20160302_16-C-5363_Q_and_A.pdf
PDF 84 KB Posted
- Attached to
- SEWIP Block 2 FY16-FY20 Full Rate Production
- Solicitation number
- N00024-16-R-5363
About this file
N00024-16-R-5363-0002 Questions and Answers
View the file
Other files
Show all 32
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
NAVAL SEA SYSTEMS COMMAND
N00024-16-R-5363-0002
QUESTIONS AND ANSWERS
Question Answer
A 0002.001
If the offeror participates in the Small Business Subcontracting Test Program defined in DFARS
252.219-7004, are they permitted to submit with their proposal a Comprehensive Small Business
Subcontracting Plan in lieu of the individual Small Business Subcontracting Plan defined in FAR
52.219-9 (Pg. 96 L-3).
Yes. DFARS 252.219-7004 has been added to the solicitation, and Section L has been revised to affect this change. Additionally, 52.219-9 (Deviation 2013-O0014) has been added to the solicitation.
A 0002.007
The Government has provided physical configuration audit (PCA) plan as part of the GFI; however, there is no SOW requirement to conduct a physical configuration audit. Is the offeror correct in concluding that a PCA is not required as part of the contract scope? Please clarify.
The offeror is correct in concluding that a PCA is not required as part of the contract scope.
A 0002.008
The solicitation requires the offeror to include with its proposal a written Make-or-Buy Program but does not identify a section for this in the Section L requirements. What Volume should the offeror include this Plan in or should it be provided as an attachment? Is there a page limit restriction for this plan.
The Make-or-Buy plan is no longer required. HQ L-2-0004 MAKE-OR_BUY PROGRAM (NAVSEA) (APR 2015) is removed from the solicitation.
A 0002.009
Request deletion: FAR 215.408 states "(1) Use the clause at 252.215-7000, Pricing Adjustments, in solicitations and contracts that contain the clause at (i) FAR 52.215-11, Price Reduction for
Defective Certified Cost or Pricing Data--Modifications;"
In response to this question FAR 52.215-11 is added to the solcitation.
A 0002.011 Will the Government extend the proposal due date to July 11, 2016?
Please see solicitation amendment N00024-16-R-5363\0002. The due date for proposals has been extended to 1400 EDT, 14 Jun 2016.
A 0002.015 There is no mention regarding printing the proposal responses single-sided or double-sided. Are we permitted to print the proposal on double-sided pages?
Yes. Printing on double-sided pages is permitted.
A 0002.016
The RFP states that the "The Table of Contents should include the first through third level section titles, as well as a list of any tables or figures utilized in the proposal volume." This indicates that the list of tables/figures should appear within the table of contents. Is it allowable to include a list of tables and list of figures after the table of contents?
Please see Section L, subsection 2.2.3, for revised instruction provided to clarify the requirement.
A 0002.023
Request deletion: 211.275-3 states Use the clause at 252.211-7006, Passive Radio Frequency
Identification, in solicitations and contracts, including solicitations and contracts using FAR part
12 procedures for the acquisition of commercial items, that will require shipment of items meeting the criteria at 211.275-2, and complete paragraph (b)(1)(ii) of the clause as appropriate.
Please see solicitation amendment N00024-16-R-5363\0002. DFARS 252.211-7006 is deleted.
A 0002.032
The RFP table states 1 paper copy and 2 electronic copies....does that mean:
Option A: 1 total paper submittal per volume and 2 total electronic submittal per volume
Option B: 1 paper original and 1 paper copy (2 total paper submittals per volume) and 1 electronic original and 2 electronic copies (3 DVD ROM submittals per volume)?
Section L, subsection 2.1, is intended to require one complete paper copy of the proposal, and two complete electronic copies of the proposal. As an example, a submitted proposal may contain the following nine items:
1. Volume I (paper in a binder as instructed in Section L)
2. Volume II (paper in a binder as instructed in Section L)
3. Volume III (paper in a binder as instructed in Section L)
4. Volume I (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
5. Volume II (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
6. Volume III (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
7. Volume I (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
8. Volume II (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
9. Volume III (electronic on a DVD or CD as instructed in Section L)
A 0002.033 Can the Government provide instructions on how offerors are to submit questions on the classified specification?
