Q&A_01-27-2020.pdf

PDF 105 KB Posted

Attached to
WY NPS YELL 10(22), Canyon to Tower, Phase 3
Solicitation number
69056719R0000018
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment A002.pdf PDF
Q&A_02-06-2020.pdf PDF
Q&A_02-05-2020.pdf PDF
Q&A_01-31-2020.pdf PDF
Q&A_01-30-2020.pdf PDF
Q&A_01-21-2020.pdf PDF
Amendment A001.pdf PDF
Q&A_01-15-2020.pdf PDF
YELL_101_41081A_Tower Fall sewer system with Wall As Built Drawings.pdf PDF
Canyon to Tower Phase 3 PLAN SET.pdf PDF
Final GEO Rpt, Canyon to Tower Phase 3.pdf PDF
RFP_Canyon to Tower.pdf PDF
XS Main 1 of 3.pdf PDF
XS Main 2 of 3.pdf PDF
XS Main 3 of 3.pdf PDF
Complete SWPPP Canyon to Tower,Phase 3-WYNPS YELL10(22).pdf PDF
Plan Request for Internet.docx DOCX document
Show all 17

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

WY NPS YELL 10(22)

Canyon to Tower, Phase 3

# General Technical Question Answer Date

1 X

Section 107.11 (e) (3) states to install geotextiles prior to stockpiling material. What is the intent behind this? Does this need to occur for all materials stockpiled on‐site, in the approved stockpile locations, or both?

Subsection 107.11(e)(3) requires placing separation geotextiles to keep material stockpiles from having direct contact with the existing ground, and is applicable staging, stockpile, fuel, and waste site requirements according to Subsection 107.11(e).

1/15/2020

2 X

Section 109.02 (o) reads as if 1 square meter = 9 square feet = 1 square yard is this what you intend for measuring purposes for payment or do we use the actual metric conversion? Also, how does this impact the bid quantities?

Area measurements will be made horizontally or vertically to the surfaces being measured according to Subsection 109.02(o). This Subsection does not impact the bid quantities and it does not state 1 square meter equals 9 square feet or 1 square yard. This Subsections says no deductions from the area computations will be made for individual fixtures having an area of 9 square feet or less for US Customary Units; as well as individual fixtures having an area of 1 square meter or less for metric units.

1/15/2020

Check General or Technical

3 X

Section 109.03 (c) reads as if 100 lbs = 50 kilograms is this what you intend to use for measuring purposes for payment or do we use the actual metric conversion? Also, how does this impact the bid quantities?

Subsection 109.03(c) does not state 100 pounds equals 50 kilograms. This Subsection is saying to either use US Customary scales that record mass to at least the nearest 100 pounds; or use Metric Scales that record mass to at least the nearest 50 kilograms.

1/15/2020

4 X Will a Material Transfer Vehicle for asphalt placemen be required for this project?

No. 1/16/2020

5 X Sheet E.18 Left side of page. Removal of bench and fixture, bench. Is this removal and salvage?

No. See Subsection 203.04. 1/21/2020

6 X Sheet E.18 Left side of page. Removal of bench and fixture, bench. Do we have any details for both?

This will be addressed under a forthcoming amendment.

1/21/2020

7 X Sheet E.19 left side of page. Remove and replace Benches. Where are the details for theses?

This will be addressed under a forthcoming amendment.

1/21/2020

8 X

Sheet D.21 & 22 upper area of page shows 3 areas of Stone curb removal. Is this removal and salvage? Can we use these for the Stone curb Type 1? There is no line item number in the schedule for this.

See Subsection 203.03(f). 1/21/2020

9 X Bid Item A0360, Removal of Headwall. Are these Concrete or stone?

This will be addressed in a forthcoming amendment.

1/21/2020

10 X Bid Item A0360. If the existing headwalls are stone, can we salvage and use the stone for the new stone headwalls?

Yes. See Subsection 203.03(e). 1/21/2020

11 X

H.14 Please confirm the length of Type A & B?

Note: 3 units are mm, that makes type A 28” long and Type B 21” long. The detail above this show the overall distance from Concrete or shotcrete Max 8”.

This will be addressed in a forthcoming amendment.

1/21/2020

12 X

There is a hauling restriction in Section 108.01B(a) that states hauling from July 1 to September 10 can only be from 5:00am to 9:00am and 2pm ‐10:00pm. Will this be enforced for hauling asphalt? This restriction would be almost impossible to get any significant amount of material hauled during those short windows and would cause the asphalt plant as well as the paver and rollers to have to shut down during the middle of the day and start back up again causing a very slow production rate. It also would affect the ability to hire drivers and operators, the ability to schedule asphalt oil deliveries to the plant, and may conflict with allowable paving temperatures specified.

The haul restrictions under Subsection 108.01B will be enforced. Conform to the contract requirements and bid accordingly.

1/21/2020

13 X

I see that the Frog Rock Pit has been the designated site for asphalt and cold recycle material production. We have mixed out of this pit several times with our hot plant. It is barely big enough for a small asphalt plant and a couple thousand ton of material. This project will require approximately 25,000 tons of cold recycle material to be stockpiled, 25,000 – 27000 tons of asphalt plant mix to be stock piled, plus the asphalt plant, cold recycle sizing and processing equipment, and areas to stage trucks several oil tanks in addition to other trades possibly needing the area. Is there a way for the working area of the pit can be enlarged to accommodate for this size of a project? I believe this is going to be a big issue.

The work limits shown on Sheet M.2 is the maximum limits of disturbance at Frog Rock Pit. See Section 105.02(c) if additional space outside the construction limits are needed.

1/21/2020

14 X Thank you for your reply. Do you have a date the amendment will be posted?

When the amendment is ready, we will post it on beta.sam.

1/21/2020

15 X

Section 620 Will all of the stone material come from within the jobsite or the park for the Stone Masonry and Rockery Items? If not, will this be addressed in change at a later date?

See Subsection 105.02 (a) and 105.02(c). 12/27/2020

16 X Section 620.05 (a) Will all headwalls be required to have 3 full width cap stones, as additionally required on previous project?

See Plan Sheet G.7 and Subsection 620.05(a).

12/27/2020

File details come from the government source that posted it. Updated .