Questions_1.pdf
PDF 63 KB Posted
- Solicitation number
- FA520919BA003
About this file
Questions 1
View the file
Other files
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE AIR FORCE
PACIFIC AIR FORCES
Solicitation FA520919BA003 Demolition of 16 Family Housing Buildings Question 1 Received 17 August 2019
The 374th Contracting Squadron, Yokota AB Japan has received one (1) question in response to its solicitation FA520919BA003, a full and open requirement for the demolition of 16 Family housing buildings, Kanagawa-ken, Japan.
Question 1: The question is are “Japanese Surety Bond Agencies/Corporations to register with the Contracting Office prior to submitting an offer?”
Answer: The Contracting Office/Solicitation have not requested a separate registration of the Japanese Surety Bond Agencies/Corporations at this time. All interested parties are asked to refer to the guidance provided in the solicitation under Provision 52.228-1 Bid Guarantee.
Site Visit Questions 2 – 7 Received 26 August 2019
The 374th Contracting Squadron, Yokota AB Japan held a site visit for this effort on 26 August 2019. The following questions were asked and answered throughout the visit.
Question 2: How can the contractors collect the Freon gas (Chlorofluorocarbon) 401a refrigerant from the air-conditioning units to maintain compliance with environmental practices?
Answer: Contractors were directed to follow the information provided in section 01 74 19 para
1.7.1 of the specifications.
Question 3: Do the contractors need to build individual enclosures around each housing unit being demolished?
Answer: Yes, please see specification.
Question 4: Is there a limitation to the amount a single lending institution or insurance company can cover concerning the performance bond?
Answer: The Government has no restriction on corporate surety for performance bonds, either a local banking institutes or Insurance companies.
Question 5: Are contractors required to remove the fence surrounding the playgrounds and in the garden areas adjacent to the housing units?
Answer: Yes, these fences are considered part of the housing units and playground areas; are required to be removed.
Question 6: Are contractors required to fix pavement or concrete after removing utility lines?
Answer: Yes, see spec section 01 11 01, page 2 (Electrical Work para b.)
Question 7: Are contractors required to remove the street lights?
Answer: No, the street lights are to remain in place and be functional at the conclusion of the project.
Question 8: Please clarify what is required for the trees throughout the housing and playground areas.
Answer: See Arch drawing and determine which trees must be demolished. In case of protect trees and playgrounds, protect comply with MLIT as shown in specification section 01 11 01 para 1.12.3. Demolish trees comply with specification section 02 41 00 para 1.6.6.
Question 9: How many piles are existing to remain? Also How long and what size are the each piles?
Answer: Bldg1078, 1092, 1094 and 1095. Each Building has the number and size of piles below.
300dia, 10,000mm long, 34EA 350dia, 10,000mm long, 6EA 300dia, 12,000mm long, 4EA
Answer: Bldg1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1079, 1090, 1091 and 1093. Each Building has the number and size of piles below.
300dia, 10,000mm long, 40EA 350dia, 10,000mm long, 4EA 300dia, 12,000mm long, 4EA
Total =((34+6+4)x4)+((40+4+4)x12)=752 piles
Question 10: How to record the existing pile to remain? Can we use GPS?
Answer: Yes, See the T-01 sheet, Scope of work, Arch No.8
Question 11: The contractors asked if the transformer station “cubicle” is required to be demolished under this project.
Answer: No, this item will not be demolished.
Question 12: Contractors asked if the option line items would be evaluated separately. Some concern was raised about parties trying to “buy-in” to the award by quoting low amounts for some of the optional line items.
Answer: Per the Evaluation Factors Stated in Section M and amended in FA520919BA0030001
“A. The award will be made on the basis of the total lowest price by adding the prices for all line items (0001 through 0013) and Option Items 1001, 1002, 1003, 2001, 2002, 2003, 3001, 3002, 3003, and 3004.
B. Only one contract will be awarded as a result of this solicitation.
C. A contract award will only be made to a contractor who is responsive meaning that the bid at the time of opening sealed bids, conforms in all material aspects to the invitation for bid.
D. The Government will evaluate the total price for the basic requirement together with any option(s) exercised at the time of award depending upon availability of funds in accordance with FAR 52.217-4 in Section M of the IFB.
E. The Government may exercise the option(s) not exercised at the time of award by written notice to the contractor within 60 days of contract award in accordance with FAR 52.217-7 in Section H of the IFB.”
For further questions or concerns regarding this question and answer please send responses with a subject heading of Solicitation FA520919BA003 Demolition of 16 Family Housing Buildings Questions to Eric W. Moses, 374 CONS/PKAA; Yokota Air Force Base, email address:
eric.moses.1@us.af.mil AND Mr. Gary S. Scullin gary.scullin.1@us.af.mil by 6 September 2019, 4:00 pm (Local Time). Telephone responses will not be accepted.
Future information about this acquisition, including issuance of a solicitation and/or applicable amendments, will be issued through FedBizOpps. Interested parties are responsible for ensuring they have the most up-to-date information regarding this acquisition.
Please note: All contractors doing business with the Federal Government must be registered in the System for Award Management (SAM) database. The website for registration is www.sam.gov.
mailto:eric.moses.1@us.af.mil mailto:gary.scullin.1@us.af.mil http://www.sam.gov/
File details come from the government source that posted it.