W912L1-18-R-0002_1191_Questions_Responses_20180323.pdf
PDF 419 KB Posted
- Attached to
- Renovate B1191 Project
- Solicitation number
- W912L1-18-R-0002
About this file
Questions and Answers W912L1-18-R-0002 1191 Renovations
View the file
Other files
Show all 17
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
EXHIBIT F PROPOSAL INQUIRY FORMAT
Answer to Q2: ________________________________________________________________________
Question 3: Regarding the Advantor / security system, what will remain as-is and be integrated into the final configuration?__________________________________________________________________________
Answer to Q3: ________________________________________________________________________
Question 4: Regarding the Advantor / security system, are there any changes or tech refreshes contemplated for the existing equipment in conjunction with this project? (i.e. if components are no longer the most current component on the USAF approved equipment list, should they be upgraded to the most current component? Typically, that is the requirement because major changes like this invalidate the grandfathering of old equipment.)__________________________________________________________________________
Answer to Q4: ________________________________________________________________________
Question 5: Please provide a detailed description of the materials, installation, testing, or other related efforts that are to be provided exclusively by Advantor for this project.
Subject Line: Reference No. W912L1-18-R-0002
Question 1: Regarding the Advantor / security system, what existing equipment needs to be removed and reinstalled?__________________________________________________________________________
See design and specifications, for example TY-101 Security Plan Notes, etc.
Answer to Q1: ________________________________________________________________________
Question 2: Regarding the Advantor / security system, what new equipment needs to be installed?__________________________________________________________________________
See design and specifications, for example TY-101 Security Plan Notes, etc.
See design and specifications, for example TY-101 Security Plan Notes, etc.
Propose exactly what is in the design and specifications, for example TY-101 Security Plan Notes, etc.
mailto:bhilton@webco-gc.com mailto:cperry@webco-gc.com mailto:beverett@webco-gc.com mailto:ov@g5construction.com mailto:terri@g5construction.com mailto:sarah.delve@pennagc.com mailto:rdjest64@gmail.com
Answer to Q5: ________________________________________________________________________
Question 6: Who is BAS already on site; name and contact? (M-101, note 9)
Answer to Q6: ________________________________________________________________________
Question 7: Who is fire alarm company; name and contact.__________________________________________________________________________
Answer to Q7: ________________________________________________________________________
Question 8: Dynasound DS2400/DS1092 with music and paging capabilities, vendor already on base?
Answer to Q8: ________________________________________________________________________
Question 9: Clarify, can we set crane on tarmac for setting units at rear of building? Will it have to be on OT at extra expense?
Answer to Q9: ________________________________________________________________________
Question 10: Access requirements; special classes or supplemental training; cost time requirements for access/badging?
Answer to Q10: ________________________________________________________________________
See design and specifications; any other information should be gathered from Advantor
See specification section 023. Would have to be a contractor that is capable of programing our BACNet system as detailed in Spec Section 023
No, Base has a fire station and completes maintenance on system but we do not have a recurring contract. System is a Monaco system.
No, we do not have a vendor on base.
You can set a crane on tarmac side. It will require prior approval from FAA. That process can take up to 120 days of submittal, so the location of where you want and what you want to use will have to be submitted immediately upon award.
No, additional training required. All base specific training will be provided upon award, usually at Pre-Construction meeting.
Question 11: Access/ability to set trailer/office and Conex box/storage.
Answer to Q11: ________________________________________________________________________
Question 12: Can we use inside the fence as a “lay down” area for materials if necessary.
Answer to Q12: ________________________________________________________________________
Question 13: Please confirm Pro-Press is acceptable for condensate lines, P-trap included.
Answer to Q13: ________________________________________________________________________
Question 14: Please provide a hazardous material survey for the building to include reports on asbestos, mold, and lead; or advise if a survey is to be conducted as part of the project.
Answer to Q14: ________________________________________________________________________
Question 15: Please advise if drywall is to be removed only as necessary to access the base of the exterior studs and make the flooring / wall changes shown, or if all drywall is to be removed and replaced at exterior walls.
Answer to Q15: ________________________________________________________________________
Question 16: Please provide a map of the proposed contractor ops area (material storage, staging, office trailer, etc.).
Awarded contractor will have full access to site to use as you see fit.
Yes
Those will be reviewed with submittals of awarded contractor.
Facility was built in 2008. No asbestos/lead anticipated.
See plans and specifications
Answer to Q16: ________________________________________________________________________
Question 17: Please provide a geotechnical engineering report on the existing site conditions, if available. Please advise if a geotech report is to be completed as part of the project.
Answer to Q17: ________________________________________________________________________
Question 18: Are there any state and/or local taxes applicable to the project?
Answer to Q18: ________________________________________________________________________
Question 19: Will access to the project site be under additional restrictions or will all persons with access credentials to Ellington Field JRB be allowed access to the project site?
