HSFE20-15-R-0012_Questions_and_Answers.docx
DOCX document 36 KB Posted
- Solicitation number
- HSFE20-15-R-0012
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files
Show all 47
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
HSFE20-15-R-0012 Question and Answers Medical Support Services for the CDP
1. Reference: RFP page L-5 states: “Front matter, resumes of proposed key personnel (limited to 3 pages each) under section 3, the experience (limited to 5 pages each) under section 4, and past performance (limited to 5 pages each) under section 5 will not be counted towards the 100 page limitation of the Technical Proposal.”
Question: Section L.6 lists Section 4 as Quality Control Plan, Section 5 as Experience, and Section 6 as Past Performance. But the statement above has differing information. Please confirm which is correct.
Answer: It should state: Front matter, resumes of proposed key personnel (limited to 3 pages each) under section 3, the experience (limited to 5 pages each) under section 5, and past performance (limited to 5 pages each) under section 6 will not be counted towards the 100 page limitation of the Technical Proposal.
2. Reference: RFP page L-5 states: “Front matter, resumes of proposed key personnel (limited to 3 pages each) under section 3, the experience (limited to 5 pages each) under section 4, and past performance (limited to 5 pages each) under section 5 will not be counted towards the 100 page limitation of the Technical Proposal.”
Question: May resumes be submitted in an Appendix to the Technical Proposal?
Answer: Yes, can be submitted in an Appendix, but are limited to 3 pages each.
3. Reference: RFP page L9 to L11, Section L.6.C has a breakdown of what is to be covered in Volume 2. However, page L5, Section L.6.A also has a breakdown of what should be included in Volume 2.
Question: Are we to organize the Business Proposal based on the outline in L.6.A, or L.6.C?
Answer: See the revised sections attached. Now both listings match.
4. Question: May electronic copies of the proposal on CDs be submitted in PDF format?
Answer: The price/cost proposal worksheets shall be in excel format. All other proposal elements may be submitted in PDF.
5. Reference: RFP page L66, Section L.6.A states the font should be Courier 12 point or equivalent.
Question: May we use Times New Roman or Arial font in size 12 or 13 instead of Courier?
Answer: Times New Roman or Arial in font size 12 is acceptable.
6. Reference: Page 16 of the PWS states: “Quality Control Plan (QCP): The plan developed and provided by the Contractor with the proposal or bid or within 10 days of contract award which provide the method in which the contractor will control the performance and quality of the contract requirements.” However page 27 states: “6.1.1.1 The contractor shall submit the final written Quality Control Program for COR approval within 30 days after contract award.”
Question: If we are providing a QCP with the proposal, are we to provide the final QCP within 30 days after award?
Answer: Yes, you should provide a QCP with the proposal and the awardee will be expected to provide the final QCP within 30 days of award.
7. Reference: Page 5 of the solicitation, Section B.3 6 G&A Rate or Handling Fee for Other Direct Costs Question: Regarding the table supplied in this section, does the government request that the three separate rates for “G&A Rate / Handling Fee / Mark-up” be listed by the bidder within the table, as it is listed within the header of the column? (ie: X% / Y% / Z%) Answer: The Government is only looking for one rate to be proposed. Contractor’s use various terms for this rate, thus the Government listed the 3 commonly used terms, however are only looking for one rate.
8. Reference: Page 48 of the solicitation, Section C.3 states: “3. The offeror shall provide a schedule of labor rates, including health and welfare (fringe) benefits, for those non-exempt labor categories that are subject to the Service Contract Act. The schedule of labor rates shall include the applicable labor rates for the base period and each option period.” Question: Please define the term “labor rates” used in this section.
Answer: The Government is not looking for the fully burdened rate. The Government is looking for the actual hourly rate being paid to the employee and the health and welfare (fringe) amount to ensure they meet the SCA wage determination requirements.
9. Reference: Page 48 of the solicitation, Section C.3 states: “3. The offeror shall provide a schedule of labor rates, including health and welfare (fringe) benefits, for those non-exempt labor categories that are subject to the Service Contract Act. The schedule of labor rates shall include the applicable labor rates for the base period and each option period.” Question: For those non-exempt labor categories that are subject to the Service Contract Act, does the government request that the vendor supply a schedule of Wage Determination (hourly pay rate) rates, as the “labor rate,” OR does the government request that the vendor supply a schedule of fully burdened rates as the “labor rate”?
Answer: The offeror shall provide the fully burdened rates, however, the Government requires the proposed hourly rate and health and welfare (fringe) as a separate numbers to ensure they meet the SCA wage determination requirements.
10. Reference: Page 43 of the solicitation, Section L.6.A.2, Volume 2 Business Proposal states: “2. Price/Cost breakdown based on work breakdown structure (WBS) provided in Section 1 Work Plan of Technical Proposal, including, Overhead G&A Rate or Handling Fee for Cost Reimbursement CLINs” Question: Please provide all of the elements that the government requests the vendors to detail, as part of the Price/Cost breakdown.
Answer: The requirement for a WBS has been removed, please see updated RFP section attached.
11. Reference: RFP pages B1-B2, Section B.2 Cost/Price Schedule Question: May the government please provide the tables in Section B.2 Cost/Price schedule in MS Word format?
Answer: Yes, see attached.
12. Reference: RFP page L9, Section L.6.A mentions we are to provide an indirect rate agreement.
Question: What exactly is meant by the term “indirect rate agreement?”
Answer: The requirement for indirect rate agreement has been removed.
13. Question: It is our understanding that the current contract requires a license issued by the Alabama State Board of Health. Will the new contract require the same?
Answer: Yes.
14. Question: It is our understanding that the current contract requires a Clinical Laboratory Improvement Amendments Certificate of Compliance. Will the new contract require the same?
Answer: Yes.
15. Question: It is our understanding that the current contract requires the Medical Laboratory Technicians to have Positive Education and Experience Requirements plus 40 hours training course CRL, certification to perform testing and require annual recertification. Will the new contract require the same?
Answer: The requirements for Medical Laboratory technicians are listed in PWS section 7.4
16. Question: It is our understanding that the current contract requires a medical liability insurance policy. Will the new contract require the same?
Answer: See RFP Section I.14 52.237-7 Indemnification and Medical Liability Insurance, page I-10 . The costs for medical liability insurance may be billed under ODCs. See the updated CLIN schedule.
17. Question: Currently the Project Manager is the only designated “Key Personnel” and therefore is the only resume required for inclusion in the offeror’s proposal.
Answer: While the Government may specify at least the PM as key personnel in the RFP, it is up to the contractor to specify the personnel they deem to be key personnel for their proposal purposes.
18. Question: Attachment 35 uses the pagination # of 6 pages but it appears the 6th page did not upload.
Answer: There is an updated version of this document that is 10 pages. It is attached.
19. Question: Attachment 21 consists of 2 documents. One was Exhibit of Medical Procedures and DECON of Patient COBRATF Training Medical Room.
Answer: The Government reviewed what was posted on www.fbo.gov and there is only one document in Attachment 21.
File details come from the government source that posted it. Updated .