Vendor Questions and Answers 36C26223Q0326.pdf

PDF 142 KB Posted

Attached to
6515--Booms and Surgical Lights with Integration
Solicitation number
36C26223Q0326
Issued by

About this file

This document contains a combined synopsis and solicitation for a federal contract opportunity to provide boom, lighting, and video systems with full integration at a Veterans Affairs medical center. The solicitation requires delivery and installation of new surgical booms, lights, and a video system at the Southern Arizona VA Health Care System facility in Tucson, Arizona. Interested service-disabled veteran-owned small businesses must provide quotes for the supplies and services by January 27, 2023. A non-mandatory site visit will be held on January 11, 2023 to observe the job site. Questions about the solicitation are due by January 16, 2023. The award will be determined by comparative evaluation of quotes. The North American Industry Classification System code is 339113 and the small business size standard is 700 employees. The Federal Supply Classification code is 6515.

View the file

Other files

File Type Posted
SF30.pdf PDF
Amendment List.pdf PDF
S02 - 36C26223Q0326_Amended.pdf PDF
36C26223Q0326 0001_1.docx DOCX document
36C26223Q0326_2.docx DOCX document
S02 - 36C26223Q0326.pdf PDF
Past Performance Sheet.docx DOCX document
36C26223Q0326_1.docx DOCX document
Salient Characteristics Sheet.docx DOCX document
Experience Narrative Sheet.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

CONTRACTOR QUESTIONS AND ANSWERS

1. Will a revised RFP be forthcoming?

Answer: Yes, please see attached amended solicitation.

2. Will the due date for proposals also be extended?

Answer: Yes, in order to provide offeror with sufficient time to submit a proposal, the submission deadline is now 02-22-2023.

3. Is this a solicitation for Skytron lights and booms?

Answer: No, this is a Brand Name or Equal Solicitation. Offeror with equal product must identify which salient characteristics can be met or not met and why.

4. Will the award be split between Contractors e.g., 1 Contractor for lights/booms and 1 Contractor for integration services?

Answer: No, this will not be a split award.

5. Has the integrity of the existing boom and light mounts been verified by a structural engineer or qualified professional – including maximum mount specific load/values for the existing structures?

Answer: No, the integrity of the existing boom and light mounts have not been verified by a structural engineer or qualified professional. The Contractor is responsible for ensuring the integrity of the delivered end product.

6. Have the existing boom and surgical light mounting plate bolt patterns been confirmed to accept all Contractor bolt patterns without modification to the mounting plates?

Answer: No, they have not been confirmed. It is the responsibility of the Contractor to confirm that they can safely and/or adequately utilize current bolt patterns. Construction services are not in scope of this solicitation.

7. What party is responsible for modifying existing structural plates for new surgical lights and booms?

Answer: It is the responsibility of the Contractor to confirm that they can safely utilize current bolt patterns for any brand name or equal product. Construction services is not in scope of this solicitation.

8. What party is responsible for providing, installing and/or modifying electrical conduit for the surgical lights and booms?

Answer: Use of existing in-place conduit is in scope of this requirement; new conduit installation is not in scope. Construction Services are not in scope of this solicitation.

9. What party is responsible for providing and installing conduit for the integration system?

Answer: Contractor must be able to use existing in-place conduit. Construction is not in scope of this solicitation.

10. What party is responsible for drywall repair and paint?

Answer: There should not be any drywall repair or paint except minor touch up. Construction is not included. Drywall repair / paint is not in scope of this requirement. Contractor is responsible for any touch-up of damages incurred during installation.

11. What party is responsible for installing ceiling access panels at the light and boom locations if necessary?

Answer: Construction Services are not in scope of this solicitation. Contractor is responsible for any touch-up of damages incurred during installation. The intent is for the contractor to use existing access panels.

12. Is the cost of recertifying med gasses at each boom fixture the responsibility of the boom Contractor?

Answer: NO, there is no recertification required at each boom fixture for med gas.

13. CYSTO SUITES, GI SUITES, ERCP SUITES have monitors specified but integration is not requested for these rooms. How will the video signal be connected/routed to the monitors?

Answer: Amendment to SOW has been adjusted. Room 357 will not have additional integration added.

14. When will room drawings be available?

Answer: Please see link to attached room drawings. If the link does not work, please send e-mail to Contract Specialist at Edgar.Alvizar@va.gov.

Intergration Walk-thru

15. Will there be another opportunity for Contractors who have scheduling conflicts on 1/11/2022 to tour the facility?

Answer: No, A one-time Site Visit is provided. Contractor failure to perform site visit as scheduled will not be an excuse or reason for insufficiency or validity of quoted offer.

16. Do you want basic Audio added to any integrated rooms?

Answer: No

17. Confirm that we are replacing the infield 4k monitors?

Answer: Yes

18. Confirm that we are replacing the large 4k display monitors? If so, are medical grade, professional grade, or commercial grade required?

Answer: Yes, we are replacing 4k display. Medical grade not required. Commercial grade is required.

19. For room 356, other than the Olympus Scope, what other input do you want to be able to route?

Answer: None.

20. In the main OR, is there any additional 4k technology that the VA is looking to add?

Answer: No, not at this time.

21. Please describe minimum requirements for ICRA in the ORs?

Answer: See attached.

