New_questions_and_answers_dated_20_Nov_14.pdf
PDF 35 KB Posted
- Solicitation number
- FA488714R0002
About this file
New questions and answers
View the file
Other files
Show all 17
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1. Reference: Sections L & M and PWS 9-Logistics Services Section 9-9.14 provides significant contractual requirements that are not addressed in Sections L &M.
Question: Will logistic services be included in the requirements and evaluation factors for the proposal.
ANSWER: Section M of the RFP lists the evaluation factors that will be used in evaluating the proposals.
2. On the incumbent’s contract is the equipment and vehicles GFE?
ANSWER: GFE is listed in section III. The vast majority of vehicles and equipment are contractor provided.
3. Will there be “Historical Data” provided (excluding costs which is considered proprietary per the Q&A)?
ANSWER: The workload estimates listed in the PWS are based on historical data and is the only historical data that can be released.
4. A portion of the work described in the solicitation would be considered “construction activities” and thus would fall under Arizona Privilege Tax Requirements. Can the Government provide an estimate of the annual cost of these activities, or a percentage of the total contract value that would fall under this requirement?
ANSWER: There is nothing in the PWS that would be considered “construction activities”. The work that is required is considered routine recurring maintenance and therefore is covered by the Service Contract Act and the wage determination included as an attachment to the RFP.
5. Ref; 10.1 Are the standards from the Golden Eagle Standards in addition to the PWS requirements or do we use the GES only for those items listed in the PWS?
ANSWER: AFI 34-135 has superseded AFI 34-246 effective Sep 2014. The Golden Eagle Standards are no longer applicable. See amendment 02 for revised para 10.1.
6. Ref: 10.1 Can a copy of the Golden Eagle Standards be provided?
ANSWER: GES standards are no longer applicable and has been replaced by the Air Force Lodging Standards checklist. The checklist will be added to www.fbo.gov for reference purposes.
7. Ref: 10.1 Is the Lodging Manager required to possess a CHA as stated in the GES?
ANSWER: Air Force Lodging Standards do not require the Lodging Manager to possess a
CHA.
http://www.fbo.gov/
8. Ref: 10.3 As this is an FFP proposal, Will the government provide the estimated number of weekends a front desk attendant must be utilized?
ANSWER: The contractor shall operate Lodging Front Desk five days a week, 0600-2100L to include weekends and holidays when 50 percent of available rooms are occupied. Estimated number of occurrences exceeding 50 percent occupancy rate annually is 15 weekends.
9. Ref: 12.1 Are Janitorial services required for on range buildings?
ANSWER: Yes, See Section III, paragraph 1.1.1
10. The government does not request the contractor provide a performance plan for Logistics or Lodging services. However, the Government does require an equipment list for all areas. Is it the Government’s intent that bidders not provide a performance plan for these areas?
ANSWER: See Evaluation Criteria – Factor 1 Technical Sub-Factor 1: Offeror’s proposal demonstrates an understanding of the technical aspects of the operations and maintenance work required at GBAFAF and the BMGR as described in the Performance Work Statement. Offeror must demonstrate knowledge and experience in each area of this PWS.
11. The government does not specifically ask for a staffing chart of any type. Is it the government’s intent for the contractor to provide the staffing in each plan? If so, where would the staffing chart for Logistics and Lodging be presented as they are not required to have a performance plan?
ANSWER: See Sub-Factor 2: Offeror’s proposal demonstrates a complete plan that signifies an understanding of the personnel requirements of the work described in the Performance Work Statement. Offeror should clearly show an ability to hire and retain qualified tradesmen experienced in BOS at a DOD installation as described in the Performance Work Statement.
Each technical aspect will be evaluated on an Acceptable/Unacceptable basis.
- Offeror’s proposal signifies an ability to hire and retain personnel in sufficient numbers for each section experienced in operating and maintaining real property on a larger, multiple site, multiple facilities and complex installation. Ref PWS Section I-5 through I-18.
12. Is the price requested for wooden mock tanks on the Range for a single tank only?
ANSWER: Yes
13. The note regarding Fire protection outside of normal hours lists a Firefighter EMT.
However, the PWS requires a firefighter Paramedic. Please clarify.
