Industry_Q A.docx
DOCX document 29 KB Posted
- Attached to
- Vehicle Management and Rail Operations
- Solicitation number
- FA4800-14-T-0001
View the file
Other files
Show all 24
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers with Industry
Issued By: 633d Contracting Squadron/LGCC 17 June 2014 74 Nealy Avenue Langley AFB, VA 23665
Point of Contact: Joseph Delmontagne, (757) 225-3950
SOLICITATION NUMBER: FA4800-14-T-0001
TITLE: Vehicle Management and Rail Operations, Fort Eustis
Questions received before Pre-Proposal conference on 9 Jun 2014
Question 1: CLIN 0006 requires a 10-day Phase-In Period, while PWS Paragraphs 3.14 and 3.16 refer to a longer period, both of them making reference to requirements for the "first two weeks of the phase-in period." Please clarify the number of days in the Phase-In Period. Note: Contractor suggests 30 days.
Reference: PWS Page 24, Paragraphs 3.14. and 3.16., as well as SF 1449 Continuation Sheet, page 5, CLIN 0006
Answer: The Phase-In Period is 10 days; the PWS was updated in Amendment 0001.
Question 2: A Security Plan is required in the proposal, specifically: "(b) Security Plan to ensure personnel meets security requirements/clearance requirements and the ability to be successfully processed through required background checks." This seems like a strange requirement for a contract that does not appear to require a facility clearance of the offeror or clearances for its personnel. Please clarify the clearance requirements of personnel on this contract.
Reference: Page 22 of RFQ, 52.212-2 EVALUATION--COMMERCIAL ITEMS (JAN 1999), EVALUATION OF TECHNICAL, b.(b)
Answer: There are no security clearance requirements for this requirement. The technical evaluation criteria in FAR Provision 52.212-2 was updated in Amendment 0001. All contractor personnel are required to pass a "Local Security Background Check" and all contractor personnel requiring a CAC Card requires additional requirements as detailed in the PWS.
Question 3: PWS 1.1.3.1, Utility Rail Support Operations, page 9, indicates that there are 3 Locomotives (1 Air Force & 2 Army). However the vehicle density listings reflect just 1 Locomotive. Please advise if there is 1 or 3 Locomotives that must be operated, managed and maintained.
Answer: The vehicle density listing reflects the vehicles/locomotive authorized and owned by the Air Force. The two additional locomotives identified in the PWS reflect Army owned locomotives that the contractor will operate and provide organizational maintenance.
Question 4: Does the contractor have to purchase any vehicles or Maintenance equipment or tools?
Answer: No, LRD will coordinate providing vehicles and purchasing any equipment and or tools not described as "Contractor Provided" within the PWS.
Questions received during or after the Pre-Proposal conference on 9 Jun 2014
Question 1: Please confirm the 60 Each is equal to 60 hours.
Reference: RFQ Pages 3 thru 16; CLIN x002, x003 and x005.
Answer: It does equal 60 hours, each applicable CLIN was updated accordingly in Amendment 0001.
Question 2: The Technical Volume for Instructions and Evaluation do not match up particularly regarding the proposal instructions relating to “Relevant Experience” and “Understanding the Work.” Will the government clarify and match up both 52.212-1 and 52.212-2 that flow so we can submit a compliant Quote?
Reference: RFQ 52.212-1, Para 5 Volume II, Technical Volume and 52.212-2 Para (a) Answer: FAR Provision 52.212-1 was changed in Amendment 0001; the relevant experience and understanding of work was removed in its entirety.
Question 3: Does the government have an updated workload from 2011 to 2013 vs 2007 to 2010 data presented in RFQ?
Reference: TE Exhibit 15 Answer: TE 15 is entitled Vehicle Replacement List and is not workload data.
Question 4: Can the government provide the workload for Aug 2013 thru May 2014? Also can the Government provide the workload from Oct 2011 to Sept 2012?
Reference: TE Exhibit 17 Answer: Yes, it will be available upon request.
Question 5: Why are there no Inspections on the AF Owned Locomotive?
Reference: TE Exhibit 17 Answer: All of the inspections were incorrectly accounted for within the row entitled “Army Owned”. The government will make adjustments on the reports for the different equipment inspections; however, the total numbers will not change.
