2ND_SET_QUESTIONS_ANSWERS_AS_OF_25_SEP_12.pdf

Optional Form Sep 2012 PDF 85 KB Posted

Attached to
Full Food Services - Lackland AFB
Solicitation number
FA3047-12-R-0026
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Who attaches OF 25

Other files

File Type Posted
PWS_for_New_Procurement_changed_28_Sep_12.pdf PDF
FA3047-12-R-0026-0002.pdf PDF
Revised_CLIN_Structure_(26_Sep_2012)_for_Solicitation_FA3047-12-R-0026.xlsx XLSX spreadsheet
Revised_PWS_dated_27_September_2013_for_New_Requirement.pdf PDF
FA3047-12-R-0026_Conformed_to_include_Amendments_0001_and_0002.pdf PDF
Revised_CLIN_Structure_for_Solicitation_FA3047-12-R-0026.xlsx XLSX spreadsheet
New_CBA_Effective_September_1 _2012.pdf PDF
FA3047-12-R-0026_Attachment_4_Schedule_B_Spreadsheet.pdf PDF
Completed Questions Answers.pdf PDF
Completed Amendment 01 Solicitation FA3047-12-R-0026.pdf PDF
Attach PWS 1-4 Tech Exhibit 5d Recommended Supplies —
Revised PWS 14 Sep 2012 New Procurement.pdf PDF
DCF 1 entire layout —
QUESTIONS SUBMITTED AFTER SITE VISIT HELD ON 17 AUGUST 2012.docx DOCX document
FA3047-12-R-0026 Attachment 7 Subcontractor_Teaming Consent Form.docx DOCX document
CBA.pdf PDF
CBA Addendum 1 Oct 11.pdf PDF
Attach PWS 1-1 Building Layouts.pdf PDF
FA3047-12-R-0026 Attachment 6 Past Performance Questionnaire.doc DOC document
FA3047-12-R-0026 Attachment 5 Past Performance Information Sheet.docx DOCX document
Attach PWS 1-4 Tech Exhibit 5d Recommended Supplies.doc DOC document
FA3047-12-R-0026 Attachment 4 Schedule B Spreadsheet.xlsx XLSX spreadsheet
FA3047-12-R-0026 Attachment 6a Questionnaire Cover Letter.pdf PDF
PWS 8 Aug 12.pdf PDF
Attach PWS 1-3 Tech Exhibit 5c Materials.xls XLS spreadsheet
FA3047-12-R-0026 Attachment 3 Manning Matrix.xlsx XLSX spreadsheet
FA3047-12-R-0026 Solicitation.pdf PDF
Attach PWS 1-2 Tech Exhibit 5b GFE.xlsx XLSX spreadsheet
Show all 28

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Additional Questions/Answers

As of 25 Sep 12

Question 1: Will there be a new SF 1449 Continuation Sheet sent with all the CLINs and a revised schedule B Attachment 4?

Answer 1: Yes, posted to FedBizOpps

Question 2: We have just started going through the changes to the solicitation as outlined in Amendment

0001. We are asking for some clarification. On page 2 and all subsequent pages when you make the change in the CLIN from what it was to reserved, we understand we change the description to Reserved.

However you tell us to delete the Unit of Issue but you do not tell us to eliminate the Estimate Quantity or the Unit Price. You tell us to delete EST but there is no EST in the CLIN document. There is Estimated

Quantity and Estimated Net Amount. Please clarify. If we eliminate the number of Units do we still provide a Unit Price? It appears all we have eliminated is the description of the Unit but not the number of units nor the Unit Price. I believe I know the answer but do not want to make any assumptions.

Answer 2: CLINs which have been changed to read “Reserved” are deleted in their entirety and will no longer be used. Therefore no pricing should be proposed for “Reserved” CLINs.

Question 3: Lastly, are you going to issue an amended Attachment 4 for the base period and all options?

Answer 3: Amendment 4 has been issued. Another amendment will be issued to include all additional questions/answers, along with the appropriate revised solicitation documents.

Question 4: Reference CLINs 0003AH, 1003AN, 2003AN, 3003AN: Amendment 0001 to solicitation.

DCF Full Food Extended hours: 4 Lines. Extended service for emergency or special events at full food service facilities when four serving lines are requested in accordance with the performance work statement and its attachments.

Answer 4: SF 1449 has been corrected for CLINs 0003AH, 1003AH, 2003AH AND 3003AH; it now reads, “Extended service for emergency or special events at DCF facilities when four serving lines are requested in accordance with the performance work statement and its attachments”.

Question 5: UTA weekends building 10810, Live Oak Inn, paragraph 1.12.d.3, page 10 of the PWS sentence 6 indicates (1) weekend per month. However, page 36, Technical Exhibit 2 Notes under Live

Oak Inn indicates (2) weekends per month which is correct.

Answer 5: Page 10 of the PWS is correct, there is one (1) UTA weekend per month. In addition, Technical Exhibit 2 now states, “one (1) UTA weekend (Saturday only) per month for the Live Oak Inn, bldg 10810 and one (1) UTA weekend (Sunday only) per month for Mesquite Inn, bldg 10175 is the new requirement.

Question 6: Can a revised full Section B that includes the changes made with Amendment 0001 please be provided? Since Section B, is only provided in PDF format, offerors cannot incorporate the changes that were made in Amendment 0001.

