COMPUTER_RELATED_3_Feb_R1.pdf
PDF 212 KB Posted
- Attached to
- AF Reserve Recruiters Advertising/Marketing
- Solicitation number
- FA6643-16-R-0011
About this file
Computer Related Q&As, Question #24 will be answered on or about 6 Feb 2017.
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 62 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
COMPUTER RELATED
1. Do you have a current system/subcontractor in place for the Qualifications and Lead Operations that you'd like to maintain with the next contractor? Or is this a service you are looking for the new contractor to rebuild and activate?
ANSWER: The contract awarded will be based on a performance work statement (PWS). The offeror is responsible to meet tasks requirements. How the tasks are accomplished is up to the offeror.
2. Does the government have an existing marketing or CRM platform that the
Contractor will need to interface with?
ANSWER: The recruiter dashboard is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent contractor. The Dashboard links Recruiters to resource tools as well as links to external AFR websites and recruiting materials. The government has an existing IT database for applicant information, AFRISS-TF that is a centralized system of record for applicant/accession data/documents and an existing marketing platform, www.afreserve.com. The Contractor is expected to manage and operate the outreach/marketing platform, and interface with the data management system.
3. Is any of this information already existing ? Are there approval flows? Do recruiters distribute money in this system?
ANSWER: Ref PWS 4.9.8.3. Yes, it exists and there are approval flow. No, recruiters do not distribute money.
4 . Can you provide more detail on the Recruiter Dashboard ()? What is it, what technology is it built on (is it a proprietary platform or does it use some commercially available marketing platform like
Salesforce or Marketo)?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9. The recruiter dashboard is a government platform built in coordination with
AFRCRS requirements by the incumbent contractor. The Dashboard links Recruiters to resource tools as well as links to external AFR websites and recruiting materials. It is an essential management tool to facilitate communications between HQ AFRC Recruiting, Flights, recruiters and the advertising contractor. The Dashboard includes: Events and other marketing initiatives including event calendars, event activation plans, and after-action reports. It is a Program management tool for Recruiting programs such as targeted recruiting and vehicle wraps/removals. It is also the place for online ordering/fulfillment for items such as promotional print items; peer referral program items, event promotional items, and office merchandising items, business cards, and promotional/PSA DVDs /CDs.
5. Is it a requirement for the Contractor to build a new CMS for the AFRC contract?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.4. No. The contractor is required to maintain and update existing CMS as needed.
6. If the Government requires the Contractor to build a new CMS, is there content or documentation to be migrated from the current system?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.4. The Contractor shall use the existing system.
7. Does the AFRC have any restrictions on digital ad tracking in terms of using technology to tag ads such as persistent cookies? What metrics are currently in place? If so, please describe.
ANSWER: Ref PWS 4.8 Para. 4.8.6. Yes limited cookies can be tracked but must be compliant with DoD and PII standards. .
8. Will the Government please provide examples of “offline interactive media products”?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.2. Example of Offline Recruiting media products include products such as: radio and print advertising, billboards, signs, pamphlets, telemarketing and television ads.
Examples of online products include recruiting campaigns, Air Force Reserve websites, social media, E-mail, PSA, online media recruiting campaigns are some of the examples.
9. PWS 4.9.5. Requirement: Provide analysis products to show the strengths and weaknesses of all web sites, online media recruiting campaigns, and offline electronic recruiting media products. What is considered an "offline electronic recruiting media product"?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.2 Example of Offline Recruiting media products include products such as: radio and print advertising, billboards, signs, pamphlets, telemarketing and television ads.
10. What is considered an "online media Product" for example? What is considered an "offline electronic media product"?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.2. Examples of online products include recruiting campaigns, Air Force
Reserve websites, social media, E-mail, PSA, online media recruiting campaigns are some of the examples.
11. What are the hosting requirements? For instance, website usage, bandwidth requirements, technology stack, current software requirements, etc. We will also need to know what type of information is collected on the site and if it is considered PII. We will also need to understand any security requirements related to the individuals managing the system.
ANSWER: Ref PWS 4.9.3. Hosting. Requirement: Maintain, secure and host adequate servers and redundant systems. Systems must meet DoD Policy Defensive Operations and network and computer security. There potential lead PII information collected. The contractor shall administer these environments and all software on these systems in conjunction with DISA security protection requirements.
What level of PII is associated to any of these sites - DISA level 2? 4? Has there been a PIA associated to all of this?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.3. PII is collected. DISA level 4
12. Does AF Reserve currently own its current URL and website and servers? Are you asking in this proposal to create new URLs, servers and redundant system from scratch or take over maintenance and updating of existing assets?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.3. Take over maintenance and updating as required.
13. Is this server for development and testing purposes, house databases, or to host the live website? Is there a need to work within Air Force hosting systems and firewalls?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.3. Systems must meet DoD Policy Defensive Operations and network and computer security and firewalls. The vendor must have server capability for development, testing, database and live website. The only AF hosted system is the interface with AFRISS TF.
14. What is the current platform for website hosting?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9. Web hosting is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent. The contractor will need to enhance as requested by customer.
