Att 8 - Updated Questions Amendent 03.pdf

PDF 190 KB Posted

Attached to
Advanced Robotics and Automation for Manufacturing & Sustainment (ARAMS}
Solicitation number
FA865025RM001
Issued by

About this file

This is a Questions & Answers document (Amendment -03) for solicitation FA865025RM001 related to the Advanced Robotics and Automation for Manufacturing & Sustainment (ARAMS) program. The document contains 13 questions and answers that clarify key aspects of the solicitation, including confirmation that the government is awarding a cooperative agreement requiring cost share rather than an OTA, and that the effort will have 60 months for awarding projects, 24 months technical work, and 3 months reporting.

Notable clarifications include: the SF424 will serve as the cover page; ARAMS aims to develop dual-use robotics technology with a maximum IL4 cloud environment requirement; key personnel criteria focuses on consortium management experience, subject matter expertise, network strength, DoD collaboration experience, and understanding of DoD needs. The proposal due date has been extended from January 6, 2025 to January 17, 2025. Computing and storage resources will be determined on an individual project basis, and budgets should be displayed using the government fiscal year (October 1 - September 30).

View the file

Other files

Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MAA FA865025RM001 AMENDMENT -03

Questions & Answers

Questions & Answers to MAA – FA865025RM001

1. Question: If proposing an OTA instead of a Cooperative Agreement, does the OTA statue for significant non-traditional/small business participation remove the listed requirement for cost share/matching? (ARAM Call for Proposals, Section II, 3 – Cost Share or Matching)

Answer: The Government is awarding a cooperative agreement and will require cost share.

2. Question: To what extent will the evaluation focus on the technical credentials of consortium members vs. the ability to recruit suitable members for future technical requirements which are still TBD?

Answer: Both will be considered.

3. Question: What is the estimated program cost for FY 30 and FY 31? (ARAM Call for Proposals Section II, 2 - Anticipated Funding)

Answer: The effort will have 60 months for awarding projects, 24 months technical, and 3 months reporting. The funding will be for the 60 months.

4. Question: For the required Cost Elements Breakdown, should the cost breakdown 1. provide build up for the three proposed fee structures as listed in ‘Funding the Consortium Manager’ in Att1 ARAM SOW, Section 4.3 or 2. provide costs against FY 25 projected costs per ARAM Call for Proposals Section II, 2 – Anticipated Funding?

Answer: 1. provide build up for the three proposed fee structures as listed in ‘Funding the Consortium Manager’ in Att 1 ARAM SOW, Section 4.3.

5. Question: Under the "ARAM Call for Proposal" document Section I.5.iii.c-d, can you elaborate these requirements? Is the Privacy Act Statement an existing form?

Answer: The privacy act statement is a required form and is Attachment 9 in the solicitation.

6. Attachment 2 SOW Supplemental Attachment for Assistance Instruments section 1.b "S&T Protection Plan Requirement" references “the S&T Protection Plan found at Attachment XX." Is this another deliverable or is it referencing Attachment 5?

Answer: The document should of referenced Attachment 5 - S&T Protection Plan.

7. Do we need to display the budget in Contractor Fiscal Year or Government Fiscal Year?

Answer: The budget should be displayed in the government’s fiscal year October 1 – Sep 30.

MAA FA865025RM001 AMENDMENT -03

Questions & Answers

8. Is there a format or template for Cover Page or is the SF424 the cover page? RX+MAA Industry Guide does not provide a template.

Answer: The SF 424 is the cover page as stated in the industry guide, Chapter 7.

9. Which existing AFRL and/or USAF enterprise cloud environment does ARAMS plan to use to fulfill mission?

Answer: The goal of ARAMS is to develop dual-use robotics technology.

10. What percentage of the proposed work will be cloud-based, and what percentage will remain on-premises in government datacenters?

Answer: Computing and storage resources will be determined on an individual project basis.

11. What Impact Level cloud environments does the ARAMS PMO require?

Answer: ARAMS anticipates a maximum IL4.

12. What is the key personnel criteria? What level of involvement with the proposed solution would qualify someone as key personnel?

Answer: 1) experience and a record of success in managing a similar consortium; 2) experience and expertise in the specific subject matter that ARAMS is intended to address; 3) a strong network related to the ARAMS topic areas; 4) experience working collaboratively with the DoD in a public-private partnership; 5) a strong understanding of DoD needs that pertain to the ARAMS topic areas. Key personnel would include the critical principals in the organization relative to executing the ARAMS scope, e.g., CEO, CTO, CFO, PI/principal program manager.

13. Is there flexibility in the proposal due date of 06 Jan 2025.

Answer: The proposal due date will be extended to 17 Jan 2025.

File details come from the government source that posted it. Updated .