AMENDMENT 03 (DEMO) 02_17_2021.pdf
PDF 22 KB Posted
- Attached to
- Indefinite Delivery/Indefinite Quantity (IDIQ) Demolition at Marine Corps Base Camp Pendleton (MCBCP) Federal contract opportunity
- Solicitation number
- N6247321R1012
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 17
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT 03
February 17, 2021
SUBJECT: SOLICITATION N62473-21-R-1012; DEMOLITION AND ABATEMENT
SERVICES, MARINE CORPS BASE CAMP PENDLETON (MCBCP),
CALIFORNIA AND NAVAL WEAPONS STATION SEAL BEACH -
FALLBROOK DETACHMENT (NWSSBFD), CALIFORNIA
In accordance with the terms and conditions of the subject solicitation dated January 14, 2021, the purpose of this Amendment 03 is to incorporate changes that are applicable to the contractor’s bid schedule, Annex 1502000, Addition of Davis Bacon Act (DBA) Wage Determination, Delete Seed Project, and provide offerors Request for Information (RFI) responses.
1. Revised IDIQ Demolition Contractor’s Bid Schedule;
2. Revised ANNEX 1502000 DEMO;
3. Add DBA Wage Determination;
4. Delete Solicitation’s Demolition Seed Project
5. Add RFI Questions and Answers
1. Revised IDIQ Demolition Contractor’s Bid Schedule;
Delete the following:
IDIQ Demolition Contractor’s Bid Schedule, Posted January 14, 2021
Replace with the following:
IDIQ Demolition Contractor’s Bid Schedule, Posted February 17, 2021
2. Revised ANNEX 1502000 DEMO
ANNEX 1502000 DEMO, Posted January 14, 2021
Replace with the following:
ANNEX 1502000 DEMO, Posted February 17, 2021
3. DBA Wage Determination:
The DBA wage determination applicable to the subject solicitation is as follows:
WD# CA20210001 (Modification 1) dated 01/07/2021.
4. Delete Demolition Seed Project
Seed Project PE17450M Demolition of Building 18416.
Replace with the following:
A minimum guarantee in the amount of $5,000.00 to be awarded as a task order.
5. RFI Questions and Answers:
The following questions and answers are provided in response to requests for information (RFI)s submitted to the Government on, or before, 1:00 PM (PST) on Wednesday, February 10, 2021, in relation to the subject solicitation:
(1) Question: It was mentioned the slab might be remaining. Does the Govt. want to keep the slab.
Answer: No
(2) Question: The dirt access road will most likely suffer damage. Will the Govt. require contractor to fix at the end of the project.
Answer: Everything needs to be put back to its original state.
(3) Question: Is the Govt. aware of any environmental hazards or restrictions the contractor might not be aware of.
Answer: No.
(4) Question: It was mentioned the lead and asbestos lines on the ELINs should not be filled in (sections A005, A006, A007, A008, A009). Please clarify.
Answer: A005, A006, A007, A008, A009 are just explanations of the rest of the corresponding ELINS. Pricing for these lines are not required.
(5) Question: This is a service contract. Davis Bacon wages do apply in some circumstances please clarify.
Answer: The only time the Davis Bacon will apply, is if that on a rare occasion that FMD did not get the utilities were not disconnected before the beginning of the project.
(6) Question: Are we to use only the needed line items for the seed project and leave the rest of the cells empty?
Answer: Yes
(7) Question: Are we allowed to modify the form for the seed project with the actual estimated quantities for the specific project? As of now, the quantities are populated with amounts not corresponding to Building 18416.
Answer: The seed project is canceled and replace with a minimum guarantee.
(8) Question: Please confirm that an on-site CIH technician under the remote supervision of a CIH is allowed while doing Lead Abatement. Very seldom is a CIH on a project full time.
Answer: Yes, a CIH or CIH Technician is needed ONLY during the Lead Abatement at all times.
(9) Question: Please confirm if it’s possible to substitute CIH/CIH-technician requirement with a CDPH Certified Lead in Construction Inspector/Assessor (I/A) and/or CDPH Certified Lead in Construction Supervisor/Project Monitor.
Answer: No, it states CIH or CIH Technician is needed.
(10) Question: Can the technician do all the sampling, does there need to be a CIH onsite? Or needed at all (work on this statement)
Answer: The Contractor shall provide a full time CIH or CIH technician on each awarded contract task order project ONLY during the asbestos removal process.
(11) Question: If we are bidding as the GC for this project and we will be self-performing asbestos abatement as well, are we allowed to hire our own CIH or CIH technician or how would this be handled?
Answer: Please refer to Annex 1502000 2.2 Personnel
(12) Question: The access road to building 18416 is narrow in some areas with trees, should the base bids assume that all roads for the buildings in this IDIQ are similar in access?
Answer: Seed project is canceled. A minimum guarantee of $2,000 will be incorporated into the subject solicitation.
(13) Question: In the descriptions for the ELIN to be priced out, it mentions that the slabs and foundation have no depth limitation. This seems unfair or too difficult to assume. Can you please provide a standard such as 6 inches or 8 inches to assume to ensure a level playing field?
