S05 - Amendment 0004 - Additional Questions and Answers.pdf

PDF 207 KB Posted

Attached to
Y1DA--614-CSI-108 - Install Misc. Hi-Tech Hi-Cost Equip. (Cardiac Cath Lab)
Solicitation number
36C24922R0058
Issued by

About this file

This document contains details regarding a federal solicitation for cardiac catheterization lab equipment installation services. The Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 9 will issue a two-phase design-build solicitation to install miscellaneous high-technology, high-cost equipment in two cardiac catheterization labs at the Memphis VA Medical Center. The contractor will provide design and renovation services for approximately 1,560 square feet of second floor space. The work includes general construction, alterations, mechanical, electrical and utility systems. The project will be split into two phases to be completed within 210 calendar days. The construction cost is estimated between $1,000,000 and $2,000,000. The solicitation set-aside is for service-disabled veteran-owned small businesses. The solicitation and amendments will be available on May 16, 2022 via SAM.gov in PDF format. Offerors must be registered in SAM and VetBiz and provide performance and payment bonds with proposals, which will be evaluated using best value tradeoff.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 10 - Attachment 1 - FINAL Questions and Answers.pdf PDF
S06 - Amendment 10.pdf PDF
Amendment 0009 - 614-CSI-108 - Install Misc Hi-Cost Equip Cardiac Cath Lab.pdf PDF
Amendment 0008 - Phillips Drawing for Old Equipment.zip ZIP file
S05 - Amendment 0008 - Questions and Answers - RFI Responses 614 CSI 108.pdf PDF
Amendment 0008 Drawing Bed Towers 3 of 5.zip ZIP file
Amendment 0008 - Med Gas Pics and Tentative Locations.zip ZIP file
Amendment 0008 Drawing Bed Towers 4 of 5.zip ZIP file
Amendment 0008 - Photos of Existing AHU.zip ZIP file
Amendment 0008 - Phillips Drawings for New Equipment.zip ZIP file
Amendment 0008 - Roof Location for New Equipment.zip ZIP file
S06 - Amendment 0008 - PHASE II.pdf PDF
Amendment 0008 Drawing Bed Towers 5 of 5.zip ZIP file
Amendment 0008 Drawing Bed Towers 1 of 5.zip ZIP file
Amendment 0008 Drawing Bed Towers 2 of 5.zip ZIP file
S06 - A0007 - Amendment.pdf PDF
Concept Sketch UPS and BC - Amendment 0006.zip ZIP file
A0006 - Phase II RFI Responses 614 CSI 108 2022.11.10.pdf PDF
Bed Tower Cad Drawings - Amendment 0006.zip ZIP file
As Built PDFs - Amendment 0006.zip ZIP file
Floor Plans Amendment 0006.zip ZIP file
Above Ceiling Photos - Amendment 0006.zip ZIP file
A0006 - Amendment .pdf PDF
S06 - Amendment 0005 - Move to Phase II.pdf PDF
S05 - Amendment 0004 - Attachment 5 - Fire Alarm and HVAC facility preferred contractor.pdf PDF
S05 - Amendment 0004 - Attachment 3 - Memphis LS Building 1A Second Floor.pdf PDF
S06 - Amendment 0004 - 614-CSI-108 - Cardiac Cath Lab.pdf PDF
S05 - Amendment 0004 - Attachment 1 - Phillips Equipment Drawing.pdf PDF
S05 - Amendment 0004 - Attachment 2 - Memphis LS Building 1A First Floor.pdf PDF
S05 - Amendment 0004 - Attachment 4 - Memphis LS Building 1A Third Floor.pdf PDF
S06 - A0003 Amendment - 614-CSI-108 Install Misc. Hi-Tech Hi-Cost Equip. (Cardiac Cath Lab).pdf PDF
S06 - Amendment 0002 - 614-CSI-108.pdf PDF
S04 - Questions and Answers - 614-CSI-108 - Install Misc. Hi-Tech Hi-Cost Equipment - Cardiac Cath Lab.pdf PDF
S06 - A0001 - 614-CSI-108 - Install Misc. Hi-Tech, Hi-Cost Equipment - Memphis VAMC.pdf PDF
S02 - Attachment 1 - Final Statement of Work.pdf PDF
S02 - Attachment 6 - scan358.pdf PDF
S02 - Attachment 14 - scan366.pdf PDF
S02 - Attachment 5 - scan357.pdf PDF
S02 - Attachment 21 - scan373.pdf PDF
S02 - Attachment 9 - scan361.pdf PDF
S02 - Attachment 15 - scan367.pdf PDF
S02 - Attachment 23 - Wage Determination - Shelby County - TN20220200 04-22-2022.pdf PDF
S02 - Attachment 8 - scan360.pdf PDF
S02 - Attachment 17 - scan369.pdf PDF
S02 - Attachment 13 - scan365.pdf PDF
S02 - Attachment 11 - scan363.pdf PDF
S02 - Solicitation 36C24922R0058.pdf PDF
S02 - Attachment 10 - scan362.pdf PDF
S02 - Attachment 20 - scan372.pdf PDF
S02 - Attachment 19 - scan371.pdf PDF
Show 40 more

Latest 50 of 59 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS AND ANSWERS

1. Will another site visit that allows access and inspection to the project limits be scheduled prior to the Phase 1 due date?

