BAA-FA8650-17-S-6001-Call2-Q&As-2.pdf

PDF 16 KB Posted

Attached to
Science and Technology for Autonomous Teammates (STAT) Federal contract opportunity
Solicitation number
FA8650-17-S-6001
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Research Laboratory

About this file

This document contains questions and answers related to federal contract solicitation FA8650-17-S-6001 Call 002. The solicitation seeks proposals to develop and demonstrate autonomy technologies to enable Air Force mission sets including multi-domain command and control, intelligence surveillance and reconnaissance processing exploitation and dissemination, and manned-unmanned combat teaming. Technologies of interest include those that can ingest and understand mission taskings, respond appropriately to human direction and orders, and respond intelligently to dynamic threats. Proposals should present open, reusable, adaptable, and platform-agnostic technologies that adhere to interface designs and standards and can be integrated into autonomous systems modeling environments. Questions covered include preferences for types of missions, platforms or simulation approaches, as well as the anticipated need for hardware integration or the role of universities on classified aspects.

Call 002 (2-Step) - Questions and Answers - 15 May 18

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Science and Technology for Autonomous Teammates (STAT), newest first.
File Type Posted
FA8650-17-S-6001 - AMENDMENT 7 - 29 Mar 202.pdf PDF
FA8650-17-S-6001 Open Period Amendment 6 - July 2021.pdf PDF
Call 006 Amendment 03.pdf PDF
Call 006 Amendment 02 22Mar2021.pdf PDF
Call 006 Amendment 01 12Mar2021 FINAL.pdf PDF
Call 006 Atch 3 - Model Contract 22Feb2021 FINAL.pdf PDF
Call 006_20210222 FINAL.pdf PDF
Call 006 Atch 2 - OBSS_CDRLs_20210210 FINAL.pdf PDF
Amendment_1_to_2_Step_STAT_BAA_Call_004_Skyborg_SDA.pdf PDF
Call_004_Skyborg_System_Design_Agent_(SDA).pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call3-Q&As.pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call3-Amd2.pdf PDF
Call_003_Questions_and_Answers_-_22_June_2018.pdf PDF
Amendment_1_to_Call_003_-_ACRNet.pdf PDF
Call_3_-_ACRNET.PDF PDF
Attachment_4_-_UxAS.pdf PDF
Attachment_1_-_AFSIM.pdf PDF
Attachment_3_-_Vigilant_Spirit.pdf PDF
Attachment_2_-_Fusion_Architecture.pdf PDF
Attachment_9_-_Certifications_for_Assistance_Instruments.pdf PDF
Amendment_3.pdf PDF
Attachment_7_-_Supplemental_Instructions_for_Assistance.pdf PDF
Attachment_5_-_Section_K.pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call2-Q&As.pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call2-Amd1.pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call2.pdf PDF
BAA-FA8650-17-S-6001-Call2-SOO.pdf PDF
BAA-FA8650-18-S-6001-Atch8.pdf PDF
BAA-FA8650-18-S-6001-Amd2.pdf PDF
BAA-FA8650-18-S-6001-Amd1.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-RFI-Q&As-1.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-RFI-Q&As.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-RFI.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Call1-SOO.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Call1-CDRLs.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Call1.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch2a.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1d.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch7.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1a.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch6.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1c.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch5.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1f.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1b.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch4.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch2.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch3.pdf PDF
FA8650-17-S-6001-Atch1.pdf PDF
FA8650-17-S-6001.pdf PDF
Show all 50

Science and Technology for Autonomous Teammates (STAT) has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA8650-17-S-6001 CALL 002

QUESTION AND ANSWER

15 May 2018

Questions and Answers posted 15 May 2018

1. QUESTION: For this topic, does AFRL prefer that algorithm development efforts be proposed alongside integration with real-world platforms and sensors for flight testing or is simulation in a standard modeling environment sufficient?

ANSWER: The Government is unable to direct your whitepaper response in anyway. Please propose the approach that best fits the requirement as outlined in the Call.

2. QUESTION: For this topic, does AFRL have a preference for the type of mission being addressed?

ANSWER: The Government is unable to direct your whitepaper response in anyway. Please propose the approach that best fits the requirement as outlined in the Call.

3. QUESTION: For this topic, does AFRL have a preference for the specific types of flight platforms to be used in algorithm testing?

ANSWER: The Government is unable to direct your whitepaper response in anyway. Please propose the approach that best fits the requirement as outlined in the Call.

4. QUESTION: Does AFRL anticipate asking performers on this topic to integrate with AFRL-selected UAV platforms and sensor hardware? If so, would those be provided as government-furnished equipment (GFE), or would this effort be expected to fund access to such hardware and associated integration? Or should performers propose to integrate with their own selected equipment as part of this program effort?

ANSWER: No, The Government does not anticipate asking performers to integrate with AFRL-selected UAV platforms and sensor hardware. The Government anticipates software deliverables in accordance with Section I.2.b, page 2, of the Call.

Questions and Answers posted 11 May 2018

1. QUESTION: Would problems related to task assignment among the Autonomous Agents be responsive to the solicitation?

ANSWER: Although task assignment aligns with the scope of the Overall Broad Agency Announcement (BAA) FA8650-17-S-6001, it does not align closely with the thrusts as outlined in the Statement of Objectives for Call 002, Attachment 1, dated 5 April 2018.

2. QUESTION: Would techniques relying on "traditional" Control Theory and Optimization be accepted, or does it have to be strictly AI?

FA8650-17-S-6001 CALL 002

QUESTION AND ANSWER

15 May 2018

ANSWER: We do not anticipate funding advancements in "traditional" Control Theory and Optimization. We do anticipate these capabilities will be viable and part of the final system solution, so they can be part of the design. We just don't intend to fund their advancement as our focus is on discovery of AI techniques.

3. QUESTION: This is more of a contractual question: How does AFRL see the participation of Universities in the team given that classified information may need to be involved? Would it be possible to have an entirely unclassified portion of the work be performed by an University?

ANSWER: It is up to the Prime Contractor to determine the composition of their team and the role of their team members keeping in mind the security classification level of the requirement.

Per Section I.4.a of FA8650-17-S-6001 Call 002 (2-Step), “If classified data will be accessed or generated, a facility and storage clearance, at the required classification level, will be required and the proposal will discuss appropriate personnel and facility clearances.” Refer to BAA FA8650-17-S-6001 Attachment 2, DD Form 254, and Attachment 2a, DD Form 254 Continuation Sheet for additional guidance.

4. QUESTION: Would submission of white papers by electronic mail be accepted?

ANSWER: Per Amendment 1 to Call 002 (2-Step), posted on 10 May2018, electronic mail submissions of white papers will be accepted.

File details come from the government source that posted it. Updated .