Q and A for FA441823R0019 NNPTC Latrines 3 CES responses.docx

DOCX document 23 KB Posted

Attached to
NNPTC B2400 Design Build Latrines
Solicitation number
FA441823R0019
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to a solicitation for design-build latrines at Joint Base Charleston, South Carolina. The solicitation is set aside for women-owned small businesses and seeks to renovate existing latrines and expand women's restrooms at Building B2400. The work includes installation of drywall, plumbing with PEX or copper piping, and new ventilation grates. While some ductwork and electrical work will be required, major HVAC or plumbing system upgrades are not anticipated. The response clarified fixture and finish selections, personnel requirements, and confirmed that most existing infrastructure can be reused. The award value is between $1 million and $5 million and the notice to proceed will be issued within 45 days of award. The solicitation was issued by the Air Force Air Mobility Command for latrine renovations at Joint Base Charleston.

View the file

Other files

File Type Posted
12.2 DKGV 1132665 Repair NNPTC Training Facility B.2400 Section B Rev 3.docx DOCX document
Solicitation Amendment FA441823R00190005 SF 30.pdf PDF
Solicitation Amendment FA441823R00190004 SF 30.pdf PDF
12.2 DKGV 1132665 Repair NNPTC Training Facility B.2400 Section B Rev2.docx DOCX document
Q and A for FA441823R0019 NNPTC Latrines 1 CES responses.xlsx XLSX spreadsheet
FA441823R0019 NNPTC Latrines B2400 Floor Plan Building Access.pdf PDF
12.1 DKGV 1132665 Repair NNPTC Training Facility, B.2400 - Section B Rev1.docx DOCX document
Q and A for FA441823R0019 NNPTC Latrines 2 CES responses.docx DOCX document
Solicitation Amendment FA441823R00190003 SF 30.pdf PDF
FA441823R0019 NNPTC Latrines B2400 Electrical.pdf PDF
Photos FA441823R0019 (B2400 NNPTC).pdf PDF
Part_3_statement_of_work__project_program 20230509 Rev1.docx DOCX document
Solicitation Amendment FA441823R00190002 SF 30.pdf PDF
Attach 8 - Minimum Materials Engineering and Construction Requirements.pdf PDF
Solicitation Amendment FA441823R00190001 SF 30.pdf PDF
Attach 7 - Statement of Work.pdf PDF
Attachment 1 Cont. Drawings and other Docs.pdf PDF
Attachment 1 Cont. B2400 Building Drawings part 2 pg 1 - 115.pdf PDF
Attachment 1 - Cont. Drawings and other Docs.pdf PDF
Attach 4 - Recovered Materials Determination (Green Procurement).pdf PDF
Attachment 1 Cont. B2400 Building Drawings part 1 pg 1-240.pdf PDF
Attach 3 - Performance Time.pdf PDF
Attachment 1 Cont. B2400 Simplified Floor Plan.pdf PDF
Attachment 1 Cont. B2400 Building Drawings part 3 pg 1 - 123.pdf PDF
Solicitation - FA441823R0019.pdf PDF
Attach 5 - Wage Determination SC 20230022.pdf PDF
Attachment 1 Table of content.pdf PDF
Attach 6 - Form 4288-R (Submittal Register).xlsx XLSX spreadsheet
Attach 2 - General Requirements Design Build Div 1 Specs.pdf PDF
Show all 29

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation: FA441823R0019 (NNPTC B2400 Design Build Latrines)

1. Lead paint is not identified in the RFP, please confirm no lead paint is present in the area of work.

Answer: There is no known lead or asbestos. See Statement of Work, Section 1.0 Project Description, Paragraph C. Contractor shall conduct a limited building asbestos and lead survey and provide the government the original report prior to start of construction. Asbestos and lead found in the immediate work area which will be disturbed by construction will be abated and disposed of properly.

2. Please confirm all bathrooms can be completed concurrently, if not please provide a schedule requirement.

Answer: Yes, all bathrooms can be completed concurrently.

3. Please provide a stairwell for access with materials and debris hauling.

Answer: A floor plan will be provided as an attachment.

