Second_round_Questions_&_Answers.pdf

PDF 130 KB Posted

Attached to
Alongside Aircraft Refueling and Related Services at Ventura County, CA
Solicitation number
SPE60318R0506
Issued by

About this file

2nd Round Q&As

View the file

Other files

Show all 21

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SPE603-18-R-0506

Second round Questions

1. Reference RFP Section B: The period of performance for the Base period is established as 1 May 18. Does the Government intend to award so that new trucks can be ordered and delivered by the projected 1 May start date?

Answer: The Government cannot provide an estimated date of award. Offerors are responsible for furnishing equipment on the contract start date.

2. Reference RFP Section B: The period of performance for the Base period is established as 1 May 18. Will the Government aid in the coverage of lease costs in the event that the 6-month window for truck builds is not available between the award date and Operational Performance start?

Answer: The Government will not aid in the coverage of costs for temporary equipment. The contractor is responsible for all costs within their offered fixed price.

3. Reference Instructions to Offers, Proposal Organization, b.Section II.iv. Would it be acceptable to the Government to use recently completed questionnaires that are on file with DLA-E through other procurements? This will save Contracting Officers precious time in having to complete multiple questionnaires for the same contractor.

Answer: Offerors wishing to use past performance questionnaires submitted in response to other DLA Energy solicitations should note this in their proposal, along with the solicitation number for which the questionnaire was submitted and the congnizant Contracting Officer.

4. Reference RFP Addendum to 52.212-1, Proposal Organization, Volume I, Paragraph b., and PWS Paragraph C-1.7: The first referenced paragraph states that resumes will NOT be considered in the page limit. The latter referenced paragraph states that resumes shall be submitted within 30 days of contract award to the Contracting Officer. Please confirm that the Government does not require resumes to be included in the proposal as we do not see the requirement in the Instructions to Offerors.

Answer: See answers to questions 45 and 49 in First round Answers.

5. Reference PWS Paragraph C-1.6, and PWS Appendix A: The paragraph states that the “Contractor must provide sufficient staffing to accomplish all functions and tasks to include simultaneous operations. There is no provision for augmentation or overtime.”

Please provide a summary of hours paid in the most recent 12-month contract for augmentation or overtime in the current contract, if applicable.

Answer: Historically, FY17 had 97 total hours of after-hours and overtime support.

SNI used 89 hours and NB Ventura used 8 hours in meeting mission requirements.

6. Reference PWS Paragraph C-1.6.1 and PWS Appendix A: The paragraph states that the “The Contractor should plan to issue approximately 410,000 gallons of jet fuel to some 350 aircraft per month (cold & hot refueling); however, workload surges of 840,000 gallons to as many as 500 aircraft per month have occurred in the recent past (2015- 2016).” Please provide an estimate of work, by shift, as these are 24X7 operations.

Answer: Please see Through-put Attachment.

7. Reference PWS Paragraph C-1.6.1 and PWS Appendix A: The paragraph states that the “The Contractor should plan to issue approximately 410,000 gallons of jet fuel to some 350 aircraft per month (cold & hot refueling); however, workload surges of 840,000 gallons to as many as 500 aircraft per month have occurred in the recent past (2015- 2016).” Please provide an estimate of work, weekday vs. weekend, as these are 24X7 operations.

8. Reference PWS Paragraph C-1.7.3: The paragraph states that the “The ATM may have collateral duties such as; Fuel Distribution System Operator, Driver/System Operator, Laboratory Technician to supplement the day-to-day workforce: however, may not act as the Dispatcher.” Please confirm this is supplement to the daily work force – the ATM is not to daily serve a recurring portion of his/her work time in the capacity of an FDSO, DSO, etc.

Answer: Incorrect; collateral duties allowed for the ATM position are listed in paragraph C-1.7.3.1 which states “The Assistant Terminal Manager may have collateral duties such as; Fuel Distribution Systems Mechanic (FDSM), Fuel Distribution System Operator (FDSO), Driver/System Operator (DSO), and Fuel Laboratory Technician (FLT). However, the ATM may not act as the Dispatcher/Computer Operator, (DCO) to supplement the day-to-day workforce.

