L-1 Submittal of 11 OCT 2019 -N6134020R0013_FFT_Questions_and_Answers (002).xlsx
XLSX spreadsheet 20 KB Posted
- Solicitation number
- N6134020R0013
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 82 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Conformed QA N6134020R0013: Surface Firefighting Trainer (FFT) Smoke System Replacement/Aqueous Film Forming Foam (AFFF) System Removal Visual System Upgrade and Resolution of Hardware Obsolescence as of 19 January 2015
| Question | Reference | Answer | Reference | Paragraph | Page | Source | |
| 1 | CLIN 0010 - Please confirm the Option Exercise Window for this CLIN is 24 MACA, vice 12 MACA as noted for CLINs 0007 - 0009 | RFP Section B.4 | Correct to reflect 12 months | B.4 | 23 of 67 | ||
| 2 | Technical Data CLINs - Given that numerous CDRLs are due after Trainer Acceptance, Section F delivery requirements for Technical Data CLINs should not be the same as the milestones for Device CLINs. Please revise Section F requirements for Tech Data CLINs to reflect DD-1423 requirements | RFP Section F.1 | Look at RFP pg 31, Tech Data CLINs have been updated | F.1 | 31 of 67 | ||
| 3 | Section 2.1.1 states "the offeror shall provide firm fixed prices for all CLINs listed in Section B". Given that the process defined within 5252.217-9500 will be used for PIOs, we believe PIO CLINS should not be priced at this time. Instead, "TBN" should be entered within Section B for all PIO CLINs. Please confirm our understanding and clarify Section L instructions as appropriate. | RFP Section L, Part B 2.1.1 | TBN has been entered in section B. Section L, 2.1.1 has been corrected. | L, Part B 2.1.1 | 60 of 67 | ||
| 4 | Section 2.1.1 requires submittal of a completed Section B. Section 2.1.3.3 includes a second submittal of Section B as well as Section K. Please clarify this redundant requirement for Section B within Section 2.1.3.3. Should Section 2.1.3.3 include only a completed Section K? | RFP Section L, Part B 2.1.3.3 | Corrected with final RFP release | L, Part B 2.1.3.3 | 60 of 67 | ||
| 5 | Section M-1, Part A, 4.0 states that the Government may incorporate proposed features that benefit the Government into the SOW or SPEC that exceed RFP requirements. While Section M Part B, 1.0 details only two specific technical areas, please confirm that the Government will evaluate and consider within its Award Decision proposed features that are not within the two identified areas. | RFP Section M-1, Part A, 4.0 | Govt will evaluate the technical areas only | M-1, Part A, 4.0 | 64 of 67 | ||
| 6 | Please provide a copy of TMCR 19-13 | SOW Section 2.1 | The package will be delivered at the final RFP. | 2.1 | 3 | ||
| 7 | Section 3.2.8.12.1 Baseline Configuration Audit (BCA) states "Testing will be accomplished during non-training hours. No tests or examinations shall interfere with training." Will the government provide all personnel required to run all simulations? | SOW Section 3.2.8.12.1 | Yes, Government and COMS will be available to support. | 3.2.8.12.1 | |||
| 8 | 3283962 | PRF Section 2.1.2.3 | Yes, flush and reuse hoses. | 2.1.2.3 | |||
| 9 | 2.1.2.5 a. "The existing AFFF system shall be retained except for the removal/flush and cap of the AFFF surrogate fluid." Please confirm that there is no equipment removal associated with the 19F5 AFFF system or clarify otherwise. | PRF Section 2.1.2.5 | Yes, confirm | 2.1.2.5 | |||
| 10 | 3.1.2.4 a. "The existing standalone smoke system for the Egress Chamber compartment shall be replaced with a remote controlled unit." Please confirm that the 19F5 standalone smoke system will not be controlled through the IOS. | PRF Section 3.1.2.4 | Yes, confirm | 3.1.2.4 | |||
| 11 | 3.1.2.6.1 "Damage Control Wet Trainer (DCWT) compartment hatches and scuttles replacement." Will hatches and scuttles be provided as GFE? If not, will manufacturer information and part numbers be provided? | PRF Section 3.1.2.6.1 | The Government does not have this information available at the time. | 3.1.2.6.1 | |||
| 12 | 3.1.2.5 c. "The enclosed compartment containing the AFFF surrogate shall be certified free of all gases prior to accessing the compartment to flush the AFFF surrogate." Will Navy Gas Free Engineering Services be available to perform the required testing as inferred by NAVAL SHIPS’ TECHNICAL MANUAL CHAPTER 074 VOLUME 3 - GAS FREE ENGINEERING? | PRF Section 3.1.2.5 | Government does not have the capability to provide Gas Free services. Contractor will need to provide these services for their staff. RTC Safety POC is Mr. Victor Hernandez (847) 688-4949 XT 219 | 3.1.2.5 | |||
| 13 | In response to a previous question regarding pictures taken by Government representatives during Industry Day, the Government said that the pictures will be "downloaded to NECO". When will all pictures captured by the Government during site visits be posted? | Previous Question Submittal | All photos have been posted that will be posted. | ||||
| 14 | In response to a previous question regarding drawings for DCWTs the Government stated that "All DWCT drawings will be provided if Government has available". When will the drawings for the DCWTs be made available? | Previous Question Submittal | The Governement does not have DCWT drawings available. | ||||
