Q and A as of 25 Jun 20 W50S9C20B0001 Repair Multi-Facilities.pdf
PDF 138 KB Posted
- Attached to
- Repair Alter Multi-Facilities B180, B327 & B384
- Solicitation number
- W50S9C-20-B-0001
About this file
This document contains questions and answers related to a solicitation for repair and alteration work at three buildings on a National Guard base in Vermont. The solicitation seeks a firm fixed price contract to provide labor, materials and equipment to renovate building B180 into a machine shop and welding shop, building B327 into a munitions shop, and building B384 into storage space. The work includes interior demolition and construction, installation of HVAC, electrical and fire protection systems, and communications infrastructure. The solicitation is set aside for small businesses and has a magnitude between $1-5 million. Interested offerors must register on SAM.gov to access the full solicitation and plans. The pre-bid conference date and questions deadline are specified. The bid opening date will also be included in the solicitation on SAM.gov. The work is to be performed for the US Property and Fiscal Office in Vermont under multiple project numbers at the 158th Fighter Wing facility.
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1. Question: What is the current Bid Bond form and where can it be downloaded?
Answer – The current Bid Bond form is SF24 in accordance with FAR 28.106-1. The current revision is 08/2016. The form is updated and available at https://www.gsa.gov/forms-library/bid-bond
2. Question: Will the equipment in B-180 be removed by the Government prior to Notice to Proceed?
Answer – Yes. Spec. Section 011000 “Summary” 1.5 “Work By Owner”, B states “Preceding Work: Owner will perform the following operations at Project site. Those operations are scheduled to be substantially complete before work under this Contract begins.
Move furniture and equipment out of areas to be renovated.”
3. Question: Is the B-180 Mezzanine removed by the contractor and turned over to the Government?
Answer – Yes, per demo note #11 on A-2 of the B-180 Drawings.
4. Question: Regarding specification section 096723 Resinous flooring: Part a. Please clarify what exactly is expected as a “reinforcing membrane”. A reinforcing membrane by dur-a-flex would add quite a bit to the cost of the installation.
Answer – The reinforcing membrane is to be provided as required by the manufacturer to span over any cracks in the existing slab so that they do not telegraph through the resinous flooring. Patching may also be required to prep the existing slabs. Both the slabs in B180 and in B327 are in fairly good condition and shouldn’t require widespread repairs or patching.
5. Question: Part “b” to question above. Integral base is specified but resilient base is scheduled on the drawings. Please clarify what is correct.
Answer –Delete integral resinous base. Please provide rubber base as indicated on the Drawings and as Specified in 096513.
6. Question: Please clarify the scope of work to be included within bid item #0002 B-180 Machine Shop – Utilities. Part a. Is this item only for work outside of the building?
Answer – Bid Item #0002 B-180 Machine Shop – Utilities, shall include all work associated with water, gas, and sewer services, as indicated on the Drawings and Specifications. This includes all of the work inside and outside of the building. This was broken out separately as the building does not currently have these services.
7. Question: Part “b” to question 6 above. Is this item only for mechanical and electrical or should it include site work, pavement, lawn restoration etc.?
Answer – See answer to question #6 above.
https://www.gsa.gov/forms-library/bid-bond
8. Question: At overhead doors 100.2 & 100.3, there are existing exterior bollards scheduled to remain. Excavation at building perimeter for grounding system. Are bollards at these door locations salvageable for re-installation or will new bollards be required?
Answer – The ground loop at the perimeter of the building is typically installed approximately 18”-24” below grade and can be located further from the building as required to not disturb the existing bollards. The existing bollard construction is unknown, but we assume they can be salvaged and reused.
9. Question: What is the thickness of the existing asphalt pavement? Please provide an assumed thickness for estimating purposes.
Answer – Assumed thickness is 5”. Thicknesses may vary.
10. Question: B-384 AME Storage – What is the thickness of the existing asphalt pavement? Please provide an assumed thickness for estimating purposes.
Answer – See answer to question # 9 above.
11. Question: M0.1 – Mechanical Notes – is the intent to install acoustic liner and double wall insulated ductwork with perforated inner per notes #35 & 38 for all buildings?
Answer – Yes, mechanical notes # 35 and #38 are included in all three drawing sets and apply to all three buildings although B-384 has no air handling unit or ductwork.
12. Question: At buildings B-180 & B-327, the drawings and specifications call for dense pack cellulose at the exterior walls and roof assemblies. Our insulation subcontractor says that this will be difficult if not impossible to achieve with metal framing. Fiber mesh is typically used in wood framed assemblies – fiber mesh is not able to be used with metal gauge framing due to the amount of fastening required. The only method for installation of dense pack cellulose would be drill and fill/insertion method after drywall is installed. The drywall would then need to be patched/painted. This is a difficult application on a ceiling and with blocking etc. allows for error/areas that aren’t able to be seen to be left uninsulated. Is spray foam of equivalent R-value acceptable?
Answer – The government has used this wall insulation system with success in the past. At the contractor’s option, the dense pack cellulose insulation called out in the wall and roof assemblies may be replaced with Roxul insulation in the same depths/thicknesses. Roxul provides an equivalent R-value per inch. Some of the cavity depths are larger than a single batt thickness and 2 batts may be required. Maintain the designated Spray in Place Urethane insulation against the metal siding and roofing as an air barrier and fill the remaining cavity space with Roxul.
13. Question: Does the sprinkler piping inside B384, B385 and B180 get painted?
Answer - Yes, per Section 099000, 1.2B -1. Painting includes field painting bare and covered pipes.
14. Question: Will Vermont Gas excavate and backfill for the new gas line to B327?
Answer – Assume trenching, prep work, and backfill will be required by the contractor. Gas pipe installation will be performed by VT Gas up to and including the meter.
15. Question: On B385 (B384?) S-1 it calls for 40psi and 60psi rigid insulation under the footings. Which one is correct?
Answer – Double checked calculations and found 40psi is adequate.
16. Question: On drawing P0.1 of Alter B-180, insulation of piping, valves, and fittings detail, there is mention of pre-molded fiberglass fittings. Please confirm if you are requiring HamFab fittings.
Answer – Yes we require pre-molded fiberglass fittings and PVC covers as per the insulation schedule in the specifications
17. Question: Same drawing and detail also states “wrap with fiberglass reinforcing cloth”, though on the insulation schedule, it requires PVC fittings. Please confirm what is required.
Answer – PVC is required per the specification schedule. The note shall be stricken from the detail.
18. Question: Where does CP-1 on drawing PO.1 drain to?
Answer – It does not appear that CP-1 is required in building B180 as the fan coil can make it to its termination point without additional lift.
REMINDER – ALL QUESTIONS MUST BE SUBMITTED BY FRIDAY 26 JUNE 20 –
FIVE DAYS PRIOR TO BID OPENING DATE.
File details come from the government source that posted it. Updated .