Contact the Contracting Officer at nicholas.deselle@navy.mil to arrange for delivery of classified questions.
A 0002.038 Request deletion: the solicitation does not require the delivery of hazardous materials as defined in
23.301.
The Navy declines to remove clause FAR 52.223-3. The system as currently manaufactured contains hexavalent chromium, and that hexavalent chromium is a hazardous material as defined in Federal
Standard No. 313 (FED-STD-313E, 1 July 2014).
The questions and answers here are intended to provide clarification only and DO NOT constitute an amendment to the solicitation.
NAVAL SEA SYSTEMS COMMAND
N00024-16-R-5363-0002
QUESTIONS AND ANSWERS
Question Answer
A 0002.039
The RFP requires past performance information for "major subcontractor" whose price (includive of all options) is greater than $12,500,000. Can the Government clarify if subcontractors excludes vendors cited as material sources in the GFI TDP?
Vendors cited as material sources in the GFI TDP are not excluded from the requirements pertaining to
"major subcontractors".
A 0002.043
Paragraph states "Any type contained within tables, graphs, etc. shall not be smaller than 8-point
Times New Roman font." Will the Government allow Arial Narrow type in addition to Times New Roman in tables, graphs, etc.?
To ensure readability of submitted proposal documentation, the Navy declines to alter the cited paragraph to allow for use of Arial Narrow font.
A 0002.044 Respectfully request NAVSEA provide a list of file room contractors.
NAVSEA currently does not employ any contractors in its file room. Contract clause C-17 Use of Navy
Support Contractors for Official Contract Files (NAVSEA) (APR 2004) and solicitation provision L-6
Notification of Use of Navy Support Contractors for Official Contract Files (NAVSEA) (APR 2004) are included to advise potential offerors that support contractors may be employed in the file room in the future.
A 0002.047
Paragraph states "Offeror shall submit as part of its proposal a written proposed make-or-buy program…" however a make-or-buy plan is not listed in Section L 2.0 Instructions for Submission of
Offers. Is it the Government's intent to have the Offerors submit the Make-Or-Buy Plan as an unlimited page count annex to the Technical Volume?
The Make-or-Buy plan is no longer required. HQ L-2-0004 MAKE-OR_BUY PROGRAM (NAVSEA) (APR 2015) is removed from the solicitation.
A 0002.049 Can the Government confirm where in the offeror’s proposal a statement shall be provided that potential conflict of interest does not exist at any tier?
If a potential organizational conflict of interest does not exist at any tier, please provide a statement to that effect in the Letter of Transmittal. See Section L, subsection 2.2.1 for revised instruction provided to clarify the requirement.
A 0002.050
Request modification: In order to provide balanced pricing it is requested that the unilateral exercise period be limited to 60 days from when the Governments first exercises the line item to the last time the Government exercises the line item.
Please see solicitation amendment N00024-16-R-5363\0002. Section B, Note C is updated to allow for preservation of stepladder price benefits when multiple option exercises occur within a 60 day period.
A 0002.054 The SOW requires FAIT on the first production unit of each variant. Can the contractor assume that this test only needs to be performed on the first variant of the AN/SLQ-32C(V)6 that is produced?
The contractor should not assume first article testing is only required on the first variant of the
AN/SLQ-32C(V)6. The contractor should refer to the solicitation for guidance regarding first article testing requirements.
A 0002.056 Request deletion: FAR 246.710(1)(i) states "(1)(i) Use the basic clause in solicitations and contracts that are not firm-fixed price or fixed-price incentive.
Please see Section I of the solicitation for changes made as a result of this question. DFARS
252.246-7001, Alternate II is added, and DFARS 252.246-7001 is deleted.
The questions and answers here are intended to provide clarification only and DO NOT constitute an amendment to the solicitation.
File details come from the government source that posted it. Updated .