47PB0018R0019_Tab_10_Responses_to_Questions_dated_2018_07_20.pdf
PDF 18 KB Posted
- Attached to
- Coburn Gore, ME LPOE Residence Improvements
- Solicitation number
- 47PB0018R0019
View the file
Other files
Show all 20
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Responses to Questions
Residence Improvements Land Port of Entry (LPOE) in Coburn Gore, Maine
Solicitation Number: 47PB0018R0019
July 20, 2018
1. Question: Can there be a space provided for laydown of construction materials and supplies to accommodate something like a shipping container?
Answer: Yes. U.S. Customs and Border Protection (CBP) has indicated that the lawn area parallel and adjacent to the paved area at Residence 1, can be used for laydown.
This area can accommodate a shipping container size. Contractor personnel parking can also be in this area.
2. Question: During the roofing work, will the roofer be able to place a dumpster near each building to facilitate debris disposal?
Answer: Yes. CBP has indicated that the roofer can place dumpsters at each building to accommodate disposal materials.
3. Question: Are the satellite dishes on the roofs functional? The one on Unit #4 is disassembled.
If functional are they normally serviced by a local installer to recalibrate?
Answers: We are communicating with CBP at this time and they are ascertaining this information. For dishes that may exist on Residences 1 and 4, the Contractor is to remove the existing dishes from the roof and hand it over to CBP for their safe keeping.
For those dishes that exist on Residences 2 and 3, the Contractor is to plan to install the dishes on a side-mount support at the gable end that will be supplied by the dish manufacturer. The Contractor should plan to carry a reasonable cost for a service fee for a dish service provider to recalibrate the dishes.
4. Question: Several of the kitchen floors have raised transitions, indicating an underlayment of some type before the new floor finish was installed. Is there asbestos flooring beneath the underlayment? In Unit #4 the 12x12 VCT is laid directly over 9x9 VAT in the kitchen.
Answer: Refer to Appendix A Asbestos Survey Report in the solicitation, which identifies all known asbestos containing materials (ACMs) in the Residences. Unless otherwise identified in the Asbestos Survey Report, GSA and CBP are not aware of ACMs present in locations that do not appear in the Asbestos Survey Report. Residence 4 Kitchen existing flooring is identified in Appendix A, Page 4.
5. Question: The new specified kitchen cabinets are to be solid oak. What finish is desired on the cabinets, (clear, stained, factory painted) and color?
Answer: New solid oak cabinets will have a clear, natural finish applied for all Residences 2, 3, and 4.
6. Question: The current waste discharge line from Units 1 & 2 exit the buildings at floor level, ~ 6’ below grade. Can they exit at a shallower depth, provided they have an insulating component, to achieve proper pitch to drain to the collection tank, making the tank depth and resulting distribution structure and drain field shallower?
Answer: A requirement of the scope of work involves the Contractor having the responsibility to hire and retain a Soils Evaluator to design the system for Residences 1-2 subsurface wastewater field disposal. As part of that responsibility, the Site Evaluator may propose a design that may consider a shallower trench profile such as an insulated trench detail. This proposal will be reviewed by GSA for value engineering. As part of any such proposal by the Site Evaluator it must consider all aspects to include any re-plumbing of any and all basement plumbing fixtures if they exist; foundation coring for the new penetration, etc.
7. Question: When the roofing demolition happens, the PVC gutters will get damaged, whether they are covered or removed and replaced. The PVC is aged and brittle. The best of care will be taken with them, but do you want new in kind or just try to replace the damaged parts if available?
Answer: For the present time, the Contractor should plan to replace the damaged parts in-kind; meaning of same material.
8. Question: Is there any interior work in Residence 1?
Answer: Only the work involving the windows and exterior work as described in the Summary of Work. All Offerors should review carefully the scope on those sections.
9. Question: Is there any other asbestos-containing-material other than that listed in Appendix A?
Answer: Refer to Appendix A Asbestos Survey Report made part of this solicitation that identifies all known asbestos containing materials (ACMs) in the Residences. Unless otherwise identified in the Asbestos Survey Report, GSA and CBP are not aware of ACMs present in locations that do not appear in the Asbestos Survey Report.
10. Question: What happens if options are not exercised within 30 days?
Answer: Options will be exercised within the period indicated in the solicitation. If the Government elects to do so, it can be expected that the Government will exercise the option(s) in the most expedient time possible.
File details come from the government source that posted it.