Answer 6: Amendment 2 was issued and included a Schedule B Spreadsheet. A revised Schedule B

Spreadsheet and a Conformed copy of the solicitation will be provided through another Amendment.

Question 7: Clarification on Previous Question and Answer #53/Amendment 0001

As we stated in our original question, this information is needed to properly staff and cost this requirement based on the Gold Eagle Standards. Please advise as to how we can receive the CD and still meet the proposal due date as it now stands?

Answer 7: Interested parties requiring a copy of the CD should contact Lois Ward at lois.ward.1@us.af.mil.

Question 8: Clarification on Previous Question and Answer #58/Amendment 0001

As we understand it, the contractor is to trouble shoot IT equipment. The question comes in as to the area of repair. The clarification provided is hardware only. What equipment does the contractor repair and what equipment does the contractor refer to government for repair?

Answer 8: Paragraph I.9 of the PWS list equipment the contractor is responsible for trouble shooting and repairing. Problems relating to connectivity and or software/programming issues should be called in via a work order to the government for repair.

Question 9: Trainee’s report at 0330 and are released at 2030 this 17 hours per day. How many hours per day are each trainee’s allowed to work in 17 hour shift?

Answer 9: Trainees are allowed to work a maximum of 17 hours; they must be released no later than

2030hrs.

Question 10: What costs does the Government consider phase –in cost?

Answer 10: FAR Clause 52.237-3, Continuity of Services, is included in the current contract.

Associated costs, if applicable, will be determined after following procedures in the clause.

Question 11: Under what FAR provision are phase-in costs reimbursable by claim?

Answer 11: See Question/Answer 10 Above.

Question 12: One Government computer allocated to Administration office for the Project Manager seems to be inadequate. Administration office accountants and IT persons would have to share this computer. Does the Government feel this is adequate for the requirement?

Answer 12: The government provides seven (7) computers to the Project Manager and the administrative staff. Seven computers are adequate for this requirement.

Question 13: Follow-up on Previous Question #68/Amendment 0001

Question states the Government does not provide vehicles. Does the Government provide any forklifts at

MRE warehouse or Contractor’s warehouse?

Answer 13: The answer to question #68/Amendment 0001 is correct; the government doesn’t provide any vehicles including forklifts. The contractor is responsible for providing all vehicles including forklifts, where required.

Question 14: Amendment 01 Block 14 provides CLINs that are added, deleted and changed.

The continuation sheet of amendment 01 list the new CLIN's that is being added. How do we insert these

CLIN's into the original SF 1449 Continuation Sheet that was provided in PDF format? Will a new SF

1449 Continuation sheet be provided?

Answer 14: Please see answer to Question 6 above.

Question 15: On your new CLIN 0013AA and 0013AB, what are they? In the solicitation the

CLIN stop at 0013 After Hours meals for CASF 624 hours. There is no 0013AA or 0013AB. Will you be supplying a description of these services?

Answer15: Please refer to the amended conformed copy of the solicitation along with a revised Schedule

B Spreadsheet. See answer to Question 6 above.

Question 16: 0003AF, AG, and AH were also added. What are they?

Answer 16: Please see Answer 15 and 6 above for revision documentation.

Question 17: What is the current price of the Full Food Service Contract at LAFB-annually and total contract price to date?

Answer 17: The current contract FA3047-12-D-0008 was awarded on 30 Mar 12 in the amount of

$22,384,977.21 (estimated). This amount includes a 6-month base period and one 6-month option period.

Question 18: Yesterday, there was an updated CBA released/posted, can we get a copy of the Union

Seniority List?

Answer 18: The Union Seniority List will be provided to the awardee.

Question 19: The Current Full Food Service Contractor is the SLA, what will be the parameters of the competitive range? And how will the competitive range be determined, as we understand that the previous solicitation had bidders 4 million dollars under the awarded bid?

Answer 19: Refer to the Solicitation under “ADDENDUM TO 52.212-2 EVALUATION

INSTRUCTIONS, which describes in detail how the competitive range will be determined.

Question 20: Question # 5 provides additional information regarding the contractor responsibilities in regards to LCD TVs and Monitors and says "the contractor shall arrange for the repair or replacement of property and parts, which are covered by warranty" Does this mean that all LCD TVs and monitors are covered and will be covered throughout the course of the contract by "warranty", regardless of age?

Answer 20: No.

Question 21: Ramadan- Is the Ramadan Early Breakfast and Late Dinner in addition to the regular

Breakfast and Regular Dinner? This would result in a large increase in hours.

Answer 21: Yes.

Question 22: What is the difference between Cook 1 and Cook 1 leader-there is no distinction in the

CBA and the Cook 1 is usually responsible for directing the work. So is the Cook 1 leader a separate position and how are they paid-hourly or salary?

Answer 22: The CBA lists a First Cook/Baker and a First Cook/Baker Leader. The First Cook/Baker

Leader category has not been used since the Lackland Air Force Base food service contract stopped baking items and started to procure them commercially several years ago. Wages in the CBA for these positions are hourly rates.

Question 23: Likewise, what is the difference between Supervisor and Work Leader?

Answer 23: Work leaders are only used in the BMT and DCF dining facilities. Please refer to Technical

Exhibit 7, paragraph 2 for more information regarding work leaders. A supervisor has similar duties to an assistant dining facility manager.

File details come from the government source that posted it. Updated .