HDEC05-19-R-0002_Amendment_0003.pdf

PDF 218 KB Posted

Attached to
Integrated Pest Management Program Federal contract opportunity
Solicitation number
HDEC05-19-R-0002
Issued by
Defense Commissary Agency

About this file

HDEC05-19-R-0002 Amendment 0003

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Integrated Pest Management Program, newest first.
File Type Posted
HDEC0519D0013_DeCA_IPM_Program_Base.pdf PDF
HDEC0519D0013_DeCA_IPM_Program_Base.pdf PDF
Exhibit_3_-TB_MED_530_NAVMED_P-5010-1_AFMAN_48-147_IP.pdf PDF
Exhibit_1-Site_Visit_Briefing_4.10.19.pdf PDF
ATTACHMENT_1_PERFORMANCE_WORK_STATEMENT_Amend_0003.pdf PDF
Exhibit_2-_Mandatory_Site_Visits.pdf PDF
ATTACHMENT_4_Pricing_Spreadsheet_Amend_0002.xlsx XLSX spreadsheet
HDEC0519R0002_AMENDMNT_0002.pdf PDF
ATTACHMENT_2__All_Potential_DeCA_Locations_Amend_0002.xlsx XLSX spreadsheet
HDEC0519R0002_AMENDMNT_0001.pdf PDF
ATTACHMENT_7_AMND_0001_Site_Visit_Information.pdf PDF
SOLICITATION_HDEC0519R0002.pdf PDF
ATTACHMENT_4_Pricing_Spreadsheet.xlsx XLSX spreadsheet
ATTACHMENT_8__CONSOLIDATED_WAGE_DETERMINATION_TABLE.pdf PDF
ATTACHMENT_9_Small_Business_Participation_Plan.xlsx XLSX spreadsheet
ATTACHMENT_1_PERFORMANCE_WORK_STATEMENT.pdf PDF
ATTACHMENT_7_Site_Visit_Information_PDF.pdf PDF
ATTACHMENT_2__All_Potential_DeCA_Locations.xlsx XLSX spreadsheet
ATTACHMENT_6_Past_Performance_Questionaire.pdf PDF
ATTACHMENT_3_COMMISSARY_and_DECA_LOCATIONS_POCS.pdf PDF
ATTACHMENT_5__Past_Performance_Reference_Information_Form.pdf PDF
Attachment_1._DeCA_IPM_Program_PWS_Synopsis.pdf PDF
Attachment_2._DeCA_CONUS,_AK_&_HI_Address,_Square_Ft_Synopsis.pdf PDF
Show all 23

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

Solicitation HDEC05-19-R-0002 for Integrated Pest Management Program for DeCA Commissaries

POC: Barbara Desrochers, Contract Specialist Email: barbara.desrochers@deca.mil Phone: 916-662-3766

Margaret R. Prince, Contracting Officer Email: margaret.prince@deca.mil Phone: 804-734-8000 Ext.48616

See SF 30 – Block 14 CONTINUATION SHEET

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 5

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 18-Apr-2019

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X HDEC0519R0002

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

14-Mar-2019

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

18-Apr-2019

CODE

DEFENSE COMMISSARY AGENCY

ENTERPRISE ACQUISITION DIVISION

1300 E AVENUE

FORT LEE VA 23801-1800

HDEC05 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

HDEC0519R0002

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following items are applicable to this modification:

The following items are applicable to this modification:

Solicitation HDEC05-19-R-0002 for the Integrated Pest Management Program for the Defense Commissary Agency’s (DeCA) Commissaries and follows Federal Acquisition Regulations (FAR) Part 13 – Simplified Acquisition Procedures. The solicitation is amended as follows:

1. Incorporate a revised Attachment 1 – Performance Work Statement, to change the Paragraph 2(c)(3) to “A list of the trade names and EPA registration numbers of all pesticides planned for use in the facility and are being submitted for approval. The pesticide list will be forwarded to the installation, to verify that pesticides are on the authorized use list of pesticides.” Change is highlighted.

2. Closing Date and Time remain unchanged at April 25, 2019 at 3:00pm EST

3. The following Questions and Answers:

Question 1: In regards to the bird issues, can we bring in Sharpshooters?

Answer 1: A person with a pellet gun was used previously, but discontinued. This option may be considered dependent upon proposed control measures addressing safety concerns of store product, personnel, contract employees, and patrons.

Question 2: The Pricing Spreadsheet only covers 50 sites, what about the other stores?

Answer 2: Only pre-price the original 50 stores as provided in Attachment 4 – Pricing Spreadsheet, others will be negotiated as needed.

Question 3: There was a question about contractor business size?

Answer 3: This solicitation is published as unrestricted.

Question 4: Regarding Subcontractors use in some areas (for example in Alaska); if we don’t have any registered subcontractors in this area, do we need names of subcontractors now?

Answer 4: No; however you must be able to provide direct support for at least the minimum of 155 out of

181. Subcontractors do not necessarily have to be named prior to award, but it will be required prior to performance.

Question 5: In regards to packet submission, how big of a file can be emailed?

Answer 5: It is typical that the 10Mb is the maximum email size allowed through our government email servers. We recommend that submissions be broken down into chunks under this size so all documents are received, emails should be numbered so that we can determine that all of the emails/attachments have been received. Additionally, we will be responding to received emails to confirm receipt.

Question 6: Are all commissaries structured the same?

Answer 6: No, however, they all have the same standards for cleanliness and safety.

Question 6a: Do all commissaries have similar departments?

Answer 6a: They all have similar departments; Deli/ Bakery/Butcher, however they differ in size, layout and abilities.

Question 6b: Can we get a drain count/ location/ setup map?

Answer 6b: A sketch/map of the facility was provided at each mandatory site visit. Contracting will try to see if the drain counts or locations are available for each location. If available, the information will be provided in an amendment to the solicitation and provided on FedBizOps.

Question 7: In regards to Attachment 5 (pricing); there is a concern with current client’s “non-disclosure” with contract value and services rendered, corrective actions?

Answer 7: If it helps to get a letter, from the Contracting Officer, in writing to negate the Non-Disclosure concern, we can provide this. The whole idea for reviewing past performance, is for the government to see similar work done so we can determine the ability for a vendor to perform. The Past Performance evaluation team is Ms. Prince, Ms. Desrochers, and Mr. Lindsey; all info is kept strictly secure and confidential pursuant to government regulations. If contract value is a concern, you are allowed to provide a price range rather than exact price.

Question 8: If we don’t have a drain count (number), can we price per drain or all-encompassing price per visit?

Answer 8: No, DeCA is looking for an all-encompassing price based upon your judgement of the three site visit samples and size comparisons, to evaluate and come up with a cost for the remaining commissary locations.

Question 9: Could we get an exact drain count of the three site visit stores?

Answer 9: See response to question 6b.

Question 10: Are we expected to replace existing rodent equipment?

Answer 10: Yes, you are to install what is proposed and approved in IPM for each location.

Question 11: Would we be able to see the current pest log book?

Answer 11: During the mandatory site visit it was discussed that DeCA will gather the data, redact proprietary information, and provide it in an amendment; however, it is now determined inappropriate for the agency to provide this information as it pertains to past performance and proprietary information.

Question 12: Do you want fly lights to be included with servicing or should we change out to new?

Answer 12: The original appliance and installation should be included in the priced proposal for initial costs setup by location (CLIN 0004). While the monthly servicing, the changing of the bulbs and sticky strips should be spread out over an annual basis inclusive in the regular scheduled service unit price proposed.

Question 13: Who would be approving the unscheduled services outside of normal duty hours?

Answer: Mr. Dave Hoag, as Contracting Officer authority, will be approving unscheduled services outside of normal duty hours, as he is in possession of the division’s emergency phone.

Question 14: Regarding acknowledgement of amendments; when is this required?

Answer 14: Acknowledging amendments to the solicitation is required. This can be done in two ways: 1) by signing on the first page of each amendment and submitting it in Volume I of your proposal, or 2) a written acknowledgment in Volume I acknowledging all amendments, by number.

Question 15: In terms of an FDA or Health & Safety Audit, does the Commissary have the same standards for audit procedures? How does the military Vet Program work with health department?

Answer 15: Technical Bulletin MED 530/NAVMED P-5010-1/AFMAN 48-147_IP provides the guidelines that DeCA adheres to regarding audit procedures and veterinary program services. All commissaries must adhere to these standards. See Exhibit 3 for copy of Technical Bulletin for document attached to amendment.

Question 16: Is there a scissor lift for use at the locations?

Answer 16: Yes, most locations have scissor lifts; however, it is recommended that the awardee check with store management for coordination of usage.

Question 17: How is trash handling, cleaning handled throughout the store?

Answer 17: The commissaries have contracted shelf stocking, custodial and warehouse, the contractor is responsible for the cleaning, cardboard removal and trash removal.

Question 18: Do any locations have an open salad bar?

Answer 18: Yes, some locations have an olive/open salad bar, it all depends on area customer demand.

The units that hold the product are emptied and cleaned nightly by the deli/bakery contractor prior to store closing.

Question 19: Several locations on your list are less than 10,000 sq. ft. (Camp Merrill, Fort Hunter Liggett and Crane NSA). Are these office spaces or more like convenience stores?

Answer 19: The commissaries identified above are very small stores, they do not typically have deli/bakery, meat processing or seafood market.

Question 20: Is there a general rule as to what size location will have bakery, deli, butcher shop or fish market.

Answer 20: Typically the very small locations do not have deli/bakery, meat processing or seafood market, there are exceptions to this rule. As each site visit is conducted, the IPM should address the servicing of all areas in the commissary and administrative offices same location.

Question 21: Are the DeCA locations (DeCA Headquarters, DeCA Lackland Engineering and DeCA West HQ) just office/mechanical space or are there groceries at these locations?

Answer 21: There are only three facilities that are solely office/administration buildings, they are listed in Attachment 2, All Potential DeCA Locations.

Question 22: 1. Can you please provide detail for any internal or external auditing standard that is in place for the commissaries? Organizations and any benchmark standards the facilities may be accountable to.

Answer 22: See answer to Question 15.

Question 23: Do you currently have documentation for food received from specific suppliers and if so do you have insight on any critical control points that are operationally in place (to identify food safety issues, such as recalls, temperature control, allergen control, pest control)

Answer 23: No.

Question 24: Does each site have a lift on site? If so, what kind and can vendors such as us utilize when needed for pest control needs?

Answer 24: See answer to question 16.

4. The following Exhibits are included with this Amendment 0003:

Exhibit 1 – Site Visit Briefing 4/10/19 Exhibit 2 – Mandatory Site Visits Exhibit 3 –TB_MED_530_NAVMED_P-5010-1_AFMAN_48-147_IP

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been modified:

ATTACHMENTS LIST SOLICITATION

LIST OF ATTACHMENTS

Name Pages Date Attachment 1 Performance Work Statement Amend 0003 18 4/18/19 Attachment 2 All Potential DeCA Locations Amend 0002 5 4/8/19 Attachment 3 Commissary/DeCA Locations Points of Contact 2 3/8/19 Attachment 4 Pricing Spreadsheet Amend 0002 (6 Tabs) 11 4/8/19 Attachment 5 Past Performance Reference Information Form 5 3/8/19 Attachment 6 Past Performance Questionnaire 2 3/8/19 Attachment 7 Site Visit Information ‐ Revised 4 3/25/19 Attachment 8 Consolidated Wage Determination Table 2 3/8/19 Attachment 9 Small Business Participation Plan 3 3/8/19

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it.