Assistant terminal managers elevated to the terminal manager position, short or long term, must have no collateral duties”.

9. Reference PWS Paragraph C-2.1.2: The paragraph outlines servicing requirements by the Contractor; however, it is not clear if the Government or Contractor serves as the nozzle operator to the aircraft. Please clarify.

Answer: Aircraft Servicer (ACS) position is not listed within C-1.8 Service Personnel.

Contractor will not serve as a nozzle operator.

10. Reference PWS Paragraph C-2.1.7: The paragraph addresses after hours response;

however, cold refueling services are 24/7 in nature. Please clarify the Government’s intent for this paragraph.

Answer: To ensure the contractor has an effective notification mechanism; a means of contacting personnel for all announced and/or unannounced events of operations associated with any required position.

11. Reference PWS Paragraph C-2.1.7 and PWS Appendix A: The paragraph addresses after hours response; however, cold refueling services are 24/7 in nature. Please provide a summary of hours paid in the most recent 12-month contract for augmentation or overtime in the current contract, if applicable.

12. Reference PWS Paragraph C-2.1.8 and PWS Appendix A: The paragraph states that “If required, aviation and ground fuel deliveries over public roads to off station locations must be accomplished using equipment that is configured and licensed/permitted for use on public roads.”; however, the Appendix provides no information for the number of support requests that are to be completed by the Contractor. Please provide an estimate on the number of miles driven off the installation that can be expected annually.

Answer: To Laguna Peak (radar antenna site), three or four times a year. Each individual gets their own gate access code. No other off station refuel/defuel operations take place.

13. Reference PWS Paragraph C-2.1.8 and PWS Appendix A: The paragraph states that “If be accomplished using equipment that is configured and licensed/permitted for use on public roads.”; however, the Appendix provides no information for the number of support requests that are to be completed by the Contractor. Please provide a maximum distance from the installation that is to be supported under the FFP provisions of the resulting contract.

Answer: 10 miles (round trip)

14. Reference PWS Paragraph C-2.1.8 and PWS Appendix A: The paragraph states that “If be accomplished using equipment that is configured and licensed/permitted for use on public roads.”; however, the Appendix provides no information for the number of support requests that are to be completed by the Contractor. Please provide an estimate on the number of requests that can be expected annually.

Answer: Approximately three or four times a year.

15. Reference PWS Paragraph C-2.1.8 and PWS Appendix A: The paragraph states that “If be accomplished using equipment that is configured and licensed/permitted for use on public roads.”; however, the Appendix provides no information for the number of support requests that are to be completed by the Contractor. Please provide a list of recurring off station locations and frequency in the event that this is a recurring requirement.

Answer: To Laguna Peak (radar antenna site) and no other off station refuel/defuel operations take place.

16. Reference PWS Paragraph C-2.2 and PWS Appendix A: The paragraph states that “Bulk Storage operations are defined as the receipt, storage, handling, inter-terminal product movement, and issue of capitalized bulk fuel products at the Navy owned facilities via all modes of conveyance (tank truck, and pipeline) 24 hours a day, seven days a week, year round (24/7).”; however, the Appendix provides no information for the number of receipts that are to be completed by the Contractor. Please provide this workload data, by conveyance (tank truck and pipeline), for offeror consideration.

17. Reference PWS Paragraph C-2.2 and PWS Appendix A: The paragraph states that “Bulk Storage operations are defined as the receipt, storage, handling, inter-terminal product movement, and issue of capitalized bulk fuel products at the Navy owned facilities via all modes of conveyance (tank truck, and pipeline) 24 hours a day, seven days a week, year round (24/7).”; however, the Appendix provides no information for the number of receipts that are to be completed by the Contractor. What is the typical service window for tank truck receipt?

Answer: Currently 0730-1600 – Monday through Friday, however, the contractor is responsible for including costs for receipts outside of this window in its monthly fixed price. The contractor is responsible for scheduling deliveries based on its operational approach.

18. Reference PWS Paragraph C-2.2.1.3: The paragraph states “A contractor furnished prefabricated building at the storage site serves as the Contractors central work space.”

Does the Government provide utilities to that building at no expense to the Contractor?

Answer: See answers to questions 2-4 in First round Answers.

