Q and A as of 16 Jun 20 W50S9C20B0001 Repair Multi-Facilities.pdf
PDF 142 KB Posted
- Attached to
- Repair Alter Multi-Facilities B180, B327 & B384
- Solicitation number
- W50S9C-20-B-0001
About this file
This document provides details regarding a federal contract opportunity for repair and alteration work at multiple facilities located at the 158th Fighter Wing in South Burlington, Vermont. The USPFO for Vermont intends to award a single firm fixed price contract to provide labor, materials, tools and equipment for renovations to Building 180 to accommodate changing requirements for a machine shop and welding shop, renovations to Building 327 to accommodate changing munitions shop requirements, and renovations to Building 384 to accommodate changing storage requirements. The work includes interior demolition and construction, installation of HVAC, electrical and communication systems. The contract also requires installation of water, sewer, gas and electrical utilities at Building 180. The North American Industry Classification System code is 238220 with a size standard of $39.5 million. The estimated value is between $1-5 million. The pre-bid conference is scheduled as indicated in the solicitation and questions are due by a specified date. The bid opening date is also identified in the solicitation.
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W50S9C-20-B-0001
REPAIR ALTER MULTI-FACILITIES B180, B327, B384
QUESTIONS and ANSWERS
As of 6/16/20
1. Question: What is the current Bid Bond form and where can it be downloaded?
Answer – The current Bid Bond form is SF24 in accordance with FAR 28.106-1. The current revision is 08/2016. The form is updated and available at https://www.gsa.gov/forms-library/bid-bond
2. Question: Will the equipment in B-180 be removed by the Government prior to Notice to Proceed?
Answer – Yes. Spec. Section 011000 “Summary” 1.5 “Work By Owner”, B states “Preceding Work: Owner will perform the following operations at Project site. Those operations are scheduled to be substantially complete before work under this Contract begins.
Move furniture and equipment out of areas to be renovated.”
3. Question: Is the B-180 Mezzanine removed by the contractor and turned over to the Government?
Answer – Yes, per demo note #11 on A-2 of the B-180 Drawings.
4. Question: Regarding specification section 096723 Resinous flooring: Part a. Please clarify what exactly is expected as a “reinforcing membrane”. A reinforcing membrane by dur-a-flex would add quite a bit to the cost of the installation.
Answer – The reinforcing membrane is to be provided as required by the manufacturer to span over any cracks in the existing slab so that they do not telegraph through the resinous flooring. Patching may also be required to prep the existing slabs. Both the slabs in B180 and in B327 are in fairly good condition and shouldn’t require widespread repairs or patching.
5. Question: Part “b” to question above. Integral base is specified but resilient base is scheduled on the drawings. Please clarify what is correct.
Answer –Delete integral resinous base. Please provide rubber base as indicated on the Drawings and as Specified in 096513.
6. Question: Please clarify the scope of work to be included within bid item #0002 B-180 Machine Shop – Utilities. Part a. Is this item only for work outside of the building?
Answer – Bid Item #0002 B-180 Machine Shop – Utilities, shall include all work associated with water, gas, and sewer services, as indicated on the Drawings and Specifications. This includes all of the work inside and outside of the building. This was broken out separately as the building does not currently have these services.
https://www.gsa.gov/forms-library/bid-bond
W50S9C-20-B-0001
REPAIR ALTER MULTI-FACILITIES B180, B327, B384
QUESTIONS and ANSWERS
As of 6/16/20
7. Question: Part “b” to question 6 above. Is this item only for mechanical and electrical or should it include site work, pavement, lawn restoration etc.?
Answer – See answer to question #6 above.
8. Question: At overhead doors 100.2 & 100.3, there are existing exterior bollards scheduled to remain. Excavation at building perimeter for grounding system. Are bollards at these door locations salvageable for re-installation or will new bollards be required?
Answer – The ground loop at the perimeter of the building is typically installed approximately 18”-24” below grade and can be located further from the building as required to not disturb the existing bollards. The existing bollard construction is unknown, but we assume they can be salvaged and reused.
9. Question: What is the thickness of the existing asphalt pavement? Please provide an assumed thickness for estimating purposes.
Answer – Assumed thickness is 5”. Thicknesses may vary.
10. Question: B-384 AME Storage – What is the thickness of the existing asphalt pavement? Please provide an assumed thickness for estimating purposes.
Answer – See answer to question # 9 above.
11. Question: M0.1 – Mechanical Notes – is the intent to install acoustic liner and double wall insulated ductwork with perforated inner per notes #35 & 38 for all buildings?
Answer – Yes, mechanical notes # 35 and #38 are included in all three drawing sets and apply to all three buildings although B-384 has no air handling unit or ductwork.
REMINDER – ALL QUESTIONS MUST BE SUBMITTED BY FRIDAY 26 JUNE 20 –
FIVE DAYS PRIOR TO BID OPENING DATE.
File details come from the government source that posted it. Updated .