W9124M-21-R-0011 Amended Solicitation 5 May 2021.pdf

PDF 944 KB Posted

Attached to
Solid Waste Collection
Solicitation number
W9124M21R0011
Issued by

About this file

This document is an amendment to a solicitation for solid waste collection services at Fort Stewart and Hunter Army Airfield. The key details are as follows:

The amendment extends the proposal due date to June 1, 2021. It adds technical exhibits and includes questions and answers from vendors. The services required include collection of all recyclable materials from recycling containers, processing and preparing materials for resale through local markets. The Department of the Army Materiel Command Mission and Installation Contracting Command is the contracting agency. The amendment provides responses to 29 questions from potential offerors seeking clarification on requirements such as historical waste volumes, lists of containers and equipment, fuel provisions, and repair and maintenance terms.

View the file

Other files

Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0011460945

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to extend the proposal due date to 1 June 2021; add technical exhibits, as w ell as include questions/answ ers from vendors.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 05-May-2021

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street , County, State and Zip Code) X W9124M21R0011

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

31-Mar-2021

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

05-May-2021

CODE

MICC - FORT STEWART

976 WILLIAM H. WILSON AVE SUITE 100

FORT STEWART GA 31314

W9124M 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W9124M21R0011

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

QUESTIONS/ANSWERS

1. During the site visit, it was stated that the container delivery truck was wrecked and hasn’t been replaced. Will the government consider making a CD truck contractor owned? Instead of GFE?

Answer: Yes, the PWS will be modified to indicate that the CD truck and two Pick-Up trucks are to be contractor provided.

2. Please confirm, government will reimburse contractor for container repairment materials (paint, lids, etc?

Answer: All GFE Maintenance and Repair are included in the ODC portion of CLIN 2 and are not to exceed the specified amount.

3. 2.1.11 states that are 8 contractor employees. During the site visit, there were many more employees than 8. How many employees are on the current contract?

Answer: Nowhere within 2.1.11 is the specified current number of employees’ identified. It is up to the bidder to determine the amount of employees they’ll need to sufficiently meet their contractual requirement.

4. Will the provide the historical date of tonnage for single stream collected by FEL and by RO?

Answer: The breakdown of historical data is as provided at Exhibit 4 of the PWS. It is not further broken down by Front end Loader (FEL) and Roll off (RO).

5. Will the provide the historical date of tonnage for carboard collected by RO and by trailers?

Answer: The breakdown of historical data is as provided at Exhibit 4 of the PWS. It is not further broken down by Roll off (RO) and trailers.

6. Will the provide the historical date of tonnage for metal collected by RO?

Answer: The breakdown of historical data is as provided at Exhibit 4 of the PWS. It is not further broken down by Roll off (RO).

7. Is the contractor or the government responsible for purchasing the bailer wire?

Answer: Any applicable reimbursements for supplies/services and repairs to containers/equipment is covered under the ODC CLIN 2.

8. Will the provide the historical date of roll off pulls per month?

Answer: Not available

9. How many single stream FEL containers on Fort Stewart and how many are on Hunter Airfield?

Answer: 650 – FS; 150 – HAAF. A list of containers is provided by Site Location as Technical Exhibit 3 under Paragraph 7.3 of the PWS.

10. How many Ros are on Fort Stewart and how many are on Hunter Airfield?

Answer: 35 – FS ; 5 – HAAF.

11. Will the provide the historical date of tonnage for glass collection on Fort Stewart and on Hunter Airfield?

Answer: Please see TE #4 of the PWS for historical data.

12. Is there an age limit on the trucks?

Answer: Yes. All contractor furnished trucks will manufactured in the year of contract award. ?? IS THIS IN THE PWS? Was not specified in the PWS however it was expected that all vehicles would be new to ensure that their vehicles would not go down and cause delays and/or disrupt required services. DOES THIS MEAN THAT THEY ARE TO SUPPLY TRUCKS THAT ARE MANUFACTURED IN 2021? Yes

13. Will the government give an extension or allow another date for questions when the TEs, CBA?

Answer: This will be extended till 1 June 2021.

14. Please confirm the government will provide the fuel and at no cost to the contract. Please confirm that the awardee will be provided an account at no cost.

