About this file

This document contains a pre-solicitation notice and project description for a tiered evaluation construction contract opportunity with the Department of Veterans Affairs. The project involves replacing underground utilities at the White River Junction VA medical center campus in Vermont. Work includes general construction, site work, utilities, and restoration with a budget between $5 million to $10 million. The solicitation will be issued on December 20, 2019 as a request for proposal evaluated according to procedures in the solicitation. The award will be set aside first for service-disabled veteran-owned small businesses, then veteran-owned small businesses, then HUBZone small businesses or 8(a) participants, and finally other small businesses. The period of performance is approximately 545 calendar days from notice to proceed. All questions must be submitted in writing by the specified date.

36E77620R0012 0002 S05 - Technical Questions and Answers Part 1 of 3.pdf

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Tiered Evaluation Pre-Solicitation Notice White River Junction Replace Underground Utilities Construction Project, newest first.
File Type Posted
36E77620R0012-0006001.docx DOCX document
36E77620R0012-0006000.docx DOCX document
36E77620R0012-0005001.pdf PDF
36E77620R0012-0005000.docx DOCX document
36E77620R0012-0004000.docx DOCX document
36E77620R0012-0003000.docx DOCX document
36E77620R0012-0003001.doc DOC document
36E77620R0012-0002002.pdf PDF
36E77620R0012-0002000.docx DOCX document
36E77620R0012-0002004.xlsx XLSX spreadsheet
36E77620R0012-0002003.pdf PDF
36E77620R0012-0001004.pdf PDF
36E77620R0012-0001000.docx DOCX document
36E77620R0012-0001003.pdf PDF
36E77620R0012-0001002.pdf PDF
36E77620R0012-0001001.pdf PDF
36E77620R0012-098.pdf PDF
36E77620R0012-097.pdf PDF
36E77620R0012-103.docx DOCX document
36E77620R0012-101.pdf PDF
36E77620R0012-099.pdf PDF
36E77620R0012-100.pdf PDF
36E77620R0012-104.xlsx XLSX spreadsheet
36E77620R0012-095.docx DOCX document
36E77620R0012-096.doc DOC document
36E77620R0012-102.docx DOCX document
Show all 26

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions posted for December 2019 Solicitation

1. Attachment 7 – pricing schedule: there are no quantities listed except for the first two line items.

It appears you want bidders to write in quantities. Is the intent that the base bid total is lump Sum for the project or based quantities?

Answer: PCAC TO ANSWER

2. Is there a designated area onsite for storage of materials and trailers?

Answer: See Attachment A:

3. Is there any information available on sanitary sewer flows?

Answer: No; this is not tracked.

4. Notes on the MS drawings say to carry an allowance for asbestos removal. Is the intend for the contractor to determine what that allowance amount should be?

Answer: Allow $25,000 for all asbestos-related costs. Submit costs and required tracking as incurred.

5. On the MS-2.1 & 2.2 drawings are the connections to the existing pipes being made outside the buildings? I don’t see a detail showing where the actual connection is made.

Answer: Reference 33 63 00 1.8 A, 3.1.B. Intent is to connect outside buildings.

6. There is a detail on drawing C5.04 for temporary bituminous pavement. What are the requirements for temporary paving?

Answer: Suitable for traffic that it is typically subjected to for duration of its installation, including observance of specified paving tolerances. See plans for locations of potential temporary paving for applicability of this detail, inclusive of pedestrian areas, and all temporary access.

Questions posted July 2019 Solicitation

7. Are the drawings clear about whether grass or asphalt will be replaced?

Answer: Yes. Refer to Construction drawing set and specifications

8. Does 545 days Period of Performance include (standard) inclement weather?

Answer: Yes. 545 days is the Period of Performance.

9 When do we anticipate project start?

Answer: Contract Award by Mar 16, 2020 (date amended)

10 Is the project funded? (follow-on to Question 9)

Answer: Funds are committed.

11. Do we know if or what soil is contaminated?

Answer: No

12. Are drawings clear about what old utilities are removed vs abandoned in place?

Answer: Yes. Refer to Construction drawing set and specifications

13. Request for As-built drawings in the vicinity of the Connector between Bldgs 1 and 31 pre-bid.

Contractor is to provide quanities. The base bid total is the lump sum.

Answer: Drawings are not available electronically. Refer to Construction drawing set and specifications at this area.

8 In the area between Bldgs 1 and 2, is there a phasing plan?

Answer: Contractor is responsible to develop phasing plan. VA approval will be necessary.

Questions received July 24, 2019:

9 The specifications make several references to Appendix B – Asbestos & Mercury Report. The table of appendices states the availability as appended to this specification. We have not been able to find

Appendix B. Can you please direct us to its location or post via amendment to fbo.gov.

Answer: Appendix "G" (called Appendix B from another report) is provided as supplemental information. Supplemental information does not replace, and is superseded by, Construction

Drawings, specification or contract

We would like a copy of all documents listed as available upon request in the Table of Appendices. Can you please provide?