19. Reference PWS Paragraph C-2.2.1.3: The paragraph states “The Contractor must be responsible for the operation and maintenance of all fuel systems and components, from the barge receipt line at the shoreline to the tank inlet valve of the PW Power Plant.”

Please confirm the Contractor supplements permanent party for the barge receipt period.

Answer: Currently the contractor supplements permanent party, however the contractor is responsible for scheduling deliveries based on its operational approach.

20. Reference PWS Paragraph C-2.2.1.3: The paragraph states “The Contractor must be responsible for the operation and maintenance of all fuel systems and components, from the barge receipt line at the shoreline to the tank inlet valve of the PW Power Plant.”

Please clarify how Contract employees are transported to the island.

Answer: Contractor personnel are transported to the island via U.S. Navy charter aircraft and U.S. Navy funds these flights. No cost to the contractor.

21. Reference PWS Paragraph C-2.3.4: The paragraph states that “The Contractor must be responsible for issuing and revoking keys as required in writing by the COR and in accordance with DLA Energy Policy P-5, Vehicle Identification Link (VIL) Key Encoding, Accountability, and Control and downloading the lock-out list for WEX Cards each week”.

Will the Contractor be able to purchase fuel from DLA-E for use in Contractor-Furnished Vehicles used in the performance of contracted services?

Answer: Yes; as per Appendix A, 7, Provided Services.

22. Reference PWS Paragraph C-2.5: The paragraph states that “The Contractor must be responsible for recycling and recovery of aviation and ground fuels aboard the installation.” Does the Government require a dedicated defueling vehicle for this requirement?

Answer: No; the contractor desires to have a dedicated defueler will be their approach in meeting requirements established in the PWS.

23. Reference PWS Paragraph C-2.5: The paragraph states that “The Contractor must be responsible for recycling and recovery of aviation and ground fuels aboard the installation.” Please provide an estimate, by grade, for recovered fuel in the most recent 12-month period.

24. Reference PWS Paragraph C-2.8: The paragraph states that “Petroleum system means an underground or aboveground fuel storage tank, associated fuel piping, pump house, loading and unloading station, hydrant fuel system and associated hydrant outlets and pantographs, oil water separator, ancillary equipment and appurtenances, electrical power and controls, lighting, emergency generators, refueler truck parking, fire protection system, and containment system, if any”. There are no fire protection systems listed in the GFF and GFE listings. Does the Contractor have any fire protection systems beyond fire extinguishers for which they are responsible?

Answer: No

25. Reference PWS Paragraph C-2.8.5: The paragraph states that “All deficiencies identified which require maintenance or repair work above that included in the Monthly Usage Charge CLIN on a firm fixed-price basis will be submitted to the COR to be performed by the RM/MR contractor.”. Please clarify on what maintenance and repair is to be included in the Monthly Usage Charge CLIN.

Answer: C-2.8 and all associated sub-paragraphs C-2.8.1 through C-2.8.23 is clear on the contractor responsibilities in regards to maintenance and repairs which need to be included in the Monthly Usage Charge CLIN.

26. Reference PWS Paragraph C-2.8.10: The paragraph states that “The Navy will dispose of the trash and debris placed within the containers/dumpsters provided”. Please confirm this disposal extends to the disposal of hazardous waste.

Answer: No, contractor hazardous waste is the responsibility of the contractor.

27. Reference PWS Paragraph C-2.10: The paragraph outlines responsibilities for implementing a comprehensive fuel safety program. Does the Contractor operate in areas that are designated as confined spaces in the performance of duties associated with the resulting contract?

Answer: Yes

28. Reference PWS Appendix A: The appendix does not list office furniture provided for use by the Contractor. Please confirm office furniture is the responsibility of the Contractor.

Answer: Yes, contractor responsibility.

29. Reference PWS Appendix A: The appendix does not provide a listing of fuel bowsers provided for use by the Contractor. Please confirm fuel bowsers are the responsibility of the Contractor.

Answer: Yes. The contractor is responsible and decides which approach to take to meet this requirement, whether it be by Bowser or 55 gallon drums.

30. Reference Fuels Brief: The San Nicolas Island portion of the briefing states that the Contractor staff live on the island weekdays and are relieved by an alternate Friday, Weekend, and Holidays. Does the Government provide transportation to and from SNI for Contractor staff?

Answer: Yes. See answer to Question 20.

31. Reference Fuels Brief: The San Nicolas Island portion of the briefing states that the

Weekend, and Holidays. Does the Government provide this housing for use by the Contractor at no expense?

Answer: Yes

32. Reference Fuels Brief: The San Nicolas Island portion of the briefing states that the

Weekend, and Holidays. Does the relief have access to a Government-owned temporary lodging facility?

Answer: Government-owned temporary lodging facilities are available based on vacancies and at Contractor expense. Government housing permanent rooms; same rooms provided to personnel during the week are utilized for weekend relief personnel. It is the responsibility of the contractor to manage these rooms.

33. Reference Fuels Brief: The San Nicolas Island portion of the briefing states that the

Weekend, and Holidays. Does the Government provide access to the temporary lodging facility at no expense to the Contractor?

Answer: No. Government-owned temporary lodging facilities are available based on vacancies and at Contractor expense.

34. Reference Fuels Brief: The San Nicolas Island portion of the briefing outlines the JP-5 barge deliveries to SNI. Is the Contractor responsible for providing all manning for product receipt?

Answer: Yes.

35. Will the Government take into account past performance information regarding predecessor companies, key personnel who have relevant experience, or subcontractors that will perform major or critical aspects of the requirement when such information is relevant to the instant acquisition? Additionally, will the Government permit the use of sister company experience and past performance if a meaningful relationship is documented in a commitment letter?

Answer: See answer to Questions 40 and 44 in first round answers. PPQs from companies that may be parties to a joint venture will be accepted, however this does not relieve the contractor from providing three (3) PPQs on contracts where they were the prime.

36. Reference Attachment V, Past Performance Questionnaire. Please clarify whether “Name of Contractor” in row 3 should read, “Name of Contract.”

Answer: The PPQ is correct as shown.

37. Would the Government please clarify if we should submit 2 volumes (Technical and Price) or 3 volumes (Technical, Price and Past Performance)?

Answer: Three volumes, as listed in the solicitation.

38. Would the Government consider allowing the use of tabs to separate proposal sections? If so, please confirm that tabs will be excluded from page count.

Answer: Tabs are allowed and will not count against the page count.

39. For graphics, tables, charts and figures will the Government allow the text to be no smaller than 8 point font?

Answer: 12 point is the minimum font size allowed.

40. Will the Government allow for the use of 11x17 size paper for tables, charts, figures and graphics? If so, will you allow for each 11x17 fold-out to count as one page?

Answer: 11x17 size paper for tables, charts, figures and graphics is permissible and will count as one page.

41. Please confirm that we are not required to submit section B of the RFP as this information will be provided in the Offeror Submission Package.

Answer: Section B should be used to provide pricing information as part of the Price Proposal. It should also be included in the OSP.

42. Please confirm that the Technical Volume is limited to 70 pages of text printed on 35 single sheets of paper.

Answer: The Technical Volume is limited to 70 pages single-sided.

43. Considering we are to submit our price in Section B of the OSP, would you please confirm that the Government does not need a price breakdown? If one is required, can you please provide further instructions for how to submit this requirement?

Answer: A price breakdown is not required.

44. Reference PWS C-1.8.3: Please clarify whether the contractor is to supply the nozzle operator on all Cold and Hot Aircraft Refuels/Defuels (Pits or Mobile Trucks).

Answer: Aircraft Servicer (ACS) position is not listed within C-1.8 Service Personnel. Contractor will not serve as a nozzle operator.

45. Please confirm that the provide WD: 2015-5625 from 07/25/2017 should be replaced with the newer revision 4 version from 08/03/2017?

Answer: The Wage Determination shown in Attachment III should be utilized.

46. Reference PWS Appendix A: Is the chart showing gallons of Defuel/Refuel or number of operations?

Answer: Gallons of defueling or refueling per one single operation.

47. Reference PWS Appendix A: Is there a break-down of aircraft assigned to sites?

Answer: Yes; PWS, Appendix A, 4, Squadrons and Aircraft Assigned Chart.

48. Reference PWS C-1.8.2: San Nicolas Island shows Accounting as required. Does segregation of duties apply?

Answer: Yes as per C-1.8.2.1; Collateral Duties: This cannot be a collateral duty job, but this does not prevent the Accountant from infrequent performance of routine PWS tasks (such as a FDSO or Dispatcher) to maintain proficiency, build teamwork, and augment during peak or elevated workload so long as specific accounting duties and segregation of duties are not affected.

49. Considering the federally authorized holidays and the “Use or lose" annual leave, would the Government please consider extending the proposal due date?

Answer: The due date is January 12, 2018 unless extended by Amendment.

50. Would the Government please provide a list of attendees of the site visit?

Answer: The list of attendees will be provided by Amendment.

51. Page 139/155 Instructions to Offers – Commercial Items, item b. Table indicates Volume

III is Past Performance. Please clarify that this is correct and that the details listed on page 142/155, item b. Section II – Past Performance incorrectly reference inclusion in Volume II rather than Volume III.

Answer: Please see answer to Question 37 above.

52. Please clarify that resumes of essential personnel shall be submitted 30 days prior to performance period (contract start) (reference page 4 PWS C-1.7, Essential Personnel) rather than with the proposal submission (reference page 140/155, Section L ii. Section II

– Technical/Management).

Answer: See answers to Questions 45 and 46 in the first round answers.

53. Reference page 24, Appendix A, Facility Specific Information, Hours of Operation for Point Mugu and San Nicolas Island. Would the government please state the nonstandard hours and provide their historical totals?

54. Reference page 1, PWS C-1.2.1 Point Mugu sentence “The dispatch center and driver’s ready room, the terminal manager and administrative offices, are located in a contractor provided prefabricated building in the 630 tank farm area.” Please clarify that this is valid requirement and that the offeror shall include the prefabricated building in its Contractor- Furnished Equipment (reference page 19 PWS C-3.0) list/costs.

55. Reference C-1.2.1, page 1 and C-2.2.1.3, page 10 – Please clarify that there are utility and plumbing connections at Point Mugu and San Nicholas Island for the contractor furnished pre-fabricated buildings?

56. Reference C-2.2.1.1, pages 10 & 12 – Shows a 15,000 gallon used oil tank and a 5,000 gallon used fuel tank. During the site visit, it was mentioned the Used Oil/Fuel requirements are removed from this contract IAW PWS paragraph C-2.5. What is the Government’s intent as far as contractor’s duties for these tanks’ maintenance and environmental responsibilities?

Answer: Mobile Vehicle Used Oil pickup point’s requirements were removed from this PWS. Contractors duties as far as the 15,000 gallon used oil tank and a 5,000 gallon used fuel tank remain the same as listed throughout the PWS in regards to maintenance and environmental responsibilities.

57. Reference C-1.4, page 3 Please define the phase in period for the successor contractor to perform inventory, prepare required contract plans, recruit and hire personnel etc prior to contract start.

Answer: The contractor must be prepared to have all personnel and equipment on-site to begin operations on May 1, 2018. Plans must be submitted in accordance with

PWS C-1.3.

58. Reference C-2.1.3, page 8:

a. What are the number of direct and fixed hot pits that we must staff?

Answer: C-2.1.3 states “two fuel points”.

b. Please provide the historical activity for the hot pits;

Answer: Please see Through-put Attachment

c. This paragraph references two direct fuel points at Point Mugu. Appendix A references three, 8,000 gallons direct fueling stations. What is the contractor’s responsibility for direct fueling requirements at this location and how many stations are in use here?

Answer: Appendix A references three, 8,000 gallon Aircraft Direct Refueling Storage Tanks. Anyone of these three storage tanks can be aligned to supply fuel to the two direct fuel points.

59. Please clarify if the Government provides shipping for samples to the Area laboratory and if not, which Area Lab is used for shipping purposes?

Answer: Yes; Point Loma, Regional lab.

60. Reference Appendix C’s NAVFAC P-300 Management of Transportation Equipment that requires refuelers to be yellow. At the site visit, it was mentioned the units could be painted other than yellow. What is allowable paint color?

Answer: The NAVFAC P-300 requirement is in direct conflict of FAA regulations.

NAVAIR and NAVSUP do not require yellow trucks and will take the side of the superior document, that being FAA circular AC 150/5210-5D. Consequently, there is no requirement that the trucks be painted yellow.

61. Please confirm that Direct Refueling Operations at Point Mugu consist of 1 contract personnel to operate and control (deadman operator) each fuel point and the squadron(s) being serviced will provide a nozzle operator and fire watch.

Answer: Yes, two fuel points require to be manned.

62. Please confirm that there is no used oil requirement for this contract requiring the

Contractor to have a separate vehicle for collecting off‐spec product and recycled/recovered aviation and ground fuel aboard the installation.

Answer: Used oil requirements have been removed from this PWS. Collecting off‐ spec product and recycled/recovered aviation and ground fuel aboard the installation remains as identified within PWS C-2.4.1, C-2.5, and Appendix A.

63. Since all aviation fuel servicing vehicles must have recirculation and defueling capabilities, is a dedicated defueling truck required?

Answer: No. If the contractor desires to have a dedicated defueler, it is up to them so long as they meet the requirements established in the PWS.

64. Will refuel trucks that only handle F-24 aviation fuel be required to have relaxation chambers?

Answer: No.

65. Hoses used for Hot Refuel or Rapid Defueling are required to be hydrostatically tested annually. Is testing equipment on site or do we need to purchase a tester?

Answer: Facility hoses will be tested by the DLA RMMR Contractor. However, refueling hoses on refueling vehicles is the responsibility of the contractor and meeting those requirements are based on each offerors maintenance approach.

66. Please confirm that lodging is provided free of cost to the contractor for up to 3 personnel.

Answer: Yes, only at San Nicholas Island.

67. Please confirm whether the meal costs on San Nicolas Island are or are not at the cost of the contractor employee and not included in the monthly price.

Answer: Meal prices are listed based on the services provided at San Nicolas Island.

Meal costs are the responsiblilty of the contractor.

68. Will the government please provide workload data for Truck “Cold” Refueling

Operations, Ground Fuel Deliveries and Barge Receipts at San Nicolas Island during Monday-Thursday hours of operations and Friday-Sunday hours of operations?

69. In Appendix A, it is stated that a number of functions for the three locations are “as required,” can the Government provide an estimate of how often these services will occur so we can properly calculate labor for all functions?

70. Historically, how often were direct refueling operations required on Saturdays, Sundays, and holidays at Point Mugu?

71. Historically, how often were ground fuel delivery operations required after 1600 Monday through Friday, and on Saturdays, Sundays, and holidays at Point Mugu?

72. Historically, how often were ground fuel delivery functions required on Saturdays, Sundays, and Holidays at Port Hueneme?

73. Historically, how often were fuel dispatch center functions required Monday through

Friday, Monday through Friday non-standard hours, and on Saturday, Sunday, and holidays at San Nicolas Island?

74. How often will testing outside of normal laboratory hours be required at Point Mugu?

75. Can you please give the definition for “throughput”?

Answer: In regards to Appendix A - data of gallons issued as per specified chart.

76. Section C-1.6.1 of the PWS states that “The Contractor should plan to issue approximately 410,000 gallons of jet fuel to some 350 aircraft per month (cold & hot refueling); however, workload surges of 840,000 gallons to as many as 500 aircraft per month have occurred in the recent past (2015-2016).” How often during the referenced year did fuel issuance exceed 410,000 gallons and 350 aircraft per month?

77. Sections C-2.6.8 and C-2.1.2 reference off-station fuel services. How frequent were off station fuel services under the incumbent contract? How many miles did the incumbent contractor travel to perform off-station fuel services under the incumbent contract? How many miles does the government anticipate the awarded contractor will travel to perform off-station fuel services under the upcoming Contract? What are the locations the Government anticipates the contractor will travel to under the Contract?

Answer: Requirement for off-station are as followed: to Laguna Peak (radar antenna site), three or four times a year. Each individual gets their own gate access code. No other off station refuel/defuel operations take place. 10 miles round trip requirement.

78. In Section C-2.1.3, the PWS references a deadman operator at 2 points. Will deadman operators need to be at these 2 points simultaneously?

79. What is the contract number of the incumbent contract?

Answer: The current contract number id SP0600-09-D-5921.

80. Did the incumbent contract include the three locations of Point Mugu, Port Hueneme, and San Nicolas Island?

81. Are there confined spaces under this solicitation?

Answer: See answer to question 100.

82. Are the “runs” on the NB Ventura Throughput Workload Data FY 2012-2017 document for on or off station runs or both? If these runs are for both on and off station, can you specify how many for each? Please define “runs”.

Answer: Both; Only three or four runs were to Laguna Peak. Runs meaning individual service to a customer.

83. What is the average duration of a fuel receipt at each of the three locations?

Answer: 30 to 45 minutes based on the offerors fuel requests for receipts.

84. Is the contractor provided prefabricated building at SNI a trailer? What are the requirements for this contractor provided building?

Answer: No, prefabricated building at SNI is contractor’s responsibility.

85. The SNI powerpoint references a lab building, but there are no lab hours on Appendix A.

Are lab services required at SNI?

Answer: Yes, Quality Surveillance hours are identified “As required – AR”.

86. Historically, how often was refueling required on SNI?

87. Appendix A, 7. Provided Services states the utilities provided for base facilities but we need confirmation the prefabricated buildings are also included.

88. The solicitation requires both JP-5 and F-24 services in the solicitation. Reference

Appendix A, 4. Squadrons and Aircraft Assigned, please confirm the assigned aircraft use both JP-5 and F-24 or if there are aircraft that can only be fueled with a specific product.

89. Please provide the minimum number of days the contractor will have between contract award and the start of the performance period. This information is critical to our ability to properly price our offer. This contract requires us to provide fully functional fueling vehicles at the start of the performance period in full compliance with all PWS specifications. These vehicles are not normally available to purchase in the marketplace without a 60-90 day lead time for delivery; therefore it will likely be necessary to provide temporary leased vehicles pending delivery of new equipment; particularly since the procurement cycle for this contract is relatively compressed with the anticipated start date of May 1, 2018. For planning and pricing purposes, we need to know the anticipated award and start dates so that we can account for the cost associated with the potential lease periods.

Answer: See Question 1.

90. Please provide additional detail with regard to the workload data distributed at the preproposal conference:

a. Number of aircraft serviced per shift

b. Average fuel load per aircraft servicing

c. Number of simultaneous aircraft servicings

d. Number of aircraft defueled per day

e. Frequency of ground fuel deliveries

f. Duration of ground fuel deliveries

91. Reference C-2.1.5, please provide the receipt mode (commercial tank truck; Contractor truck; or transfer from bulk) for the 8K gallon tanks that supply the direct refueling system.

Answer: All receipts are via tanker trucks.

92. Please provide additional detail with regard to the workload data distributed at the preproposal conference:

a. Number of aircraft serviced per shift

b. Average fuel load per aircraft servicing

c. Number of simultaneous aircraft servicings

d. Number of aircraft defueled per day

e. Frequency of ground fuel deliveries

f. Duration of ground fuel deliveries

93. Please provide the minimum number of days the contractor will have between contract award and the start of the performance period. This information is critical to our ability to properly price our offer. This contract requires us to provide fully functional fueling vehicles at the start of the performance period in full compliance with all PWS specifications. These vehicles are not normally available to purchase in the marketplace without a 60-90 day lead time for delivery; therefore it will likely be necessary to provide temporary leased vehicles pending delivery of new equipment; particularly since the procurement cycle for this contract is relatively compressed with the anticipated start date of May 1, 2018. For planning and pricing purposes, we need to know the anticipated award and start dates so that we can account for the cost associated with the potential lease periods.

Answer: See Question 1.

94. What is the square foot/size required for the two Contractor furnished pre-fab buildings?

Answer: No specific requirement, however the prefab should have the capability of a dispatch desk, latrine, training area/drivers lounge. There is a shower and locker room provided in a government building (674) in the facility. San Nicolas Island facility does not provide a shower room.

95. Reference PWS C-3.1.6: There are no radios listed in Government furnished Equipment Appendix A Para 6. How many Radios is the Navy providing?

Answer: Two, the Marine radios at San Nicolas Island used for barge receipts. The current contractor provides their own communications systems other than mentione

96. PWS C-2.11.4 - this paragraph requires the contractor to maintain spill kits in the quantities and manner described in the SPCC and FRP. Please provide additional detail as to the number of spill kits required and the minimum contents of each spill kit.

Alternatively, please provide copies of both the SPCC and FRP.

Answer: Each fuel truck is also equipped with a spill kit. SPCC & ICP is currently under review and rewrite.

97. Please provide a list of ground fuel delivery points by location, delivery schedule/frequency, tank capacity and tank characteristics to allow us to accurately determine the necessary equipment and personnel to support this operation.

Answer: See the Tank management plan for listing of all tank specifics. However, approximately 80% of all ground product deliveries are to Ground Support Equipment, generators, NC10's, forklifts, man lifts, boats, etc. which are done daily. Between the three sites, we average 1 delivery per hour between the hours of 0730 and 1600. All locations at Point Mugu and Port Hueneme are within two miles of the fuel facilities, however Port Hueneme is located 10 miles away from Point Mugu. On San Nicolas Island, all delivery points are from .1 miles to 10 miles away from the fuel facility. Offsite locations include Laguna Peak and the Air National Guard Base. Frequencies of deliveries vary for each specific location.

98. Reference C-2.1.5, please provide the receipt mode (commercial tank truck; Contractor truck; or transfer from bulk) for the 8K gallon tanks that supply the direct refueling system.

Answer: Transfer from bulk via contractor tanker truck.

99. Please clarify whether or not there any costs associated with shipping Contractor furnished equipment to San Nicolas Island, i.e. trucks, prefabricated building/trailer etc.

Answer: All costs to ship anything (vehicles/equipment) to San Nicolas Island are the responsibility of the contractor. All customers will be required to pay the square footage on the NAVAIR Freight barge.

100. Reference C-2.8.17, page 16 – Please provide a listing of confined spaces that contractor employees will be required to enter.

Answer: None. However there is a sump at each gas station which contractor is responsible for draining.

101. Reference C-1.3.6, page 2:

a. Pantographs are not listed as GFE, please provide the number of pantographs on site and the identifying information for each;

Answer: Zero, they were taken away upon opening of the Direct Refueling Station (DRS, (Hot Pit)).

b. Please clarify whether the pantographs are fixed or towable;

Answer: They are fixed, at the DRS (two points).

c. Please clarify if the contractor is responsible for repair;

Answer: Yes.

d. If the contractor is responsible for repair and maintenance of pantographs under CLIN 001, please clarify if parts and maintenance are reimbursable expenses.

Answer: No.

102. What is the barge schedule for delivering personnel and vehicles to San Nicolas Island?

Answer: The Barge does not deliver personnel. Personnel are flown out on a shuttle flight at no cost. The barge will deliver Contractor and Government vehicles upon space available. Barges are scheduled approximately every two weeks but sea conditions determine actual dates. Delays last sometimes more than a month.

103. Please provide details regarding lodging, meal and transportation costs for contractor personnel at San Nicolas Island.

Answer: Three rooms are provided for contractor personnel at no cost (through appropriated funds). Any persons going to San Nicolas Island can fly there at no cost on a shuttle flight (schedule varies). Meals are not included, however dining is available at the Navy Dinning Facility or at the Island MWR club at employee expense. The rooms are equipped with a refrigerator and a microwave. There is a common area for stove and oven cooking at the lodging facility.

104. Please provide the amount of fuel purchased by the Contractor for their use in the most recently completed 12-month period.

Answer: Offerors are responsible for estimating their own fuel costs and including them in their fixed monthly price.

105. In the absence of a DD254 in the RFP, please clarify what clearance level, Level II or

Level III, is required to obtain flight line access.

Answer: IT Level III

106. Please provide historical fuel consumption data for the contractor provided fueling vehicles.

Answer: See answer to Question 104.

107. What is the dollar value of the incumbent contract?

Answer: Contracting needs to answer.

108. How many refueling vehicles were used by the incumbent contractor?

Answer: Offerors are responsible for determining their own approach and appropriate levels of equipment to meet the requirement.

File details come from the government source that posted it.