22. Please describe minimum requirements for ICRA in the GI rooms?

mailto:Edgar.Alvizar@va.gov https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fdvagov-my.sharepoint.com%2F%3Af%3A%2Fg%2Fpersonal%2Fantonio_ruiz_va_gov%2FEi-jNccyeRNPmIEwMZS48F4Bc7sVI3ja4lIvfMG_uIDsfA%3Fe%3DtS6TGL&data=05%7C01%7C%7C88c834c87c1a467b928708daf3548b9b%7Ce95f1b23abaf45ee821db7ab251ab3bf%7C0%7C0%7C638089841694097036%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=lU0chjSL6rXMODSxxGKCiu8CU9Da8VHaU2v0AqpRvZ0%3D&reserved=0 https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fdvagov-my.sharepoint.com%2F%3Af%3A%2Fg%2Fpersonal%2Fantonio_ruiz_va_gov%2FEi-jNccyeRNPmIEwMZS48F4Bc7sVI3ja4lIvfMG_uIDsfA%3Fe%3DtS6TGL&data=05%7C01%7C%7C88c834c87c1a467b928708daf3548b9b%7Ce95f1b23abaf45ee821db7ab251ab3bf%7C0%7C0%7C638089841694097036%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=lU0chjSL6rXMODSxxGKCiu8CU9Da8VHaU2v0AqpRvZ0%3D&reserved=0

Answer: See attached

23. Are working hours M-F 7:00AM – 7:00PM?

Answer: No, this requirement is for night and weekend work hours. This is now reflected in the amended solicitation.

24. Is weekend work allowed?

Answer: Yes, night and weekend hours only.

25. Please verify that all work related to new integration in room 357 is the responsibility of the VA and is excluded from this solicitation?

Answer: Yes, Integration for Room 357 is now removed from this solicitation.

26. Are replacement of suspension monitors and wall monitors with 4K capability included in the scope?

Answer: Yes, it is part of equipment integration and replacement.

27. Does the VA want all of the surgical and wall displays replaced? If so can you please specify the size and quantity in each OR and in building 50?

Answer: Yes in the OR’s- 32” in-field, 55” wall/ceiling. No. in Bldg 50 – we’re not swapping out the monitors. Old monitors will remain the same.

28. Please confirm there will not be an in-light camera?

Answer: OR # 4 will have the only in-light camera. This is now reflected in the solicitation. This was adjusted in the SOW. Mount B: 4k Monitor and Dual Lights with light camera.

29. Please confirm whether image capture needed?

Answer: No, image capture is not needed.

30. Please confirm the longest distant from the OR to the integration rack closet.

Answer: From room # 13 to the integration room is just under 300 ft. Contractor is responsible to verify this measurement before installation.

31. Is an audio system requested for music or video streaming?

32. Is video conferencing needed with microphones?

33. How many video inputs are required in each of the six integrated ORs and building 50? On how many OR’s or Rooms we can work on the same time?

Answer: Only 1 OR can be down at a time. Video inputs-Minimum of 12 inputs

34. Due to the extensive construction requirement, OR 2 should not be included in the solicitation. Is this correct?

Answer: Correct, integration for OR 2 is now removed from the SOW. Supplies for OR 2 are still required.

35. Room 6 is a newer hybrid room and should not be included in the solicitation. Is this correct?

Answer: Yes. Room 6 is not included.

36. Bldg 50 has one room with integration (357). Will the solicitation include integration for room 356 as discussed during the walk-through? If included, additional evaluation of the conduit will be needed.

Answer: We have removed integration requirement from room 357.

37. Will room 357 need a ladder tray or J-hook for this room?

Answer: We have removed Integration out of 357 so this is N/A.

38. Video Integration Salient Characteristic number 4 states that: “Integration system must have RS232 connectivity for the purpose of controlling up to 4 infield surgical lights, Light head intensity - individually and simultaneously, must be able to change the color temperature.”

Answer: RS232 connectivity is necessary.

39. In order to allow fair and open competition, will the light Contractor be required to provide the control code to the integration Contractor so that their contractor neutral, open architecture system is able to control the lights and meet the requirements for this characteristic? If not, will the VA consider removing this requirement for the integration system?

Answer: Contractor must use and OEM certified installer with required access.

40. Should integration equipment meet Risk Management Framework requirements for technology and cybersecurity similar to the Department of Defense?

Answer: We’re not connected to any external network. Network is completely isolated.

41. The minimum video input/output count is not called out on the salient characteristics. For future growth purposes called out in the salient characteristics, what is the minimum input/output count that the customer deems necessary for their integration systems?

Answer: Our minimum required input is 4. Our minimum output is 10 with a Maximum output of 12 to 16.

42. Should integration Contractor be able to provide solutions to the end user for DaVinci robot integration in Robotic Rooms to increase flexibility of console and vision cart placement?

Answer: No, this is not necessary.

43. The general statement of work and the system descriptions of all the rooms doesn’t include the de-installation of the existing equipment. There is also no item in the pricing schedule. Should we include the costs for the de-installation in the corresponding line items 0023 and 0024 (installations of equipment for building 57 and 50)?

Answer: De-installation is now included in the SOW.

44. There is no information about the type of braking system for the Booms (equipment carriers and perfusion boom). Should we quote friction, pneumatic or electromagnetic brakes?

Answer: Active assist (Friction) is required

45. The current configuration of Room 357 does not reflect the system description on Page 22 of 89 (SOW). Should we quote a system as it is currently installed (Equipment Carrier, Dual Display Holder) or should we quote a system as described on Page 22 (Equipment Carrier, Single Display Holder, Light? In the SOW there is no description of gas outlets, should we quote gas outlets, and if yes, which type of gas outlets are needed?

Answer: No, we are not adding video integration to room 357. It’s been removed from the SOW.

46. Rooms: 350, 351 and 353: Should we quote 7 white receptacles for the Equipment Carriers in these rooms instead of 6, as described in the SOW on page 20 of 89?

Answer: No, we want 6 in these rooms. It has been adjusted on the SOW.

47. Will the VA please consider eliminating the proprietary language listed below, in order to best allow for fair and open competition?

Answer: We have revised the solicitation and decided to keep, remove, or EDIT some Salient Characteristics. See amended solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .