Questions and Answers Updated 1.pdf

PDF 70 KB Posted

Attached to
Dry Cleaning
Solicitation number
N0018924Q0031
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a dry cleaning services solicitation issued by the Department of the Navy Naval Supply Systems Command. The incumbent contractor is Ghent Business Ventures, LLC, which was awarded a total contract value of $50,523.00. The anticipated start date for the new contract is February 1, 2024. Prime and subcontractors must be located within 10-15 miles of zip codes 23511-2487. The solicitation requires dry cleaning to be pressed and ironed. Subcontractors must be identified in quotes. The small business set-aside NAICS code is 812320 with a size standard of $8,000,000.00.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

1. Question: What is the name of the current contractor for this contract?

Answer: Ghent Business Ventures, LLC.

2. Question: Will there be a scheduled site visit for this opportunity?

Answer: No.

3. Question: What will be the anticipated award date for this contract?

Answer: An anticipated award date has not been determined at this time.

4. Question: What will be the anticipated start date for this contract?

Answer: The anticipated start date is 02/01/2024.

5. Question: What is the current monthly or total annual awarded amount for this contract?

Answer: It was awarded to Ghent Business Venture, LLC with a total value of $50,523.00.

6. Question: Have funds been appropriated for this opportunity?

Answer: This is an IDIQ type contract. The minimum guarantee will be met.

7. Question: Is this an existing contract?

Answer: See question 5.

8. Question: Are small business allow to bid for this contract and if so may I please have access to this solicitation so I can place my bid?

Answer: Yes, this is a small business set-aside requirement. Please refer to the SAM.gov posting for solicitation documents.

9. Question: Is there a previous incumbent listed and if so may I have the name and the award amount?

10. Question: Are prime contractors required to be located within 15 mins of the following zip codes: 23511- 2487 or is this only applicable to sub-contractors?

Answer: Prime and sub contractors shall be within 10-15 miles of zip code 23511-2487.

11. Question: What is the frequency in which the items need to be dry cleaned; for example how many times in a week or on a monthly basis?

Answer: See Section 1.2.1 of the PWS.

12. Question: Is this a new solicitation? If not, would you be able to provide the previous contract amount?

If applicable, was the previous contract the same size and scope?

13. Question: Could you provide me with your instructions for Notice N0018924Q0031?

Answer: See Addendums 52.212-1 & 52.212-2 for instructions to offerors and evaluation criteria.

14. Question: What qualifications do you need for proof as a small business for the set aside?

Answer: Contractors shall be certified as a small business in SAM.gov under the applicable NAICS code.

Per the solicitation, the applicable NAICS code is 812320 and the Small Business Standard is $8,000,000.00.

15. Question: May we use a sub-contractor, if so do we need to identify sub-contractors with the quote submission?

Answer: Yes, contractors may use sub-contractor(s). Any sub-contractors shall be identified within the quote submission.

16. Question: Request guidance on the preferred structure for submission. Information on the key elements you would like us to address, any specific formats or templates preferred, and the submission deadline

Answer: Please question 13.

17. Question: Is there an incumbent for this contract? If so, what is the awarded price?

Answer: See question 5.

18. Question: What is the name of the current contractor for this contract?

Answer: See question 5.

19. Question: What is the current monthly or total annual awarded amount for this contract?

Answer: See question 5.

20. Question: Do you require that the linen be pressed/ironed?

Answer: Yes. All dry cleaning shall be pressed and ironed.

21. Question: Do you require that we use certain detergents for the cleaning (i.e eco-friendly or completely "green")?

Answer: The government does not have a detergent preference.

File details come from the government source that posted it. Updated .