15. Is there a pRef to remain on the current platform or migrate to another one?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. We will use the current platform.
16. Is there a preferred technology stack that needs to be used on all AFRC projects or can the agency recommend a tech stack to use on AFRC projects as they come to fruition? Do these need to use a CMS or be a custom/databases?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.4. Prefer current technology tech stack; however, recommendations will be considered and must meet requirement. The current is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent
17. What kind of PII is included? What Chat platform is currently used? Is there a form that prospect submit information? Are things ordered through the Recruiter Dashboard? What level of PIA, DISA, etc.?
ANSWER: Ref PWS 4.12.1. Yes there is PII information collected from leads. Chat platform is on a government site. Yes, there is a prospect online form. Yes, items are ordered through the Recruiter
Dashboard. Information is submitted in an approved Lead Management System, DISA Level 4.
18 Webhosting - what is your current web hosting environment?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9. It is a Commercial webhosting .com environment.
19. Is the current AFReserve.com website built on a content management system (CMS) - if so, which one?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9. Custom Coded
20. Is there a content management system (CMS) currently in use by the AFRC? If so, what is that platform and who provides that platform?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. Yes, it is a government platform, built in coordination with AFRCRS
21. Are there any technological limits or constraints that the Contractor will need to account for when evaluating a new platform?
ANSWER: Ref PWS Para 4.8.9.4. It is a government platform, built in coordination with AFRCRS
22. How are website hosting services currently provided?
ANSWER: Ref PWS Sections 4.9.3. Website hosting is government platform, built in coordination with
AFRCRS requirements by the incumbent contractor.
23. Will the new web Pages be in English only or will all or some content need to be presented in alternate languages?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.2. Yes, English only.
What is the current infrastructure?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.3. Infrastructure is on a government platform, built in coordination with
AFRCRS requirements by the incumbent contractor.
24. Will the Government describe the technology stack and the name of the organization currently providing hosting?
ANSWER: To be answered later.
25. For Social Media what social media platforms does the AFRC currently support (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, etc.)?
ANSWER: Ref PWS 4.14.9. Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google Plus, & LinkedIn.
26. How does the AFRC define success for “interaction and engagement”? What metrics specifically are currently reviewed to determine vendor success on social media?
ANSWER: Ref PWS 4.14; Para. 4.14.9.4. We expect to see continuous growth of likes/shares/etc. across our social media platforms, benchmarked across other similar military recruiting initiatives. All paid event/online leads are processed through AFReserve.com. Each individual initiative contains a unique
URL, which allows for all paid leads to be directly attributed to a specific initiative. All initiatives are detailed and reviewed in a Weekly, Monthly, Quarterly and Annual lead reports. PWS will be updated.
27. Is there an AFRC expected response time for social media posts?
ANSWER: Ref PWS 4.14; Para 4.14.9.11. Each new post should receive a response within 12 business hours of its origination. PWS will be updated.
28. Is the contract COR the contact to which the vendor should refer social media users with non-recruiting questions or topics when they arise?
ANSWER: Ref PWS 4.14; Para. 4.14.9.5. Yes, the contract COR is the contact for non-recruiting questions or topics when they arise. PWS will be amended.
29. Is the contract COR the approval source for all things social media or will there be defined boundaries, allowing for the vendor to use discretion when ‘liking’/’sharing’/’retweeting’?
ANSWER: Ref PWS 4.14; Para. 4.14.9.13. Vendor discretion with COR monitoring
30. The PWS states that electronic chats, texts and emails are also utilized, what are those daily volumes?
ANSWER: Ref PWS Para 4.12.1. Average annual leads volume for last three years: Call Center – 20K;
AFReserve.com organic leads – 38K; Total event, online, and print paid leads – 21K; Chats – 25K; Emails –
5K. The PWS will be updated.
31. Will the Lead Management System be provided by AFR or will the Contractor’s system be utilized upon approval of the AFR?
ANSWER: Ref PWS Para 4.12. Contractor will interface with the current Lead Management System.
32. Can the government provide the Qualifications and Lead Center hours of operations for holidays and distinguish between those with reduced manning versus normal manning? Are remote call center operations authorized?
ANSWER: Ref PWS Para. 4.12.6 is the requirement. Holidays will be staffed. Yes, remote call center operations are authorized.
33. Under, “full-time” does this indicate a 24-7-365-response period? Please clarify.
ANSWER: Ref PWS 4.14 Para. 4.14.9. Full-time presence relates to the information being available to applicants via these media channels at all times. The monitoring and posting requirements are expected to be during business hours, at a minimum.
34. PWS 4.17.4 - How do you do file transfers, how does data get exchanged between us and
AFRISS? Is AFRISS the place where leads get transferred? Is that the lead management system?
ANSWER: Secure File Transfer Protocol (FTP) gathers and files are transferred. Yes, AFRISS is where the leads get transferred and it is the lead management system.
35. Can you please provide more information on the Lead Management System)? What is this system? What is it built on? What is the technology stack?
