Amendment_0005_Question_SP0600-13-R-0526.pdf
PDF 16 KB Posted
- Solicitation number
- SP0600-13-R-0526
- Issued by
-
Defense Logistics Agency Energy
About this file
Questions and Answers (Amendment 0005)
View the file
Other files
Show all 26
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SP0600-13-R-0526
DFSP and Joint Base Charleston, SC
August 5, 2013
Question and Answer Amendment 0005
12. Please provide historical data related to terminal operations sufficient to develop staffing requirements and proposal pricing. Statistics should include numbers of tankers/barges/rail cars/tank trucks/pipeline receipts per year and approximate loading/offloading durations. How frequently do such operations go beyond normal working hours? Such historical data is critical to pricing in a fixed price arena where contract requirements are typically definable and quantifiable.
Answer(s)
a. Estimate numbers of tankers/barges: est. every 30-45day
b. Estimate offloading durations for tanker/barges: 24hrs
c. Estimate number of rail cars: 7-14 Weekly (varies range)
d. Estimate loading/offloading durations for rail cars? 1 x railcar takes 45-
60mins for loading; however, the entire preparation process may take longer.
e. Estimate number of tank trucks: est. 20-80 weekly (varies range)
f. Estimate loading durations for tank trucks: 600 gallons per min
g. Estimate number of pipeline receipts: From the Barge to the DFSP, every 30-45 days. From the DFSP to JBC, 3-5 per week
26. Please expand on the contractors involvement regarding tanker/barge receipts. Is the contractor responsible for the setting of containment booms around the vessel? Do any of the contractors personnel have to go aboard the vessel? Are the contractor personnel have any involvement in connecting the vessel to the pipeline?
Questions:
a. Is the contractor responsible for the setting of containment booms around the vessel?
Answer: No, Maroon Environmental currently has this responsibility.
b. Do any of the contractors personnel have to go aboard the vessel?
Answer: YES, to take samples and connect the off-loading arms.
c. Are the contractor personnel having any involvement in connecting the vessel to the pipeline?
Answer: YES; the contractor connects the loading arms to the discharge lines, (connects and disconnects only). Additionally, the contractor does not operate any valves aboard the vessel.
34. Per Attachment 1, page 26-27 of 73, paragraph C-5.19.2 thru C-5.19.3, these paragraphs state multiple times the requirement for unarmed guards. Per Attachment 1, page 27 of 73, paragraph C- 5.19.5, “Use of Force by Personnel Engaged in Guard Duties. Contractor personnel engaged in guard duties shall avoid the use of force when the assigned responsibilities are discharged. If responsibilities cannot be discharged without resorting to the use of force, personnel shall use the minimum amount of force necessary to discharge their assigned responsibilities.” Per Attachment 1, page 48 of 73, paragraph D-3.3, “Any guard who serves as a first responder must be classified as Guard II, i.e., if the guard is left in sole charge of the DFSP they shall be classified as Guard II.” Per SCA Directory of Occupations (Fifth Edition), 27102 GUARD II is described as follows:
The Guard II enforces regulations and procedures designed to prevent breaches of security, exercises judgment and uses discretion in responding to incidents and emergencies, determining whether to intervene directly, ask for assistance as time permits, keep situation under control or surveillance, or to report incident or situation to the appropriate authority for handling. Duties require specialized training in methods and techniques of protecting controlled areas. Commonly, the Guard II is required to demonstrate proficiency with firearms and other special weapons, and to meet rigorous physical fitness standards.
Questions:
a. Please explain the Government’s expectations in applying the “minimum amount of force” in support of this contract?
Answer: Minimum amount of force is only applied to defend one’s self from an attacker. If a guard is not personally attached or threatened, he/she are responsible for alerting the appropriate local authorities. They are not to pursue violators, but rather report them immediately.
b. What type of equipment is authorized/available for use if resorting to the use of force (e.g., batons, taser, firearms, etc.)?
Answer: No equipment as indicated above shall be used at any time. Resorting to the use of force is only applied by a guard who has been personally threatened by an opposing individual (s); therefore, the guard shall be force to defend them self.
File details come from the government source that posted it. Updated .