Answer:

The Government shall provide all fuel for the operation of the two front loaders (one GFE and one contractor provided) and contractor provided roll off truck (one), heavy duty passenger trucks (two), and container delivery truck (one), as well as the following GFEs: FS Scrap Metal Yard Front Loader Tractor (John Deere) and HAAF diesel forklift. The government operates two central fueling points, one at Fort Stewart and one at Hunter Army Airfield. The government will issue fuel keys for each vehicle.

The operator will obtain fuel from the central fuel points utilizing the fuel keys. It is the Contractor’s responsibility to fuel all vehicles used in the performance of this contract. The Government provided fuel will only be used for performance on this contract.

15. Please provided a list of all GFEs with age and fuel type?

Answer: Please see Technical Exhibit 2, ages of GFE’s provided below:

1 Front End Loader 11 years old (Diesel) 1 Skid Steer 9 years old (Diesel) 1 John Deer Tractor/Bucket Loader 16 years old (Diesel) 3 – 6k lb capacity Forklifts (2-1yr, 1-7yr old; Propane) 1 – 6k lb capacity Forklift 21 years old (Gasoline) 2 – 8k lb capacity Forklift (1 each at 12 & 13 yrs old; Propane) 1 - Cardboard Baler 22 years old (electric) 1 - Cardboard Baler 13 years old (electric) FS – Closed Door Horizontal (Outside) Baler 18 years old (electric) FS - Brass Deformer 22 years old (electric) FS – Industrial Paper Shredder 4 years old (electric) FS - Paper Sorting Conveyor System 22 years old (variable Speed Belt Drive, electric) FS - Computerized Truck Scale (electric) HAAF - Computerized Truck Scale (electric) FS - Pallet Scales (hydraulic)

Miscellaneous (see Table 2) – electric/battery or NA, age varies

16. Can you provide a copy of the CBA for the Union?

Answer: (Will be provided after the Contracting Office has received an updated wage determination from DOL) https://www.dol.gov/whd/whd/govcontracts/sca/sf98/instructions.htm

17. Can you list the number of employees working at each location including the PM and APM and provide their classification in the Wage Determination?

Answer: No, it is up to the bidder to determine the amount of employees and wage classifications based on their proposal and sufficiently proposed to meet the PWS requirements.

18. Can you provide a list of the government equipment provided for this requirement along with age and condition?

Answer: Please see Technical Exhibit 2 ages of GFE’s provided below:

1 Front End Loader 11 years old (Diesel) 1 Skid Steer 9 years old (Diesel) 1 John Deer Tractor/Bucket Loader 16 years old (Diesel) 3 – 6k lb capacity Forklifts (2-1yr, 1-7yr old; Propane) 1 – 6k lb capacity Forklift 21 years old (Gasoline) 2 – 8k lb capacity Forklift (1 each at 12 & 13 yrs old; Propane) 1 - Cardboard Baler 22 years old (electric) 1 - Cardboard Baler 13 years old (electric) FS – Closed Door Horizontal (Outside) Baler 18 years old (electric) FS - Brass Deformer 22 years old (electric) FS – Industrial Paper Shredder 4 years old (electric) FS - Paper Sorting Conveyor System 22 years old (variable Speed Belt Drive, electric) FS - Computerized Truck Scale (electric) HAAF - Computerized Truck Scale (electric) FS - Pallet Scales (hydraulic) Miscellaneous (see Table 2) – electric/battery or NA, age varies

19. What does the contractor or government use to move the recycle front load containers or is there a container delivery truck provided?

Answer: The PWS will be modified to indicate that the Container Truck and two Pick-Up Trucks are to be contractor provided.

20. CLIN X002 is for Repair and Maintenance of GFE. Does this cover all GFE equipment including the trucks?

Answer: No, GFE trucks are separately serviced and maintained by the Government Logistics Readiness Center (LRC) for regular annual services and repairs which are not considered to be a part of this identified

CLIN.