Answer: There are no depth limitations due to buildings being demolished will be different slab sizes.
(14) Question: Is Public Works responsible for the Utility disconnects and safe offs? (Example: Water, sewer, gas, storm drain, electrical) Answer: Yes
(15) Question: Regarding ELIN A006 asbestos containing material abatement: Abatement and disposal of resilient flooring and VCT with ACM into an approved hazardous waste storage container on the project site, to include removal of all mastic on the substrate (wood or concrete) is it allowable to encapsulate?
Answer: No, it needs to be abated and removed off base as per contract.
(16) Question: What is the ELIN for tree removal?
Answer: No ELIN. Please refer to Section J Section 01 57 19- Part 3- 3.1.1.2, Section 02 41 00- Part 1- 01.10.6 and Section 32 05 33 Part 2 -2.1.10 for vegetation requirements.
(17) Question: 1.18 DEMOLITION PREPARATION 1.18.1 Demolition Preparatory Phase: Before the start mobilization and start of work on a demolition project, a Registered Professional Engineer (RPE) shall perform an engineering survey of the facility to be demolished each and every demolition project?
Answer: No, unless it is a two story building.
(18) Question: 3.8 EXCAVATION AND TRENCHING 3.8.1 - Soil classification SHALL be performed by a competent person in accordance with 29 CFR 1926 and EM 385-1-1. 3.8.2 Utility Locations:
Provide a third party, independent, private utility locating company to positively identify underground utilities in the work area in addition to any of the Activity 3.8.2.1 Utility Location Verification: At what point will the base utility take charge of utility location Answer: Work order requires three utilities locator, Base, Third Party and Dig Alert. Prior to start of
DEMO
(19) Question: Planting SECTION 32 05 33 LANDSCAPE ESTABLISHMENT: On awarded contract task order project for how long must this be maintained?
Answer: See answer to RFI #12.
(20) Question: Should the base bids assume that all roads for the buildings in this contract are similar in access?
Answer: No.
(21) Question: Can the Borrow Pits be used to dump clean asphalt and concrete debris?
Answer: No, it needs to be removed off base.
(22) Question: ELIN # AA004AA – please advise what quantity (ea) qualifies for? How much in gallons, ounces, etc. should “each” be qualified as?
Answer: It’s Per Unit
(23) Question: RFP notes backflow to be provided, what size backflow to be required?
Answer: No specific size requirement.
(24) Question: How far should accessible water be assumed in approximate to the location where a backflow is needed?
Answer: Get the water from the nearest water supply and if that is too far and back flow will be required when using fire hydrant.
(25) Question: Regarding unspecified wages - Please advise on exact wage determination is to be used for the following trades: Demolition laborer, Asbestos laborer, Lead abatement laborer, Asbestos and Lead abatement as they are laborer disciplines, Equipment Operator, Inspectors (i.e. CIH, CAC, Etc.).
Answer: The contractor should deploy wages, not identified by SCA or DBA as they are relative to specified labor rates identified as a competitive fair and marketable wage for the local area.
(26) Question: LANDSCAPE ESTABLISHMENT PART 1 GENERAL 1.1 DESCRIPTION include the installation of erosion controls in accordance with the task order modification project specific Best Management Practices (BMP) Plan. 1.1.1.1 Additionally, the Contractor may be required to plant new plants, shrubs, bushes and trees and install groundcover.
Answer: Contractor is to provide in accordance with individual task order requirements.
(27) Question: At the project site there is a pile of dead trees and brush. Can the demolished trees be placed in that pile as well?
Answer: No, it will need to be transported off base.
(28) Question: Has lead paint testing been performed on the existing soil around the structure?
Answer: No, there is no pre testing of Lead Paint, your requirement is to prevent further Lead Paint contamination.
(29) Question: If there is lead paint found in the existing soil, how does the government want us to handle this pricing in the proposal since each contractor may choose different methods for remediation?
Answer: Your requirement is to prevent further Lead Paint contamination.
(30) Question: Where are the demoed materials to be dumped?
Answer: Refer to ELIN 002
(31) Question: Amendment 01 states that Offerors must hold their proposed price for a total of 120 calendar days from the date of the proposal submission due date. Amendment 02 states that Offerors must hold their offer firm for a period of 90 calendar days from the proposal submission date. We assume the duration stated in Amendment 02 supersedes the one in Amendment 01, but we would like to confirm. Please confirm that Offerors are to hold their offer firm for a period of 90 calendar days from the proposal submission date.
Answer: Offer must be held for a total of 90 days.
(32) Question: Reference Combined Synopsis/Solicitation, page 3, Attachment #4. The first sentence in this paragraph states “Copy of the VETS-4212 annual report”. But on page 4, paragraph 4, the RFP instructs Offerors NOT to submit a copy of the report itself; rather, Offerors are to include a copy of the confirmation notification email. Please provide clarification.
Answer: Offeror is to provide a copy of the actual VETS-4212 Annual Report.
ALL OTHER TERMS AND CONDITIONS OF THE SOLICITATION REMAIN UNCHANGED
File details come from the government source that posted it. Updated .