| 15 | In the response to a previous question requesting facility drawings that showed plumbing for the AFFF system it was stated that there are "No digital copies are currently available for transmit". Can the Government provide them in hardcopy or picture format? | Previous Question Submittal | No, hardcopy or picture formats available. | ||||
| 16 | In response to a previous question requesting O&M Manuals as drawing packages for Device 19F3A SN1 and 19F1A SN1 the Government stated that the documents will be provided with the RFP. Can the Government provide now since the Draft RFP has been released? Can the Government also include the documentation for the 19F5 Device? | Previous Question Submittal | Offerors utilize Attachment L-2 GFI-Request NDA to request manuals | ||||
| 17 | 3.1.2.3 a. "The AFFF System shall be removed which consists of mixing tanks, holding tanks, associated piping, pumps and frame structure." In building 510 Great Lakes (19F3C) there is a 6,008 gallon AFFF tank. Is there a door or removable panel that this tank will fit through to remove it from the building? | PRF Section 3.1.2.3 | No, must be cut to be removed. A freight elevator is available | 3.1.2.3 | |||
| 18 | 3.1.2.3 d. "The AFFF System piping shall be terminated and capped at the ends of each section piped to another location." When a pipe passes through a ceiling, wall or floor, can the contractor cap at the nearest fitting (elbow or coupling) to the penetration? | PRF Section 3.1.2.3 | All Safety regarding trip hazard or head injuries need to be considered. Floors cuts shall be flushed to the floor and filled with concrete. Wall cuts shall protrude the length of the cap. Base Safety personnel will provide direction on-site. | 3.1.2.3 | |||
| 19 | 3.1.2.3 d. "The AFFF System piping shall be terminated and capped at the ends of each section piped to another location." When a pipe passes through a compartment and is not connected to any equipment (valve, tank, gauge etc.) within that compartment, does the pipe need to be removed? Example: 19F3C in building 510 Great Lakes the trainer is at one end of the building and a 6,008 gallon tank is at the other end of the building. | PRF Section 3.1.2.3 | AFFF non-usable piping shall be removed. The long run piping will be retained as it's not cost effective nor practical. We want to retain the AFFF piping within the fireplaces so that we can charge with water for additional water hoses for backup. The AFFF piping (colored green) that remains in use, shall be repainted RED to reflect that process water is being used. For RTC (19F5) piping may be left in place, especially within the tank room since tanks will not be removed. Pipes should be flushed clean and disconnected and capped at opposite end from the tank | 3.1.2.3 | |||
| 20 | 3.1.2.2 d. "The smoke/fog generation system shall include the removal of existing piping and tanks (nitrogen cylinders/fluid drums) associated with the current smoke/fog system." When a pipe passes through a ceiling, wall or floor, can the contractor cap at the nearest fitting (elbow or coupling) to the penetration? | PRF Section 3.1.2.2 | Piping for nitrogen and smoke fluid shall be removed. All conduit can be terminated into a junction box if unused. | 3.1.2.2 | |||
| 21 | 3.1.2.2 d. "The smoke/fog generation system shall include the removal of existing piping and tanks (nitrogen cylinders/fluid drums) associated with the current smoke/fog system." When a pipe passes through a compartment and is not connected to any equipment (valve, tank, gage etc.) within that compartment, does the pipe need to be removed? | PRF Section 3.1.2.2 | All piping for nitrogen and smoke fluid shall be removed.. | 3.1.2.2 | |||
| 22 | Will the Government allow refurbishment subcontractors to visit Damage Control Wet Trainers for estimating purposes? | Visit request | Yes. It needs to be coordinated with NAWCTSD and the site. | ||||
| 23 | |||||||
| 24 | |||||||
| 25 | |||||||
| 26 | |||||||
| 27 | |||||||
| 28 | |||||||
| 29 | |||||||
| 30 | |||||||
| 31 | |||||||
| 32 | |||||||
| 33 | |||||||
| 34 | |||||||
| 35 | |||||||
| 36 | 3.2.26.17.1 Baseline Configuration Audit (BCAs) |
The contractor shall perform a BCA for both device 2F107-1 and 2F176, located in NASJRB FT Worth. The BCAs will be a coordinated effort among the Government, the modification contractor, and the Contractor Operation and Maintenance of Simulators (COMS) contractor. The contractor shall utilize device 2F176 as the initial functional baseline for this effort. The principal method for obtaining the required data for the 2F176 and 2F107-1 devices shall be by examination of existing documents, drawings, and publications and by testing IAW the pre-modification TTPRR for each device. Testing shall be accomplished during non-training hours. No tests or examinations shall interfere with training
| 37 |
| 38 |
| 39 |
| 40 |
| 41 |
| 42 |
| 43 |
| 44 |
| 45 |
| 46 |
| 47 |
| 48 |
| 49 |
| 50 |
| 51 |
| 52 |
| 53 |
| 54 |
| 55 |
| 56 |
| 57 |
| 58 |
| 59 |
| 60 |
| 61 |
| 62 |
| 63 |
| 64 |
| 65 |
| 66 |
| 67 |
| 68 |
| 69 |
| 70 |
| 71 |
| 72 |
| 73 |
| 74 |
| 75 |
| 76 |
| 77 |
| 78 |
| 79 |
| 80 |
| 81 |
| 82 |
| 83 |
File details come from the government source that posted it. Updated .