Hangar Furniture Questions 1 - 19.pdf

PDF 589 KB Posted

Attached to
Hangar Furniture and AV
Solicitation number
W50S98-21-R-0005
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for furniture and audiovisual equipment for a hangar facility. The solicitation seeks various furniture items including desks, workstations, tables, and storage units. It also requires audiovisual displays and related equipment. Questions cover item sizes and specifications, fabric and material options, installation responsibilities, and bid submission requirements. The response is due by June 23rd and a site visit was held on June 2nd at the Tennessee Army National Guard McGhee Tyson Air Base facility. Electrical connection to building power will be provided by the general contractor. The staging and unloading areas have limited vehicle access.

View the file

Other files

Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Hangar Furniture Questions

21 June 2021

1. D1‐ The desk that is shown is height adjustable but is not mentioned in the specification. The confirm if D1 is supposed to be height adjustable?

Answer: Height adjustability is not required for D1 desk.

2. D3‐ It looks like this is the wrong BOM for the drawing. The BOM lists the D1 specification. This should be Steelcase universal freestanding.

Answer: Updated D3 order data sheet attached.

3. D3‐Mobile ped w/ cushion is specified. What fabric should be used? Same as the tackboard fabric?

Answer: Provide Designtex Pinpoint 3778‐402 Indigo for pedestal cushion upholstery.

4. AV2‐Samsung does not make a 43” dia. TV with all of the specifications listed. Sony manufactures one with all listed specs at 43” dia. Please advise. (to match the 55” display Sony also makes a comparable product to Samsung)

Answer: Provide screen as specified. Manufacturer is not critical. Verify display is Buy American Act

Compliant.

5. T3‐ notes 36 x 36 however 72 x 24 is shown. Will specify the 72 x 24 table size. Concur

6. ST9‐ Is WSI responsible of installing the rolling files after the GC installs the rails?

Answer: Rails are already installed in concrete floor slab. The awarded furniture dealer(s) will be responsible for remainder of installation.

7. Is this an all or nothing bid?

Answer: Yes

8. Both AV1 and AV2 have been discontinued. We can find similar ones by Sony with all the components.

Is that acceptable?

Answer: Similar products meeting item size and description will be approved. Verify display is Buy

American Act Compliant.

9. Item D3 – a. Height adj. desk list a 30”x72” surface in the BOM and shows it as a 23”x52” on the illustration page. The item description page list a 24”x72” desk with a 24”x42” return and having a 72” overhead, tackboard &light over the return. What are the correct sizes?

Answer: See revised D3 order data sheet attached. Provide Designtex Pinpoint 3778‐402 Indigo for pedestal cushion upholstery.

b. The mobile ped shows a cushion, but it’s not listed in the BOM. Does it need a cushion?

c. The ped in the illustration is a single wide file/file but the BOM list a 30” wide file/file.

Which is required?

10. Item D4 ‐ Furniture item: Desk‐ 6’ rectangular carrel. The description, BOM, and illustration show it as 4’ rectangular. Which is correct?

Answer: 4’ is correct.

11. Item WSG1‐ Both of the WSG1’s are going in rm. 121 back to back, can a common center spline be used. There’s no return support on the ends to support the overheads. What is the distance between the exterior wall and the wall that separates the workstations and the D4 desks? Can wall starts be used?

Answer: A metal stud and gypsum board partition is located between those two workstations groupings. A shared spine will not be allowed. Provide necessary support for overheads. If additional panels are needed field verify they fit between built walls. Wall start may be used if necessary.

12. Item WSG2‐ Panels on the BOM don’t match the illustration or the overall drawings. The illustration shows one wing panel and the overall shows two. Which should be followed?

Answer: Provide 2 wing panels. See below for additional panel modification

13. Item WSG4‐ a. BOM list all panels at 66”h and the illustration show 2‐36” and 2‐48” panels at desk height. Which is correct?

Answer: See insert image below for clarification.

b. BOM list 6‐48” overheads and the illustration show 7. Which is correct?

14. Line 18 ‐ Range Hood: is this part of the FF&E package? Yes If so are we required to install?

Answer: Yes

15. Is there a charge for the electrical contractor to tie in the infeed’s to building power or is that part of their contract?

Answer: Electrical connection to building is to be provided by electrical contractor as a part of the general construction package. See detail (E‐506) below for reference.

16. Is this a single‐story building?

Answer: All furniture and AV are located on the first floor. There are second story mechanical spaces.

17. Is there a dock height unloading area?

Answer: There is not a dock height loading area at the building. There are other locations on installation that could be used with coordination.

18. Is there a staging area with level access or ramp access to all installation areas?

Answer: The bay may be utilized as a staging area with proper coordination. All Floors are sloped from the bay to the shop spaces. Access from the exterior perimeter has a stoop in some locations.

19. Item code D6 ‐ Desk 6x6 L‐shape Shop qty of 4 ‐ The item is called for the B‐7 workstation configuration. The Bill of Materials matches the photo shown with exact dimensions and parts, but the item description and the 2d desk illustration drawing indicate different sizes. Can you clarify if we are to price the workstation as shown on the photo with the Bill of Materials or shall we price the 2d drawing and item description workstation?

Answer: Bid D6 per bill of material.

File details come from the government source that posted it. Updated .