Answers__for_18-R-0018_Solicitation_13_Jul_18.pdf

PDF 122 KB Posted

Attached to
Repair Building Envelope
Solicitation number
FA2521-18-R-0018
Issued by

About this file

Answers for 18-R-0018 Solicitation 13 Jul 18. 3 Pages.

View the file

Other files

Show all 18

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA2521-18-R-0018

REPAIR BUILDING ENVELOPE

QUESTIONS AND ANSWERS

1. RFP Section: Solicitation

Question: Please advise, Is Bid Bond required for this project. If so, please confirm it is only for seed project (Repair Roof).

Answer: Refer to FAR Provision 52.228-1(c), The amount of the bid guarantee shall be

20% (percent) of the Total Proposed Price for the 3-year ordering period. The Initial

Requirement (seed project) on the 1442, Block 10 was listed in error and has been removed in

Amendment 02.

2. RFP Section: Section L, II. Volume Organization, C. Volume III Past Performance, Paragraph 4.

Question: We have Past Performance Questionnaires, signed by our Government

Clients, on the standard NAVFAC/USACE PPQ form and in the CPARS system. Both the

NAVFAC/USACE PPQ form and the CPARS reviews include the same information as included in Atch7-Past Performance Questionnaire. We’ve recently collected these from our clients for other proposals. In an effort to lessen the burden on our Government clients, can we submit these forms in lieu of sending out a reference package for the same information to the same people?

Answer: Offeror’s must use the Past Performance Questionairre (PPQ) (RFP Atch 7).

Offeror’s may submit additional information such as CPARS but NOT in lieu of the PPQ.

3. General Question

Question: Is there a pre-bid meeting planned?

Answer: No.

4. General Question

Question: Is there a dollar amount for the seed project?

Answer: The Initial Requirement (seed project) on the 1442, Block 10 was listed in error and has been removed in Amendment 02.

5. Solicitation Attachment 9.

Question: Attachment 9 Price Schedule references several drawings that we don’t see on fbo.gov. Is there a separate set of plans that we may have overlooked?

Answer: The drawings that the Price Schedule refers to is RFP Attachment 1

Specifications, Appendix 3, Typical Details.

6. Solicitation Page 1 1442, Block 10.

Question: SF 1442 Block 10 indicates that the seed project will be work on Building

54938. The sample drawings indicate Building 90400. Please clarify.

Answer: The Initial Requirement (seed project) on the 1442, block 10 was listed in error and has been removed in Amendment 02. The drawings (Attch 11) are for the SAMPLE

PROJECT ONLY. SAMPLE Project will be used for technical capability evaluation only. Please refer to Section L of the RFP, C. 2. Element 1 – Sample Project.

7. RFP Section: Paragraph, SOW/Spec/Drawings: 07 01 50.82 Page 8.

Question: Will testing such as fastener pull testing and other building envelope test procedures be left to the contractor selected to perform or will a 3rd party test company be requested? Many of these services are usually requested for 3rd party testing companies.

Answer: No said testing will not be required to be performed by a third party and can be performed by contractor in accordance with test requirements.

8. Pricing Schedule.

Question: With the current market on metal products fluctuating on a regular basis, it will be difficult to project prices for 30 days, much less 1-3 years. Roofing prices are similar particularly when you consider you are dealing with some petroleum based products and suppliers also adjust for market demand after hurricanes, tornadoes, etc. Will you consider some sort of escalation rate for materials such as BLS-10 from the Bureau of Labor Statistics?

Answer: The Offeror should submit their proposed unit cost based on the quantities provided on the Price Schedule. If escalation is anticipated then include it in the UNIT COST of the proposal.

9. Seed Project.

Question: Are the plans attached for a seed project to price separate from the 3 year pricing?

Answer: The Intial Requirement (seed project) on the 1442, block 10 was listed in error and has been removed in Amendment 02. The drawings (Attch 11) are for the SAMPLE

PROJECT ONLY. SAMPLE Project will be used for technical capability evaluation only.

Please refer to Section L of the RFP, C. 2. Element 1 – Sample Project.

10. Site Visit.

Question: Will there be a site visit?

Answer: No.

11. RFP Section L, Paragraph d.4.

Question: In an effort to lessen the burden on our Government clients, are CPARS evaluations an acceptable alternative to PPQs for past performance for both prime and critical subcontractors?

Answer: Offeror’s must use the Past Performance Questionairre (PPQ) (RFP Atch 7).

Offeror’s may submit additional information such as CPARS but NOT in lieu of the PPQ.

File details come from the government source that posted it.