Question 6: Can the government provide the workload for Aug 2013 thru May 2014? Also can the Government provide the workload from Aug 2011 to Jul 2012?
Reference: TE Exhibit 16 Answer: Yes, it will be available upon rerquest.
Question 7: Is there any instances where TMP drivers provide bus support other than those presented in TE’s 12-14?
Reference: TE Exhibit 16, Item C2 Answer: No, drivers are only required to perform services as listed in the PWS.
Question 8: The contractor will provide off load/onload support for in/outbound NTVs. What is the historical workload for this requirement?
Reference: PWS 1.1.1.2.0.2.
Answer: The historical workload for this information is identified on TE-16 Vehicle Management & Operations rows A.1. thru A.3.
Question 9: Do you have a general layout available of the railroad track that contractor is required to operate.
Answer: Yes, it will be available upon request.
Question 10: What is the make/ model of the locomotives sited in section 1.1.3.1.?
Answer: The one Air Force owned is a remanufactured General Electric 80 Ton; two Army owned locomotives Model GP-9M, 120 Ton Question 11: Is the track owned by the Air Force?
Answer: Yes Question 12: Is operator required to operate over commercial carriers track and do these commercial carriers require that engineers to be trained on such track?
Answer: No, locomotives are not authorized on CSX tracks.
Question 13: Is there any maintenance infrastructure to maintain the locomotives (such as a locomotive shop)?
Answer: Yes, the bay area used for locomotive repairs is located in bldg 2750.
Question 14: If the contractor has no past performance, and/or the past performance is not reflected in CPARS, how will this be evaluated?
Answer: Past performance evaluation critieria was updated in FAR Provision 52.212-2 in Amendment 0001.
Question 15: Rating scale: Can you please provide clarification?
Answer: The technical rating scale was updated in FAR Provision 52.212-2 in Amendment 0001.
Question 16: Is the contractor required to provide all supplies?
Answer: See section 4 of the PWS for the contractor furnished requirements.
Question 17: Where is the Lee Hall interchange?
Answer: Each interested offeror shall request this information from the Contract Administrator to obtain the applicable base map.
Question 18. The solicitation is subject to Service Contract Act. Therefore the wage determination rate 2005-2544 Rev 15, dated 06/19/2013 is applicable as discussed. As it pertains to the PWS, section 1.3 Rail Support, please clarify the occupation Code and Title (i.e. Rail Brake, Sign or Switch Operator, Locomotive Engineer, Conductors, Yardmaster, Rail Yard Engineer, and Yard Master). (note only: Refer to Wage Determination, page 9conformance Process)
Answer: This question is unclear.
Question 19. Regarding Solicitation, page 19, 52.232-18, are funds available for the phase-in period and the first month of the base period?
Answer: Yes Question 20. Regarding Solicitation, page 21, Evaluation of Past Performance:
a. The Past Performance is to be evaluated on an “Acceptable” or “Unacceptable” basis. In the case of an offeror without a record of relevant past performance (including Rail Services) is Offer evaluated favorably “Acceptable” or unfavorably “Unacceptable” on past performance.
Answer: FAR Provision 52.212-1 was changed in Amendment 0001 to update the past performance evaluation criteria.
b. Will the Past Performance evaluation should take into account past performance information regarding predecessor companies, key personnel who have relevant experience, or subcontractors that will perform major or critical aspects of the requirement when such information is relevant to the instant acquisition?
Answer: Yes, this info was updated in FAR Provision 52.212-2 in Amendment 0001.
c. Is 15.305 applicable to this solicitation?
Answer: No, this is following Simplified Acquisition Procedures IAW FAR Part 13.
Question 21. Regarding solicitation, page 20, 5.a page limitation. Please clarify if the limitation includes resumes/CVs?
Answer: Resumes are not required.
Question 22. Regarding PWS, page 5, section 1.1.1.6.0.3. In part the section states “…and maintain records of all license issued IAW State Policy.” Will the government provide a safe and secure place to maintain these highly sensitive information?
Answer: Yes, the government will provide file containers for this requirement.