ANSWER: See amendment 02 which reads as follows:
NOTE: Request for fire protection on GBAFAF outside of normal duty hours (0630 Monday – 2400 Friday or the 2 weekend fly days covered in PWS) will be provided with a mandatory crew consisting of; 1 Assistant chief, 1 Senior lead firefighter, 2 lead firefighters, 2 firefighters, 2 firefighter engineer EMTs and 1 firefighter engineer Paramedic with a 4 hour minimum for the entire crew. In addition, a onetime cost of $555.65 pre/post equipment check will be charged
Old Statement:
NOTE: Request for fire protection on GBAFAF outside of normal duty hours (0630 Monday – 2400 Friday or the 2 weekend fly days covered in PWS) will be provided with a mandatory crew consisting of; 1 Assistant chief, 1 Senior lead firefighter, 2 lead firefighters, 4 firefighters, and 1 firefighter engineer EMT) with a 4 hour minimum for the entire crew. In addition, a onetime cost of $552.65 pre/post equipment check will be charged.
14. The rate for security says Guard II. That is an SCA job classification. It is our understanding that all security work falls under a CBA. In the CBA, there are no Guard II positions listed, only Security Officers and Lead Security Officers. Please clarify which classification applies. The CBA or the SCA?
ANSWER: The SCA wage determination prevails. The rates listed in clause 52.222-41 are for informational estimating purposes only.
15. Fire Department Duty Hours for Flying Weekends.
Are the duties for the FD for weekend flying days the same as they are for the regular week?
ANSWER: Yes
16. In addition to submitting completed Section K, if there are additional clauses that contain fill-ins, are they to be provided as well with our proposal submission?
ANSWER: Yes. All required fill-in clauses are located in Section K.
17. Will the Government provide Seniority levels for the employees covered by the collective bargaining agreements in so contractors are able to calculate CBA benefits accurately?
ANSWER: Seniority levels will be provided to the successor contractor after award of the contract. Pursuant to FAR 22.1020
18. All Agency Memorandum 216 released states, “…Effective July 22, 2014, the new SCA health and welfare benefit of $4.02 per hour will be posted on the Wage Determinations (www.wdol.gov) and on Wage and Hour Division (WHD) (www.dol.gov/whd) websites. All invitation for bids opened, or other service contracts awarded on or after July 22, 2014 must include an updated SCA WD issues in accordance with the regulatory health and welfare fringe benefit determination methodology…” WD 2005-2024_Rev_17 provided by the government shows an average of $3.81 per hour computed on the basis of all hours worked. Please confirm offeror’s should use the rate of $4.02 in accordance with AAM 216.
ANSWER: WD 2005-2024 Rev 17 dated 19 Jun 2013 is the most current WD available and is applicable to this acquisition.
19. The solicitation states the Government will be using information other than certified cost or pricing data that is required to evaluate the reasonableness and balance of the proposed price.
Does the Government plan to conduct a Cost Realism analysis prior to awarding to the lowest price?
ANSWER: The Government will make a price fair and reasonableness determination prior to award consistent with the proposal analysis techniques outline at Federal Acquisition Regulation part 15.404 and as expressly detailed in Section M of the solicitation.
20. In Section 15.1.3 DRMO Materials, it requires the contractor to pick up aircraft for use as targets from DRMO. Will the aircraft be ready for shipment upon pickup, or will the contractor be expected to dismantle the aircraft to make it safe for transport?
ANSWER: The contractor shall at his expense prepare and transport these aircraft. AMARC is only providing the aircraft; everything else is the responsibility of the contractor. The size of the aircraft provided will be approximately the size of an A-3 Sky warrior or smaller.
21. Section 7. Does the government provide sleeping quarters for the Fire Dept.? Is so, are they furnished by the government?
ANSWER: Yes, sleeping quarters are provided, but no, they are not Government furnished.
22. 7.3.3. Can the Assistant Chiefs of operations also perform the duties of the Asst Chiefs of Prevention and Training?
ANSWER: No, See Paragraph 7.3
23. 7.0 The position descriptions for the Fire Dept seem to vary from the PWS, CBA and Section B. Can the government please validate the following staffing requirement?
