QA_for_NW_PM_Contract_(090216).docx
DOCX document 20 KB Posted
- Attached to
- Preventative Maintenance and Repair Program for the Northwest Region Federal contract opportunity
- Solicitation number
- HSBP1016R00400
About this file
Questions and Answers (Q A)
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 38
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions submitted by Offerors for solicitation HSBP1016R00400.
1 Does the contractor need to have an office in or near Spokane WA?
Answer: No.
2 Does the incumbent contractor have key personnel meeting this solicitation’s requirements?
Answer: N/A 3 Will storage of some of the contractor’s consumable items (AC filters, bulbs, batteries, etc…) be allowed at any of the CBP facilities?
Answer: No.
4 Will CBP be providing the contractor with current warranty information for any equipment still under warranty?
Answer: If available.
5 Will CBP be providing equipment manuals for any existing equipment?
Answer: If available.
6 Is MAXIMO currently in use for this contract?
Answer: No.
7 How many and what type of MAXIMO licenses are needed by CBP staff?
Answer: An estimated six licenses are needed for CBP personnel. Three should have the ability to enter work orders. The rest should have the ability to review records, create reports and other read capabilities.
8 Will the government furnish an all-terrain scissor lift to be used by the contract in areas such as the horse stables for changing light bulbs or working on fans?
Answer: No.
9 How many contractor employees/technicians currently support this contract for the incumbent?
Answer: It is unknown the exact number of contractor employees/technicians that currently support this contract for the incumbent.
10 Please clarify that any facilities added in Option Years 3 and 4 will be incorporated as modification to the contract and is NOT to be bid at this time.
Answer: Pricing is necessary for each contract year. Option Year pricing for years 3 and 4 include FOF facilities, so yes pricing should be submitted for those locations.
11 At any time there is inclement weather that does not allow the contractor’s technicians to travel to the CBP facilities to perform PM tasks for repairs, is this considered as “non-performance” by CBP?
Answer: No, the contract allows for the contractor to “make-up” a missed PM 12 Are AC filters to be changed on a monthly or quarterly basis?
Answer: Unless specified they are to be changed per GSA guide or manuf. instructions 13 Are there any treaties or other agreements / laws regarding water issues associated with this contract?
Answer: It is currently unknown if there are any treaties or other agreements/laws regarding water issues associated with this contract.
14 Outside of normal licensing requirements for technicians on this contract, what additional permits / certifications must be provided, if any?
Answer: Unknown.
15 What is the not-to-exceed figure for MAJOR repairs?
Answer: The not-to-exceed figure for major repairs is listed in Attachment 10 (CLIN Structure). Please refer to Attachment 10 (CLIN Structure).
16 Are barcode labels currently affixed to each piece of equipment for tracking and incorporation into the CMMS?
Answer: All equipment should currently be tagged.
17 Is Maximo currently being used by the incumbent contractor?
Answer: No.
18 Please provide a list of current subcontractors performing on the current contract. (Generators, Electrical, Fire Systems, Tanks, etc)
a. Not available 19 Please confirm that the load bank testing for ALL generators are performed every 6 months.
Answer: Please refer to C.1.3.8 of the PWS.
20 Will the proposal due date be extended being that Monday is a Gov’t Holiday?
Answer: Yes, the proposal due date will be extended.
21 Please confirm that proposal are due via electronically and hard copy.
Answer: Proposals are due both electronically and hard copy.
22 It was mentioned during the Walk Through that the new contract would be adding some Air and Marine stations (OAM). Will this be an amendment to the RFP or is this projected to be contract modification after the new contract is awarded?
Answer: They will be added as an amendment to the RFP.
23 Since the addition of the LPOE sites is tentative for Option Years 3 and 4, should the validation of equipment take place at these sites during the Transition In period?
Answer: Please refer to Attachment 2, Option Period 3 tab.
24 2. The PWS specifies that there will be Weekly Progress Meetings with the COR and also specifies a weekly coordination meeting at the Spokane, WA maintenance facility. Are these one and the same meeting or will there be two weekly meetings?
Answer: The meetings may be combined into one.
25 3. The PWS states that the Contract Manger, Quality Control Manager, Service Manager, and the Environmental Control Specialist shall work in close proximity to the locations listed in Attachment 1A. There are 5 states that have facilities with equipment to be maintained. What is meant by close proximity? Some of the sites are a thousand miles apart from each other.
Answer: Attachment 1A identifies the locations on the contract. Key personnel to the contract must work in close physical proximity to one or more of the locations.
26 On the face of the Past Performance Questionnaire, it says that it should be returned to the Requestor in a sealed envelope. In the Instructions to the Offerors, it says we have to submit 3 copies of the Past Performance documents with our submission. If the Questionnaire response and the Interview Questions document are in a sealed envelope, we cannot submit the 3 copies with our response Answer: The past performance questionnaire can be submitted via email to Jonathan Diggs (jonathan.w.diggs@cbp.dhs.gov) and Kerri Bishop (kerri.a.bishop@cbp.dhs.gov). The Instructions to Offerors states that Offerors should submit 3 past performance references and questionnaires should be submitted. Please refer back to the Instructions to Offerors. The Past Performance Interview questions can be submitted along with the proposal.
27 In item number C.1.1 there is a statement that says: “Key Personnel must be able to attend weekly coordination meetings with CBP at the Spokane, Washington maintenance facility.” Does this statement mean that the Key Personnel must physically attend and be present for the weekly coordination meetings with CBP at the Spokane, Washington maintenance facility? This will be very difficult to locate the individuals with (a.) the required experience required by the contract combined with (b.) the requirement for these individuals to live in or near Spokane, Washington, or (c.) be willing to relocate to Spokane, Washington. Please clarify the intent of this statement.
Answer: The key personnel attendance requirement at the meetings is limited to either the contract or service manager. At least one of them shall be in attendance at each weekly meeting. The rest are encouraged to attend, but not required.
28 Is a bid bond required for this solicitation?
Answer: Yes. Please refer back to the RFP.
29 If a bid bond is required, is it for 20% of the proposed price.
Answer: Yes. Please refer back to the RFP.
30 Since this is a short turn around on time and the pricing cannot be determined quickly, will the CBP consider extending the solicitation due date to accommodate the necessary time that is will take to secure the bid bond?
Answer: Yes, CBP will be extending the proposal due date.
31 Are 100% Performance and Payment Bonds required for construction projects over $150,000?
Answer: Yes 32 Is a 100% Performance and Payment Bond required for the non-construction portion of the contract?
Answer: Yes 33 Please clarify the bid bond and performance and payment bonds in further detail. It is not clear from the solicitation as to the exact intent of the bonding requirements.
Answer: Bid bonds shall be submitted with proposal and are for 20%. Performance and payment bonds shall be submitted at the time of award and shall be 100%.
File details come from the government source that posted it. Updated .