SPE60220R0702 QA 12DEC19.pdf

PDF 109 KB Posted

Attached to
SPE602-20-R-0702 Kuwait Tank Truck Transportation Services
Solicitation number
SPE602-20-R-0702
Issued by

View the file

Other files

Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SPE602-20-R-0702 QUESTIONS & ANSWERS

QUESTIONS AND ANSWERS

SPE602-20-R-0702 Kuwait Truck Transport Program

1. QUESTION: Solicitation clause FAR 52.212-1, subsection (b) states that "Offers may be submitted on the SF 1449, letterhead stationery, or as otherwise specified in the solicitation" while page 64 detailing the requirements of the Offer Submission Package, Section #2 requires that the "offeror shall provide a signed copy of SF1449 and signed copies of all issued amendments to the solicitation". Please confirm list of all items required at the time of proposal submission.

ANSWER: Refer to the instructions listed under ADDENDUM TO 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS-COMMERCIAL ITEMS (OCT 2018), which provides information on Volume I Technical Requirements and Volume II Offer Submission Package requirements.

2. QUESTION: What are the “All Other Kuwait Locations” listed under B34.01 SERVICES TO BE

FURNISHED AND PRICES (DLA ENERGY FEB 1991)?

ANSWER: Fuel products are occasionally needed at various alternative DLA Energy customer locations within Kuwait. These locations are not currently specified.

3. QUESTION: If the start date is March 1, when is the award estimated to be made?

ANSWER: DLA Energy plans to award a contract in early February 2020.

4. QUESTION: What is the KAFCO issuing point location?

ANSWER: The Kuwait Aviation Fuelling Company (KAFCO) is located at Kuwait International Airport.

5. QUESTION: Please share the required amount of insurance cover for each insurance along with an approved list of providers, if any.

ANSWER: DLA Energy does not maintain a list of insurance providers. Insurance in the minimum amount of 100,000 Kuwait Dinar is required at KAFCO and KNPC locations.

6. QUESTION: What is the Mandatory Manpower required along with designation and count, if any?

ANSWER: Manpower is not specified in the solicitation.

7. QUESTION: Are there details of any restrictions related to nationalities of employees?

ANSWER: Employees must meet requirements specified in PWS 1.5, 2.2, and 2.3. Vendors may wish to contact KPC for further details on access and restrictions to KPC owned facilities.

8. QUESTION: Please share a list of accessories / additional equipment as mandatory requirements to run the operations for each loading area / origin.

ANSWER: All equipment requirements are provided in the solicitation.

9. QUESTION: Are there going to be daily deliveries made to the different destinations?

ANSWER: Deliveries are based upon customer requirements, and may/may not be required daily under any given line item.

10. QUESTION: Are we only to be responsible for transporting the fuel from Origin to Destination?

ANSWER: The PWS describes the service requirements for this solicitation.

11. QUESTION: Who will provide fuel to the transportation trucks, Government or Contractor?

ANSWER: See PWS 1.0 for information on General Provisions.

12. QUESTION: Who will be responsible for quality and testing of the issued fuel?

ANSWER: See PWS 1.2 Mission Statement and PWS 3.0 Quality Assurance.

13. QUESTION: Who will be responsible for adding additives to the issued fuel?

ANSWER: The U.S. Government will manage all additive requirements.

14. QUESTION: Is the contractor limited to specific timings to perform the daily needed quantities?

ANSWER: See PWS 2.1 Hours of Operation and 2.7 Performance Objective: Deliveries.

15. QUESTION: Per Section 2.5 Performance Objective for Transportation Requirements, please confirm requirement for trucks to be less than 7 years old. Additionally, please confirm whether requirement applies separately to Tanker and Tractor Units.

ANSWER: See PWS 2.5.1. For trucks loading at KAFCO and KNPC facilities, the contractor’s trucks must meet all KAFCO and KNPC Technical Specifications respectively for Truck Fuel Road Tankers/Semi Trailer (See Attachments 1 and 2) including KAFCO and KNPC equipment age requirements.

16. QUESTION: What is the daily/ weekly/ monthly delivery schedule? What is the daily quantity of each fuel type that is to be delivered?

ANSWER: See PWS 2.7.1 Delivery Schedule.

17. QUESTION: Reference PWS Section 3.6 Truck-to-Truck Transfers, if a transfer of fuel is required, "DLA Energy ME will be notified of the intended laboratory to be used…..prior to use of the laboratory". PWS 3.6.3 requires that collected samples be sent to a laboratory acceptable to the U.S. Government. Can you please provide a list of acceptable laboratories at contract award as selection and approval of testing facilities is time intensive?

ANSWER: Upon award, the contractor will be provided with DLA Energy ME Quality points of contact to determine acceptable laboratories for testing.

18. QUESTION: Reference PWS Section 2.0, Performance Requirements; 2.1 Hours of Operation. Please confirm operating hours during Ramadan for KNPC Shuaiba as Section 2.1 does not specifically reference Ramadan for that location and only states that operating hours are to be "reduced during local holidays". Additionally, please confirm Ramadan hours of operation for KAFCO and DFSP Ali Al Salem are limited to only 2000 - 0100.

ANSWER: PWS 2.1 provides hours of operation for loading facilities; further details are not available at this time.

19. QUESTION: For the technical specifications of tankers and trucks for the requirement pertaining to

KAFCO, no spec sheet is provided (only checklist). Are we to refer to the KNPC spec sheet for the same along with checklist or a separate document is to be referred to? If so, please share.

ANSWER: All PWS Attachments apply to all KPC locations (KNPC and KAFCO).

File details come from the government source that posted it. Updated .