ANSWER: Ref PWS 4.12.1. Lead Management system is a Total Force System which collects, process, manage, and analyze leads data. The system is an approved DoD system. It meets all DoD Information
Assurance Certification and Accreditation Process (DIACAP) certification. Has multiple interfaces. FTP collects data responsible for acquisition of potential leads. The file is processed daily. This file is interfaced with Leads Management System. The files are interfaced to a FTP secured server which is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent.
36 Leads must be generated in response to digital advertising/communications specific to AFRC.
How does AFRC currently define a “lead”?
ANSWER: Individual that expresses interest in joining the AFR.
Do you have more than one type of lead? For example, do you have qualified leads that go directly to recruiters and others that are nurtured?
ANSWER: Ref PWS 4.14.4.9. Yes, there are two types of leads, Non-Prior Service and Prior Service Leads.
Non-Prior Service Leads have no military service experience and Prior Service Leads have served in the military before and are wanting to rejoin the military.
37. Will the Lead Management System be provided by AFR or will the Contractor’s system be utilized upon approval of the AFR?
ANSWER: Ref PWS Para 4.12.1. Contractor will interface with the current Lead Management System.
38 Please clarify what constitutes a lead in this sense.
ANSWER: Ref PWS 4.14 Para. 4.14.4.9. Individual that expresses interest in joining the Air Force Reserve.
The PWS will be amended.
39. Is the agency expected to provide programming support to make improvements or enhancements to the Recruiter Dashboard software? Or is the agency only expected to use the
Recruiter Dashboard as a communication and reporting tool?
ANSWER: Ref PWS Para(s) 4.9.7, 4.14, 4.8.6.1. The contractor is expected to provide programming support to make improvements and enhancements to the existing Dashboard.
40. Recruiter Dashboard. Is this an application that already exist or is this a from scratch build? Will new contractor inherit access to existing program code?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. The recruiter dashboard is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent.
41. Will the Squadrons and Flights be required to enter this data into the Dashboard? Or is it a requirement for the vendor to seek and publish the info for each Squadron and Flight?
ANSWER: Ref PWS Para(s) 4.9., 4.9.8.1, 4.9.8.2. Yes, squadrons and flights are required to submit an after actions report that includes this data upon completion of each event attended by the recruiter.
This data is then used in lead generation reports which are written by the vendor.
42. What information is included in an "Advertising Summary”?
ANSWER: Ref PWS 4.9.8.2. Name of event, start date, end date, attendees, leads, and after action reports. PWS will be amended.
43. Numerous Refs to a “Recruiter Dashboard” - Will the Government provide clarification in sufficient detail to enable bidders to build a viable solution and price it accurately?
ANSWER: Ref PWS Paras 4.9.7, 4.14, 4.14.6 and 4.8.6.1. The recruiter dashboard is a government platform built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent. The contractor will need to enhance as requested by customer. It is an essential management tool to facilitate communications between HQ AFRC Recruiting, Flights, recruiters and the advertising contractor. The Dashboard includes: Events and other marketing initiatives including event calendars, event activation plans, and after-action reports. It is a Program management tool for Recruiting programs such as targeted recruiting and vehicle wraps/removals. It is also the place for online ordering/fulfillment for items such as promotional print items; peer referral program items, event promotional items, and office merchandising items, business cards, and promotional/PSA DVDs /CDs.
44. Details include is the dashboard GFE, is the dashboard a proprietary system owned by the incumbent, and/or is the dashboard an application that the offeror needs to build or enhance?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. The recruiter dashboard is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent. The contractor will need to enhance as requested by customer
45. Is the agency expected to provide programming support to make improvements or enhancements to the Recruiter Dashboard software? Or is the agency only expected to use the
Recruiter Dashboard as a communication and reporting tool?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. The contractor is expected to provide programming support to make improvements and enhancements to the Dashboard.
46. Is the recruiter dashboard an existing system the vendor will be required to maintain? Or is this a new system the vendor will be developing? If existing, what is the technology stack? Could you share technical and or business rule documentation with offerors as to ensure this requirement can be supported? How many types of/levels of users should be supported? Is there an approval flow for things within the Recruiter Dashboard? What features and functionality does the Recruiter Dashboard require outside of the reporting described throughout the PWS? What other systems does the Recruiter
Dashboard interact with and to what extent are those systems integrated? Is there any PII stored on this system?
ANSWER: Ref PWS Para 4.9.7. The recruiter dashboard is a government platform, built in coordination with AFRCRS requirements by the incumbent. This system will need to be maintained, modified and updated as requested by the customer. There is a flow of approval within Recruiter Dashboard. There are no interfaces at this time. No PII information, it is all promotional marketing initiative information on this site.
47. Is the Recruiter Dashboard hosted in a .mil domain? Is the Dashboard an existing platform where maintenance and operations will be transferred along with the website? Are there specific software requirements for its ongoing operation?
ANSWER: Ref PWS 4.9 Para. 4.9.7. The recruiter dashboard is hosted by the vendor and is not a .mil domain. It is an existing platform that will be transferred upon contract award
File details come from the government source that posted it. Updated .