ANSWER – Access was provided for inspection on the 6/17/2022 pre-bid site visit. The only exception was for the Control Room and the G224 rooms due to an active case that was underway. Another site visit has been scheduled for 8/17/2022. The time has been coordinated so that the Control Room can be entered without an active case taking place. As

G224 is a sterile procedure room, it will only be viewed from the Control Room and not entered to prevent risking contamination. This is true as well immediately after a case and a termi nal clea ning has n’t taken pl ace . Note the time for entering the Control Room is contingent on when the last case is completed. An early entering time is projected to be 3:00 p.m. Cases can go beyond this by 30 or more minutes. Meet at Building One (1) Room

AEG22 by 2:45 p.m.

a. Considering the significate work required above the ceiling and below the floor of the project limits for this type of equipment, will access to the floor spaces above and below the project limits be allowed for inspection.

ANSWER – Access to the 1st floor spaces below the project 2nd floor was provided for inspection on the 6/17/2022 pre-bid site visit. There was no identified reason or request made to inspect the 3rd floor above. As the 3rd floor space above is currently an active ICU, access would have been denied.

2. Are site specific final equipment drawings or preliminary layouts available for BOTH Cath Lab Equipment Packages purchased by the VA for the two affected Cath Labs?

ANSWER – Per the Statement of Work, there is the Philips drawing package dated 7/12/2019 for the G221 rooms. There is no Cath Lab Equipment Package for the G224 rooms as the work in those rooms is limited to what is detailed.

a. Will partial or full Cath Lab equipment UPS systems be purchase with the equipment (or otherwise required for the new project) to protect the Cath Labs during emergency power switchover or poor Memphis or facility power quality that does not meet OEM power quality specifications?

ANSWER – Per the Philips drawing package dated 7/12/2019, the Equipment List identifies

UPS and battery cabinet as furnished by Philips.

Additional Question/Request – Please provide referenced Philips Equipment Drawing. Unable to locate in posted Solicitation Documents. ---

ANSWER – DRAWING HAS BEEN INCLUDED.

See S05 – Amendment 0004 – Attachment 1 – Phillips Equipment Drawing.

3. Are scaled .pdf floor plans (i.e., Life Safety) available of;

a. The project floors

b. Floor above project floor

c. Floor below project floor

d. Are AutoCAD files of these floor plans available?

ANSWER – AutoCAD files are available for the Life Safety floor plans.

Additional Question/ Request – Please provide floorplans for the 1st, 2nd and 3rd floors in order to be able to verify areas impacted by the renovation.

Answer – Floor plans have been included.

See S05 – Amendment 0004 – Attachment 2 - Memphis LS Building 1A First Floor;

See S05 – Amendment 0004 – Attachment 3 - Memphis LS Building 1A Second Floor;

See S05 - Amendment 0004 – Attachment 4 - Memphis LS Building 1A Third Floor.

4. Are Radiological Physicist Radiation Shield Designs or Reports available for the affected Cath Lab Suites?

ANSWER – The radiation shielding placard for G221 states:

SURFACES OF THIS ROOM HAVE BEEN INSULATED

WITH SHEET LEAD OF THE FOLLOWING THICKNESSES

TO A HEIGHT OF 7 FEET ABOVE FLOOR SLAB

ROOM G221

NORTH WALL 3/64” LEAD TO 7’-0”

SOUTH WALL 1/32” LEAD TO 7’-0”

EAST WALL 1/32” LEAD TO 7’-0”

WEST WALL 22 FT OF 3/64” LEAD TO 7’-0”

5. Will arc flash studies be required if a panel is altered in any way?

ANSWER – Yes.

6. Past performance questionnaire, page 1 of 6, states “The Offeror must provide this entire document to each of its assessors.” If CPARS is not available, are Offerors permitted to submit previously completed PPQ-0 forms instead of Attachment 22 – Past performance?

ANSWER - Yes previously completed PPQ forms are acceptable.

7. Additional Question – Fire alarm and HVAC control system are often proprietary systems.

Please provide the facility preferred contractor for Fire Alarm and HVAC Controls.

ANSWER – Facility preferred contractor for Fire Alarm and HVAC Controls.

See S05 - Amendment 0004 - Attachment 5 - Fire Alarm and HVAC facility preferred contractor

ANSWER – Facility Fire Alarm system replacement is currently underway, with new system from Siemens. Note, current Cardiac Catheterization space has no device planned for installation. See attached drawing 1A.FA102B for Project 614-19-111 Replace Fire Alarm System.

8. Additional Question – VA Design Guide indicates NO and Evac for Cath Lab Service.

Evac can be provided from the Existing Vac service. However, NO service was not noted in the area of the renovation. Is NO service required? Is NO Service available in the facility? If NO is available and required, where is the point of connection?

ANSWER – Existing service outlets provide Oxygen, Medical Air, and Medical Vacuum. There is no service outlet for Nitrous Oxide or Waste Anesthesia Gas (WAG). Existing wall and ceiling service outlets are to remain. Extend piping and install new wall and ceiling service outlets in proximity to the patient head end left per Equipment Layout - 2.

END OF ADDITIONAL QUESTIONS

File details come from the government source that posted it. Updated .