Amend_0005_-_Atch_1_-_Questions_&_Answers__5_(Rev_1).pdf

PDF 715 KB Posted

Attached to
Streamlined Construction Improvement Program (SCIP) IV with the Defense Commissary Agency (DeCA)
Solicitation number
HDEC03-17-R-0002
Issued by

About this file

SCIP IV Solicitation HDEC03-17-R-0002, Amendment 0005, Attachment 1 - Questions & Answers #5

View the file

Other files

File Type Posted
Amend_0006_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0006_-_Atch_1_-_HBMS_Report_-_Altus.pdf PDF
Amend_0005_-_Atch_3_-_WD20170901_-_Altus.pdf PDF
Amend_0005_-_Atch_2_-_Questions_&_Answers__6_(Rev_1).pdf PDF
Amend_0005_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0004_-_Atch_2_-_Preproposal_Conf_Sign-in_&_Business_Cards_-_Altus.pdf PDF
Amend_0004_-_Atch_1_-_Preproposal_Conf_Agenda_-_Altus.pdf PDF
Amend_0004_-_Atch_4_-_Altus_AFB_Commissary_-_Addendum_01.pdf PDF
Amend_0004_-_Atch_5_-_Schedule_B_(Rev_1)_-_Altus.pdf PDF
Amend_0004_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0004_-_Atch_3_-_Questions_&_Answers__4_(Rev_1).pdf PDF
Amend_0003_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0003_-_Atch_1_-_Q&A_3_Rev_2_-_Altus.pdf PDF
Amend_0002_-_Atch_1_-_Q&A_2_-_Altus.pdf PDF
Amend_0002_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0001_-_Atch_1_-_Section_C_-_Altus.pdf PDF
Amend_0001_-_HDEC03-17-R-0002_-_Altus.pdf PDF
Amend_0001_-_Atch_2_-_WD20170602_-_Altus.pdf PDF
Amend_0001_-_Atch_3_-_Q&A_1_Rev_1_-_Altus.pdf PDF
SCIPIVATCH5WD-Highway.pdf PDF
SCIPIVATCH4WD-Building.pdf PDF
SCIPIVATCH1SOW.pdf PDF
SCIPIVATCH3SSC.pdf PDF
HDEC03-17-R-0002_SCIP_IV_Solicitation.pdf PDF
SCIPIVATCH2SCHB.pdf PDF
Show all 25

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

HDEC03-17-R-0002

SCIP IV (Altus AFB, OK)

Questions & Answers #5 (Rev 1)

58. Specified Trane units on AC-4/CU-4 are residential style air handler that will not meet the required evap CFM at the scheduled ESP and is only available in 208-230/1 phase. Please advise.

Answer: Please use TTA073 outdoor unit matched up with TWE073 air handler. These units are available at 460/3 phase and can handle the evap CFM as scheduled.

59. Confirm the scope of the roof replacement, sheet A9.01 does not clearly state which / if any portions of the roofing, sheet metal and flashing that is to be removed and replace with new.

Answer: The existing roof membrane, membrane flashings and sheet metal flashings are to be removed at all the roof areas. The existing insulation is to remain in place for reuse at all areas except the front lower skylight roof areas, in those areas the roof membrane and insulation is to be removed.

There will be additional insulation, a gypsum cover board, and new roof membrane installed at all roof areas. New membrane and sheet metal flashings are to be installed at all roof areas.

60. Section 10 26 00 paragraph 2.7 calls for a Spring Action Cart Bumper, none is shown on plans. Is this required?

Answer: Not needed

61. Section 10 2600 paragraph 2.4 calls for Protection post with four way anchors, none are shown on the plans.. is this required?

Answer: Item shown on floor plan

62. Section 10 56 23 calls for a rotating modular system. None is shown as new on the plans. Please confirm this is required.

Answer: Item shown on floor plan

63. Section 08 62 10 calls for skylight repair, none are shown on the plans. Are we to repair exiting the skylights or provide new?