Answer to Q19: ________________________________________________________________________
Question 20: Are there any additional security protocols bidders should be aware of?
Answer to Q20: ________________________________________________________________________
Question 21: Please advise if an appropriately qualified individual may serve as the Superintendent, Quality Control Manager, and Site Safety & Health Officer for the project.
Answer to Q21: ___________________________________________________________________
That is at the discretion of the contractor. Area inside fence will be contractors area of responsibility for the duration of the contract.
See attached area geotech report
Contractors responsibility to work with Contracting to verify
Only construction personnel with a badge can enter the area. Deliveries are also acceptable.
None we are aware of.
Yes.
1242268845N Highlight
Answer to Q25: ________________________________________________________________________
Question 26: How many unique colors are anticipated for the Terrazzo logo?
Answer to Q26: ________________________________________________________________________
Question 27: Detail A3/S-702 requires an existing wide-flange beam to be shored prior to welding a new plate attachment, please provide loads that shoring should be capable of supporting.
Answer to Q27: ________________________________________________________________________
Question 28: Has the building been surveyed for hazardous materials (i.e. asbestos, lead paint)?
Question 22: Please advise if any parts of the proposal may be transmitted electronically only (through
FBO).
Answer to Q22: All proposal information is to be submitted via email to denise.m.bailey.mil@mail.mil and/ CD sent to the address in block 7 on page 1 of the solicitation. No proposal information is to be submitted via the FBO or by fax.
Question 23: If Volume 1 is to be submitted through FBO only, please advise how original bid bond / signed documents should be transmitted (or if required).
Answer to Q23: All proposal information is to be submitted via email to denise.m.bailey.mil@mail.mil and/ CD sent to the address in block 7 on page 1 of the solicitation. No proposal information is to be submitted via the FBO or by fax.
Question 24: Please clarify which parts of the proposal are to be provided in hard copy or on CD, please confirm required number of hard and electronic copies.
Answer to Q24: All proposal information is to be submitted via email to denise.m.bailey.mil@mail.mil and/ CD sent to the address in block 7 on page 1 of the solicitation. No proposal information is to be submitted via the FBO or by fax.
Question 25: Detail A1/S-501 illustrates a typical column isolation joint, please advise which column(s) this detail is applicable to on S-101.
This detail applies anywhere it is required for slab replacement (such as a stop in the pour). Also, please see note 3 on section C2/S-501 where the control joint can be replaced with a construction joint as required.
The loading shall be computed by the contractor’s shoring designer based on existing building configuration and the loading requirements stated on S-001.
No "unique" colors, A-631/D1 shows a picture of the terrazzo logo.
mailto:denise.m.bailey.mil@mail.mil mailto:denise.m.bailey.mil@mail.mil mailto:denise.m.bailey.mil@mail.mil
Answer to Q28: ________________________________________________________________________
Question 29: Will there be a test performed for functionality of the existing fire suppression system prior to construction?
Answer to Q29: ________________________________________________________________________
Question 30: Sheet S-001, Note B-1 identifies a Geotechnical Report performed by Terracon, dated February 1, 2017. Does the government have this report?
Answer to Q30: ________________________________________________________________________
Question 31: Sheet S-101, Note 15: To what extent is the contractor required to verify this information?
Answer to Q31: ________________________________________________________________________
Question 32: Sheet A-001, Secure Boundary Notes: Does the government have a plan on how to implement full performance on these security requirements?
Answer to Q32: ________________________________________________________________________
Question 33 : Sheet AD-101, Note 10 calls for removal and storing furniture. Please confirm that there is no furniture in the building.
Answer to Q33: ________________________________________________________________________
Question 34: Sheet A-102: To what extent is the contractor liable for coordination with third party furniture provider?
Answer to Q34: ________________________________________________________________________
Question 35: Sheet A-102: Will the servers and work stations noted be government furnished?
Answer to Q35: ________________________________________________________________________
Yes, Will provide.
The contractor must verify all information and items on the structural drawings selecting this product.
Facility was built in 2008. None in facility.
Not as required by base. Fire alarm was functional to date.
Government will conduct tests/pre-final/final inspection to ensure boundary meets design criteria.
All furniture has been removed from facility. IF the contractor does see any furniture, equipment, appliance remaining in the facility, they will bring that to the attention of the Contracting Officer Representative.
Contractor must coordinate with user to ensure the furniture layout will coincide with the power/comm instalation.
Government Furnished/Government Installed (GF/GI)
Question 36: Sheet A-351, Note A1 states that wall sections are for reference only. How will the government handle discrepancies in this drawing and actual construction?
Answer to Q36: ________________________________________________________________________
Question 37: Will the trash and spoils from the demolition of the facility be required to be disposed at a designated landfill?
Answer to Q37: ________________________________________________________________________
Question 38: Given the short duration of the contract and heavy liquidated damages, will there be any assurances from the government regarding submittal review?
Answer to Q38: ________________________________________________________________________
Question 39: Who will be responsible for programing of the Key Card Reader at turnstile gate found on C-102?
