Natural Gas Pipeline Service Contract Questions and Answers 2.docx
DOCX document 15 KB Posted
- Attached to
- Natural Gas Pipeline Service Contract
- Solicitation number
- W51AA124R0030
- Issued by
-
Department of the Army
About this file
This document contains questions and answers related to a federal contract opportunity for a natural gas pipeline service contract at Tobyhanna Army Depot (TYAD). The key details are:
The contract requires the provision of natural gas pipe operation and maintenance services at TYAD. The Performance Work Statement (PWS) outlines the specific requirements, including valve removal and replacement, regulator and relief valve maintenance, line leak surveys, and other preventative maintenance tasks. Pricing for any new projects will be handled through contract modifications as they are completed. The solicitation number is W51AA124R0030 and the federal agency is the Department of the Army. The questions and answers provide clarification on the PWS requirements, such as the frequency of line surveys, valve replacement, and security training. This document does not contain the full PWS or solicitation, but rather addresses specific queries related to the contract.
View the file
Other files
Show all 16
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Natural Gas Line Services Contract Questions and Answers 2
Question 1: Please provide coordinates of "transmission provider meter located at the gas farm near Scranton ACP" Answer 1: Approximately 41.1856118/-75.4304810. See PWS Attachment 1.
Question 2: PWS 5.2.4.3, Please clarify diaphragm replacement for regulators, meters, or both?
Answer 2: Meters Question 3: PWS states: "After projects are completed at Tobyhanna, the contractor shall perform all preventative maintenance on any new gas lines. Work shall consist of all normal PM, updating drawings, and updating the PM schedule accordingly." Please list any new projects planned during the contracting period so it can be priced accordingly, or will new work be done on a T&M basis?
Answer 3: New work will be added to the contract as a modification as projects are completed.
Question 4: PWS 5.2.1.11 "Additional Work"; Please clarify how this will be quantified and paid?
Answer 4: PWS section 5.2.1.11 will be removed from the Performance Work Statement. Amendment 1 of solicitation W5AA124R0030 will be created the week of September 30, 2024, to remove section 5.2.1.11.
Question 5: PWS 5.2.4.1 "Valve Removal and Replacement"; Please clarify if this is any valve in the system or only the ones listed on the "TYAD Natural Gas Meter and Regulator database". If it is any valve in the system is the contractor to price the most expensive option?
Answer 5: The purpose is to replace the valves shown on PWS Attachment 3. The valve count on this drawing needs to be verified.
Question 6: PWS 5.2.1.4 Line Leak Surveys; Please clarify the expected frequence of the line survey and confirm CFR 192.706 and 192.709 are the correct standards.
Answer 6: The survey should be conducted every 4.5 months, and a report should be given to the COR every month. CFR 192.706 and 192.709 are the correct standards.
Question 7: PWS 5.2.1.5: Regulator and relief valve device maintenance"; Does this apply to the regulator and relief valves at the service location? If not, please provide the location of all compressor or pressure limiting and regulating stations.
Answer 7: Refer to PWS Attachment 1 for location of all regulators and relief valves.
Question 8: PWS 5.2.5; Please provide "Tobyhanna Army Depot Pennsylvania One Call (PA One Call, 8-1-1) requirements".
Answer 8: The contractor will mark out the natural gas utilities within three days of notification from TYAD PA One Call Facility Owner.
Question 9: PWS5.3.3.1; Does PA One Call come on to TYAD?
Answer 9: The contractor will mark out the natural gas utilities within three days of notification from TYAD PA One Call Facility Owner.
Question 10: How lond does the Security training take?
Answer 10: Should take around 3 to 4 hours to complete.
File details come from the government source that posted it. Updated .