Administration:
Fire Chief Asst. Chief of Training Asst. Chief of Prevention & Safety
Suppression (Operations) Per Shift Asst Chief Operations-1 Station Captain -1 Captain (Crew Chief) 2
Engineer/paramedic- 1 Engineer/EMT – 2 Engineer- 2 EOD paramedic -1
ANSWER: This is required manning, see para 7.3:
Administration 1 Fire Chief 1 AC of prevention, training and Safety
Suppression (Operations) Per Shift Asst Chief Operations-1 Station Captain -1 Captain (Crew Chief) 2 Engineer/paramedic- 1 Engineer/EMT – 2 Engineer- 2
EOD Support EOD paramedic -1
24. Does the Government provide any of the Firefighter Safety Gear? (i.e. SCBA, Proximity gear, etc.)
ANSWER: No. All safety gear, personal protective equipment, etc. is to be provided by the contractor.
25. 7.4 Is the medical equipment for the Ambulance provided by the government?
ANSWER: No, all medical equipment to be provided by the contractor.
26. 7.4 How many ambulances are required to be provided?
ANSWER: Enough to provide 24 hour support to the mission of GBAFAF and the BMGR with no break in service.
27. 7. Does the government provide any of the testing equipment required for pump tests, hose tests etc…?
ANSWER: No, all testing equipment to be provided by the contractor.
28. Para 6.6. Can the government please provide dates when Well #3-4 and the Range 1 water well were last cleaned and videoed?
ANSWER: Range 1 – December 2013 Well 3 July 2012 Well 4 July 2014
29. Para. 6.7 States the contractor shall maintain the 132 ea. point of use (POU) Reverse Osmosis systems at their current locations IAW manufacturer’s recommendations. Does the base water temperature ever exceed the manufactures max allowable temp? What are the ages of the systems?
ANSWER: Yes. Systems are 6 years old.
30. Para 6.7 If the existing RO systems are no longer manufactured and parts are unobtainable, will the government install new ones or will the contractor be required to replace them?
ANSWER: Contractor shall replace them. See amendment 02 for revised para 6.7.
31. Can the contractor utilize the EOD equipment when EOD is not using it?
ANSWER: No, equipment is for EOD use only.
32. 15.7.4.5. This section describes tasks that are normally performed by Range Control Officers. Is it the intent of the government for us to staff for this work as well, or are we to respond to discrepancies identified by the RCO?
ANSWER: Respond to discrepancies as identified by the RCO
33. Para 6.24 States that the contractor will crack fill the roads, while driving on base I noticed a lot of crack fill on the roads due to the roads being extremely dry and brittle. Can the government please provide how many pallets of crack fill are used per year? Or can an estimate of how many hours a year are spent crack filling?
ANSWER: See workload estimate for Section I-6
34. Para 6.28.1 In the first set of questions, the governments answer for the evap cooler on the F.D. was that everything except for the frame needed to be replaced to make them operational.
Can the contractor install new AC units on the roof to replace the current evaps?
ANSWER: The units are Evaporative Cooler units, not AC units. Yes you may replace the Evap Units with new Evap Units, not air conditioners. See amendment 02 for revised para 6.28.1.
35. 6.28.1 The government states that the AC units will be repaired by the contractor as they are now not functioning and all components require replacement. This would indicate that entirely new systems need to be installed and could be considered DBA work? Can the government please clarify?
ANSWER: The work that is required is considered maintenance and therefore is covered by the Service Contract Act and the wage determination included as an attachment to the RFP.
36 6.28.1 What type of water treatment system does the government expect to be installed at the
FD?
ANSWER: The type which will prevent the coolers from rusting out, building up sodium and calcium and to prevent scaling. See amendment 02 for revised para 6.28.1.
37. On the assigned generator listing that was provided in the PWS, show that most of the generators are 1980 models. If parts to repair the generators or transfer switches are obsolete will the replacement of the generator and transfer switch be the contractor’s responsibility?
ANSWER: No. Generators and switches have been programed for replacement by the government. In the meantime contractor will be required to maintain them if possible. If replacement parts are unavailable a backup generator will be used until the unit is replaced.
File details come from the government source that posted it. Updated .