Answer: Appendices, tables, drawings are herein provided as supplemental to Construction Drawings, Specifications and Contract. Supplemental information. Supplemental information does not replace, and does not supersede Construction Drawings, specification or Contract. Please note that "Survey

Plans" information became the base of the Project Drawings of Record. As there is no value added by this supplement, it is not provided.

Requested Documents Reference

Starts on

PDF Page

Abbreviations "Glossary of Acronyms and Terms 1

Appendix B - Asbestos and Mercury Report Axiom Partners et al "Appendix G" 256

Electrical MH Photo Pages Alares Engineering Letter to A Gill, Mar 26, 2018 291

MH Photo Pages EST Assoc "Appendix B" 5

CCTV Inspection Report EST Assoc "Appendix C" 208

Water Leak Survey Vermont Undergrd Locators "Appendix D" 286

Infrared Scans CEC Corp Consulting Engrs "Appendix E" 297

Steam Manhole Survey EST Assoc "Appendix F" 303

Sewer Manhole Inspection Table ("Tables") Table 1 2

Stormwater Manhole Inpection Table ("Tables") Table 3 4

Manhole Survey Data Alares Engineering CI-0.01 387

Survey Plans (from Sept 2015) Woodard & Curran Not provided N/A

7 I 9 l0

I c

D

2 ô r-ç

I I ì

8&.

t-G

_t rflEN 0nÉ mm fuffi tL 6?J.rr' '\ c ¡-a' c spmt -a¿o_

I'// c (,g

"r''t t q

Ã

-oil -oe.-N -ñl -offvA cur-ofF RoÑ)

EL

CÕ

-od-od Ð m ffi

UÚ

6lo

'- ÇÇOOI

õ cü-od I

I I I

I u€

-F--

I I

I o

I

@rc.

sr ræ 8us Er ê RdNñ/FÊêÊR.*f \ qo r2X9

-610-ftÐ s ,5r.3'¡ 2.5' coc @ ttug *-*

Qrrraae DSr

¡C U¡Í ü\if'oTl=1t"- - - Å-ø-sÆÉD rùtr

5ræ ffi m6

2.ãXElr-ffi f g ffi

ÉMONG

mI åO q ñd0 (vl cuss ]) f.-ì*-.

o8ñ" '\"

-ô9- -/* o od

.,'åÈ {:stx i;y''

GGLOCtr9 STAMP ARCHÍIECT/EI,¡CNEERSCOI,ISULTAI,IT$ Poyclúatic and Pol¡¡ùauma

Rud Reeiiential Care Ce¡ler 8t gcsn¡¡c co¡omo¡¡s PLAN

¡ltùrülh6t d f- *r..lrrlñlf @

Otrce ot

Consht¡clion ard F¡dlies lrarlagement rrüroD ffi r.t cs-l01 dÈt

Feltþ*&.

l¡a\ zqtd¡¡S 2t Íorð StÊl Ccgd tltl 0JJ0llOæ aoãtl ñ.@ó

WARRENS'IBEE'I

ARCHITECTS McFarla¡d lohneon

5J &dcd 0.iÉ. cæd. ffi oJlrl-¡so R5!"Ém reÞ¿!"6 ruhÐ

I

F 62r.10'l

I

___J

622.¡8' tr u.u ill '-^' I I l.jo/

Í !g ¡13

F

8ræ. s &æ. a

F I È F ê-uR(2)

4 w ¡0-B! sB { ar869.rr E rg!?æ.99 Er gÀo2'

,/É g-n ^ 2aæ

_E #r' r5'd o s-sD ú

""tOOt o f,o

241W. \ P^WUe I

6affiqrÉr 6r.57' u2 I

I a

I

. 2.PM

1I

6?0 - \\ toP II NOTES &o B¡a

Ð(É.n1{G COñrmOilS r}fof,!¡ArxtN 8ßED 0N IoPOGR PfltC SJñEI Br \6S g,RVerOnS, 2009.

Þ(FnNG LmlJIY DÍì00¡ lloll a^so oN Pu¡s

PNOVDÐ BI T{E CTJÞIÍ. ATD ONI-IÍ|E

IUtr IO ffi. rt

DI/ESIGATþN.

Z CONIR /CIOR Slült BE RESFo||SA.E F(n VEñFÏì{G ¡l{D lt fto}tc ¡}tE lrcAÌotl oF Ð([;Tr{G UNOAGROIJII' IMIMES rlII{N THE PNOFCÍ ¡REÀ N rccomrc€ rñH v^ Poucl. PRoR fo coNlsnucnoal @N$RActm $ull. l{onFY fi€ vA 'tlr Ì fiF $o&( r{ s 8Eã{ corftElÐ PñoR fo ¡¡¡l Exc^v noN.

>-êi>

FEC'

rULLY 9PRINKLTRTD

I

I

I

I, I ã

I ñ

I

D

J 5 6 7 I I r0

Attachment A

405-15-101 Pre-bid RFI Responses
Location Laydown

File details come from the government source that posted it. Updated .