ESBD_374441_1726259554868_Addendum 3 - TMD24-ANG-WJ-24150007.pdf
PDF 228 KB Posted
- Attached to
- Hush House Transformer Replacement
- Solicitation number
- TMD24-ANG-WJ-24150007
- Issued by
- Harris County, Texas
About this file
This document is an Addendum of Solicitation for Contract Opportunity #TMD24-ANG-WJ-24150007, issued by the Texas Military Department for the Texas Air National Guard 147th Attack Wing. The addendum announces the availability of a Questions and Answers document related to the solicitation to replace the existing transformer at Ellington Field, Building B1395 in Houston, Texas with a new Alamo 150kVA three-phase padmount transformer. The contractor will be responsible for providing and installing all necessary material, equipment, and wiring for the transformer installation. The addendum extends the bid due date, provides instructions for acknowledging receipt of the addendum, and states that all other terms and conditions remain unchanged.
The solicitation requires the contractor to purchase and install the new transformer, disconnect existing wires, remove the current transformer, extend the existing concrete pad if needed, and haul off or dispose of the old transformer. The contractor will be responsible for all testing and ensuring the new transformer is compatible with the existing equipment and wiring. No additional concrete pad or grounding work is required unless determined necessary by the contractor based on the transformer specifications.
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 76 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
ADDENDUM OF SOLICITATION
1. SOLICITATION NO.
TMD24-ANG-WJ-24150007
2. ADDENDUM NO.
3. EFFECTIVE DATE
September 13, 2024
4. ISSUED BY
Texas Military Department 2200 W. 35th Street Austin, Texas 78703
5. NAME AND ADDRESS OF OFFEROR
6. The above numbered solicitation is an addendum as set forth in Item 4. The hour and date specified for receipt of Bids is extended, X is not extended.
Bidders should acknowledge receipt of this addendum prior to the hour and date specified in the solicitation or, by one of the following methods:
(a) By completing Items 5 and 8, and returning 1 copy of the addendum; (b) By acknowledging receipt of this addendum on each copy of the bid submitted; or (c) By separate letter or e-mail which includes a reference to the solicitation and addendum numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF BIDS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR BID. If by virtue of this addendum, you desire to change a bid already submitted, such change may be made by e-mail or letter, provided each e-mail or letter makes reference to the solicitation and this addendum, and is received prior to the opening hour and date specified.
7. DESCRIPTION OF ADDENDUM
TMD has issued this Addendum 3 in order to post the Question-and-Answer document for this Project.
Except as provided herein, all terms and conditions of the solicitation, as heretofore changed, remain unchanged and in full force and effect.
8a. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or Print)
8b. OFFEROR
(Signature of Person Authorized to Sign) Date Signed
TEXAS MILITARY DEPARTMENT
INVITATION FOR BID #
TMD24-ANG-WJ-24150007
Hush House Transformer Replacement
Question and Answer Document
Note: Per the SOW, the contractor must purchase and install a new Alamo 150kVA three
(3) Phased Padmount transformer.
1. Question: Which cables will we be responsible for in this project?
Answer: Cabling required to ensure that the transformer that the company purchases will meet installation requirements and a suitable product.
2. Question: How long are the secondary cables, and what equipment do they feed? Will we be responsible for removing them, or will that be handled by others?
Answer: Contractor to verify on site, the equipment that is fed is not a requirement to know, a suitable replacement transformer for the current will be required to be purchased and installed by contractor. Per section C.3 in the statement of work.
3. Question: Is cable testing required for this job?
Answer: Yes. All testing shall comply with specifications listed in the approved Statement of Work.
4. Question: Can you confirm whether the small disconnect switch will not be reconnected and will be demoed in place?
Answer: Comply with SOW, no disconnect switch to be demoed in place. Contractor to verify with transformer company that they purchase from.
5. Question: Will we need to replace any conduit?
Answer: Contractor will disconnect existing wires, removal of current transformer from the pad, extending existing concrete pad to fit new transformer (If Applicable), install new transformer, pull new wires and connect the wires to the new transformer. Contractor to haul off or dispose of old. Per Section C.3 of the SOW.
6. Question: What kits will be needed for the primary 15kV terminations (load break, dead break)?
Answer: Coordination between the hush house wire pull and transformer contractor will need to be completed in order to ensure that there are matching ends.
7. Question: Will surge arresters or dead-end caps be required?
Answer: Contractor will provide and install material, wire, and all necessary material/equipment for install.
8. Question: Will a test port for oil sampling need to be added to the transformer?
Answer: Contractor will provide and install material, wire, and all necessary material/equipment for install.
9. Question: Should the transformer be tested after the final set?
Answer: Yes. Contractor will follow manufacturer testing recommendations.
10. Question: If a new concrete pad is required, would a 5' x 5' x 6" pad be acceptable?
Answer: Contractor must comply with the transformer manufacturers criteria to ensure current pad is sufficient for new transformer. Contractor to field verify concrete pad dimensions are adequate for new transformer, if new pad is required, this must be coordinated with transformer provider.
11. Question: Will additional grounding or a ground grid need to be installed?
Answer: Contractor to determine per transformer provider and SME knowledge.
12. Question: Can any of the dirt or concrete be left on-site after removal?
Answer: Contractor is responsible for disposal of material.
13. Question: Are there any special instructions we should follow for the above activities?
Answer: For concrete, contractor shall have designated wash out location. Contractor is responsible for ensuring best management practices as it pertains to protecting the area.
For soils, contractor to coordinate with 147 CES for soils deposited location.
14. Question: "I need voltage, etc. for the transformer. All I can gather from documents is that it is a 150kVA ALAMO New 3PH Pad. Dead Front Loop Feed (according to the drawing) but I need to know the voltage, taps, etc."
Answer: Contractor to contact Alamo for the procurement of the transformer and receive specifications from the provider.
15. Question: I see where y’all are needing a 150kva 3ph pad for a project y’all have but y’alls documents don’t give the secondary. Could you provide that for me?
Answer: Contractor must extend existing concrete pad to fit new transformer (if applicable) per Section C.3 of the SOW.
File details come from the government source that posted it. Updated .