Questions_and_Answers_-_Set_2-_W56HZV-19-R-0067_-_24_October_2019.pdf
PDF 125 KB Posted
- Attached to
- M16A4 RIFLES - 1005--GUNS, THROUGH 30MM
- Solicitation number
- W56HZV-19-R-0067
About this file
This document contains questions and answers regarding solicitation number W56HZV-19-R-0067 for M16A4 rifles. The Army Contracting Command - Warren plans to award two indefinite delivery indefinite quantity contracts for up to 215,000 M16A4 rifles in standard, alternate one, and alternate two configurations. The standard configuration includes backup iron sights and an adapter rail system with no carrying handle or handguard. Alternate one adds a carrying handle and removes the backup iron sights and handguard. Alternate two adds a carrying handle and includes a standard handguard but removes the backup iron sights. All rifles must be manufactured in the United States per the license agreement with Colt's Manufacturing Company. Offerors must complete non-disclosure agreements, be registered in the Joint Certification Program for export controls, and be registered in the System for Award Management to access the technical data package. Questions received pertain to lot acceptance testing procedures, engineering analyses, shipping instructions, and data reporting requirements.
Questions and Answers - Set 2
View the file
Other files
Show all 26
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions & Answers
RFP W56HZV-19-R-0067
SET #2
1. Question: It is understood that there will be no FAI conducted on the ammunition since it is a consumable.
Is this correct?
Answer: Yes, this is correct.
2. Question: CLINs 0012, 0013, 0022, 0023, 0032, 0033, 0042, 0043, 0052, and 0053 all require delivery of the Alternate One and Alternate Two configurations of this rifle. Currently no TDP package has been provided for the unique components and/or assemblies that distinguish those two configurations from the Standard configuration.
Pricing cannot be properly assessed without this information.
Will the Government provide these items? And if so, when?
Answer: The TDP drawings for the unique components and/or assemblies for the
Carrying Handle Assembly (PN 12951011) and the Standard Handguard Assembly (PN
9349059) were posted to FBO on 22 October 2019.
3. Question: Per C.3.3.6.1, Inspection Lot Size, it is understood that Lot Acceptance
Range Testing is required per 1000 guns.
Does this test require one gun or four per lot?
Answer: According to Table II, Section 3.6.7.1 of MIL-DTL-32309 specifies 4 rifles are to be used for Endurance Testing. Endurance testing is specified in Section 4.5.7.1 of
MIL-DTL-32309.
4. Question: C.3.3.6.5 requires LAT report within 15 days and allows for 30 days for
Government review/approval.
For clarification, does the Government expect the Contractor to hold and store the shipment for more than 30 days to allow time for Government approval?
Answer: Yes, the Contractor would be required to hold and store the shipment until the LAT report was approved by the Government. If the LAT is successful, the
Government would likely accept the Lot well before the 30 days review/approval deadline. In the event there are non-conformances, discrepancies, or other issues identified by the LAT, then it may take additional time to resolve the issues.
5. Question: C.4 Engineering Analysis states, “any rifle fails to meet TDP requirements” an Engineering Analysis must be conducted, and report submitted to the Government. This is interpreted to mean that there are now no failures allowed for any part on any rifle during Lot acceptance testing without conducting a full engineering analysis with follow ups.
Is this a correct interpretation of the USG intent?
Answer: Allowable failures (broken parts) on the rifle during Endurance Functioning are specified in Section 3.6.7.1 and Table I of MIL-DTL-32309. In the event that parts are found to be non-conforming to the TDP, an Engineering Analysis shall be conducted to determine the cause of the non-conformance, and provide a corrective action.
6. Question: For FMS, a shipping instruction request (SIR) is required prior to delivering the items.
When is this due and;
What will be the required turnaround time?
Answer: The SIR will need to be submitted to DCMA once the material have been inspected and accepted by the DCMA QA. The SIR is submitted online using DCMA
Etools and the turnaround time for DCMA depends on destination and quantity of material shipping. Typically material is moved within 30 days of SIR being submitted.
7. Question: In the CDRLs, there are statements that disapproval resets the Government times for submittal however, if the contractor receives disapproval, we are only allowed 10 days. This could create a never-ending loop of approvals and acceptances with no end. This may cause an issue with milestone dates if a conclusion cannot be made within an acceptable timeframe.
Will milestone dates be extended due to these timelines?
Answer: In the event of unanticipated issues, revision of the milestone dates may be considered.
Will a conditional approval be added to the verbiage on CDRL’s to avoid this stall/risk from happening?
Answer: Conditional approvals may be issued by the Contracting Officer on a case by-case basis.
8. Question: Revision J of the 12993884 QAP requirements, on page 2, Section C.2, states that “quantitative results” must be shown for measured characteristics. This can be interpreted differently, either as a requirement to provide a range of dimensions that were measured – a smaller resource drain to record and archive information – or to provide each and every dimension (i.e. variable data) that has been measured – a larger resource drain to record and archive information.
Which interpretation is correct?
Answer: The Contractor shall provide each and every dimension (i.e. variable data) that has been measured.
9. Question: Revision J of the 12993884 QAP requirements, on page 5, Section I.2, references “test specimens… prepared from actual production items or parts or from scrapped/rejected parts of the same production lot.”
In order to avoid scrapping of actual parts, can a test specimen be a coupon which is processed with the same lot of parts and is the same material/alloy, temper and surface treatment as the actual part? Otherwise, the quantities are significant and the cost to perform this testing is significant.
Answer: The Contractor shall provide FAT and LAT test plans prior to conducting any inspections or tests. The Contractor may propose to use coupons in those FAT and
LAT plans. Coupons for material/alloy, temper, surface treatment, etc. are typically acceptable.
File details come from the government source that posted it. Updated .