Answer: The existing skylights over the front entrance area are to be repaired according to Section 08 61 01.

The curb mounted skylight domes and frames over the warehouse area are to be replaced according to Section 07 71 10. The existing skylight curbs are to remain in place.

64. The existing roof system is a built up hot tar / bituminous roofing system. Section 07 53 24 calls for a 90 mil white EPDM, if we are required to tear off only a portion of the roof, these two systems are nto compatible. Please confirm scope of new roofing vs existing to remain.

Amendment 0005 Attachment 1

Solicitation HDEC03-17-R-0002 Altus AFB, OK

Answer: The roof membrane over the entire Project is to be removed. Additional insulation will be installed and the new 90 mil, white, EPDM system installed. Therefore, there will not be a compatibility issue.

65. Section 06 10 50 calls for roof carpentry work. Detail shown on A9.02 call out wood blocking members at roof as “..existing to remain”. Confirm requirement.

Answer: There is existing wood blocking and nailers at various conditions. In many locations additional new blocking and nailers will be installed. Therefore, if the note indicating a wood member begins with “existing” the Contractor should find that wood in place. If the note begins with a noun such as “2X Nailer” “Nailer” “Plywood” etc. the Contractor will be required to provide and install that wood. Please note that many of the details will show both new and existing nailers and blocking.

66. Does DeCA require electronic as-builts? If so what software platform and will the awarded contractor receive an electronic copy of the most current as-builts? What format are they in?

Answer: Q1 Yes, Q2 existing as-built information in PDF format, Q3 CDs in AutoCAD

67. Truck restraints s are call out in 11 13 00 however none are called for on the plan to be removed or replaced. Are new truck restraints required?

Answer: Please see Addendum 01, Specification Section 11 13 00 – Loading Dock Equipment, Paragraph 2.5

– Truck Restraints, included in Amendment 0004.

68. What if any temporary cooler/freezer storage is required per section 01 32 16.10 paragraph 1.1

Answer: See Phasing plan

69. Section 01 35 26 paragraph 1.5 references “…EM385 compliance…”. Can the superintendent also perform the duties of the SSHO or is a separate individual required?

Answer: Per EM 385-1-1, the contractor site safety and health officer (SSHO) must be a full-time responsibility. Depending on the project conditions, the Contracting Officer may permit otherwise qualified contractor personnel to temporarily assume the duties of the SSHO in addition to other project management duties, until a full-time individual is required. Final determination will rest with the Contracting Officer.

70. Specifications list 01 11 50 in numerous locations (Div 05, 06, etc.) for Sustainable Design. There is no specification for 01 11 50. Is this required for this project?

Answer: No LEED/sustainable requirements this project

71. The scope of work required for the Skylights is unclear. The drawings seem to indicate the at the lights are to be removed and reinstalled back over the existing curbs. The specifications discuss making repairs and providing accessories. The drawings do not indicate quantity or location of any repairs or accessories.

The specifications do not detail what the repairs or accessories are comprised of. Is the contractor to provide new skylights, if so how many? Specifications section 07 71 10 Manufactured Roof Specialties does not reference 08 62 01 Skylight Work, vice versa. Please clarify.

Answer: The existing skylights over the front entrance area are to be repaired according to Section 08 61

01. Those repairs generally consist of replacing the top gasketing and mullions on the existing skylights.

Amendment 0005 Attachment 1

Solicitation HDEC03-17-R-0002

Section 08 61 01 does list the accessories and other materials necessary for the repairs. That section also describes to the repairs to be accomplished.

The curb mounted skylight domes and frames over the warehouse area are to be replaced according to Section 07 71 10. The existing skylight curbs are to remain in place.

Please note that Section 08 61 01 Item 3.2.6.b references Section 07 71 10 for the curb mounted skylight domes and frames.

Amendment 0005 Attachment 1

Solicitation HDEC03-17-R-0002

File details come from the government source that posted it. Updated .