Question 23. Regarding PWS, page 5, section 1.1.1.6.0.4. The section in part states “…The contractor shall operate the bus driver licensing program to include both written and and over the road testing…” Please clarify and validate the government’s intent to have the contract provide the written as well as the over the road testing?
Answer: As clarification, the contractor provides the written portion as Accident Avoidance Training and Over the Road Testing; there is no additional requirement in this area identified in the solicitation from what is currently provided.
Question 24. Regarding PWS, page 5, section 1.1.1.6.0.5. Please verify that the contract is to provide this services on the follow-on contract?
Answer: “…1.1.1.6.0.5. The contractor shall be responsible for driver’s training and certification of contractor personnel.”
The contractor is responsible for providing training and certification of his/her own employees.
Question 25. Regarding PWS, page 5, section 1.1.2.0.2. The section in part states, “The contract shall participate and process vehicles for shipment and turn-in to salvage as requested by the VFM. It is highly likely that this service will require the use of special equipment which is not currently available.
Answer: The government will provide all equipment necessary for turn-in of vehicles.
Question 26. Regarding PWS page 6, section 1.1.2.1. The section in part references “consolidated Request Information System (CRIS). Please clarify the training requirements, and if the contract must bear the expense of said training?
Answer: CRIS is a requirement for this acquisition and the contractor is expected to perform to the standards of the PWS. Training costs upon start of the contract is the responsibility of the contractor. AFI 24-302 outlines CRIS requirements.
Question 27. Regarding PWS page 6, section 1.1.2.1.0.1. The section states “ The contractor shall act as the single point of contact responsible for the management of all registered/serial numbered items of vehicles and equipment utilized by all host and tenant organizations.” Please provide clarification if this includes ALL registered/serial number items of vehicles and equipment?
Answer: The contractor is responsible for the information identified in the PWS, attachments and Technical Exhibits listings of vehicles and equipment. Any changes in quantity of vehicles and equipment will also be the responsibility of the contractor. Organic assets assigned to host and tenant organizations are not the responsibility of the contractor.
Question 28. Regarding PWS page 6, section 1.1.2.1.0.3. The section states “The Contractor shall be appointed as the equipment custodial for all vehicles…” Please clarify CRIS as stated in previous clarification. It is understood that this function requires access to other systems (as not disclosed) and therefore the government may maintain control of this task. Please clarify?
Answer: AFI 24-302 Chapter 8 outlines the requirements for CRIS.
Question 29. Regarding PWS page 7, section 1.1.2.3 The section refers to VCP. We are unable to determine this term in any AFI. Please clarify?
Answer: AFI 24-302, Chapter 10 outlines the requirements for the Vehicle Control Program (VCP).
Question 30. Regarding PWS page 8, section 1.1.2.3.0.10. Please provide clarification if this includes ALL registered/serial number items of vehicles and equipment?
Answer: The contractor is responsible for the equipment and vehicles identified in the supporting documentation.
Question 31. Regarding PWS page 10, section 1.2.1. Please provide clarification if required hours of operations is correct.
Answer: The hours stated in the PWS are correct.
Question 32. Regarding PWS page 13, section 1.2.5.5. Can you please clarify?
“1.2.5.5. Mail and Distribution. The contractor shall be responsible for any courier services required in the performance of this contract (e.g., distribution, pickup, delivery, etc.), beyond the scope of that provided by the government.”
Answer: The contractor is responsible for any “contractor” mail and distribution services required in the performance of the contract.
Question 33. Regarding Solicitation SF1449, Cost. The “Dispatcher Support Extended Services” and the “Driver Support Extended Services” are stated as “Not to Exceed” Clins and appear as 60 hours each. Please clarify?
Answer: A requirement to provide transportation support for Financial Training on Saturdays will be on exceptional basis only with the coordination and approval of the Contracting Officer’s Representative as a Driver Support Extended Service requirement.
Question 34. Are we required to provide a phase-in/out plan that also addresses continuity of services and hiring of incumbents per FAR 52.222.17? Please clarify.
Answer: Yes. PWS page 17, section 1.2.20. and FAR Provision 52.212-1 outline the requirements for the Phase-In/Phase-Out Plan
File details come from the government source that posted it. Updated .