Attachment 10 - Questions and Answers FA302221Q0303 dated 24 August 2021.pdf

PDF 510 KB Posted

Attached to
Grounds Maintenance Columbus AFB, Columbus, MS
Solicitation number
FA302221Q0303
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to a grounds maintenance solicitation for Columbus Air Force Base in Mississippi. The solicitation seeks a contractor to provide non-personal services including personnel, equipment, tools and supervision to perform grounds maintenance at Columbus AFB and an auxiliary airfield in accordance with a performance work statement. There is an incumbent contractor currently performing the services. Services include grass cutting, edging, weed control and maintenance of improved and unimproved grounds areas such as sidewalks, parking lots and perimeter fences. The contractor is responsible for bringing grounds back to standard after a 2021 funding shortfall and notifying the government of issues in unimproved areas. Pest control is handled by the Air Force Civil Engineer Squadron. The current contract value for the base year plus four option years is over $3.3 million. Fuel storage tanks and radios for airfield use are contractor responsibilities. Mulch in beds is replaced no more than twice per year.

View the file

Other files

Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Grounds MX Solicitation FA302221Q0303

Questions and Answers

Dated: 24 Aug 2021

1. Will the government provide an excel Pricing Schedule?

Answer: No, but the contractor can create their own for ease of calculations. The Government accepts no responsibility for Offerors formula errors.

2. Is the solicitation really going to be due on 6 Sep 21 (Labor Day)?

Answer: No, we will amend the due date.

3. Is there an incumbent contractor currently performing these services, if similar services have been performed in the past, or if this is a new requirement?

Answer: Yes, there is an incumbent contractor performing these services, but there are a few PWS changes.

4. If this is a follow-on requirement, could you please provide the previous contract or task order number?

Answer: FA302216C0008

5. An FY21 funding shortfall affected this contract in May – June 2021, what areas will be brought back to standard before award?

Answer: The improved grounds will be brought back into standard minus the vegetative beds and shrub pruning.

6. How often are funding shortfalls?

Answer: FY21 was the first in 10 plus years

7. For grass growth through sidewalk and parking lot cracks, who is responsible to maintain/prevent growth?

Answer: Refer to PWS Para. 1.1.2 and 1.1.3

8. For erosion issues and downed trees in Unimproved Areas (ditches/Firebreaks), what is the contractor’s responsibility?

Answer: If an Unimproved Area becomes impassable due to erosion the contractor will let the COR know so that a work order can be done in order to have the area repaired by the Civil Engineer Squadron.

9. For wet areas too large for hand-powered tools and weed eaters what are the expectations?

Answer: The COR will work with the contractor when it comes to large wet/unmanageable areas for a viable solution at no additional cost to the Government.

10. We see no reference or a specific CLIN for Pest (weeds) Control in the solicitation. Please clarify.

Answer: The Civil Engineer Squadron handles Pest (grubs, armyworms, etc.) Control. See revised Paragraph 1.1.3.2 regarding weed control.

11. Will the Government be providing a copy of the Pest Management Plan?

Answer: Yes, the Government will post a copy of the Pest Management Plan as an attachment.

12. Who is responsible for hard surface (sidewalks, parking lots, roads) weed control?

13. Who is responsible for hard surface (runways, taxiways, aircraft parking areas, hangar entrances, building surrounds) weed control on the flight line?

14. PWS 1.2.1.2.2. Please clarify: "clearing of 3 feet above the top of the Perimeter Fence (Columbus only)"

Answer: For the areas where CAFB does not own the property, outside of the fence (see maps), the contractor shall maintain areas so that the fence is free from all vegetation growth and trim any vegetation that encroaches thru the fence. The NEW requirement covers the initial cut of any branches, limbs, and vegetation located 3 feet directly above the top of the fence line only along with maintaining the area throughout the life of the contract. The area of perimeter fence is listed in appendix A item

11. See revised Paragraph 1.2.1.2.2. Perimeter Fence Area.

15. What is the current contract value for Base Year and all four Option Years?

Answer: The Current contract value of Base Plus Four (4) Option Years is $3,312,071.42.

Base Year $729,195.75 Option Year 1 $651,990.60 Option Year 2 $627,983.38 Option Year 3 $601,983.38 Option Year 4 $700,918.31

16. Attachment 1 references the same PoP for each contract year.

Answer: This is a typo – See Amendment 1 to Solicitation FA302221Q030 with Revised Pricing Schedule named “Attachment 1 - GROUNDS PRICING SHCEDULE (Solicitation FA302221Q0303) Dated 16 August 2021”

17. Will radios for use on the airfield be Government Furnished Equipment (GFE)?

Answer: Refer to PWS para. 1.2.3.3

18. Are there fuel storage tanks available for use at the staging area?

Answer: The contractor is responsible for providing their own fuel tanks.

19. What is the anticipated frequency for replacing mulch in beds?

Answer: No more than 2X per year

File details come from the government source that posted it. Updated .