Clarifications for Solicitation 70Z08524QIBCT0018.docx
DOCX document 18 KB Posted
- Attached to
- USCGC SEQUIOA Post MMA DS FY24 Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 70Z08524QIBCT0018
About this file
This document contains clarifications for Solicitation 70Z08524QIBCT0018 issued by the U.S. Coast Guard for dockside repairs to the USCGC SEQUOIA (WLB 215) 225-foot seagoing buoy tender. The solicitation is a 100% small business set-aside, and the Coast Guard plans to make an award without discussions. Key details include:
The solicitation requires a contractor to provide facilities, materials, equipment, and personnel for dockside repairs to the USCGC SEQUOIA. The contractor must comply with all terms and conditions, including providing a minimum 60-day warranty on all repair work. Technical requirements include submitting lists of subcontractors, welders' qualifications, property control system, NFPA certified chemists, competent person designation, and qualified sil-brazers. Offerors must also provide two instances of relevant past performance within the last three years.
Questions and requests for drawings must be submitted by specific deadlines. Proposals are due by 8 AM PST on June 6, 2024, and the anticipated award date is on or about June 19, 2024. The CLIN prices must be in U.S. Dollars and inclusive of all costs. This is a best value procurement where non-cost factors are more important than price.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 19
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Clarifications for Solicitation 70Z08524QIBCT0018
1. Please advise location of this Dockside Availability.
Answer: Homeport. Port Huron, Michigan
2. For WI-003 Compartment Bulkheads and Overheads, Partial Preserve; Do you have a square foot estimate for the Partial Preserve requirements of the spaces that are covered?
Answer: No specific area detail, the amount is to 33% percent of the compartments listed using the insulation schedule.
Coast Guard Drawing 225B WLB 635-001, Rev E, Hull Thermal and Acoustic Insulation Schedule.
3. Does the CG require the removal of the hydraulic chain stoppers, mechanical chain stoppers, inhaul winch, crossdeck winches to complete the preservation of the buoy deck? Or can the contractor achieve best effort in way of the aforementioned list of equipment?
Answer: There is no need or requirement to remove the deck equipment for preservation. Therefore, no weight testing is required. Protective measures must be taken to prevent damage to the equipment.
4. Can a 480V 60 amp power source be made available to test the breakers at a location on the ship?
3.2.3 Outages exceeding 15 minutes. The Contractor shall secure uninterruptable power supplies and supported loads when power interruption is expected to exceed 15 minutes.
**Need clarification of this requirement as all breaker testing would require extended outages and providing back up power would be a significant requirement.
3.5.2 Phase rotation test. The Contractor shall perform a phase rotation test for each CB supplying three phase motor loads, either directly or indirectly through intermediate panelboards, and check if any power wiring was disconnected.
**Would a phase rotation meter be acceptable Answer: I would require them to stick with the requirements.
5. Can you please confirm if the quantity for the composite labor rate is correct in the attached schedule?
Answer: It should be 420 hours at whatever their composite labor rate is
6. Can the period of performance can be adjusted to begin on or after 10/01/2024? The Dockside for the Mobile Bay and Barge overlaps with this period of performance. The end date for the Mobile Bay contract is 09/30/2024.
Answer: The period cannot be moved due to operational requirements.
7. The solicitation document does not provide a ship check date. Will a ship check be provided to potential offerors?
Answer: Sequoia is unavailable for ship check due commitments.
8. The new specifications stop at Work Item 7 however the revised price sheet goes through Work Item 10. Are work items 8-10 cancelled or will a new specification be issued?
Answer: Correct, work Items 8 through 10 are cancelled.
9. As far as being a NETA certified testing facility, we are not. We do follow all NETA guidelines referenced in the Specification.
3.1.2 Tech Rep. The Contractor shall provide the services of an International Electrical Testing Association (NETA) certified/ licensed Tech Rep for UL 489 Molded Case Circuit Breakers to accomplish the following on site: Provide manufacturer's proprietary system/ equipment information, software, and tools. Assist with and ensure compliance with manufacturer's procedures and standards during disassembly, inspection, repair, modification, calibration, and reassembly of the equipment/system.
3.1.2.1 Ensure the Tech Rep is a NETA certified technician for the system/equipment stated above and demonstrated on their résumé.
Question:
Will the USCG grant an exception to this requirement?
CVRG will provide resumes to support past performance and technical experience in breaker testing and maintenance.
Answer: The quote will be evaluated in accordance with the 52.212-2 EVALUATION - COMMERCIAL PRODUCTS AND COMMERCIAL SERVICES and FAR 52.212-2 EVALUATION-COMMERCIAL ITEMS (NOV 2021) – Addendum
File details come from the government source that posted it. Updated .