Answer to Q39: ________________________________________________________________________
Question 40: Is all minor construction noted on C-102 to be priced separately?
Answer to Q40: ________________________________________________________________________
Question 41: What is the UPS pad and conduit and will it need to be included in this contract?
Answer to Q41: ________________________________________________________________________
Question 42 : Sht C-103 indicates that silt fence will be required however there is not any shown on the plan sheet?
Answer to Q42: ________________________________________________________________________
Question 43: Will Screening Material be required on all exterior existing fencing for FOD control?
In accordance with FARS/DFARS clauses. Any discrepancies bring to the attention of Contracting Officer/COR
Government will review IAW FAR 52.236.21
Contractor/Advantor
One separate line item.
Per Sheet C-104 'Not In Contract' (NIC)
Review sheet C-103; there is Silt Fence on plan near the PVC pipe cloud in SW corner.
Disposal of trash and spoils shall be in accordance with General Note 6 on the General Notes, Abbreviations, and Legend sheet C-001
Answer to Q43: ________________________________________________________________________
Question 44: Is there any significance to the double hatch lines on Sht AD-101 surrounding the mechanical rooms from the rest of the building?
Answer to Q44: ________________________________________________________________________
Question 45: **The Contracting Officer mentioned special conditions and procedures for inspection of materials brought to the site. Please advise how that is to be accomplished and any perimeters of what the inspection will be expected to detect?
Answer to Q45: ________________________________________________________________________
Question 46: On sheet E401 there is one Junction Box shown in rooms 125 and 133, no indications are shown as to the intended use of these Junction Boxes. What are we to install?
Answer to Q46: ________________________________________________________________________
Question 47 On sheet E111 Note 3 refers to sheet E502 detail A3, Plans indicate a NEMA 4X enclosure, and describes a fiber cable junction box in the detail. The plans show a disconnect with two 100 amp 3 phase circuits.
What is required here?
Answer to Q47: ________________________________________________________________________
Question 48: E605 has panelboard schedule for FA, is this the mini Power Zone shown on E602 one line drawing?
Answer to Q48: ________________________________________________________________________
Question 49: On E602 Does the ATS and Main Panel stay as is?
Answer to Q49: ________________________________________________________________________
Question 50: On E602 what does Mobile GCS stand for?
Enough to keep Flight line/tarmac clear of FOD
Review AD-101. single hatch line is 'Security Boundary'; double hatched lines, READ Key Note 14 & 19.
Contractor should maintain positive control of material upon purchase; all vehicles will be inspected upon arrival to base.
The two disconnect are for power for the GFCI Mobile GCS. Detail A3/E502 is for the data connection to the MFGS. Refer to T-101.
Yes, panel FA is the mini power zone shown on E-602.
Yes, new work indicated in bold line weight.
1242268845N Highlight
1242268845N Highlight
Answer to Q50: ________________________________________________________________________
Question 51: Per sheet A631 is it correct we are to install the SRG Grounding grid in Rooms 125 and 133 only?
Answer to Q51: ________________________________________________________________________
Question 52: On Sheet E111 what is the government looking for in the Temp Generator Connection? Pin and sleeve, Junction box with lugs, etc.?
Answer to Q52: ________________________________________________________________________
Question 52: On Sheet E111 are the Junction boxes shown in Room 129 to be under raised floor?
Answer to Q52:_________________________________________________________________________
Question 53: We would like to confirm that the teaming of a Prime/Sub is allowed.
Answer to Q53: ________________________________________________________________________
Question 54: We would also like to confirm that the past performance of the Sub will be allowed and evaluated?
Answer to Q54: ______________________________________________________________________
Question 55: 1. Is it okay to place the Bid Bond in the Price Proposal?
Answer to Q55: _____________YES___________________________________________________________
Mobile Ground Control Station
Comply with Plans and Specifications , per remark R3.
Junction box with lugs.
Provide floorbox in raised floor at each location shown. Provide 2 dedicated receptacle circuits in each floor box. Floor box to be rated to be used in raised floor system.
Teaming of Prime and/Sub is allowed.
Past performance of sub-contractors will be in addition to
General Contractor past performance but not in place of.
Ensure all Exhibit D Letters of Commiment are in your proposal
1242268845N Highlight
1242268845N Highlight
1242268845N Highlight
Question 56: Can the assigned Amendments be placed behind the SF 1442
Answer to Q56: _____________YES___________________________________________________________
Item 00100 / 2.5.1.7 - is missing. Can this be considered omitted? Question 57:
Answer to Q57:___This item has been marked RESERVED_______________________________________
Question 58: Wanted to confirm that if we have a CPARS is available, this can be inserted into the proposal, outside of the page count? ________________________________________________
Answer to Q58: No, I will be pulling CPARS reports on all contractors who submit proposals. There is no need to and a CPARS report.
File details come from the government source that posted it.