21. CLIN X002 Do you have historical data on the cost of repairs paid under this CLIN for the last 3 years?

Answer: The CLIN will have a NTE amount that is based on historical data. For Planning Purposes, the NTE limits are as follows and may only be increased, if required, via Contract Modification after pre-coordination with the KO and COR:

Base Period (12 months) NTE $74,000.00 Option Yr 1 (12 months) NTE $69,500.00 Option Yr 2 (12 months) NTE $78,600.00 Option Yr 3 (12 months) NTE $73,500.00 Option Yr 4 (12 months) NTE $83,400.00

22. CLIN X002 What happens if this line is priced too low, and the repairs exceed the amount priced?

Answer: The NTE amount is based on historical data. However, if additional repairs are required and warranted during the contract period, a modification to increase the CLIN amount would be initiated.

23. CLIN X002 Have you considered that someone could price this CLIN low as a pricing advantage with the expectation that the government will mod the contract to put more funds on this line?

Answer: Yes – the PWS stated, “For Planning Purposes, the NTE limits are as follows and may only be increased, if required, via Contract Modification after pre-coordination with the KO and the COR:”

24. CLIN X002 Will the government consider putting a (NTE) Not to Exceed price on this CLIN and then all proposals will be equal on this line?

Answer: Yes – the PWS stated, “For Planning Purposes, the NTE limits are as follows and may only be increased, if required, via Contract Modification after pre-coordination with the KO and the COR:”

25. Can you provide historical data for the numbers of roll offs hauled from HAAF to FS each month?

Answer: This information is not available.

26. Is all of the cardboard collected at HAAF baled, stored and then sold at HAAF or is it transported back to FS for sell?

Answer: Yes all cardboard collected and baled from HAAF is stored at HAAF for pickup once sold. It is NOT transported back to FS.

27. Can you provide a list of the containers at FS and HAAF?

Answer: A list of containers is provided by Site Location as Technical Exhibit 3 of the PWS. There are 650 FS Single Stream Containers and another 150 single stream containers at HAAF. There are 35 Roll-offs at FS with another 5 at HAAF.

28. Is spent brass casing collected and deformed at FS or only at HAAF?

Answer: Only at FS. As per Technical Exhibit 3 of the PWS.

29. TE 1 Specific Task indicate that bulk paper collection is a requirement, can you identify the qty or number of poly carts that are collected from inside these buildings?

Answer:

a. FS Bldg 253, Soldier Service Center (1st and 2nd floors) – 6 poly carts

b. FS Bldg 411, Library – upon request

c. FS Bldg 621, MICC/RMO/Comptroller – 1 poly cart

d. FS Bldg 622, Finance – upon request

e. FS Bldg 620 709, Staff Judge Advocate office – 4 poly carts

f. FS Bldg 1141, DPW Business Operations and Integration Division – upon request

g. FS Bldg 1119, DPW Administration – upon request

h. HAAF Bldg 1286, Army Community Services/Soldier Services Center – 4 poly carts

i. FS Bldg 01, Division Headquarters – 3 poly carts

j. FS Bldg 201, Employee Assistance Program Bldg – 2 poly carts

k. FS Bldg 709, Garrison Command Headquarters – upon request

30. TE 1 Section 7.4.6 states that the government pays for the fuel for the trucks used at FS and HAAF when servicing this contract. Just confirming this is correct.

Answer: Yes.

31. TE 1 Section 7.5.2.1.2 states that contractor shall remove all vehicles, trailers and equipment from the installation at the end of each day. Can the contractor leave his trucks and equipment parked at FS overnight?

Answer: Contractor may secure CFE vehicles, trailers, and equipment on site (designated FS and HAAF Recycling locations as approved by the KO) nightly, weekends and holidays at their own risk.

32. Is there a conformed solicitation and list of Technical Exhibits that can be provided?

Answer: Confirmed solicitation forthcoming from MICC.

List of Technical Exhibits is included in the PWS Section 7.3 as follows:

Technical Exhibit 1 – Specific Task Technical Exhibit 2 – Government Furnished Property Technical Exhibit 3 – Site Locations Technical Exhibit 4 – Historical Workload Data Technical Exhibit 5 – Collective Bargaining Agreement (Will be provided after the Contracting Office has received an updated wage determination from DOL) https://www.dol.gov/whd/whd/govcontracts/sca/sf98/instructions.htm Technical Exhibit 6 – Emergency Management Action Plans (Available upon request)

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been deleted:

PWS

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .