47PB0018R0019_Tab_10_Responses_to_Questions_V4_dated_2018_08_15.pdf

PDF 14 KB Posted

Attached to
Coburn Gore, ME LPOE Residence Improvements
Solicitation number
47PB0018R0019
Issued by

About this file

Responses to Questions Version 4

View the file

Other files

Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Responses to Questions

Residence Improvements and Vehicle Search Bay Renovation Land Port of Entry (LPOE) in Coburn Gore, Maine

Solicitation Number: 47PB0018R0019

August 15, 2018

1. Question: Will an SF30 be issued for amendment no. 3?

If not, please provide the effective date to be used for the acknowledgement of the amendment.

Answer: Please check the FBO site for the SF1442 Pricing Sheet revision. It has been uploaded.

A SF30 will not be issued for amendment 03 or 04. Documents were added that were referenced in SF30/Amendment 0002 on 8-10-18.

The effective date to be used for acknowledgement are as follows:

Amendment 0001 effective 7/30/18 and Amendment 0002 effective 8/10/2018.

2. Question: Should the costs for the Vehicle Search Bay Renovation outlined in Amendment 3 be included in Bid Item No. 0004 – BASE BID on the SF1442?

Answer: Pricing for Vehicle Search Bay Renovation should be listed under CLIN 0002 of the SF1442 Pricing Sheet Revision

3. Question: Amendment 3 drawings requires the extension of the existing fire alarm system (drawing E 1 01) and we have the following questions:

a. Please provide the make and model of the existing fire alarm control panel shown on drawing E 1 00, Room 005 – Electrical Room.

b. Drawing E 1 01 indicates the addition of one (1) horn/strobe device in Room 101 – Existing East Garage. Please confirm that the addition of smoke/heat detectors is not required in Room 101 – Existing East Garage.

Answer: a. Existing FACP: Manufacturer: Faraday; Model #: MPC-6000

b. No additional heat/smoke detection needed.

4. Question: Amendment 3 drawing M 1 01, Keyed Note 17 requires the addition of a single station carbon monoxide alarm. There is no specification information nor any sequence of operation for this device. Please provide.

Answer: This is a battery-powered CO alarm and will not tie into the FACP. It has built-in notification. A basis of design product is Kidde C3010D, standalone with 10 yr lithium and digital display.

5. Question: Mechanical drawings do not provide any Sequence of Operation for the mechanical equipment. Please clarify how this equipment is to operate.

Answer: Sequence of operation provided on M501.

6. Question: The mechanical drawings require the installation of a new propane fired infrared heater. Is it required to interlock the operation of the heater with the building fire alarm system; ie: have a gas (propane) solenoid valve interlocked to shut off in the event of a fire alarm signal

Answer: An electrical emergency switch and disconnect switch are required but an automatic emergency gas shutoff valve is not.

7. Question: The mechanical drawings require the installation of an exhaust duct and fan with motorized damper and an intake duct with an motorized damper. Should the exhaust fan and motorized dampers be interlocked with the fire alarm system to close in the event of a fire alarm signal

Answer: No, it should not.

8. Question: Is there an existing building control system in the Search Bay Building.

Answer: There is no building control system or building automated system (BAS) in the LPOE Main Port Facility Building.

File details come from the government source that posted it.