4. Attachment 7 - CEILING Note:

1. Ceiling sheetrock shall be installed prior to the installation of the wall sheetrock.

2. Ceiling paint and color shall be Sherwin Williams Pro Mar 200 256-C1 SW7757 High Reflective White in Semi-Gloss.

Question- if completed bathrooms are BOD they were outfitted with 2x2 ceiling tile, please confirm the Government is requestion GWB instead of the 2x2 ceiling tile shown on the job walk.

Answer: The completed bathroom ceilings are GWB and the ceilings for this project shall be GWB.

5. Please confirm PEX plumbing lines are acceptable to use on this project.

Answer: Copper is preferred but PEX is not prohibited.

6. Since the project is of low complexity and magnitude, please consider allow a single person triple hatting the project and providing the functions of Superintendent, QC, and SSHO.

Answer: Per the Division 1 specifications the project requires a Superintendent, Quality Control Manager, and Site Safety and Health Officer. The QC Manager may not perform the duties of the Superintendent but may perform the duties of SSHO. Triple hat is not allowed but the QC may act as SSHO.

7. Confirm paper towel dispensers are preferred over electric hand dryers.

Answer: The contractor shall provide and install paper hand towel dispensers.

8. Confirm if electric hand dryers are present in restroom being renovated.

Answer: The contractor shall provide and install paper hand towel dispensers.

9. C130 Specialties states “ Entrance Floor Grilles and Mats Provide floor mats at all building entrances.” Confirm this is not required or provide sizing and specifications.

Answer: Entrance mats will not be required for this project.

10. Please provide site photos of the existing and new facilities.

Answer: Photos will be provided.

11. Please confirm SSPC QP1 coating personnel are required on this project, coating seem limited to wall GWB and CMU where this requirement seems excessive.

Answer: This requirement has been removed.

12. D20 Plumbing, D2010 Plumbing Fixtures suggests reinstallation of existing restroom fixtures. Please confirm existing model and type for fixture for wall carrier replacement as required for rot and rust.

Answer: It is not anticipated that any of the carriers will need to be replaced. The contractor shall replace any deteriorated hardware for the carriers.

13.Confirm new flush valves should be shore powered and not a battery system.
Answer: Yes, new flush valves shall be shore powered and not a battery system.
14.D20 Plumbing, D2010 Plumbing Fixtures suggests new water coolers. On the site visit it was stated no water coolers are required. Please clarify and provide BOD if watercoolers are required.
Answer: Water coolers are not required.

15. D2020 DOMESTIC WATER DISTRIBUTION – Confirm the following is required:

a.Provide double check valve type backflow preventer at the service entrance inside the mechanical room. (Please provide BOD and Location)
b.Provide reduced pressure principle type backflow preventer at all make-up water lines inside the mechanical room. (Please provide BOD)
c.Provide water meter and tie water meter into BAS. (Is BAS currently in the location of the water meter? Is Trance the current BAS provider?)
d.Provide high efficiency condensing type water heater with a minimum efficiency of 97%. (Please provide BOD)
e.Provide electric or natural gas water heater for heating of domestic water. (Please Confirm Gas or Electric)
f.Provide in-line circulator for domestic hot water distribution system.

Answer: Items a, b, c, and d are not required. Item e and f apply and item e is revised in the statement of work to read provide electric water heater.

16. Please confirm D30 HVAC is not required except for new grills and registers.

Answer: New supply diffusers, return grates and venting grates shall be provided and installed. Anticipate some duct work related to the expansion of the women’s restrooms. System testing and balancing shall be provided for systems and equipment that are affected by the renovation.

17. Please confirm D3040 Distribution is not required except for grills and registers.

Answer: New supply diffusers, return grates and venting grates shall be provided and installed. Anticipate some duct work related to the expansion of the women’s restrooms. System testing and balancing shall be provided for systems and equipment that are affected by the renovation.

18. D3040 DISTRIBUTION SYSTEMS - Exhaust Systems Provide ducted exhaust ventilation systems and exhaust fans to serve all ventilated zones of the facility. Provide in-line centrifugal exhaust fan[s]. Question: Is the KTR required to provide new exhaust system or are we to reuse existing systems.

Answer: The KTR shall reuse the existing system.

File details come from the government source that posted it. Updated .