
Other FMS Customer Sites and Ships
NSWC Port Hueneme, CA
Combat System Test Sites
US Naval Shipyards
US Naval Weapon Stations
Shore Sites, Depots, and Training Facilities
US Support Facilities Overseas
NIMITZ Class Aircraft Carriers
Other USN Surface Missile System Ships
US Naval Munitions Command Detachments
Self Defense Test Ship
White Sands Missile Range (WSMR)
Pacific Missile Range Facility (PMRF)
Table 1
Future Frigates (FFG X)
Large Unmanned Surface Vehicle ( LUSV)
CSCS Unit Dam Neck
CSCS Detachment West San Diego
Aegis Ashore (Romania and Poland)
Aegis Training and Readiness Center (ATRC) Dahlgren
Zumwalt Training Facility San Diego
2.0 APPLICABLE DOCUMENTS
The contractor shall adhere to the following documents. All applicable tasking, processes, performance, execution, and documentation shall be IAW the most current revision of these documents. The specific reference documents shall be provided in the contract.
Table 2 Document Title No./Version
VLS MK 41 MODS 0/2/7/15/31 Technical Manuals
SW394-AF-MMO-000/VLS, REV 5
(with the upcoming ACN 6/A)
VLS, Cell Hatch Drive Linkage; Inspection and Adjustment Procedure
AVP-20140728-1J
VLS, Cell Hatch Adjustment Procedure AVP-20180501 MK 41 VLS Cell Hatch Overhaul Manual IMS – 4810-6692879-0019 REV E ACN 3 MK 41 VLS Deluge Valve Assembly Overhaul Manual
IMS-4810-5497337-3 REV L ACN 11M
PEO IWS 3.0 Memorandum, MK 41 VLS Deluge Valve Certification Program, May 29, 2018
Memorandum: 8391 Ser. IWS3/026
86-2D MK 41 VLS Standing Instruction 86-2D, "U.S.
Navy MK 41 VLS Personnel Certification Program", Require a certified Systems Maintenance Technician (SMT) card carrier for certain tasking, (latest version); (Submit document request to Contract Specialist identified in Section G, a copy of an approved DD Form 2345 must be submitted with request) 86-2D Ser IWS3/115 26 June 2015
Description, Operation, and Maintenance Handbook;
Magazine Sprinkling Systems
S9522-AA-HBK-010, rev 4
NAVSEA Drawing 7104280 Control Unit, Vertical Launch, Mark 235, REV B NAVSEA Drawing 6169951 VLS MK 41 MOD 0, REV H NAVSEA Drawing 6169961 VLS MK 41 MOD 2, REV D NAVSEA Drawing 6912335 VLS MK 41 MOD 7, REV A
NAVSEA Drawing 7104281 Vertical Launching System MK 41 MOD 15, REV B
Other reference documents may include:
Table 3
Document Title No./Version Human Systems Interface for Marine Systems ASTM-1166, REV 2021 Edition General Specification for Overhaul of Surface Navy Ships
NAVSEA S9AA0-AB-GSO-010, REV 4
General Specifications for Ships Most recent version at the time of award.
Standard General Guidelines for Electronic Equipment
MIL-HDBK-454B, REV B
Requirements for Welding and Brazing Procedure and Performance Qualification (Amend 002)
NAVSEA Technical Publication S9074-AQ-GIB- 010/248, Most recent version at the time of award.
Ordnance Pamphlet 4 (OP-4), REV 10 Electrical Workmanship Standards, Portsmouth Naval Shipyard Standard
4855.1 Through 4855.6, Most recent version at the
time of award.
Fabrication, Welding and Inspection of Ship Structures (Amend 002)
MIL-STD-1689A
Welded Joint Design MIL-STD-22D Shock Testing Requirements MIL-S-901D, REV D Mechanical Vibrations Shipboard Equipment MIL-STD-167-1 REV A Electromagnetic Interference Characteristics MIL-STD-461F, REV F Navy Occupational Safety and Health (NAVOSH) Program Manual
OPNAV Instruction 5100.23, REV E
Requirements for Nondestructive Testing Methods NAVSEA T9074-AS-GIB-010/271, Most recent version at the time of award.
American Welding Society Definitions, Terms and Definitions
AWS A3.0, Most recent version at the time of award.
Standard Methods of Mechanical Testing of Weld AWS B4.0, Most recent version at the time of award.
Safety Welding and Cutting…
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .